Ухвала
від 21.12.2020 по справі 403/433/20
УСТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №403/433/20 провадження № 2/403/188/20

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та

відкриття провадження у справі

21 грудня 2020 року смт.Устинівка

Суддя Устинівського районного суду Кіровоградської області Атаманова С.Ю., розглянувши позовну заяву

ОСОБА_1 (позивач), адреса місця проживання, вказана в позовній заяві: АДРЕСА_1 до

Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Сіті Фінанс (відповідач), адреса місцезнаходження, зазначена в позовній заяві: вул.Січових Стрільців, буд.№37/41 м.Київ, поштовий індекс 04053,

треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору:

приватний виконавець виконавчого округу Кіровоградської області Золотарьова Тетяна Валентинівна, адреса місцезнаходження, зазначена в позовній заяві: вул.Віктора Чміленка, буд.№39, м.Кропивницький, поштовий індекс 25006;

приватний нотаріус Броварського районного нотаріального округу Київської області Колейчик Володимир Вікторович, адреса місцезнаходження, зазначена в позовній заяві: вул.Грушевського, буд.№15, напівпідвал 5 під'їзд, офіс №6, м.Бровари Київська область, поштовий індекс 07400,

предмет позову: про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду із позовною заявою до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Сіті Фінанс (далі - ТОВ ФК Сіті Фінанс ), треті особи: приватний виконавець Золотарьова Т.В. та приватний нотаріус Колейчик В.В., про визнання таким, що не підлягає виконанню, вчиненого 04.12.2019 року приватним нотаріусом Броварського районного нотаріального округу Київської області Колейчик В.В. виконавчого напису №6408, на підставі якого 29.04.2020 року приватним виконавцем виконавчого округу Кіровоградської області Золотарьовою Т.В. в межах виконавчого провадження №61475134 було винесено постанову про звернення стягнення на заробітну плату, пенсію, стипендію та інші доходи позивача, як боржника. Позовні вимоги обгрунтовані відсутністю безспірного характеру зазначеної у виконавчому написі заборгованості позивача перед ТОВ ФК Сіті Фінанс та спливом строку пред`явлення права вимоги з дня його виникнення.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 04.12.2020 року цивільну справу призначено до розгляду судді Атамановій С.Ю..

Ухвалою судді від 09.12.2020 року позовну заяву було залишено без руху та встановлено позивачу строк для усунення її недоліків.

15.12.2020 року від позивача надійшла заява з доданими до неї копіями документів на виконання вказаної ухвали суду.

Згідно встановленої ч.12 ст.28 ЦПК України підсудності справ за вибором позивача, позови до стягувача про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, або про повернення стягненого за виконавчим написом нотаріуса можуть пред`являтися також за місцем його виконання.

За змістом п.3 ч.1 ст.3 Закону України Про виконавче провадження примусовому виконанню підлягають рішення на підставі таких виконавчих документів: виконавчих написів нотаріуса.

Відповідно до ч.2 ст.24 Закону України Про виконавче провадження , що має назву Місце виконання рішення , приватний виконавець приймає до виконання виконавчі документи за місцем проживання, перебування боржника - фізичної особи, за місцезнаходженням боржника - юридичної особи або за місцезнаходженням майна боржника. Виконавчі дії у виконавчих провадженнях, відкритих приватним виконавцем у виконавчому окрузі, можуть вчинятися ним на всій території України.

Зі змісту позову та доданих до нього копій документів вбачається, що позивач ОСОБА_1 , яка є боржником у виконавчому провадженні, проживає за адресою: АДРЕСА_2 .

Крім того, згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, вбачається знаходження належної позивачу ОСОБА_1 на праві приватної власності земельної ділянки площею 2.262 га, кадастровий номер: 3525855100:02:001:0493 з цільовим призначенням: для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території смт.Устинівка Устинівського району Кіровоградської області.

З огляду на викладене, подана ОСОБА_1 позовна заява відноситься до предметної, суб`єктної та територіальної юрисдикції Устинівського районного суду Кіровоградської області та підлягає розгляду у порядку цивільного судочинства.

Позовна заява за формою та змістом відповідає вимогам ст.175 ЦПК України.

Позовну заяву подано з додержанням вимог ст.177 ЦПК України.

З огляду на викладене, подана ОСОБА_1 позовна заява підлягає прийняттю судом до розгляду з відкриттям провадження у справі.

Відповідно до ч.5 ст.263 ЦПК України обґрунтованим є рішення, ухвалене на підставі повно та всебічно з`ясованих обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні.

Таким чином, з метою забезпечення повного та всебічного встановлення обставин справи; недопущення звуження прав, належних учасникам судового процесу; враховуючи завдання цивільного судочинства щодо справедливого, неупередженого та своєчасного вирішення цивільної справи з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, а також принцип пропорційності у цивільному судочинстві, цивільна справа згідно ч.4 ст.19, ч.3 ст.274 ЦПК України підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження, встановленими Розділом ІІІ ЦПК України, оскільки вирішуючи питання про вид позовного провадження, за правилами якого буде здійснюватися розгляд справи, суддею враховано: 1) значення справи для сторін; 2) категорію та складність справи; 3) обсяг та характер доказів у справі.

Крім того, системний аналіз ст.376 ЦПК України дає суду можливість прийти до висновку, що розгляд даної справи за правилами загального позовного провадження жодним чином не порушує, обмежує чи звужує гарантовані законом права та свободи учасників судового процесу і не може бути підставою для скасування або зміни рішення, як обставина, що виплинула на правильність вирішення справи.

Відповідно до положень п.п.15.3 п.15 Розділу ХІІІ Перехідні положення ЦПК України розгляд справи у суді здійснюватиметься за матеріалами справи у паперовій формі.

В прохальній частині позовної заяви позивач прохає суд: витребувати копію нотаріальної справи по вчиненню приватним нотаріусом Броварського районного нотаріального округу Київської області Колейчиком В.В. виконавчого напису №6408 від 04.12.2020 року та зобов`язати відповідача надати до суду належним чином засвідчені документи, які подавались приватному нотаріусу для отримання оспорюваного виконавчого напису №6408 від 04.12.2019 року, завірену копію кредитної справи.

Інші клопотання та заяви позивача в порядку ст.ст.43, 84, 183 ЦПК України разом з позовною заявою до суду подані не були.

Відповідно до вимог ст.196 ЦПК України для виконання завдання підготовчого провадження у справі необхідно провести підготовче засідання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.19, 28, 83, 84, 178, 181, 187, 190, 191, 196, 258, 260, 274, 353 ЦПК України ,-

П О С Т А Н О В И В:

1.Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Сіті Фінанс , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: приватний виконавець виконавчого округу Кіровоградської області Золотарьова Тетяна Валентинівна, приватний нотаріус Броварського районного нотаріального округу Київської області Колейчик Володимир Вікторович, про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню.

2.Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

3.Призначити підготовче засідання у справі на 03 лютого 2021 року о 09 год. 30 хв. в залі судових засідань Устинівського районного суду Кіровоградської області (місцезнаходження: вул.О.Мазуренка, буд.№42 смт.Устинівка Кіровоградської області), про що повідомити учасників судового процесу в порядку, передбаченому ЦПК України.

4.Встановити відповідачу строк для подачі відзиву на позов протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому копії даної ухвали.

Роз`яснити відповідачу, що у разі заперечення проти позову він має право відповідно до ч.4 ст.174, ч.1 ст.191 ЦПК України, протягом встановленого судом строку надіслати суду - відзив на позовну заяву і всі докази, що підтверджують заперечення проти позову. Відзив підписується відповідачем або його представником. До відзиву, підписаного представником відповідача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника відповідача відповідно до вимог ст.ст.58, 62 ЦПК України.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до ч.5 ст.178 ЦПК України до відзиву, наданого до суду, необхідно додати документи, що підтверджують надіслання (надання) ним відзиву і доданих до нього документів позивачу та третім особам.

Роз`яснити відповідачу, що згідно положень ч.8 ст.178, ч.2 ст.191 ЦПК України у разі ненадання відзиву (заперечення проти позову) у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами.

5.Встановити третім особам: приватному виконавцю виконавчого округу Кіровоградської області Золотарьовій Т.В. та приватному нотаріусу Броварського районного нотаріального округу Київської області Колейчик В.В. строк для подачі письмових пояснень щодо позову протягом семи днів з дня вручення копії даної ухвали, щодо відзиву - до закінчення підготовчого провадження.

Роз`яснити третім особам, що відповідно до ст.181, ч.1 ст.192 ЦПК України, протягом встановленого судом строку вони мають право надіслати суду письмові пояснення щодо позову або відзиву (аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову) і всі письмові та електронні докази, висновки експертів, заяви свідків на підтримку або заперечення проти позову; іншим учасникам справи - копію письмових пояснень та доданих до них документів.

Роз`яснити сторонам право подати відповідь на письмові пояснення третіх осіб до закінчення підготовчого провадження.

6.Роз`яснити сторонам, третім особам, що відповідно до ч.9 ст.83 ЦПК України копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Роз`яснити сторонам, третім особам, що згідно ст.95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

7.Клопотання позивача про витребування копії нотаріальної справи по вчиненню приватним нотаріусом Броварського районного нотаріального округу Київської області виконавчого напису №6408 від 04.12.2019 року та зобов`язання відповідача надати до суду належним чином засвідчені документи, які подавались приватному нотаріусу для отримання оспорюваного виконавчого напису №6408 від 04.12.2019 року, а також завірену копію кредитної справи підлягає вирішенню під час підготовчого засідання з урахуванням вимог п.3 ч.1 ст.43, ст.84, п.п.7, 10 ч.2 ст.197 ЦПК України.

8.Повідомити учасників справи про наявність в Устинівському районному суді Кіровоградської області технічної можливості забезпечити їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду. У цьому разі відповідна заява учасника справи має бути подана до суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання з направленням копії такої заяви в той же строк іншому учаснику справи.

9.Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи. Відповідачу та третім особам, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, одночасно надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

10.Роз`яснити, що учасники справи мають право отримати інформацію щодо розгляду справи, зайшовши на веб-адресу сторінки суду, розміщеної на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет (веб-сайт: http://court.gov.ua/sud1123/).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя С.Ю.Атаманова

СудУстинівський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення21.12.2020
Оприлюднено22.12.2020
Номер документу93683488
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —403/433/20

Рішення від 20.09.2021

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 20.09.2021

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 29.06.2021

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 28.05.2021

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 24.02.2021

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 21.12.2020

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 09.12.2020

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні