Ухвала
від 03.03.2021 по справі 645/7553/20
ФРУНЗЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 645/7553/20

Провадження № 2/645/1200/21

УХВАЛА

Іменем України

03 березня 2021 року м. Харків

Фрунзенський районний суд м. Харкова в складі:

Головуючого судді - Іващенка С.О.

за участі секретаря судового засідання - Гурської С.Ю.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Харкові клопотання представника позивача про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Харківської міської ради про встановлення факту проживання однією сім`єю зі спадкодавцем, визнання права власності у порядку спадкування за законом, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася до суду із позовом, яким просить встановити факт її постійного проживання по АДРЕСА_1 разом з матір`ю ОСОБА_2 , померлою ІНФОРМАЦІЯ_1 станом на час її смерті, визнати за ОСОБА_1 право власності у порядку спадкування за законом після смерті матері ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 на 1/6 частку житлового будинку з відповідною часткою надвірних будівель по АДРЕСА_1 ,на Ѕ частину квартири АДРЕСА_2 , у порядку спадкування за законом після смерті матері ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Одночасно з позовною заявою представником позивача адвокатом Лаєвською М.Л. подано клопотання про витребування доказів, а саме - витребування у приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу Харківської області Котлярової О.М. відомості про те, чи посвідчувався заповіт від імені ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , чи звертався хто-небудь із заявами про прийняття спадщини або відмову від прийняття спадщини після її смерті, чи заводилося після її смерті спадкова справа, чи видавалися свідоцтва про спадщину.

В обґрунтування клопотання представник позивача зазначила про те, що вищевказані відомості мають значення для справи, перебувають у спадковій справі, що заведена нотаріусом та відповідно до закону можуть бути надані лише за запитом суду.

Учасники справи у судове засідання не з`явились, представник позивача надала суду заяву про проведення підготовчого судового засіданні та розгляд клопотання про витребування доказів у її відсутність.

Враховуючи, що в судове засідання не з`явились всі учасники справи, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Суд, перевіривши матеріали справи, вважає клопотання представника позивача таким, що підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до вимог ст. 8 Закону України Про нотаріат , відомості, що зберігаються у спадковій справи становлять нотаріальну таємницю.

Суд вважає, що для з`ясування питань, що мають значення для вірного вирішення справи, необхідна інформація, що мститься у спадковій справі, що заведена після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , а тому задовольняє клопотання про її витребування.

Керуючись ч.ч. 1, 3 ст. 84, ст.ст. 260, 261, 353, 354, 355 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Задовольнити клопотання представника позивача про витребування доказів.

Витребувати у приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу Харківської області Котлярової О.М. (пр. Науки, 48, м. Харків, 61072) відомості про те, чи посвідчувався заповіт від імені ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , що на час смерті постійно проживала по АДРЕСА_1 , чи звертався хто-небудь із заявами про прийняття спадщини або відмову від прийняття спадщини після її смерті, чи заводилося після її смерті спадкова справа, чи видавалися свідоцтва про спадщину.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення.

Роз`яснити, що відповідно до положень ст.148 ЦПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу в сумі від 0,3 до трьох розмірі в прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин.

Суддя С.О. Іващенко

СудФрунзенський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення03.03.2021
Оприлюднено04.03.2021
Номер документу95286073
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —645/7553/20

Рішення від 03.09.2021

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Іващенко С. О.

Рішення від 03.09.2021

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Іващенко С. О.

Ухвала від 11.05.2021

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Іващенко С. О.

Ухвала від 03.03.2021

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Іващенко С. О.

Ухвала від 03.03.2021

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Іващенко С. О.

Ухвала від 13.01.2020

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Іващенко С. О.

Ухвала від 13.01.2020

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Іващенко С. О.

Ухвала від 22.12.2020

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Іващенко С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні