Ухвала
від 17.12.2020 по справі 535/25/20
КОТЕЛЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 535/25/20

Провадження№ 1-кс/535/290/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 грудня 2020 року слідчий суддяКотелевського районногосуду Полтавськоїобласті ОСОБА_1 ,секретар судовогозасідання ОСОБА_2 ,за участю: слідчогоСВ Котелевськоговідділення поліціїГадяцького відділуполіції ГУНПв Полтавськійобласті старшийлейтенант поліції ОСОБА_3 , розглянувши у кримінальному провадженні внесеного до ЄРДР за № 42019171260000083 від 24 липня 2019 року клопотання слідчого СВ Котелевського ВП Гадяцького ВП Головного управління Національної поліції в Полтавській області, про проведення обшуку;-

ВСТАНОВИВ:

17грудня 2020року доКотелевського районногосуду Полтавськоїобласті надійшлоклопотання слідчогоСВ Котелевськоговідділення поліціїГадяцького відділуполіції ГУНПв Полтавськійобласті ОСОБА_3 , погодженого прокуроромКотелевського відділуМиргородської місцевоїпрокуратури Полтавськоїобласті ОСОБА_4 ,про проведенняобшуку укримінальному провадженніза № 42019171260000083 від 24 липня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 1 ст.367 КК України.

Із короткого змісту обґрунтування вимог клопотання слідчого СВ вбачається,що між Котелевською селищною радою та Товариством з обмеженою відповідальністю «Аквадіа» укладено Договір підряду №141 від 25.10.2016 року на виконання робіт по об`єкту: «Будівництво експлуатаційної артезіанської свердловини для водопостачання господарсько-питних потреб мешканців сел.Котельва Полтавської області».

Станом на 22.07.2019 року договір в повному обсязі не виконаний, а артезіанська свердловина для водопостачання господарсько-питних потреб мешканців смт.Котельва Полтавської області не функціонує.

За даним фактом 24.07.2019 року на підставі рапорту прокурора Котелевського відділу Миргородської місцевої прокуратури ОСОБА_5 до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за № 420191260000083 від 24.07.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 367 КК України.

Слідчий суддя, системно дослідивши матеріали, які додані до клопотання, вивчивши правові норми кримінального процесу, які регулюють дані правовідносини, заслухавши слідчого СВ ОСОБА_3 , приходить до такого.

Дане клопотання містить необхідні відомості, передбачені ч. 3 ст. 234 КПК України.

Частиною першою ст. 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Досудове розслідування розпочато за правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 367 КК України.

Цей злочин відповідно до вимог ст. 12 КК України є нетяжким злочином.

Під час виконання ухвали слідчого судді встановлено, що за вказаною адресою ТОВ «Луйвар» відсутня і виконати ухвалу не можливо, а тому даний факт підтверджує, що документи які потрібні для слідчого знаходяться за попередньою реєстрацією юридичної адреси ТОВ «Луйвар».

Слідчим проведено слідчі дії направлені для отримання документів у законний спосіб, а саме неодноразово телефонували до директора підприємства, перевірялось ТОВ «ЛУЙВАР» за юридичною адресою під час тимчасового доступу, чим було підтверджено що дане підприємство відсутнє за вказаною адресою, а тому неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до частини другої статті 93 КПК України, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених КПК України, згідно ч.3 п.8 ст.234 КПК України в інший спосіб виконати не можливо.

Дані обставини підтверджуються рапортами о/у СКП Котелевського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_6 від 14.09.2020 року та 25.09.2020 року.

Вході досудового розслідування проведено ряд процесуальних та слідчих дій, спрямованих на перевірку факту можливого неналежного виконання своїх службових обов`язків окремими службовими особами Котелевської селищної ради; витребувано з Котелевської селищної ради документи, що стосуються розгляду питань про надання дозволу на виготовлення проектно-кошторисної документації на вказані цілі, опрацьовано рішення сесії селищної ради, на яких розглядалися дані питання та протоколи засідання комісії, наявні документи, що стосуються приймання виконаних робіт службовими особами Котелевської селищної ради, плани графіки проведення відповідних робіт, документи що стосуються листування між Котелевською селищною радою та ТОВ «АКВАДІА» з питань проведення робіт з свердловиною, допитано в якості свідків окремих працівників Котелевської селищної ради.

На час внесення відомостей до ЄРДР за вказаними фактами ТОВ «Аквадіа» мала ідентифікаційний код юридичної особи 38961768, на даний час під вказаним ідентифікаційним кодом юридичної особи рахується інша юридична особа, а саме Товариство з обмеженою відповідальністю «Луйвар».

Таким чином слідує, що ТОВ «Аквадіа» змінила назву юридичної особи на іншу назву ТОВ «Луйвар». Зміна назви юридичної особи проводилась реєстратором Миргородської районної державної адміністрації, а саме по місцю знаходження реєстраційної справи.

Як пояснив слідчий ОСОБА_3 на теперішній час за адресою с. Гаркушенці, вул. Хорольська, 46, зареєстровано ще одне товариство ТОВ «ФІРМА АМВ ГРУП» відповідно до договору оренди землі, що в свою чергу підтверджує, що на вказаній адресі можуть реєструватися різні товариства.

На підставі ухвали слідчого судді Котелевського районного суду від 04.08.2020 року слідчим проведено 26.08.2020 тимчасовий доступ до речей і документів в ході якого вилучено завірені копії документів щодо проведення зміни назви юридичної особи з ТОВ «Аквадіа» на ТОВ «Луйвар» код юридичної особи 38961768. В подальшому в ході досудового розслідування встановлено що ТОВ «Аквадіа» дійсно змінила назву на ТОВ «Луйвар» код юридичної особи 38961768 відповідно до рішення директора товариства від 09.12.2019 завіреного приватним нотаріусом. Також виходячи з рішення встановлено що ТОВ «ЛУЙВАР» є правонаступником всіх майнових, немайнових прав та обов`язків ТОВ «АКВАДІА», яка була розміщена за адресою: Полтавська область, Миргородський район, с. Гаркушенці, вул. Хорольська, 46, та змінено місце знаходження товариства на нову адресу а саме: м. Полтава, вул. Грушевського, 4.

14.09.2020 року надійшов рапорт оперуповноваженого СКП Котелевського ВП, про те що в ході виконання ним доручення оперативним шляхом було встановлено, що за адресою: Полтавська область, Миргородський район, с. Гаркушенці, вул. Хорольська, 46, ТОВ «Аквадіа», яке на даний час перейменоване в ТОВ «Луйвар», продовжує здійснювати свою господарську діяльність, що може вказувати на те, що архів з документами серед яких мається договір № 141 від 25.10.2016 року та проектно-кошторисна документація, акти прихованих робіт не переміщувалися та знаходяться за попередньою юридичною адресою, а саме Полтавська область, Миргородський район, с. Гаркушенці, вул. Хорольська, 46.

Для повного якісного неупередженого досудового розслідування, призначення судових експертиз та встановлення винних посадових осіб органу досудового розслідування необхідні оригінали наступних документів, що стосуються буріння артезіанської свердловини за адресою: Полтавська область, сел. Котельва, вул. Маяковського, 90 А: договір підряду (із змінами та додатками) з ТОВ «АКВАДІА» щодо буріння артезіанської свердловини за адресою : Полтавська область, сел. Котельва, вул. Маяковського, 90 А; зведений проектно-кошторисний розрахунок вартості буріння артезіанської свердловини за адресою : Полтавська область, сел. Котельва, вул. Маяковського, 90 А.; проектно-кошторисну документацію до виконання робіт щодо буріння артезіанської свердловини за адресою: Полтавська область, сел. Котельва, вул. Маяковського, 90 А; акти примірної ф. №КБ-2в; довідки про вартість виконаних підрядних робіт форми №КБ-3; акти приймання виконаних робіт; платіжні доручення, акти на приховані роботи; журнал виконаних робіт; рішення та документів про внесення змін до проектно-кошторисної документації, додатки та нові документи зі внесеними змінами; висновки геофізичних досліджень в свердловині №1 сел. Котельва та іншу документацію яка стосується вищевказаного договору.

В нежитлових будівлях А-1 загальною площею 1034 квадратних метрів, нежитлових будівлях, Б-1 загальною площею 1428,5 квадратних метрів, які розташовані за попередньою юридичною адресою ТОВ «Аквадіа», ТОВ «Луйвар» на даний час відповідно до договору оренди землі здійснює свою діяльність ТОВ «ФІРМА АМВ ГРУП» (код ЄДРПОУ 39305656): Полтавська область, Миргородський район, с. Гаркушенці, вул. Хорольська, 46, які мають бути піддані обшуку, дійсно фактично було зареєстровано ТОВ «Аквадіа», що підтверджується відповідним договором підряду № 141 від 25.10.2016 року в якому чітко зазначено адрес місця знаходження ТОВ «Аквадіа», розпорядженням посвідченого приватним нотаріусом Полтавського міського округу від 09.12.2019 року, рапортом О/У СКП Котелевського ВП ОСОБА_7 від 14.09.2020 року. Власник нежитлових будівель згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно № 223882198 від 14.09.2020 року, є ОСОБА_8 .

Наявність підстав для обшуку, передбачених ч. 5 ст. 234 КПК України, є доведеними.

Враховуючи вище викладене, слідчий ОСОБА_3 , переконав слідчого суддю у необхідності надання дозволу на проведення обшуку з метою відшукування та вилучення документів, що стосуються буріння артезіанської свердловини за адресою: Полтавська область, сел. Котельва, вул. Маяковського, 90 А за колишнім місцем реєстрації та знаходження ТОВ «ЛУЙВАР» де в теперішній час знаходиться ТОВ «ФІРМА АМВ ГРУП» Полтавська область, Миргородський район, с. Гаркушенці, вул. Хорольська, 46, які мають значення для встановлення істини в кримінальному провадженні, а також з метою чіткого виконання органами досудового розслідування вимог кримінального процесу, зокрема ст. 91 КПК України, вище зазначене клопотання слід задовольнити.

Наведене свідчитьпро те,що документи,що стосуютьсябуріння артезіанськоїсвердловини заадресою:Полтавська область,сел.Котельва,вул.Маяковського,90А потенційно тареально можутьзберігатися у нежитловій будівлі А-1, нежитловій будівлі, Б-1 за адресою попереднього місця реєстрації ТОВ «Аквадіа»: Полтавська область, Миргородський район, с. Гаркушенці, вул. Хорольська, 46.

При цьому, слідчий суддя вважає за необхідне за обставин сьогодення пов`язаного з впровадженням карантину на території України відповідно до постанов Кабінету Міністрів України встановити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали, а саме один місяць.

Слідчий чи прокурор під час обшуку повинні не вчиняти жодних дій, що можуть негативно вплинути на репутацію осіб, які знаходяться у підданих для обшуку у нежитловій будівлі А-1, нежитловій будівлі, Б-1, в тому числі зважаючи на те, що в даному кримінальному провадженні на теперішній час не має підозрюваних.

Крім цього слідчий суддя виходив, з того, що як стверджує в своїх рішеннях Європейський суд з прав людини, суд своїм рішенням повинен забезпечити високі стандарти охорони загальносуспільних прав та інтересів. Забезпечення таких стандартів вимагає від суду більшої суворості в оцінці порушень цінностей суспільства.

Фіксація процесуальної дії здійснювалася за допомогою технічних засобів відповідно до змісту вимог положень ст. 107 КПК України.

Керуючись ст. ст. 234, 235, 372 КПК України, слідчий суддя;-

УХВАЛИВ:

Надати дозвіл на проведення обшуку за колишніммісцем реєстраціїта знаходженняТОВ «ЛУЙВАР»код юридичноїособи 38961768,а саме:у нежитловій будівлі А-1 загальною площею 1034 квадратних метрів, нежитловій будівлі, Б-1 загальною площею 1428,5 квадратних метрів, які розташовані за попередньою юридичною адресою: Полтавська область, Миргородський район, с. Гаркушенці, вул. Хорольська, 46, власником, якого відповідно до Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 14.09.2020 є ОСОБА_8 , де на даний час здійснює свою господарську діяльність ТОВ «ФІРМА АМВ ГРУП» (код ЄДРПОУ 39305656) з метою відшукування, вилучення та запобіганню знищення оригіналів документів: договір підряду (із змінами та додатками) з ТОВ «АКВАДІА» щодо буріння артезіанської свердловини за адресою : Полтавська область, сел. Котельва, вул. Маяковського, 90 А; зведений проектно-кошторисний розрахунок вартості буріння артезіанської свердловини за адресою : Полтавська область, сел. Котельва, вул. Маяковського, 90 А.; проектно-кошторисну документацію до виконання робіт щодо буріння артезіанської свердловини за адресою: Полтавська область, сел. Котельва, вул. Маяковського, 90 А; акти примірної ф. №КБ-2в; довідки про вартість виконаних підрядних робіт форми №КБ-3; акти приймання виконаних робіт; платіжні доручення, акти на приховані роботи; журнал виконаних робіт; рішення та документів про внесення змін до проектно-кошторисної документації, додатки та нові документи зі внесеними змінами; висновки геофізичних досліджень в свердловині №1 сел. Котельва та іншу документацію яка стосується вищевказаного договору.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали.

Виконанням ухвали покласти на слідчих та прокурорів зазначених у витягу до ЄРДР за № 42019171260000083 від 24 липня 2019 року.

Виготовлено дві копії ухвали про дозвіл на обшук, які чітко позначені як копії.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення.

Ухвала оскарженнюне підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час розгляду справи в суді, якщо таке буде.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКотелевський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення17.12.2020
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу93598469
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —535/25/20

Ухвала від 17.12.2020

Кримінальне

Котелевський районний суд Полтавської області

Цвітайло П. В.

Ухвала від 10.11.2020

Кримінальне

Котелевський районний суд Полтавської області

Мальцев С. О.

Ухвала від 30.09.2020

Кримінальне

Котелевський районний суд Полтавської області

Цвітайло П. В.

Ухвала від 18.09.2020

Кримінальне

Котелевський районний суд Полтавської області

Цвітайло П. В.

Ухвала від 18.09.2020

Кримінальне

Котелевський районний суд Полтавської області

Цвітайло П. В.

Ухвала від 16.09.2020

Кримінальне

Котелевський районний суд Полтавської області

Цвітайло П. В.

Ухвала від 16.09.2020

Кримінальне

Котелевський районний суд Полтавської області

Цвітайло П. В.

Ухвала від 04.08.2020

Кримінальне

Котелевський районний суд Полтавської області

Загнійко А. В.

Ухвала від 23.07.2020

Кримінальне

Котелевський районний суд Полтавської області

Загнійко А. В.

Ухвала від 11.01.2020

Кримінальне

Котелевський районний суд Полтавської області

Цвітайло П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні