Ухвала
від 10.12.2020 по справі 460/4430/19
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення справи

до судового розгляду по суті

10 грудня 2020 року м. Рівне №460/4430/19 Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Л.А. Жуковська, за участю секретаря судового засідання М.С. Боймиструк та сторін і інших осіб, які беруть участь у справі:

позивача: представник не прибув

відповідача: представник не прибув

у підготовчому засіданні по адміністративній справі за позовом

Державної екологічної інспекції у Волинській області до ТзОВ "Захід - Схід - Енерго +" пропризупинення виконання робіт, В С Т А Н О В И В :

Державна екологічна інспекція у Волинській області звернулося до суду з позовом до ТзОВ "Захід - Схід - Енерго +" про призупинення виконання робіт.

Ухвалою Волинського окружного адміністративного суду від 04.12.2019 адміністративну справу №140/3505/19 за позовом Державної екологічної інспекції у Волинській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Захід-Схід-Енерго" про зупинення виконання робіт передано на розгляд Рівненському окружному адміністративному суду.

Відповідно до витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 23.12.2019 адміністративній справі присвоєно єдиний унікальний номер судової справи №460/4430/19 та визначено головуючого суддю Жуковську Л.А.

Ухвалою суду від 26.12.2019 позовна заява залишалася без руху. Позивачу встановлювався строк для усунення недоліків, зазначених в ухвалі суду, протягом 10 днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Ухвалою суду від 20.01.2020 продовжено Державній екологічній інспекції у Волинській області строк для усунення недоліків позовної заяви, встановлений ухвалою суду від 26.12.2019. Встановлено позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви тривалістю 5 днів з дня вручення даної ухвали.

Ухвалою суду від 30.01.2020 прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження та вирішено розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження. Підготовче засідання у справі призначено на 18.02.2020 на 10:30 год.

Ухвалою суду від 18.02.2020 провадження у справі №460/4430/19 за позовом Державної екологічної інспекції у Волинській області до ТзОВ "Захід-Схід-Енерго +" про призупинення виконання робіт, - зупинено до набрання законної сили судовим рішенням по справі №460/812/20.

Ухвалою суду від 24.11.2020 клопотання Державної екологічної інспекції у Волинській області про поновлення провадження у справі, - задоволено. Провадження у справі №460/4430/19 поновлено. Розгляд справи вирішено продовжити за правилами загального позовного провадження. Підготовче засідання у справі призначити на 10.12.2020 на 17:00год.

У судове засідання 10.12.2020 учасники справи не прибули. Причини не прибуття не повідомили.

Випадків, визначених п. 1 - 3, 5 ч.2 ст.205 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), судом не встановлено, а тому підстави для відкладення підготовчого засідання відсутні.

Оскільки учасники справ в судове засідання не прибули, то відповідно до положень ч.4 ст.229 КАС України, повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

У підготовчому засіданні судом: не встановлено підстав для відводів; не виявлено наміру сторін вирішити спір шляхом примирення або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді; встановлено відсутність уточнень з приводу позовних вимог та заперечень проти них та відповідних заяв з цього приводу; відсутність необхідності заміни позивача, відповідача, залучення співвідповідача, третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору, об`єднання і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову; відсутність необхідності призначення експертизи, виклику у судове засідання експертів, залучення перекладача, спеціаліста; відсутність необхідності вирішувати питання про вступ у справу інших осіб та про забезпечення позову.

Суд встановив, які обставини входять до предмета доказування та констатує, що ні позивачем, ні відповідачем, клопотань про витребування доказів судом, обґрунтованих неможливістю самостійно надати відповідні докази, не подано. Клопотань та заяв учасників справи з приводу виключення з числа доказів або з приводу проведення експертизи доказів, які б викликали обґрунтовані сумніви у їх достовірності, не надходило.

Не встановлено судом і необхідності у проведенні огляду письмових, речових та електронних доказів за їх місцезнаходженням та у забезпеченні доказів.

Підстави для вирішення будь-яких заяв та клопотань учасників справи, відсутні, з огляду на неподання таких.

Підстав для колегіального розгляду справи немає.

Судом ухвалено, що з`ясування обставин у справі та перевірку їх доказами під час розгляду справи по суті буде здійснено в такому порядку: у судовому засіданні будуть заслухані пояснення позивача щодо позовних вимог, з`ясовано обставини, на які він посилається, як на підставу своїх вимог, будуть заслухані пояснення відповідача та з`ясовано обставини, на які він посилається як на підставу своїх заперечень, та перевірено їх на відповідність поясненням учасників справи, викладеним в заявах по суті справи (при наявності). Після цього судом будуть досліджені письмові докази, якими обґрунтовуються вимоги та заперечення сторін в хронологічному порядку їх надходження та долучення до матеріалів справи. При наявності інших доказів - такі докази будуть досліджені в порядку, визначеному КАС України.

Судом встановлено, що стороною відповідача відзив на позовну заяву подано не було.

Так як інших питань, визначених ч.2 ст.180 КАС України, які не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні, судом не встановлено, суд дійшов висновку про наявність підстав для закриття підготовчого провадження та призначення справи до розгляду по суті.

Відповідно до ч.9 ст.205 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

За таких обставин, застосовуючи у сукупності положення ст.180, ч.2 ст.183, ст.205 КАС України, враховуючи відсутності учасників справи та наявність в матеріалах справи належних доказів для вирішення справи, суд вважає за необхідне закрити підготовче провадження та здійснити подальший розгляд справи у порядку письмового провадження.

Повне судове рішення буде складено відповідно до ч.4 ст.243 КАС України з урахуванням положень ст.193 цього Кодексу.

Керуючись статтями 183, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Закрити підготовче провадження у справі.

Подальший розгляд справи №460/3850/20 здійснювати у порядку письмового провадження.

Справа розглядатиметься суддею одноособово.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала окремо не оскаржується. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Л.А. Жуковська

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.12.2020
Оприлюднено14.12.2020
Номер документу93468373
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —460/4430/19

Рішення від 29.12.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Л.А. Жуковська

Ухвала від 10.12.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Л.А. Жуковська

Ухвала від 24.11.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Л.А. Жуковська

Ухвала від 18.02.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Жуковська Л.А.

Ухвала від 30.01.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Жуковська Л.А.

Ухвала від 20.01.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Жуковська Л.А.

Ухвала від 26.12.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Жуковська Л.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні