Ухвала
від 24.12.2020 по справі 554/6282/19
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 24.12.2020 Справа № 554/6282/19

Провадження № 1-кс/554/17113/2020

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24.12.2020 року Октябрський районний суд м. Полтави в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участюcлідчої ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання слідчого Першого слідчого відділу Слідчого управління Територіального управління Державногобюро розслідувань,розташованого умісті Полтаві ОСОБА_4 ,за матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 62019170000000552 від 04.07.2019 року за ч. 3 ст. 191 КК України - про проведення огляду ,-

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, перебувають матеріали досудового розслідування № 62019170000000552 від 04.07.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що 19.04.2019 між Харківською митницею ДФС та ТОВ «БК Будресурс» (ЄДРПОУ 38880202) укладено договір №101 про проведення робіт з капітального ремонту площадки для зберігання затриманих транспортних засобів на території міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Гоптівка» м/п Щербаківка за адресою: Харківська область, Дергачівський район, 38-й км траси Харків Бєлгород.

Відповідно до висновку спеціаліста Харківського Національного автомобільно-дорожнього університету №3499/35 від 29.11.2019 встановлено, що документи (об`єми робіт, відображені у кошторисній документації), складені за результатами виконання робіт з капітального ремонту площадки для зберігання затриманих транспортних засобів на території міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Гоптівка» м/п Щербаківка за адресою: Харківська область, Дергачівський район, 38-й км траси Харків Бєлгород, не відповідають фактично-виконаним об`ємам робіт.

Під час досудового розслідування здобуто достатньо даних, які можуть свідчити про те, що службові особи Харківської митниці ДФС та ТОВ «БК Будресурс» діючи за попередньою змовою групою осіб заволоділи грошовими коштами у великих розмірах.

Вказані обставини в сукупності можуть свідчити про фіктивність ТОВ «БК Будресурс» та в свою чергу незаконність угоди про проведення ремонтних робіт за бюджетні кошти, укладеної з посадовими особами Харківської митниці ДФС, а також можливі злочинні дії співробітників правоохоронного органу, направлені на заволодіння грошовими коштами за попередньою змовою групою осіб.

02.12.2020 процесуальним керівником прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням злочинів у сфері службової діяльності, яке здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтава, що поширює свою діяльність на Харківську область прокуратури Харківської області ОСОБА_5 по вказаному кримінальному провадженні призначено судову будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручено експертам Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. засл. проф. М.С. Бокаріуса (далі ХНДІСЕ).

14.12.2020 експертом ХНДІСЕ ім. засл. проф. М.С. Бокаріуса ОСОБА_6 заявлено клопотання № 19883/10884 про надання додаткових матеріалів та проведення розкриття на покритті в місцях вказаних спеціалістами, забезпечити прибуття та належні умови праці, а також безперешкодне обстеження об`єкта дослідження.

З огляду на це у сторони обвинувачення виникла необхідність у забезпеченні проведення огляду площадки для зберігання затриманих транспортних засобів на території міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Гоптівка» м/п «Щербаківка» за адресою: Харківська область, Дергачівський район, 38-й км. траси Харків-Бєлгород з метою проведення розкриття, вирубки та шурфування окремих місць існуючого дорожнього покриття та на межі його закінчення в місцях вказаних спеціалістами.

Проведення вказаного огляду надасть можливість експерту завершити проведення експертного дослідження та скласти висновок, який буде мати суттєве значення для досудового розслідування.

Згідно з ст. 237 КПК України, огляд місцевості, приміщення, речей та документів проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Відповідно до ч.1 ст. 245 КПК України, у разі необхідності отримання зразків для проведення експертизи вони відбираються стороною кримінального провадження, яка звернулася за проведенням експертизи або за клопотанням якої експертиза призначена слідчим суддею. У випадку, якщо проведення експертизи доручено судом, відібрання зразків для її проведення здійснюється судом або за його дорученням залученим спеціалістом.

20.07.2020 слідчимсуддею Октябрськогорайонного судум.Полтави наданодозвіл напроведення оглядуплощадки длязберігання затриманихтранспортних засобівна територіїміжнародного пунктупропуску дляавтомобільного сполучення«Гоптівка» м/п«Щербаківка» заадресою:Харківська область,Дергачівський район,38-йкм.траси Харків-Бєлгород,яка розташовується на земельній ділянці кадастровий номер 6322055600:02:000:0613, яка належить державі в особі Харківської обласної державної адміністрації та перебуває у користуванні Державної фіскальної служби України, але у зв`язку з карантинним обмеженнями та необхідністю залучення до проведення огляду великої кількості осіб та спеціальної техніки провести огляд не представилось можливим, строк дії ухвали закінчився.

Відповідно до витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме маи?но площадка для зберігання затриманих транспортних засобів на території міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Гоптівка» м/п «Щербаківка» за адресою: Харківська область, Дергачівський район, 38-й км. траси Харків-Бєлгород, яка розташовується на земельній ділянці кадастровий номер 6322055600:02:000:0613, яка належить державі в особі Харківської обласної державної адміністрації та перебуває у користуванні Державної фіскальної служби України.

Слідчий в судовому засіданні прохав клопотання задовольнити, пояснення надав аналогічно викладеним в клопотанні.

Згідно статті237КПК Україниз метоювиявлення тафіксації відомостейщодо обставинвчинення кримінальногоправопорушення слідчий,прокурор проводятьогляд місцевості,приміщення,речей тадокументів .

Відповідно до ч.5 ст.237 КПК України при проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу. Усі вилучені речі і документи підлягають негайному огляду і опечатуванню із завіренням підписами осіб, які брали участь у проведенні огляду. У разі якщо огляд речей і документів на місці здійснити неможливо або їх огляд пов`язаний з ускладненнями, вони тимчасово опечатуються і зберігаються у такому вигляді доти, доки не буде здійснено їх остаточні огляд і опечатування.

Оскільки за змістом ч.2 ст.234 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи, тому до клопотання слідчого про огляд необхідно застосовувати відповідні вимоги кримінального процесуального закону.

Так, згідно вимог ст. 234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Враховуючи вищевикладене, з метою встановлення істини у кримінальному провадженні слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 110, 234, 235,237, 370, 372 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого Першого слідчого відділу Слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні № 62019170000000552 від 04.07.2019 року за ч. 3 ст. 191 КК України - задовольнити.

Надати дозвіл слідчим Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, ОСОБА_4 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_3 , ОСОБА_11 , прокурорам процесуальним керівникам ОСОБА_5 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , на огляд площадки для зберігання затриманих транспортних засобів на території міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Гоптівка» м/п «Щербаківка» за адресою: Харківська область, Дергачівський район, 38-й км. траси Харків-Бєлгород, яка розташовується на земельній ділянці кадастровий номер 6322055600:02:000:0613, яка належить державі в особі Харківської обласної державної адміністрації та перебуває у користуванні Державної фіскальної служби України, із можливістю проведення розкриття, вирубки та шурфування окремих місць існуючого дорожнього покриття та на межі його закінчення в місцях вказаних спеціалістами, проведення вимірювання, фотографування, відеозапису, складання планів і схем, виготовлення графічних зображень оглянутого місця чи окремих речей, виготовлення відбитків та зліпків, вилучення речей тощо.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Строк дії ухвали 1 місяць.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення24.12.2020
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу93797357
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —554/6282/19

Ухвала від 28.12.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 24.12.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 22.07.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 20.07.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 13.02.2020

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Рябішин А. О.

Ухвала від 13.02.2020

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Рябішин А. О.

Ухвала від 27.01.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

Ухвала від 23.01.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

Ухвала від 27.01.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

Ухвала від 23.01.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні