Ухвала
від 11.12.2020 по справі 2-1377/11
КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 2-1377/11

Провадження № 6/204/188/20

КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

49006, м. Дніпро, проспект Пушкіна 77-б тел. (056) 371 27 02, inbox@kg.dp.court.gov.ua


УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 грудня 2020 року суддя Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська Дубіжанська Т.О., ознайомившись з заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Вердикт Капітал , заінтересовані особи Публічне акціонерне товариство Райффайзен Банк Аваль , ОСОБА_1 , Товариство з обмеженою відповідальністю Правильна компанія про заміну сторони у справі, шляхом заміни стягувача його правонаступником, -

ВСТАНОВИВ:

23 листопада 2020 року до суду надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю Вердикт Капітал , заінтересовані особи Публічне акціонерне товариство Райффайзен Банк Аваль , ОСОБА_1 , Товариство з обмеженою відповідальністю Правильна компанія про заміну сторони у справі, шляхом заміни стягувача його правонаступником. Заява на розгляд судді передана 24 листопада 2020 року.У період з 25 листопада 2020 року по 10 грудня 2020 року суддя Дубіжанська Т.О. перебувала у відгулах.

Дослідивши матеріали справи, перевіривши відповідність заяви вимогам ст. ст. 175, 177, 183, 442 ЦПК України, суд приходить до наступних висновків.

Діючим ЦПК України не визначено вимоги до заяви про заміну сторони виконавчого провадження та наслідки невиконання цих вимог, а тому суддя вважає за необхідне відповідно до положень ч. 9 ст. 10 ЦПК України, за принципом аналогії закону, застосувати положення глав 1, 2 Розділу ІІІ ЦПК України, які регулюють аналогічні правовідносини у справах позовного провадження.

Відповідно до ч. 2 ст. 183 ЦПК України, письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником. До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Заявником долучено лише списки відправлень з Укрпошти, з яких вбачається, що сторонам по справі були відправлені листи, проте не відомо які саме документи були відправлені та чи стосуються вони взагалі саме даної справи.

Всупереч зазначеним нормам ЦПК України, заявником не долучено до матеріалів заяви про заміну сторони виконавчого провадження, доказів направлення такої ж заяви іншим учасникам справи.

Відповідно до ч. 4 ст. 183 ЦПК України, суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Оскільки, заявником не надано документів, які б підтверджували факт направлення заяви про заміну сторони виконавчого провадження, всім учасникам справи, суд, на підставі ч. 4 ст.183 ЦПК України, повертає заяву про заміну сторони виконавчого провадження, його заявнику без розгляду.

Згідно ч. 7 ст. 185 Цивільного процесуального кодексу України повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Повернення заяви про заміну сторони виконавчого провадження не перешкоджає Товариству з обмеженою відповідальністю Вердикт Капітал звернутися з заявою, оформленою відповідно вимог ст. ст. 175, 177, 183 ЦПК України.

У зв`язку з наведеним, повернення заяви про заміну сторони виконавчого провадження не є порушенням права на справедливий судовий захист та не може вважатися обмеженням права доступу до суду, оскільки після усунення вказаних невідповідностей вимогам закону, заявник має право повторного звернення до суду із заявою.

За вищенаведених обставин, суддя прийшов висновку, що заява Товариства з обмеженою відповідальністю Вердикт Капітал про заміну сторони виконавчого провадження - слід повернути заявнику, роз`яснивши при цьому право останнього на повторне звернення із даною заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 10, 183, 185 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Вердикт Капітал , заінтересовані особи Публічне акціонерне товариство Райффайзен Банк Аваль , ОСОБА_1 , Товариство з обмеженою відповідальністю Правильна компанія про заміну сторони у справі, шляхом заміни стягувача його правонаступником - повернути.

Апеляційну скаргу на ухвалу суду може бути подано протягом п`яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Т.О. Дубіжанська

СудКрасногвардійський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення11.12.2020
Оприлюднено24.12.2020
Номер документу93760833
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1377/11

Ухвала від 31.10.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Шевченко І. М.

Ухвала від 04.07.2022

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

Ухвала від 04.07.2022

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

Ухвала від 24.01.2022

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

Ухвала від 11.12.2020

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Дубіжанська Т. О.

Постанова від 11.12.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Ухвала від 25.11.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Ухвала від 09.08.2011

Цивільне

Приморський районний суд м.Маріуполя

Федотова В. М.

Ухвала від 08.12.2011

Цивільне

Старобільський районний суд Луганської області

Зайцев Л. М.

Ухвала від 08.12.2011

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Сєрікова О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні