Ухвала
від 16.12.2020 по справі 540/1851/19
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

16 грудня 2020 р. м. ХерсонСправа № 540/1851/19

Херсонський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Пекного А.С. ,

розглянувши у письмовому провадженні заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження,

встановив:

ОСОБА_1 (далі-заявник) звернувся до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження, в якому просить замінити сторону боржника (відповідача) у виконавчих листах по справі №540/1851/19 з Державної установи "Херсонська виправна колонія (№61)" на її правонаступника - Державну установу "Херсонський слідчий ізолятор".

Дослідивши вказану заяву, судом встановлені підстави для повернення заяви без розгляду з огляду на наступне.

Положеннями ч.1 ст.379 КАС України визначено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження (ч.4 ст.379 КАС України).

Загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви визначені ст.167 КАС України.

Відповідно до п.6 ч.1 ст.167 КАС України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення).

Крім того, частиною 1 статті 167 КАС України встановлено, що до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

У порушення вказаних норм заявником не додані до заяви копії письмових доказів, зокрема виконавчого листа у якому він просить замінити боржника або доказів відкриття виконавчого провадження в якому слід замінити боржника (номер виконавчого провадження, докази відкриття виконавчого провадження). Відомості щодо виконавчого листа (номер, дата видачі, тощо) в якому заявник просить замінити боржника не наведені і у самій заяві, що позбавляє суд можливості встановити наявність підстав для такої заміни.

Окремо суд зауважує, що за змістом заяви заявник посилається на наявність підстав для заміни боржника у виконавчому провадженні, а в прохальній частині просить замінити сторону боржника у виконавчих листах, при цьому не наводить жодних відомостей ні про виконавче провадження, ні про виконавчий лист в якому просить замінити сторону. Отже, заявнику слід привести свою заяву у відповідність до вимог процесуального законодавства та обставин, які слугували підставою для звернення до суду з даною заявою, адже відсутність вищенаведених відомостей позбавляє суд можливості вирішити таку заяву.

Також до заяви не додані докази надіслання (надання) іншим учасникам справи її копії, адже за вимогами ст.167 КАС України до заяв, які подаються на стадії виконання судового рішення додаються саме докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи.

Відповідно до ч.2 ст.167 КАС України якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Таким чином, суд повертає без розгляду дану заяву, що не позбавляє заявника права повторно звернутись до суду із заявою про заміну боржника у виконавчому провадженні (або у виконавчому листі), у встановленому чинним законодавством порядку.

Керуючись ст. 241, 248, КАС України, суд

ухвалив:

Заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження (або у виконавчому листі) - повернути без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до П`ятого апеляційного адміністративного суду в 15-денний строк з дня її проголошення, при цьому відповідно до п.п. 15.5 п. 15 розділу VII "Перехідні положення" КАС України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомукаційної системи апеляційні скарги подаються через суд першої інстанції, який ухвалив відповідне рішення.

Якщо ухвалу було постановлено поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, строк на апеляційне оскарження обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення (підписання) суддею.

Суддя А.С. Пекний

Дата ухвалення рішення16.12.2020
Оприлюднено17.12.2020
Номер документу93561629
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —540/1851/19

Ухвала від 02.06.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Хурса О. О.

Ухвала від 15.07.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Домусчі С.Д.

Ухвала від 16.06.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Домусчі С.Д.

Ухвала від 19.05.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Домусчі С.Д.

Ухвала від 19.04.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Домусчі С.Д.

Ухвала від 18.02.2021

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Гомельчук С.В.

Ухвала від 11.02.2021

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Гомельчук С.В.

Ухвала від 16.12.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Пекний А.С.

Ухвала від 03.01.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Домусчі С.Д.

Рішення від 25.11.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Пекний А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні