Ухвала
від 08.12.2020 по справі 948/1079/20
МАШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 948/1079/20

Номер провадження 2/948/312/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08.12.2020 суддя Машівського районного суду Полтавської області Косик С.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , жителя АДРЕСА_1 , до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінфорс , місцезнаходження: пров. Новопечерський,19/3, корпус 2 офіс 9, м. Київ, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, -

в с т а н о в и л а :

у грудні 2020 до Машівського районного суду Полтавської області надійшла вказана позовна заява, у якій позивач просить визнати виконавчий напис №7894, вчинений приватним нотаріусом Житомирського міського нотаріального округу Горай О.С. 03.07.2020, таким, що не підлягає виконанню та просить стягнути з відповідача судовий збір за подання позовної заяви у розмірі 840,80 грн та за подання заяви про забезпечення позову у розмірі 420,40 грн., оскільки важає його таким, що не підлягає виконанню за наявності на те підстав.

Позовну заяву подано з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України, підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні. Позовна заява підсудна Машівському районному суду Полтавської області і по справі може бути відкрито провадження.

Оскільки вимоги позивача стосуються оскарження нотаріальних дій, суд уважає за необхідне залучити до участі в справі в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу Горай Олега Станіславовича.

Також, враховуючи, що виконавче провадження з примусового виконання виконавчого напису нотаріуса здійснюється приватним виконавцем виконавчого округу м. Києва Дорошкевич Вірою Леонідівною, суд вважає за необхідне залучити її до участі у справі в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Одночасно позивач клопоче про витребування доказів по справі, а саме, від приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу Горай О.С. копії матеріалів нотаріальної справи, яка була заведена при вчинені нотаріального напису 03.07.2020 р. №7894 про стягнення з ОСОБА_1 на користь ТОВ "Фінфорс" заборгованості закредитним договором у сумі 18608,50 грн і належним чином засвідчені копії всіх документів, які були подані кредитором для вчинення виконавчого напису нотаріуса, оскільки вони є важливими для встановлення обставин по справі.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасники справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

За вказаних обставин, з метою повного та об`єктивного з`ясування усіх обставин справи, суд уважає за необхідне клопотання позивача задовольнити частково та витребувати від приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу Горай О.С. завірену копію виконавчого напису від 03.07.2020 р., зареєстрованого в реєстрі за № 7894, про стягнення з ОСОБА_1 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Фінфорс заборгованості в розмірі 18608,50 грн, та копіх усіх документів, які стали підставою для його видачі.

Відповідно до ст. ст. 19, 274 ЦПК України, враховуючи обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів, справа може бути віднесена до малозначних та розглянута за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Керуючись ст.ст. 13, 53, 84, 187, 274, 279 ЦПК України, -

у х в а л и л а :

відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 , жителя АДРЕСА_1 , до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінфорс , місцезнаходження: пров. Новопечерський,19/3, корпус 2 офіс 9, м. Київ, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Залучити до участі у справі в якості третіх осіб на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору:

-приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу Горай Олега Станіславовича (10001 м. Житомир, вул. Леха Качинського,6).

-приватного виконавця Виконавчого округу м. Києва Дорошкевич Віру Леонідівну (02002, м. Київ, вул. Раїси Окіпної,4а, офіс 71 а).

Витребувати від приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу Горай Олега Станіславовича - завірену копію виконавчого напису від 03.07.2020 р., зареєстрованого в реєстрі за № 7894, про стягнення з ОСОБА_1 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Фінфорс заборгованості в розмірі 18608,50 грн, та копіх усіх документів, які стали підставою для його видачі.

Вказані докази надати у термін до 29 грудня 2020 року.

Роз`яснити, що особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 09 год. 00 хв. 30 грудня 2020 року в приміщенні Машівського районного суду Полтавської області за адресою: вул. Незалежності, 116, смт Машівка.

Роз`яснити, що відповідач має право подати відзив на позов і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову протягом п`ятнадцяти днів із дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі, копія якого разом з доданими до нього документами повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відзиву у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Позивач має право подати відповідь на відзив, відповідач - заперечення, протягом п`яти днів із дня отримання відзиву на позов та відповіді на відзив, відповідно, копія якої повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив чи заперечення. У разі не надання відповіді на відзив чи заперечення у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, має право подати письмові пояснення щодо позову протягом п`яти днів із дня його отримання, щодо відзиву - протягом десяти днів із дня його отримання, копія яких повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду. У разі ненадання письмових пояснень у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами. Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення у тому ж самому порядку, до розгляду справи по суті.

Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається : http://court.gov.ua/fair/

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Відповідачу та третім особам одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя С. М. Косик

Дата ухвалення рішення08.12.2020
Оприлюднено09.12.2020
Номер документу93372029
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —948/1079/20

Рішення від 20.05.2021

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 29.04.2021

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 25.02.2021

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 27.01.2021

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 08.12.2020

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 04.12.2020

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні