Ухвала
від 27.01.2021 по справі 948/1079/20
МАШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 948/1079/20

Номер провадження 2/948/52/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27.01.2021 Машівський районний суд Полтавської області у складі :

головуючого - судді Косик С.М.,

за участю секретаря Ткач Н.М.,

розглянувши у відкритому засіданні в смт Машівка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінфорс , треті особи на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Горай Олега Станіславовича, приватний виконавець Виконавчого округу м. Києва Дорошкевич Віра Леонідівна, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню,-

в с т а н о в и в :

у грудні 2020 до Машівського районного суду Полтавської області надійшла вказана позовна заява, у якій позивач просить визнати виконавчий напис №7894, вчинений приватним нотаріусом Житомирського міського нотаріального округу Горай О.С. 03.07.2020, таким, що не підлягає виконанню та просить стягнути з відповідача судовий збір за подання позовної заяви у розмірі 840,80 грн та за подання заяви про забезпечення позову у розмірі 420,40 грн., оскільки важає його таким, що не підлягає виконанню за наявності на те підстав.

Ухвалою суду від 08.12.2020 року відкрито провадження та одночасно залучено до участі в справі в якості третіх особи на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу Горай Олега Станіславовича, приватного виконавця Виконавчого округу м. Києва Дорошкевич Віру Леонідівну.

Також на клопотання позивача витребувано від приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу Горай Олега Станіславовича завірену копію виконавчого напису від 03.07.2020 р., зареєстрованого в реєстрі за № 7894, про стягнення з ОСОБА_1 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Фінфорс заборгованості в розмірі 18608,50 грн, та копіх усіх документів, які стали підставою для його видачі. Докази вказано надати у термін до 29 грудня 2020 року.

Натомість докази суду не надані, причини невиконання ухвали суду невідомі, хоча ухвалу суду про відкриття провадження та витребування доказів приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Горай О. С. отримав 04.01.2021 року (а.с.49), а тому суду уважає за необхідне повторно витребувати вказані документи.

Водночас суд зазначає, що згідно з частиною шостою статті 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

За положеннями частин сьомої та восьмої статті 84 цього Кодексу особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Відповідно до частин першої та другої статті 143 ЦПК України заходами процесуального примусу є процесуальні дії, що вчиняються судом у визначених цим Кодексом випадках з метою спонукання відповідних осіб до виконання встановлених у суді правил, добросовісного виконання процесуальних обов`язків, припинення зловживання правами та запобігання створенню протиправних перешкод у здійсненні судочинства.

Заходи процесуального примусу застосовуються судом шляхом постановлення ухвали.

Заходами процесуального примусу є: 1) попередження; 2) видалення із зали судового засідання; 3) тимчасове вилучення доказів для дослідження судом; 4) привід; 5) штраф.

Застосування до особи заходів процесуального примусу не звільняє її від виконання обов`язків, встановлених цим Кодексом.

Згідно з пунктом 3 частини першої статті 148 ЦПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі до від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках: неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин.

Частиною 5 статті 148 ЦПК України передбачено, що ухвала про стягнення штрафу є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом. Стягувачем за таким виконавчим документом є Державна судова адміністрація України.

Відповідно до ЗУ Про державний бюджет на 2021 рік , прожитковий мінімум для працездатних осіб з 01.01.2021 року становить 2270 грн.

На підставі викладеного, враховуючи, що приватним нотаріусом не виконана ухвала від 08.12. 2020 року про витребування доказів, а також не повідомлено про неможливість надання витребуваних доказів, що перешкоджає встановленню всіх обставин справи та розгляду справи по суті у встановлені цивільним процесуальним законодавством строки, суд вважає за необхідне накласти на штраф у розмірі 0,3 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що станом на 01 січня 2021 року становить 681,00 грн.

Відповідно до частини дев`ятої статті 84 ЦПК України притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Разом із тим суд роз`яснює, що відповідно до частини шостої статті 148 ЦПК України суд може скасувати постановлену ним ухвалу про стягнення штрафу, якщо особа, стосовно якої її постановлено, виправила допущене порушення та (або) надала докази поважності причин невиконання відповідних вимог суду чи своїх процесуальних обов`язків.

Враховуючи вищевикладене, оскільки виникла необхідність у витребуванні доказів по справі суд відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 198 ЦПК України вирішив оголосити у підготовчому засіданні перерву.

Керуючись ст. ст. 84, 189, 198 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

повторно витребувати від приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу Горай Олега Станіславовича - завірену копію виконавчого напису від 03.07.2020 р., зареєстрованого в реєстрі за № 7894, про стягнення з ОСОБА_1 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Фінфорс заборгованості в розмірі 18608,50 грн, та копіх усіх документів, які стали підставою для його видачі.

Вказані докази надати у термін до 21 лютого 2021 року.

Роз`яснити, що особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Застосувати до приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу Горай Олега Станіславовича (10001 м. Житомир, вул. Леха Качинського,6). захід процесуального примусу у вигляді штрафу, стягнувши його у розмірі 681,00 гривень до державного бюджету ( Отримувач коштів: ГУК у м.Києві/Печерс.р-н/21081100, Код отримувача (код за ЄДРПОУ) 37993783, Банк отримувача - Казначейство України (ЕАП), Рахунок отримувача - UA118999980313090106000026007, Код класифікації доходів бюджету - 21081100, Призначення платежу - *;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті);Штраф (як засіб процесуального примусу) накладений на
(ПІБ чи назва установи, організації з якої стягується штраф), за рішенням №_/_/__(номер рішення про стягнення штрафу).

Стягувач: Державна судова адміністрація України.

Ухвала про стягнення штрафу є виконавчим документом.

Строк пред`явлення виконавчого документа до виконання протягом трьох місяців з дня набрання ухвалою суду законної сили.

Роз`яснити, що особа, на яку накладено штраф, має право подати клопотання про скасування ухвали про накладення на неї заходів процесуального примусу. Застосування до особи заходів процесуального примусу не звільняє її від виконання обов`язків, встановлених цим Кодексом.

У підготовчому засіданні оголосити перерву до 09 год. 00 хв. 25 лютого 2021 року.

Ухвала в частині накладення штрафу може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду через Машівський районний суд Полтавської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя С. М. Косик

Дата ухвалення рішення27.01.2021
Оприлюднено29.01.2021
Номер документу94463283
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —948/1079/20

Рішення від 20.05.2021

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 29.04.2021

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 25.02.2021

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 27.01.2021

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 08.12.2020

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 04.12.2020

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні