Ухвала
від 23.12.2020 по справі 529/929/20
ДИКАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 529/929/20

Провадження № 2/529/272/20

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

23 грудня 2020 року смт Диканька

Суддя Диканського районного суду Полтавської області Кириченко О.С., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Диканської селищної ради Полтавського району Полтавської області, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Диканської державної нотаріальної контори Полтавської області, про встановлення факту належності правовстановлюючого документу та визнання права власності на спадкове майно, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом про встановлення факту належності правовстановлюючого документу - державного акту на право власності на земельну ділянку серії ПЛ № 101026 від 04.10.2004 померлій 09.02.2009 ОСОБА_2 , адже вказаний державний акт містить незастережені виправлення в частині прізвища власника, а також про визнання права власності на спадкове майно у вигляді земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 5,0470 га та площею 5,2764 га, які розташовані на території Нелюбівської сільської ради Диканського району Полтавської області, як за спадкоємцем такого майна за законом після смерті її матері ОСОБА_2 .

Вказаний позов підсудний Диканському районному суду. Позовна заява складена у відповідності до положень ст. 175 ЦПК України. Підстав для її повернення позивачу, залишення без руху чи відмови у відкритті провадження немає.

По справі у належному розмірі сплачено судовий збір, наявні відомості про його зарахування до спеціального фонду державного бюджету.

Враховуючи вищевикладене та те, що справи у спорах, що виникають із спадкових правовідносин, згідно з ч. 4 ст. 19, ч. 4 ст. 274 ЦПК України підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, приходжу до висновку, що за таких обставин наявні підстави для відкриття провадження у справі і справа повинна бути призначена до розгляду в порядку загального позовного провадження з призначенням у ній підготовчого засідання та викликом для участі у ньому учасників справи.

Також, позивачем заявлено клопотання про допит свідків, яке буде вирішено під час підготовчого засідання у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 19 ч. 4, 178, 181, 187, 190, 191, 196, 274 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Позов ОСОБА_1 до Диканської селищної ради Полтавського району Полтавської області, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Диканської державної нотаріальної контори Полтавської області, про встановлення факту належності правовстановлюючого документу та визнання права власності на спадкове майно прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у цивільній справі о 11 год. 00 хв. 20 січня 2021 року в приміщенні Диканського районного суду Полтавської області за адресою: вул. Пушкіна, 11-А, смт Диканька Полтавської області, з викликом в підготовче засідання учасників справи.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, а відповідачу, третій особі, крім того надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Відповідач вправі протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі надіслати (надати) суду складений з дотриманням вимог ч. 3 ст. 178 ЦПК України відзив на позовну заяву та додані на його обгрунтування докази. У разі надання суду відзиву на позов, відповідач повинен надати суду документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Третя особа має право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання відповідних документів.

Позивач має право у п`ятиденний строк з дня отримання відзиву, надати до суду на нього відповідь, з одночасним направленням вказаної відповіді іншим учасникам справи.

Відповідач має право у п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив, надати на нього свої заперечення, з одночасним направленням вказаних заперечень, іншим учасникам справи.

Інформацію щодо розгляду вказаної справи учасники справи можуть отримати на офіційній вебсторінці Диканського районного суду Полтавської області http://dk.pl.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя О.С. Кириченко

СудДиканський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення23.12.2020
Оприлюднено24.12.2020
Номер документу93752613
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —529/929/20

Рішення від 04.02.2021

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 20.01.2021

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 23.12.2020

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні