Ухвала
від 03.12.2020 по справі 922/2741/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

попереднє засідання

"03" грудня 2020 р. Справа № 922/2741/20

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Усатого В.О.

при секретарі судового засідання Мазуренко А.О.

розглянувши справу за заявоютовариства з обмеженою відповідальністю "Торгівельна компанія "Російський продукт" про визнання банкрутом приватного підприємста "Фостерс" , код ЄДРПОУ 40485595 за участю :

представника ТОВ "ТК "Російський продукт" - Омельченка А.А.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Торгівельна компанія "Російський продукт" звернулося до господарського суду Харківської області з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство приватного підприємства "Фостерс" на тій підставі, що боржником не погашено кредиторську заборгованість за договором поставки No 24/09-2 від 24.09.2018 на загальну суму 340318,50 грн.

Ухвалою суду від 31.08.2020 заяву ТОВ "ТК "Російський продукт" (вх. № 2741/20 від 28.08.2020) про відкриття провадження у справі про банкрутство приватного підприємства "Фостерс" залишено без руху. Надано заявнику десятиденний строк з моменту отримання копії цієї ухвали для усунення недоліків заяви, а саме - надання доказів сплати судового збору у розмірі 21020,00 грн, доказів авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень у розмірі 42507,00 грн, доказів надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів, доказів, доданих до заяви кредитора, завірених у встановленому законом порядку. Роз`яснено заявнику, що у разі неусунення недоліків заяви протягом встановленого строку, заява вважається неподаною та повертається заявнику.

03.09.2020 на адресу суду від ТОВ "ТК "Російський продукт" надійшла заява про усунення недоліків (вх. № 20262), до якої було додано докази сплати судового збору за звернення з відповідною заявою у розмірі 21020,00 грн, докази авансування винагороди арбітражного керуючого у розмірі 42507,00 грн, докази надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів, докази, додані до заяви, завірені у встановленому законом порядку.

07.09.2020 судом здійснено запит про автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого, у відповідь на який судом отримано довідку від 08.09.2020, згідно з якою системою визначено наступні кандидатури арбітражних керуючих: Дубовика С.М., Аршевського М.О., Затворницької О.М.

Ухвалою суду від 08.09.2020, зокрема, прийнято заяву ТОВ "ТК "Російський продукт" про відкриття провадження у справі про банкрутство до розгляду. Підготовче засідання по справі призначено на 22.09.2020.

Ухвалою суду від 22.09.2020 розгляд підготовчого засідання відкладено на 01.10.2020.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 01.10.2020 відкрито провадження у справі про банкрутство ПП "Фостерс"; визнано грошові вимоги ТОВ "ТК "Російський продукт" у розмірі 340318,50 грн основної заборгованості та на суму 21020,00 грн витрат зі сплати судового збору за подання до суду заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство; введено мораторій на задоволенні вимог кредиторів та процедуру розпорядження майном; призначено розпорядником майна ПП "Фостерс" арбітражного керуючого Дубовика С.М.

02.10.2020 здійснено офіційне оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

До боржника після офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство не висунуто жодних додаткових вимог, крім вимог ініціюючого кредитора, визнаних ухвалою суду від 01.10.2020.

18.11.2020 до суду від Головного управління ДПС у Харківській області надійшло повідомлення про надання інформації (вх. № 26991), в якому останній зазначив неможливість проведення перевірки дотримання боржником вимог податкового законодавства у зв`язку з неможливістю встановлення місцезнаходження ПП "Фостерс".

Інформація, викладена у вищезазначеному листі Головного управління ДПС у Харківській області, прийнята судом до відома.

Розпорядник майна у судове засідання не з`явився, надав до суду: реєстр вимог кредиторів ПП "Фостерс" (до якого включив вимоги ініціюючого кредитора); повідомлення про результати розгляду кредиторських вимог ініціюючого кредитора; інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта; результати проведення інвентаризації майна боржника.

Представник ініціюючого кредитора у судовому засіданні додаткових пояснень не надав.

Розглянувши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства конкурсні конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Згідно з ч. 2 ст. 47 Кодексу України з процедур банкрутства у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, що надійшли протягом строку, передбаченого частиною першою статті 45 цього Кодексу, у тому числі щодо яких були заперечення боржника або розпорядника майна.

За результатами попереднього засідання господарський суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 44 цього Кодексу.

Розпорядник майна за результатами попереднього засідання вносить до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги.

Як встановлено судом, після офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство ПП "Фостерс" до боржника не висунуто жодних додаткових вимог, крім вимог ініціюючого кредитора, визнаних ухвалою суду від 01.10.2020.

Розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів ПП "Фостерс" внесено вимоги ініціюючого кредитора ТОВ "ТК "Російський продукт" у розмірі 340318,50 грн з їхнім включенням до четвертої черги та на суму 21020,00 грн витрат зі сплати судового збору за подання до суду заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство (з включенням до першої черги). Зазначені вимоги є конкурсними.

Згідно з ч. 1 ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства протягом 10 днів з дня постановлення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Суд вважає за необхідне зобов`язати розпорядника майна боржника організувати та провести збори кредиторів та комітету кредиторів.

Суд призначає підсумкове засідання, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду.

Керуючись ст. ст. 45, 47, 48, 64 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 232-235 ГПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

До реєстру вимог кредиторів приватного підприємства "Фостерс" підлягають включенню визнані судом вимоги, а саме :

- товариства з обмеженою відповідальністю "Торгівельна компанія "Російський продукт" в розмірі 340318,50 грн основної заборгованості (четверта черга) та 21020,00 грн витрат зі сплати судового збору за подання до суду заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство (перша черга).

Визначити, що кредитори, вимоги яких заявлені після завершення строку, визначеного частиною першою статті 45 Кодексу України з процедур банкрутства, є конкурсними, однак не мають права вирішального голосу на зборах та комітеті кредиторів.

Зобов`язати розпорядника майна за результатами попереднього засідання внести до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги; належним чином складений та підписаний реєстр вимог кредиторів надати суду у десятиденний строк з дня постановлення ухвали суду.

Зобов`язати розпорядника майна в десятиденний строк з дня постановлення ухвали відповідно до ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства повідомити кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення.

Призначити проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів на 24.12.2020.

Надати суду протокольне рішення зборів кредиторів про утворення та склад комітету кредиторів з прийнятим рішенням про звернення до суду з клопотанням про введення наступної процедури щодо боржника.

Надати суду протокол засідання комітету кредиторів, на якому вирішено питання щодо призначення ліквідатора або керуючого санацією боржника.

Призначити підсумкове засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанова про визнання його банкрутом і відкрита ліквідаційна процедура, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство або ухвала про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду на "28" січня 2021 р. о 10:20.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Харківської області за адресою: 61022, м. Харків, майдан Свободи, 5, Держпром, 8 під`їзд, 3-й поверх, зал № 328.

Ухвалу направити розпоряднику майна, боржнику, кредитору.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення.

Ухвала господарського суду, постановлена за результатами попереднього засідання, може бути оскаржена стороною у справі про банкрутство лише в частині конкретних вимог кредиторів в порядку та у строки, передбачені ст. ст. 254-258 ГПК України.

Повний текст ухвали суду складено та підписано 07 грудня 2020 року.

Суддя Усатий В.О.

Дата ухвалення рішення03.12.2020
Оприлюднено08.12.2020
Номер документу93329637
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом приватного підприємста "Фостерс" , код ЄДРПОУ 40485595

Судовий реєстр по справі —922/2741/20

Ухвала від 31.08.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 31.08.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 17.08.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 12.08.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 06.08.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Постанова від 28.01.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 28.01.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 15.01.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 15.12.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 03.12.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні