Ухвала
від 22.12.2020 по справі 147/927/19
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 147/927/19

Провадження № 2/147/76/20

УХВАЛА

22 грудня 2020 року смт. Тростянець

Тростянецький районний суд Вінницької області у складі :

головуючого судді Натальчук О.А.,

із секретарем Свистун А.П.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в приміщенні Тростянецького районного суду Вінницької області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Летківської сільської ради Тростянецького району Вінницької області, ОСОБА_2 , третя особа ОСОБА_3 , про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання заповіту недійсним,

в с т а н о в и в:

У серпні 2019 року ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до Летківської сільської ради Тростянецького району Вінницької області, треті особи: секретар Летківської сільської ради Тростянецького району Вінницької області Твердола Т.В., ОСОБА_2 про встановлення факту, що має юридичне значення та встановлення нікчемності заповіту.

Ухвалою Тростянецького районного суду Вінницької області від 02.09.2019 р. позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження та призначено підготовче засідання.

21.12.2019 р. змінено процесуальний статус третьої особи ОСОБА_2 , шляхом залучення її в якості співвідповідача по даній справі.

Ухвалою суду від 29.07.2020 р. дану цивільну справу прийнято до свого провадження суддею Натальчук О.А. та призначено підготовче засідання.

13.10.2020 р. змінено третю особу без самостійних вимог на стороні відповідача секретаря Летківської сільської ради Тростянецького району Твердолу Т.В. на третю особу без самостійних вимог ОСОБА_3 .

21.12.2020 р. від представника позивача, адвоката Човганюк А.М. надійшло клопотання про залучення до участі у справі правонаступника Летківської сільської ради - Тростянецьку селищну раду, оскільки згідно рішення І сесії 8 скликання повноваження сільського голови та секретаря Летківської сільської радим прининені. Дане клопотання просила розглянути без участі позивача та її представника

Відповідач ОСОБА_2 в підготовче засідання не з`явилась. Від представника відповідача, адвоката Мовчан В.В., надійшла заява про проведення підготовчого засідання 22.12.2020 р. без його участі.

Представник відповідача - Летківської сільської ради Тростянецького району, в підготовче засідання не з`явився. Від старости села Летківка та селища Северинівка надійшло повідомлення, що станом на 26.11.2020 року на території с.Летківка та с-ща Северинівка, згідно ЗУ №3561-д утворено старостівський округ з призначенням старости цього округу. На сьогоднішній день староста громади не має повноважень представляти Летківську сільську раду в судових засіданнях щодо попередніх дій ради.

Третя особа ОСОБА_3 в підготовче засідання не з`явилася, про день та час розгляду справи повідомлена належним чином, про причини неявки суд не повідомила.

Враховуючи, що учасники справи не прибули в судове засідання, то суд вважає за можливе здійснювати судовий розгляд без здійснення фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, відповідно до вимог ч.2 ст.247 ЦПК України.

Розглянувши клопотання представника позивача, дослідивши матеріали, додані до клопотання та матеріали цивільної справи, суд дійшов наступного висновку.

Частинами 1, 2 ст.182 ЦПК України передбачено, що при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань. Заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі. У випадках, визначених цим Кодексом, заяви і клопотання подаються тільки в письмовій формі.

Частиною 1 ст.43 ЦПК України встановлено, що учасники справи мають право, в тому числі, подавати заяви та клопотання.

Статтею 51 ЦПК України передбачено можливість здійснення заміни неналежного відповідача, у випадку, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом.

Відповідно до положень ч.2,3 ст.51 ЦПК України, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі; після спливу цих строків, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала.

Відповідно до рішення 2 позачергової сесії 8 скликання від 08.12.2020 р. №31, розпочато процедуру реорганізації, зокрема Летківської сільської ради (ЄДРПОУ 04331082), місцезнаходження: Україна, 24310, Вінницька обл., Тростянецький р-н, село Летківка, вул. Центральна, буд. 211, шляхом приєднання до Тростянецької селищної ради (ЄДРПОУ 04326224), місцезнаходження: Україна, 24300, Вінницька обл., Тростянецький р-н, селище міського типу Тростянець, вул. Соборна, буд. 77). Тростянецька селищна рада є правонаступником всього майна, прав та обов`язків Летківської сільської ради.

За таких обставин, суд вважає за необхідне клопотання представника позивача, адвоката Човганюк А.М., задовольнити та замінити неналежного відповідача Летківську сільську раду Тростянецького району Вінницької області на Тростянецьку селищну раду , оскільки Летківська сільська рада реорганізована шляхом приєднання до Тростянецької селищної ради.

Згідно ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження.

Керуючись ст.5,12,76, 84, 95, 198, 259,260 ЦПК України, суд -

постановив:

Клопотання представника позивача, адвоката Човганюк А.М., задовольнити.

Замінити первісного відповідача Летківську сільську раду Тростянецького району Вінницької області на належного відповідача Тростянецьку селищну раду (24300, Вінницька область, Тростянецький район, смт.Тростянець, вул. Соборна, 77) у цивільній справі №147/927/19 за позовом ОСОБА_1 до Летківської сільської ради Тростянецького району Вінницької області, ОСОБА_2 , третя особа ОСОБА_3 , про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання заповіту недійсним.

Копію цієї ухвали направити до Тростянецької селищної ради (24300, Вінницька область, Тростянецький район, смт.Тростянець, вул. Соборна, 77) .

Зобов`язати позивача не пізніше 5 днів з дня отримання даної ухвали направити відповідачеві копію позовної заяви та доказів, що до неї долучено.

Встановити строк для подання відповідачем відзиву на позов 15 днів з дня вручення ухвали. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення проти відповіді на відзив протягом 5 днів з дня їх отримання. Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження, якщо судом не встановлено інший строк.

Підготовче засідання відкласти на 10.30 год. 10.02.2021 року в залі судових засідань Тростянецького районного суду Вінницької області (24300,смт. Тростянець, вул. Соборна, 21), про що повідомити учасників справи.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://tr.vn.court.gov.ua/sud0225/.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Суддя О.А. Натальчук

Дата ухвалення рішення22.12.2020
Оприлюднено23.12.2020
Номер документу93734394
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —147/927/19

Постанова від 21.11.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Шемета Т. М.

Ухвала від 26.10.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Шемета Т. М.

Ухвала від 21.09.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Шемета Т. М.

Рішення від 14.08.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Натальчук О. А.

Рішення від 14.08.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Натальчук О. А.

Ухвала від 09.08.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Натальчук О. А.

Ухвала від 17.02.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Натальчук О. А.

Ухвала від 23.11.2021

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Натальчук О. А.

Ухвала від 23.11.2021

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Натальчук О. А.

Ухвала від 17.06.2021

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Натальчук О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні