Ухвала
від 17.12.2020 по справі 520/18155/2020
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

17 грудня 2020 р. справа № 520/18155/2020

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Панченко О.В., розглянувши адміністративний позов Головного управління ДПС у Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Фугат" про стягнення податкового боргу,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач - Головне управління ДПС у Донецькій області, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить суд стягнути кошти з рахунків у банківських установах, які обслуговують Товариство з обмеженою відповідальністю "Фугат" (код ЄДРПОУ 34551057) в рахунок погашення податкового боргу на загальну суму 31571,19 грн.

Вирішуючи питання в порядку ст. 169 КАС України, суддя дійшов висновку про те, що адміністративний позов підлягає залишенню без руху, оскільки поданий без дотримання вимог, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України.

Відповідно до ч.2 ст.160 Кодексу адміністративного судочинства України позовна заява подається в письмовій формі позивачем або особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

Згідно ст. 55 КАС України сторона може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника.

Частиною 3 статті 55 КАС України визначено, що юридична особа незалежно від порядку її створення, суб`єкт владних повноважень, який не є юридичною особою, беруть участь у справі через свого керівника, члена виконавчого органу, іншу особу, уповноважену діяти від її (його) імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво юридичної особи, суб`єкта владних повноважень), або через представника.

При перевірці матеріалів справи суддею встановлено, що позовна заява підписана від імені представника Головного управління ДПС у Донецькій області - О.О. Карташовим.

Поряд із тим, доказів того, що Карташев О.О. наділений правом підписувати позовну заяву не надано.

Згідно ст. 169 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

З урахуванням наведеного, позовна заява не відповідає вимогам, встановленим ст.160 КАС України, що є підставою у відповідності до ст. 169 КАС України для залишення позовної заяви без руху.

Отже, позивачу слід привести позовну заяву у відповідність до вимог ст.160 КАС України, а саме: надати до суду докази на підтвердження повноважень представника, який подав та підписав позовну заяву.

Встановити строк для усунення вказаних вище недоліків позовної заяви п`ять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись ст. ст.160, 161, 169, 241, 243 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Головного управління ДПС у Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Фугат" про стягнення податкового боргу - залишити без руху.

Надати позивачу термін п`ять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, для усунення недоліків позовної заяви надати до суду докази на підтвердження повноважень представника, який подав та підписав позовну заяву.

Роз`яснити заявнику, що в разі невиконання вимог ст. 161 КАС України відповідно до цієї ухвали позовна заява буде визнана неподаною та повернута позивачеві.

Копію ухвали невідкладно надіслати позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Панченко

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.12.2020
Оприлюднено21.12.2020
Номер документу93592000
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —520/18155/2020

Ухвала від 15.03.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

Рішення від 01.03.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

Ухвала від 29.12.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

Ухвала від 17.12.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні