Ухвала
від 22.12.2020 по справі 567/1232/20
ОСТРОЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 567/1232/20

Провадження № 2-о/567/42/20

Острозький районний суд Рівненської області

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі і прийняття справи до розгляду

22 грудня 2020 року м.Острог

Острозький районний суд Рівненської області у складі судді Назарук В.А., перевіривши виконання вимог ст.ст.175-177, 315-316, 318, 334 ЦПК України у справі за заявою Оженинської сільської ради Острозького району Рівненської області, заінтересовані особи: Острозька районна державна адміністрація Рівненської області, приватний нотаріус Острозького районного нотаріального округу Сержант Богдан Миколайович, про визнання спадщини відумерлою та встановлення факту належності правовстановлюючого документа

встановив:

в Острозький районний суд Рівненської області із заявою про визнання спадщини відумерлою та встановлення факту належності правовстановлюючого документа звернулася представник Оженинської сільської ради Острозького району Рівненської області.

Заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 176, 318, 334 ЦПК України.

Підстави для повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі згідно зі ст.ст.185, 186 ЦПК України відсутні.

Зазначена заява підсудна Острозькому районному суду Рівненської області.

Справа підлягає розгляду в порядку окремого провадження відповідно до ст.ст.293, 315 ЦПК України.

Враховуючи викладене, заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Одночасно заявником подано клопотання про виклик та допит в якості свідків ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , вказуючи що вони можуть підтвердити обставини, на які вона посилається в своїй заяві, а також клопотання про витребування доказів.

Відповідно до ч.3, 4 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Згідно вимог ч.ч.1, 4 ст.91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Частиною 1 статті 84 ЦПК України визначено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно подати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій ст.83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Згідно ч.6 ст.84 ЦПК України , будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Оскільки, зазначені заявником свідки можуть повідомити про обставини, які мають значення для справи, а для правильного вирішення справи можуть мати значення відомості, які просить витребувати заявник, клопотання подано заявником у строки, визначені ч.2 ст.83 ЦПК України , належним чином обґрунтовані, то суд приходить до висновку, що клопотання підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст.19, 187, 190, 258, 293-294, 315, 318 ЦПК України

у х в а л и в:

прийняти до розгляду заяву Оженинської сільської ради Острозького району Рівненської області (місце знаходження с.Оженин вул.Шкільна,1 Острозького району Рівненської області, ЄДРПОУ 04387059) заінтересовані особи: Острозька районна державна адміністрація Рівненської області (місце знаходження м.Острог пр.Незалежності,14, ЄДРПОУ 04057729), приватний нотаріус Острозького районного нотаріального округу Сержант Богдан Миколайович (м.Острог вул.Л.Українки,21) про визнання спадщини відумерлою та встановлення факту належності правовстановлюючого документа та відкрити провадження у справі.

Призначити справу до судового розгляду на 28 грудня 2020 року на 08:30 год.

Розгляд справи здійснювати в порядку окремого провадження.

В судове засідання викликати заявника та заінтересованих осіб.

Викликати у судове засідання для допиту свідків: ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ).

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Витребувати від:

-приватного нотаріуса Острозького районного нотаріального округу Сержанта Б.М.: інформаційну довідку про наявність спадкової справи та заповітів після смерті ОСОБА_3 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ; інформаційну довідку про наявність спадкової справи та заповітів після смерті ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

-Острозького районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів): копію актового запису про смерть ОСОБА_4 , що померла ІНФОРМАЦІЯ_2 ; копію актового запису про шлюб ОСОБА_4 та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ;

-Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області: пенсійну справу ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Роз`яснити, що відповідно до ч.7, 8 ст.84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України .

Копію ухвали надіслати заявнику та свідкам, копію заяви та доданих документів, надіслати заінтересованим особам.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://ost.rv.court.gov.ua/sud1713/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Острозького районного судуНазарук В.А.

Дата ухвалення рішення22.12.2020
Оприлюднено23.12.2020

Судовий реєстр по справі —567/1232/20

Рішення від 26.02.2021

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Назарук В.А.

Рішення від 23.02.2021

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Назарук В.А.

Ухвала від 21.01.2021

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Назарук В.А.

Ухвала від 28.12.2020

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Назарук В.А.

Ухвала від 22.12.2020

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Назарук В.А.

Ухвала від 20.11.2020

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Назарук В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні