Ухвала
від 15.12.2020 по справі 200/8714/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони

15 грудня 2020 р. Справа №200/8714/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Буряк І.В., розглянувши у порядку письмового провадження клопотання представника позивачки про заміну неналежного відповідача у справі за позовом ОСОБА_1 до Управління Державної казначейської служби України у м. Донецьку Донецької області, Донецької міської ради, третя особа Управління праці і соціальних питань Донецької міської ради (83050, м. Донецьк, вул. Артема, 98, ЄДРПОУ 23429869) про стягнення нарахованої але не виплаченої заробітної плати, -

УСТАНОВИВ:

Позивачка, ОСОБА_1 , (надалі - Позивачка, ОСОБА_1 ) звернулась до Донецького окружного адміністративного суду із позовом до Управління Державної казначейської служби України у м. Донецьку Донецької області, Донецької міської ради третя особа Управління праці і соціальних питань Донецької міської ради відповідно до тексту позовної заяви (з урахуванням уточнення позову), позивачка просить суд:

стягнути з Управління Державної служби України у м. Донецьку Донецькій області на користь ОСОБА_1 нараховану але не виплачену заробітну плату в сумі 5 540,97 грн. за період серпень-жовтень 2014 року за переданими платіжними дорученнями №293 від 11.09.2014, №309 від 15.10.2014 року, №328 від 30.10.2014 року;

стягнути з Донецької міської ради на користь ОСОБА_1 нараховану, але не виплачену заробітну плату в сумі 6 406,46 грн. за листопад 2014 року.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 12.10.2020 відкрито спрощене позовне провадження у справі та вирішено здійснювати її розгляд без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами.

Представником позивачки суду надано клопотання, в якому останній просить суд замінити неналежного відповідача на належного, а саме Донецьку міську раду замінити на Управління праці і соціальних питань Донецької міської ради.

Відповідно до ч. 3 ст. 48 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Згідно з частиною 5 статті 48 КАС України під час вирішення питання про залучення співвідповідача чи заміну належного відповідача суд враховує, зокрема, чи знав або чи міг знати позивач до подання позову у справі про підставу для залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку (ч.6 ст. 48 КАС України).

З урахуванням вищевикладеного, з метою повного та всебічного розгляду справи по суті, суд дійшов до висновку щодо задоволення клопотання позивача про заміну неналежного відповідача у справі.

Керуючись статтями 48, 243, 248, 256, 294, 295, 297, 379 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивачки задовольнити.

Замінити неналежного відповідача - Донецька міська рада на належного - Управління праці та соціальних питань Донецької міської ради у справі № 200/8714/20-а.

Розгляд адміністративної справи розпочати спочатку.

Направити другому відповідачу - Управлінню праці та соціальних питань Донецької міської ради копію позову з додатками до нього.

Встановити Управлінню праці та соціальних питань Донецької міської ради п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву, який повинен бути складений та поданий за правилами, встановленими статтею 162 КАС України, або заяви про визнання позову.

У разі подання відзиву на позов до нього необхідно додати докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відзив або заява про визнання позову мають бути подані відповідачем до суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Добровольського, буд. 1.

Неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до вимог статті 94 КАС України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Ухвала набирає законної сили негайно після проголошення та оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї може бути включене до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за наслідками розгляду справи.

Суддя І.В. Буряк

Дата ухвалення рішення15.12.2020
Оприлюднено17.12.2020
Номер документу93534959
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення нарахованої але не виплаченої заробітної плати

Судовий реєстр по справі —200/8714/20-а

Рішення від 16.01.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І.В.

Ухвала від 15.12.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І.В.

Ухвала від 16.11.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І.В.

Ухвала від 16.11.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І.В.

Ухвала від 16.11.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І.В.

Ухвала від 12.10.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І.В.

Ухвала від 28.09.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні