Ухвала
від 08.12.2020 по справі 2а-0870/3564/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

УХВАЛА

ПРО ПОВЕРНЕННЯ ЗАЯВИ

08 грудня 2020 року Справа № 2а-0870/3564/11 м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Артоуз О.О., перевіривши матеріали заяви розглянувши у порядку письмового провадження заяву Бердянського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) про видачу дублікату виконавчого листа в адміністративній справі за позовом Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до: Державного підприємства Підприємство Бердянської виправної колонії управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Запорізькій області (№77) про: стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені

ВСТАНОВИВ:

Постановою Запорізького окружного адміністративного суду від 16.08.2011 адміністративний позов Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Державного підприємства Підприємство Бердянської виправної колонії управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Запорізькій області (№77) про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені - задоволено в повному обсязі, стягнуто з Державного підприємства Підприємство Бердянської виправної колонії управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Запорізькій області (№77) (код ЄДРПОУ 08680081, вул. Промислова, 1, м. Бердянськ, Запорізька область, 71100), суми адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів у 2010 році, у розмірі 15151 грн. 26 коп. (п`ятнадцять тисяч сто п`ятдесят одна гривня 26 копійок). Рішення набрало законної сили 23.09.2011.

17.11.2011 по справі видано виконавчий лист

07.12.2020 до Запорізького окружного адміністративного суду надійшла заява Бердянського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) про видачу виконавчого листа в порядку статті 18 Закону України Про виконавче провадження .

Розглянувши подану заяву суд зазначає наступне.

Порядок вирішення питання щодо видачі дубліката виконавчого листа до дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів визначений пунктом 18.4 розділу VII Перехідні положення Кодексу адміністративного судочинства України, відповідно до якого у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Із наведеного слідує, що основними підставами для задоволення заяви про видачу дубліката виконавчого листа є: втрата виконавчого документа та звернення до суду із заявою до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Відповідно до частини третьої статті 166 КАС України, заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Статтею 167 КАС України (в редакції чинній на час подання заяви) передбачені загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення.

Так серед іншого, абзацом десятим частини першої статті 167 КАС України передбачено, що до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

В даному випадку заявником не надано доказів надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження) заяви про видачу дублікату виконавчого листа.

Крім того, суд звертає увагу, що відповідно до постанови про повернення виконавчого документу стягувану від 23.06.2017 державним виконавцем встановлено строк повторного пред`явлення виконавчого документу до 23.09.2017. При цьому у поданій заяві відсутні правові обґрунтування щодо наявності підстав видачі дубліката виконавчого листа після закінчення строку пред`явлення його до виконання.

Частиною другою статті 167 КАС України передбачено, якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Таким чином, заявником подано заяву про видачу дублікату виконавчого листа без додержання вимог абзацу 10 частини першої статті 167 КАС України, у зв`язку з чим заяву слід повернути заявнику без розгляду.

Керуючись ч. 2 ст. 167, 253 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

Заяву Бердянського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) про видачу дублікату виконавчого листа в адміністративній справі за позовом Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до: Державного підприємства Підприємство Бердянської виправної колонії управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Запорізькій області (№77) про: стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені повернути заявнику без розгляду.

Ухвала суду набирає законної сили у порядку та строки, передбачені ст. 256 КАС України та може бути оскаржена у порядку та строки, передбачені ст.ст. 293, 294, 295, 296 КАС України.

Суддя О.О. Артоуз

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.12.2020
Оприлюднено10.12.2020
Номер документу93363021
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/3564/11

Постанова від 16.08.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 08.12.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 16.06.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 17.05.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні