Ухвала
від 22.12.2020 по справі 160/10812/20
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

22 грудня 2020 року Справа № 160/10812/20 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Турової О.М.,

розглянувши в порядку письмового провадження у підготовчому судовому засіданні у м. Дніпрі адміністративну справу за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю ЦЕНТРОПАРКІНГ до виконавчого комітету Дніпровської міської ради; треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: Комунальне підприємство Міськавтопарк Дніпровської міської ради, Фізична особа-підприємець ОСОБА_1 про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

08.09.2020 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю ЦЕНТРОПАРКІНГ (далі - ТОВ ЦЕНТРОПАРКІНГ ) до Виконавчого комітету Дніпровської міської ради, в якій позивач просить:

- визнати протиправним та скасувати рішення Виконавчого комітету Дніпровської міської ради від 30.11.2016 року №587 Про затвердження переліку спеціальних земельних ділянок, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у м. Дніпрі , в частині пункту 252, згідно якого до розділу II Спеціально обладнані майданчики Переліку спеціальних земельних ділянок, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у м. Дніпрі, внесено відомості про майданчик за адресою: місто Дніпро, вулиця Велика Діївська (вул. Братів Трофімових), в районі буд. 56, кількість місць паркування 120, площею для паркування 1380,0 квадратних метрів.

Відповідно до витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 08.09.2020 року зазначена вище справа розподілена судді Туровій О.М.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 14 вересня 2020 року вказана позовна заява залишена без руху та позивачу надано строк - десять днів з дня отримання копії цієї ухвали, для усунення недоліків позову шляхом подання до суду: заяви про поновлення строку звернення до суду із зазначенням поважних причин пропуску строку звернення до суду та доказів на підтвердження поважності цих причин; відомостей про вжиття заходів досудового врегулювання спору - у випадку, якщо законом встановлений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору; відомостей про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися; власного письмового підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

На виконання вимог ухвали суду від 14.09.2020 року позивачем до канцелярії суду 17.09.2020р. надано документи, якими усунуті недоліки позовної заяви.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 22 вересня 2020 року заяву Товариства з обмеженою відповідальністю ЦЕНТРОПАРКІНГ про поновлення строку звернення до суду з адміністративним позовом було задоволено та поновлено Товариству з обмеженою відповідальністю ЦЕНТРОПАРКІНГ строк звернення з цим позовом до адміністративного суду; прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі №160/10812/20 за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю ЦЕНТРОПАРКІНГ до виконавчого комітету Дніпровської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії, призначено цю справу до розгляду за правилами загального позовного провадження з призначенням підготовчого судового засідання на 21 жовтня 2020 року о 10:00год.

Крім того, вищезазначеною ухвалою суду клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю ЦЕНТРОПАРКІНГ про залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача було задоволено та залучено Комунальне підприємство Міськавтопарк Дніпровської міської ради та Фізичну особу-підприємця ОСОБА_1 до участі у справі у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Представник позивача в підготовче судове засідання 21.10.2020р. не з`явився, про час, дату та місце розгляду справи повідомлений належним чином, що підтверджується доказами, наявними в матеріалах справи, проте 20.10.2020 року на електронну пошту суду від нього надійшла заява про відкладення розгляду справи, у зв`язку з перебуванням у іншому судовому засіданні, призначеному на аналогічну дату та час.

Представник відповідача в підготовче судове засідання 21.10.2020р. також не з`явився, про час, дату та місце розгляду справи повідомлений належним чином, що підтверджується доказами, наявними в матеріалах справи.

Представник відповідача в підготовче судове засідання 21.10.2020р. також не з`явився, про час, дату та місце розгляду справи повідомлений належним чином, що підтверджується доказами, наявними в матеріалах справи.

Представник третьої особи - Комунального підприємства Міськавтопарк Дніпровської міської ради в підготовче судове засідання 21.10.2020р. також не з`явився, про час, дату та місце розгляду справи повідомлений належним чином, що підтверджується доказами, наявними в матеріалах справи, проте 21.10.2020 року на електронну адресу суду від нього надійшло клопотання про відкладення розгляду справи, у зв`язку з перебуванням у іншому судовому засіданні, призначеному на аналогічну дату та час.

Третя особа - Фізична особа-підприємець ОСОБА_1 в підготовче судове засідання 21.10.2020р. також не з`явився, про час, дату та місце розгляду справи повідомлений належним чином, що підтверджується доказами, наявними в матеріалах справи.

Підготовче судове засідання було відкладено на 11.11.2020 року на 15:30год.

Представник позивача в підготовче судове засідання 11.11.2020р. не з`явився, про час, дату та місце розгляду справи повідомлений належним чином, що підтверджується доказами, наявними в матеріалах справи, проте 10.11.2020 р. до канцелярії суду останній надав клопотання про відкладення розгляду справи, у зв`язку з перебуванням у іншому судовому засіданні, призначеному на аналогічну дату та час та 11.11.2020 р. на електронну адресу суду від нього надійшло клопотання про продовження строку підготовчого провадження.

Представник відповідача в підготовче судове засідання 11.11.2020р. також не з`явився, про час, дату та місце розгляду справи повідомлений належним чином, що підтверджується доказами, наявними в матеріалах справи.

Представник третьої особи - Комунального підприємства Міськавтопарк Дніпровської міської ради в підготовче судове засідання 11.11.2020р. також не з`явився, про час, дату та місце розгляду справи повідомлений належним чином, що підтверджується доказами, наявними в матеріалах справи.

Третя особа - Фізична особа-підприємець ОСОБА_1 в підготовче судове засідання 11.11.2020р. також не з`явився, про час, дату та місце розгляду справи повідомлений належним чином, що підтверджується доказами, наявними в матеріалах справи.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 11 листопада 2020 року клопотання представника позивача про продовження строку підготовчого провадження задоволено та продовжено строк підготовчого провадження в адміністративній справі №160/10812/20 за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю ЦЕНТРОПАРКІНГ до виконавчого комітету Дніпровської міської ради; треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: Комунальне підприємство Міськавтопарк Дніпровської міської ради, Фізична особа-підприємець ОСОБА_1 про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії до 09 грудня 2020 року.

Наступне підготовче судове засідання призначено на 09 грудня 2020 року об 11:00год.

Відповідно до довідки секретаря судового засідання Молоданова М.Ю. від 09 грудня 2020 р. №618, справа №160/10812/20 знята з розгляду 09 грудня 2020 року у зв`язку із перебуванням судді Турової Олени Михайлівни з 07.12.2020 року по 11.12.2020 року включно у щорічній відпустці.

Наступне підготовче судове засідання призначено на 22 грудня 2020 року о 16:00 год.

Представник позивача в підготовче судове засідання 22 грудня 2020 року не з`явився, про час, дату та місце розгляду справи повідомлений належним чином, що підтверджується доказами, наявними в матеріалах справи.

Представник відповідача в підготовче судове засідання 22 грудня 2020 року, також не з`явився, про час, дату та місце розгляду справи повідомлений належним чином, що підтверджується доказами, наявними в матеріалах справи, проте 22.12.2020 року на електронну адресу суду від нього надійшло клопотання про розгляд справи, у зв`язку із зайнятістю представника відповідача в іншому судовому засіданні, призначеному на аналогічну дату та час.

Представник третьої особи - Комунального підприємства Міськавтопарк Дніпровської міської ради в підготовче судове засідання 22 грудня 2020 року також не з`явився, про час, дату та місце розгляду справи повідомлений належним чином, що підтверджується доказами, наявними в матеріалах справи, проте 22.12.2020 року до канцелярії суду від нього надійшла заява, в якій останній просив провести підготовче судове засідання в порядку письмового провадження та розпочати розгляд справи по суті у наступному судовому засіданні.

Третя особа - Фізична особа-підприємець ОСОБА_1 в підготовче судове засідання 22.12.2020 року, також не з`явився, про час, дату та місце розгляду справи повідомлений належним чином, що підтверджується доказами, наявними в матеріалах справи.

Розглянувши клопотання представника виконавчого комітету Дніпровської міської ради про відкладення розгляду справи та дослідивши наявні у справі докази, суд дійшов висновку про відсутність підстав для відкладення розгляду справи, оскільки представником відповідача на адресу суду не надіслано жодних доказів неможливості прибуття у судове засідання іншого представника виконавчого комітету Дніпровської міської ради.

При цьому, судом враховується, що відповідача було завчасно повідомлено про дату, час та місце розгляду справи №160/10812/20 та надано достатньо часу для реалізації можливості з`явитись до суду, а також те, що до суду від нього не надходило будь-яких заяв, клопотань тощо, в яких він би виявив бажання надати до суду додаткові пояснення або додаткові докази у справі №160/10812/20.

З огляду на приписи ч.9 ст.205 КАС України та неприбуття у судове засідання сторін, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, суд розглянув питання про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті в порядку письмового провадження.

Приписами статті 173 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі.

Завданням підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Суд вважає за можливе закінчити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті в порядку загального провадження.

Відповідно до частин першої, другої статті 183 Кодексу адміністративного судочинства України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

За результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду; закриття провадження у справі; закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

За результатами даного підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Суддею проведено підготовчі дії, які необхідні для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті та які є достатніми для закриття підготовчого провадження і призначення судового засідання для розгляду справи №160/10812/20 по суті.

Керуючись статями 180, 181, 182, 183, 243 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання представника відповідача про відкладення розгляду справи на на іншу дату - відмовити.

Закрити підготовче провадження та призначити справу №160/10812/20 до судового розгляду по суті у судовому засіданні на « 19» січня 2021 року о 15:00год. у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: м. Дніпро, вул. Академіка Янгеля, 4, зала № 11.

Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі.

Особам, які беруть участь у справі, направити повістки про виклик до суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dp.court.gov.ua/sud0470/gromadyanam/csz/ .

Відповідно до частини другої статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Турова

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.12.2020
Оприлюднено24.12.2020
Номер документу93743406
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —160/10812/20

Рішення від 07.12.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

Рішення від 07.12.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

Ухвала від 07.10.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

Ухвала від 20.01.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

Ухвала від 20.01.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

Ухвала від 22.12.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

Ухвала від 11.11.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

Ухвала від 22.09.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

Ухвала від 14.09.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

Ухвала від 09.09.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні