Ухвала
від 20.01.2021 по справі 529/929/20
ДИКАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 529/929/20

Провадження № 2/529/34/21

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті

20 січня 2021 року Диканський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді - Кириченко О.С.,

за участю секретаря судового засідання - Бурлиги Н.Л.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в смт Диканька Полтавської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Диканської селищної ради Полтавського району Полтавської області, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Диканської державної нотаріальної контори Полтавської області, про встановлення факту належності правовстановлюючого документу та визнання права власності на спадкове майно, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом про встановлення факту належності правовстановлюючого документу - державного акту на право власності на земельну ділянку серії ПЛ № 101026 від 04.10.2004 померлій 09.02.2009 ОСОБА_2 , адже вказаний державний акт містить незастережені виправлення в частині прізвища власника, а також про визнання права власності на спадкове майно у вигляді земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 5,0470 га та площею 5,2764 га, як за спадкоємцем такого майна за законом після смерті її матері ОСОБА_2 .

Позивач ОСОБА_1 та її представник - адвокат Таран Р.Ф. у підготовче засідання не з`явилися, а кожним із них до суду направлено письмове клопотання, в якому вони просили провести підготовче засідання у справі без їх участі, задовольнити раніше подане клопотання про виклик свідків та призначити справу до судового розгляду.

Представник відповідача - Диканської селищної ради в підготовче засідання не з`явився, до суду направлено письмовий відзив на позов, згідно якого Диканська селищна рада визнає позов в повному обсязі та просить розгляд справи провести за відсутності її представника.

Представник третьої особи - Диканської державної нотаріальної контори в підготовче засідання не з`явився, до суду направлено письмове клопотання, згідно якого нотаріальна контора при розгляді справи покладається на розсуд суду та просить провести підготовче засідання у справі за відсутності її представника.

Оскільки позивач ОСОБА_1 свої позовні вимоги підтримала, позивач та її представник просили у своїх письмових клопотаннях призначити справу до судового розгляду, у справі остаточно визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників судового процесу, вчинено всі дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті, суд дійшов висновку, що за таких обставин підготовче провадження підлягає закриттю, а справа повинна бути призначена до судового розгляду по суті у передбачений законом строк з викликом в судове засідання учасників справи.

Щодо клопотання позивача ОСОБА_1 про допит свідків, суд зазначає, що факт користування земельними ділянками померлою ОСОБА_2 не є предметом спору у вказаній справі, а приналежність правовстановлюючого документа особі, не може бути засвідчено показаннями свідків, тому доходить висновку про недоцільність їх виклику в судове засідання та допиту.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 196, 197, 200 ч. 2 п. 3 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Диканської селищної ради Полтавського району Полтавської області, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Диканської державної нотаріальної контори Полтавської області, про встановлення факту належності правовстановлюючого документу та визнання права власності на спадкове майно.

Призначити вказану цивільну справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні о 10 год. 00 хв. 04 лютого 2021 року в приміщенні Диканського районного суду Полтавської області за адресою: Полтавська область, смт Диканька, вул. Пушкіна, 11-А, та викликати в судове засідання учасників справи.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий О.С. Кириченко

СудДиканський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення20.01.2021
Оприлюднено20.01.2021
Номер документу94252314
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —529/929/20

Рішення від 04.02.2021

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 20.01.2021

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 23.12.2020

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні