Ухвала
від 22.12.2020 по справі 645/7553/20
ФРУНЗЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 645/7553/20

Провадження № 2/645/2599/20

УХ В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

22 грудня 2020 р. м. Харків Фрунзенський районний суд м. Харкова в складі судді Іващенка С.О. розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 в особі представника позивача адвоката Лаєвської Маріне Леніківни до Харківської міської ради про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем та визнання права власності в порядку спадкування за законом,

встановив:

До Фрунзенського районного суду надійшла вищезазначена позовна заява

Ознайомившись із позовною заявою, вважаю за можливе на підставі ст.ст. 175 , 177 ЦПК України , залишити її без руху з наступних підстав.

Згідно ст. 175 ЦПК України , у позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування. Позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Відповідно до положення ч. 1 ст. 177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Крім того, відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до ч. 4 ст. 175 ЦПК України якщо позовна заява подається особою, звільненою від сплати судового збору відповідно до закону, у ній зазначаються підстави звільнення позивача від сплати судового збору.

З поданого позову вбачається, що позивач заявляє дві вимоги: майнового та не майнового характеру.

Позивачем додано дві квитанції про сплату судового збору за вимоги майного та не майнового характеру.

Згідно ч. 1 ст. 4 Закону України "Про судовий збір", судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до положень ст.4 Закону України Про судовий збір ставка судового збору за подання до суду позовної заяви майнового характеру фізичною або фізичною особою-підприємцем становить 1 % ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто 4581,12 грн.

Також, відповідно до ч. 1 ст. 9 Закону України Про Судовий збір судовий збір сплачується за місцем розгляду справи та зараховується до спеціального фонду Державного бюджету України.

Відповідно до ч. 2 ст. 9 Закону України Про Судовий збір суд перед відкриттям (порушенням) провадження у справі, прийняттям до розгляду заяв (скарг) перевіряє зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України.

Платіжні реквізити для перерахування судового збору: отримувач коштів УК Немишлян/мХар Немишлянсь/22030101 , код отримувача (код за ЄДРПОУ) 37999669, банк отримувача Казначейство України (ЕАП), код банку отримувача (МФО) 899998, рахунок отримувача UA828999980313161206000020010, код класифікації доходів бюджету 22030101.

Проте, як вбачається з платіжних документів (квитанції) отримувачем коштів є УК Харківський район 22030, а тому відомості про зарахування сплаченого судового збору відповідно до бази даних комп`ютерної програми документообігу не внесені.

В силу вимог ч. 1, 2 ст. 185 ЦПК України , дана заява підлягає залишенню без руху з наданням позивачу строку для усунення вказаних в ухвалі недоліків.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені ст.ст. 175і 177 цього Кодексу , усуне недоліки та сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві, що встановлено положеннями ч. 3ст. 185 ЦПК України .

Враховуючи викладене, керуючись ст.95, 175, 176, 177,185 ЦПК України, суддя,-

Постановив:

Позовну заяву ОСОБА_1 в особі представника позивача адвоката Лаєвської Маріне Леніківни до Харківської міської ради про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем та визнання права власності в порядку спадкування за законом - залишити без руху.

Встановити строк для усунення зазначених в ухвалі недоліків - 10днів з дня вручення копії ухвали.

Роз`яснити позивачу, що в разі не усунення недоліків позовної заяви у вказаний строк, позовна заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала окремо від рішення суду може бути оскаржена в апеляційному порядку лише щодо розміру судових витрат. В іншій частині заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана шляхом подачі апеляційної скарги до Харківського апеляційного суду через Фрунзенський районний суд м. Харкова протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання.

Учасник справи, якому повний текст ухвали суду не був вручений у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

З інформацією щодо тексту судового рішення учасники справи можуть ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень за веб-адресою: http://www.reyestr.court.gov.ua .

Суддя

Дата ухвалення рішення22.12.2020
Оприлюднено24.12.2020
Номер документу93769808
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем та визнання права власності в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —645/7553/20

Рішення від 03.09.2021

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Іващенко С. О.

Рішення від 03.09.2021

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Іващенко С. О.

Ухвала від 11.05.2021

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Іващенко С. О.

Ухвала від 03.03.2021

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Іващенко С. О.

Ухвала від 03.03.2021

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Іващенко С. О.

Ухвала від 13.01.2020

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Іващенко С. О.

Ухвала від 13.01.2020

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Іващенко С. О.

Ухвала від 22.12.2020

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Іващенко С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні