Ухвала
від 14.12.2020 по справі 288/1917/19
ЖИТОМИРСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа №288/1917/19 Головуючий у 1-й інст. Рудник М. І.

Категорія 68 Доповідач Коломієць О. С.

У Х В А Л А

14 грудня 2020 року Житомирський апеляційний суд в складі:

головуючого судді: Коломієць О.С.

суддів: Талько О.Б., Шевчук А.М.

з участю секретаря

судового засідання Баліцької Т.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Житомирі питання про залучення правонаступників третіх осіб у цивільній справі № 288/1917/19 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Орган опіки та піклування Кам`янської сільської ради Попільнянського району Житомирської області, Служба у справах дітей Попільнянської районної державної адміністрації Житомирської області про визначення місця проживання дітей

та зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Орган опіки та піклування при Кам`янській сільській раді Попільнянського району Житомирської області, Орган опіки та піклування Красногірської сільської ради Попільнянського району Житомирської області, Служба у справах дітей Попільнянської районної державної адміністрації Житомирської області про визначення місця проживання дітей з батьком

за апеляційною скаргою ОСОБА_2 на рішення Попільнянського районного суду Житомирської області від 15 липня 2020 року, яке ухвалене під головуванням судді Рудник М.І. в смт Попільня

в с т а н о в и в:

Рішенням Попільнянського районного суду Житомирської області від 15.07.2020 р. первісний позов ОСОБА_1 задоволений, у задоволенні зустрічних позовних вимог відмовлено.

Не погоджуючись з вказаним рішенням скаржник - відповідач ОСОБА_2 подав апеляційну скаргу.

Під час розгляду справи надійшла інформація про припинення діяльності як юридичної особи Красногірської сільської ради Попільнянського району Житомирської області та Кам`янської сільської ради Попільнянського району Житомирської області.

Відповідно до рішення першої сесії 8-го скликання Андрушківської сільської ради Попільнянського району Житомирської області від 19.11.2020 р. припинено юридичну особу Красногірську сільську раду. Правонаступником є Андрушківська сільська рада Попільнянського району Житомирської області.

Відповідно до рішення першої сесії 8-го скликання Попільнянської селищної ради Попільнянського району Житомирської області від 18.11.2020 р. припинено юридичну особу Кам`янську сільську раду. Правонаступником є Попільнянська селищна рада Попільнянського району Житомирської області.

Відповідно ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії цивільного процесу.

Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

За положеннями статті 55 ЦПК України, процесуальне правонаступництво представляє собою перехід процесуальних прав та обов`язків сторони у справі до іншої особи у зв`язку з вибуттям особи у спірному матеріальному правовідношенні.

Оскільки у справі приймали участь треті особи - орган опіки та піклування при виконавчому комітеті Кам`янської сільської ради Попільнянського району та орган опіки та піклування Красногірської сільської ради Попільнянського району, то до участі у справі як правонаступники указаних юридичних осіб підлягають залученню - орган опіки та піклування Попільнянської селищної ради Попільнянського району Житомирської області та орган опіки та піклування Андрушківської сільської ради Попільнянського району Житомирської області.

Керуючись ст. 55, 381 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Залучити до участі у справі № 288/1917/19 орган опіки та піклування Андрушківської сільської ради Попільнянського району Житомирської області та орган опіки та піклування Попільнянської селищної ради Попільнянського району Житомирської області в якості правонаступників - органу опіки та піклування Красногірської сільської ради Попільнянського району Житомирської області і органу опіки та піклування Кам`янської сільської ради Попільнянського району Житомирської області.

Ухвала набирає законної сили з дня її прийняття і може бути оскаржена у касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Повний текст постанови складено 21 грудня 2020 року.

Головуючий Судді

СудЖитомирський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення14.12.2020
Оприлюднено22.12.2020
Номер документу93688931
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —288/1917/19

Ухвала від 26.03.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Карпенко Світлана Олексіївна

Ухвала від 19.02.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Карпенко Світлана Олексіївна

Постанова від 14.12.2020

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Коломієць О. С.

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Коломієць О. С.

Постанова від 14.12.2020

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Коломієць О. С.

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Коломієць О. С.

Ухвала від 20.08.2020

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Коломієць О. С.

Ухвала від 19.08.2020

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Коломієць О. С.

Рішення від 15.07.2020

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Рудник М. І.

Рішення від 15.07.2020

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Рудник М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні