Ухвала
від 02.12.2020 по справі 120/6525/20-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

02 грудня 2020 р. Справа № 120/6525/20-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Комара Павла Анатолійовича, розглянувши у письмовому провадженні заяву представника відповідача про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Жмеринської міської ради Вінницької області про визнання протиправним та скасування рішення

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Жмеринської міської ради Вінницької області про визнання протиправним та скасування рішення.

Ухвалою суду від 16.11.2020 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі. Вирішено розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

02.12.2020 представником відповідача подано заяву про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Комунальний заклад "Жмеринська міська дитячо-юнацька спортивна школа", оскільки рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи та інтереси.

Сторони в судове засідання не прибули, хоча про дату час та місце розгляду справи повідомлялися завчасно та належним чином, що підтверджується матеріалами справи.

При цьому, 02.12.2020 представником позивача подано заяву, у якій, зокрема, зазначено, що при вирішенні питання про залучення третьої особи покладається на розсуд суду.

Враховуючи належне повідомлення сторін справи, суд не вбачає процесуальних перешкод для розгляду заяви у письмовому провадженні.

Вирішуючи питання про залучення третьої особи, суд виходить з наступного.

Відповідно до частини 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

З огляду на викладене, визначальним критерієм встановлення доцільності вступу у розгляд справи третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, є ймовірність того, що рішення у даній справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Частиною 4 статті 9 КАС України встановлено, що суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі.

Із змісту викладених позовних вимог та документів доданих до позовної заяви вбачається, що позивач є внутрішньо переміщеною особою та проживає в гуртожитку по АДРЕСА_1 .

Водночас, як зазначає відповідач, по АДРЕСА_1 розміщений майновий комплекс, який знаходиться на балансі структурного підрозділу Жмеринської міської ради - Управління освіти Жмеринської міської ради Вінницької області. Фінансово-господарську діяльність, стан і збереження будівель та іншого майна передано в користування і володіння Комунального закладу Жмеринська міська дитячо-юнацька спортивна школа (далі - КЗ ЖМДЮСШ ).

У свою чергу, облаштування приміщень для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб і здійснення подання на затвердження тарифів на оплату проживання здійснюється дирекцією КЗ ЖМДЮСШ відповідно до встановлених норм і тарифів чинного законодавства.

Враховуючи наведені обставини, вказаний предмет спору і за наслідками винесене судове рішення може вплинути на права, обов`язки та інтереси осіб, які не є стороною у справі, а саме на КЗ ЖМДЮСШ , який здійснює фінансову-господарську діяльність та нарахування платежів за комунальні послуги гуртожитку по АДРЕСА_1 .

За приписами частини 5 статті 49 КАС України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Відтак, з метою повного, всебічного та об`єктивного дослідження обставин справи, суд дійшов висновку про доцільність залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Комунального закладу "Жмеринська міська дитячо-юнацька спортивна школа", а тому заява представника відповідача підлягає задоволенню.

Водночас, особливості надання пояснень третьою особою щодо позову або відзиву визначені статтею 165 Кодексу адміністративного судочинства України.

Цією статтею передбачено, що у поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами другою - четвертою статті 162 цього Кодексу. Пояснення третьої особи подаються в строк, встановлений судом. Суд має встановити такий строк, який дасть змогу третій особі підготувати свої міркування, аргументи та відповідні докази і надати пояснення до позову або відзиву, а іншим учасникам справи - відповідь на такі пояснення завчасно до початку розгляду справи по суті.

Відтак, з огляду на наведені приписи третій особі слід встановити строк для подання пояснень щодо позову або відзиву.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 181 КАС України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку, зокрема, залучення до участі або вступу у справу третьої особи.

Відтак, враховуючи, що судом залучено до участі у справі третю особу, наявні підстави для відкладення підготовчого засідання.

Керуючись ст.ст. 49, 165, 181, 248, 256 КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву представника відповідача про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Комунальний заклад "Жмеринська міська дитячо-юнацька спортивна школа" (вул. Училищна, 9, м. Жмеринка, Вінницька область, 23100, код ЄДРПОУ 35432289, тел/факс НОМЕР_1, e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1).

Направити третій особі копію позовної заяви з додатками.

Запропонувати третій особі подати до суду пояснення щодо позову або відзиву в порядку, визначеному статтею 165 Кодексу адміністративного судочинства України, у 5-денний строк з дня отримання копії цієї ухвали.

Відкласти підготовче засідання на 12 січня 2021 року о 11:00 год., яке відбудеться в залі судового засідання № 9 Вінницького окружного адміністративного суду, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Брацлавська, 14.

Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Суддя Комар Павло Анатолійович

Дата ухвалення рішення02.12.2020
Оприлюднено03.12.2020
Номер документу93263380
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —120/6525/20-а

Постанова від 11.05.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Капустинський М.М.

Постанова від 11.05.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Капустинський М.М.

Ухвала від 12.04.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Капустинський М.М.

Ухвала від 12.04.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Капустинський М.М.

Рішення від 03.03.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Комар Павло Анатолійович

Ухвала від 12.01.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Комар Павло Анатолійович

Ухвала від 02.12.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Комар Павло Анатолійович

Ухвала від 16.11.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Комар Павло Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні