Постанова
від 30.04.2010 по справі 3-297-10
ПІДВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

СПРАВА № 3 - 2 97 /10

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 квітня 2010 року Суддя Підволочис ького районного суду Тернопі льської області Коменда т Р.Т., розглянувши матеріали, які надійшли від ВДАІ Підвол очиського району УДАІ УМВС У країни в Тернопільській обла сті про притягнення до адмін істративної відповідальнос ті

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_1, громад янина України, тимчасово неп рацюючого, який раніше до адм іністративної відповідальн ості не притягувався, -

за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопо рушення, -

В С Т А Н О В И В:

20 березня 2010 року о 15 годині 4 0 хвилини в місті Скалаті Підв олочиського району Тернопіл ьської області, гр. ОСОБА_1 керуючи транспортним засоб ом (скутером) марки “Дельта”, д ержавний реєстраційний номе рний знак якого відсутній, з я вними ознаками алкогольного сп'яніння (різкий запах алког олю з порожнини рота, не стійк а хода), на вимогу працівника Д АІ пройти у встановленому за коном порядку огляд на стан а лкогольного сп'яніння - від мовився, чим порушив п. 2.5 Прави л дорожнього руху України.

В судовому засіданні право порушник ОСОБА_1 свою вину у вчиненні правопорушення в изнав повністю, щиро розкаяв ся запевнив, що подібне не пов ториться та пояснив, що тимча сово ніде не працює, а транспо ртний засіб використовує в г осподарських цілях, тому про сить не застосовувати до ньо го стягнення у виді штрафу, ос кільки заробітків практично немає, а також не позбавляти й ого посвідчення водія.

Крім власного визнання вин и правопорушником ОСОБА_1 , його вина у вчиненні правопо рушення доведена протоколом про адміністративне правопо рушення серії ВО № 089328 від 20 бере зня 2010 року, згідно якого 20 бере зня 2010 року о 15 годині 40 хвилини в місті Скалаті Підволочиськ ого району Тернопільської об ласті, гр. ОСОБА_1 керуючи т ранспортним засобом (скутеро м) марки “Дельта”, державний р еєстраційний номерний знак я кого відсутній, з явними озна ками алкогольного сп'яніння (різкий запах алкоголю з поро жнини рота, не стійка хода), на вимогу працівника ДАІ пройт и у встановленому законом по рядку огляд на стан алкоголь ного сп'яніння - відмовився , чим порушив п. 2.5 Правил дорожн ього руху України,його дії кв аліфіковано за ч. 1 ст. 130 Кодекс у України про адміністративн і правопорушення.

За вказаних обставин суд пр иходить до переконання про н аявність в діях гр. ОСОБА_1 складу адміністративного п равопорушення, передбаченог о ч. 1 ст. 130 Кодексу України про а дміністративні правопоруше ння, оскільки він, керуючи тр анспортним засобом, ухилився від проходження у встановле ному законом порядку огляду на стан алкогольного сп'янін ня, тому його слід притягнути до адміністративної відпові дальності за вказаною статте ю, наклавши на нього адмініст ративне стягнення в межах її санкції.

Накладаючи адміністратив не стягнення за вказане адмі ністративне правопорушення , суд враховує характер вчине ного правопорушення, яке від носиться до грубих порушень ПДР України як таке, що безпос ередньо впливає на безпеку д орожнього руху та її учасник ів, особу порушника, який тимч асово ніде не працює, обстави ни, що пом'якшують відповідал ьність: гр. ОСОБА_1 вину сво ю визнав повністю, щиро розка явся, вперше притягується до адміністративної відповіда льності, позитивно характери зується за місцем проживання , обставини, що обтяжують відп овідальність судом не виявле ні.

Враховуючи наведене та з ме тою виховання особи, яка вчин ила адміністративне правопо рушення, а також запобіганню вчинення нових правопорушен ь, суд приходить до висновку, щ о на гр. ОСОБА_1 слід наклас ти адміністративне стягненн я у виді громадських робіт ал е не більше 4-х годин в день у ві льний від роботи чи навчання час.

Керуючись ст. ст. 33, 283-284, 294 Кодек су України про адміністратив ні правопорушення, -

П О С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні адміністративног о правопорушення, передбачен ого ч. 1 ст. 130 Кодексу України пр о адміністративні правопору шення та накласти на нього ад міністративне стягнення - 4 0 (сорок) годин громадських роб іт.

Копію постанови для викона ння направити в Підволочиськ ий районний підрозділ Гусяти нського міжрайонного відділ у кримінально-виконавчої інс пекції в Тернопільській обла сті.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку на її оскарження.

На постанову може бути пода на апеляційна скарга, внесен о протест прокурора до апеля ційного суду Тернопільської області через Підволочиськи й районний суд протягом деся ти днів з дня її винесення.

Суддя підпис Р.Т. К омендат

копія вірна:

Голова Підволочиського

районного суду Р.Т. Ком ендат

СудПідволочиський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення30.04.2010
Оприлюднено14.05.2011
Номер документу9361876
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —3-297-10

Постанова від 28.10.2010

Адмінправопорушення

Розівський районний суд Запорізької області

Кущ Тетяна Миколаївна

Постанова від 22.02.2010

Адмінправопорушення

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Редько Олександр Васильович

Постанова від 30.04.2010

Адмінправопорушення

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Комендат Роман Тарасович

Постанова від 23.04.2010

Адмінправопорушення

Богодухівський районний суд Харківської області

Кузіна Надія Петрівна

Постанова від 27.04.2010

Адмінправопорушення

Чернігівський районний суд Запорізької області

Ломейко Віталій Валерійович

Постанова від 19.04.2010

Адмінправопорушення

Сватівський районний суд Луганської області

Юрченко Станіслав Олександрович

Постанова від 05.03.2010

Адмінправопорушення

Дзержинський міський суд Донецької області

Андреєв Віктор Васильович

Постанова від 24.03.2010

Адмінправопорушення

Краснолиманський міський суд Донецької області

Шавиріна Лілія Павловна

Постанова від 12.02.2010

Адмінправопорушення

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Дмитро Євгенович

Постанова від 02.03.2010

Адміністративне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Бондаренко Ірина Владиславівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні