Ухвала
від 03.03.2021 по справі 645/7553/20
ФРУНЗЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 645/7553/20

Провадження № 2/645/2599/20

УХВАЛА

Іменем України

03 березня 2021 року м. Харків

Фрунзенський районний суд м. Харкова в складі:

головуючого судді - Іващенко С.О.

за участю секретаря судових засідань - Гурської С.Ю.,

розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Харківської міської ради про встановлення факту проживання однією сім`єю зі спадкодавцем, визнання права власності у порядку спадкування за законом,

встановив :

В провадженні Фрунзенського районного суду м. Харкова перебуває вищезазначена цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , яким просить встановити факт постійного проживання по АДРЕСА_1 разом зі своєю матір`ю ОСОБА_2 , померлою ІНФОРМАЦІЯ_1 станом на час її смерті; визнати за нею право власності на 1/6 часту житлового будинку з відповідною часткою житлових будівель по АДРЕСА_1 у порядку спадкування за законом після смерті матері ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ; визнати за нею право власності на Ѕ частину квартири АДРЕСА_2 у порядку спадкування за законом після смерті матері ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Провадження по справі відкрито.

Судом ініціюється питання про виправлення описки в судовому рішенні, а саме в ухвалі суду про відкриття провадження в даті виготовлення ухвали помилково зазначений рік 13 січня 2020 замість вірного 13 січня 2021 , яку необхідно виправити.

Відповідно до положень ст. 269 ЦПК України, суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Судом встановлено, що 17.12.2020 до суду надійшов позов ОСОБА_1 до Харківської міської ради про встановлення факту проживання однією сім`єю зі спадкодавцем, визнання права власності у порядку спадкування за законом.

Ухвалою суду від 22 грудня 2020 року позовна заява залишена без руху.

Позивачем усунуті недоліки, що були підставою для залишення позову без руху, та провадження по справі відкрито 13 січня 2021 року, проте в ухвалі виявлена описка.

При цьому, слід наголосити, що опискою або арифметичною помилкою є описка або помилка технічного характеру. Термін описка означає помилку в написаному тексті, зокрема через неуважність. Під опискою необхідно розуміти зроблену помилку в написанні слів (спотворення слів); спотворення (неточність): прізвища, імені й по-батькові, в зазначенні ініціалів, назві юридичних осіб, їхніх адрес тощо. Опискою слід вважати помилку, що порушує правила граматики, синтаксису, пунктуації, нумерації, що мають вплив на зміст судового рішення та його виконання.

За таких обставин, в даті виготовлення ухвали про відкриття провадження у справі допущена описка, яка полягає в помилковому зазначенні року виготовлення ухвали.

Оскільки виправлення вказаної описки не впливає та зміст ухваленого рішення та не змінює його суть, вказана описка підлягає виправленню.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 247, 260 , 261 , 269 , 353 , 354 ЦПК України , суд,-

постановив:

Виправити описку в ухвалі Фрунзенського районного суду м. Харкова про відкриття провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Харківської міської ради про встановлення факту проживання однією сім`єю зі спадкодавцем, визнання права власності у порядку спадкування за законом та вважати правильною дату виготовлення ухвали 13 січня 2021 року

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної строки в п`ятнадцятиденний строк з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала не була вручена в день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом 15 днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає чинності після закінчення терміну на апеляційне оскарження, а у випадку її оскарження - після розгляду апеляційної скарги судом апеляційної інстанції.

Ухвала може бути пред`явлена до виконання до її скасування судом або до набрання чинності рішення по даній справі.

Суддя -

СудФрунзенський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення03.03.2021
Оприлюднено04.03.2021
Номер документу95280911
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —645/7553/20

Рішення від 03.09.2021

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Іващенко С. О.

Рішення від 03.09.2021

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Іващенко С. О.

Ухвала від 11.05.2021

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Іващенко С. О.

Ухвала від 03.03.2021

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Іващенко С. О.

Ухвала від 03.03.2021

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Іващенко С. О.

Ухвала від 13.01.2020

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Іващенко С. О.

Ухвала від 13.01.2020

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Іващенко С. О.

Ухвала від 22.12.2020

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Іващенко С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні