Ухвала
від 22.12.2020 по справі 335/3554/20
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/3554/20 1-кс/335/5386/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 грудня 2020 року м. Запоріжжя

Слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду міста Запоріжжя ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу РКП СУ ГУ ДФС у Запорізькій області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби Запорізької обласної прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку, поданого в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32020080000000015 від 24.03.2020за ознакамикримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 204 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий з ОВС першого відділу РКП СУ ГУ ДФС у Запорізькій області ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби Запорізької обласної прокуратури ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку, мотивуючи свої вимоги тим, що в провадженні СУ ГУ ДФС у Запорізькій області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32020080000000015 від 24.03.2020, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 204 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що невстановлені особи на території Запорізької та Дніпропетровської області здійснюють незаконне виготовлення та збут спирту етилового, спиртових дистилятів та алкогольних напоїв, які є підакцизним товаром, що становлять загрозу для життя та здоров`я людей.

В ході досудового розслідування встановлено особу причетну до здійснення даної діяльності, а саме: ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Проведеними заходами встановлено, що ОСОБА_5 , в будівлі та прилеглих до неї спорудах, розташованих за адресою: АДРЕСА_2 , організував масове виробництво незаконного виготовлення алкогольних напоїв, спирту та спиртовмісних сумішей з недоброякісної сировини, які становлять загрозу для життя та здоров`я людей.

Транспортування незаконно виготовлених алкогольних напоїв та спирту етилового здійснюється ОСОБА_5 на транспортному засобі марки «Daewoo» модель «Lanos», державний номер НОМЕР_1 .

Також встановлено, що ОСОБА_5 для незаконної діяльності з виробництва алкогольних напоїв, спирту та спиртовмісних сумішей з недоброякісної сировини, які становлять загрозу для життя та здоров`я людей почав використовувати будівлю за адресою: АДРЕСА_3 .

Згідно з інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 16.12.2020 № 237336621 відомості про права власності щодо об`єкту нерухомості, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , належить на праві власності ТОВ «ЖКЛ Груп» (код ЄДРПОУ 40368693), ОСОБА_6 (ІПН НОМЕР_2 ), ТОВ «КЕНТА» (код ЄДРПОУ 39894504) та ОСОБА_7 (ІПН НОМЕР_3 ), зареєстровані в передбаченому законом порядку договори оренди нерухомого майна відсутні.

Посилаючись на те, що у досудового слідства наявні достатні відомості, що вказують на можливість досягнення мети слідчої дії отримання доказів по кримінальному провадженню шляхом проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_3 , слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку за вказаною адресою, з метою відшукання і вилучення речей, зазначених в клопотанні, які мають значення для розслідування вказаного кримінального провадження.

Досліджуючи вказане клопотання, слідчий суддя бере до уваги наступне.

Згідно з ч. 1 ст.92КПК України обов`язок доказування обставин, передбачених статтею 91 цього Кодексу, за винятком випадків, передбачених частиною другою цієї статті, покладається на слідчого, прокурора та, в установлених цим Кодексом випадках, - на потерпілого.

24.03.2020 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне провадження за № 32020080000000015 згідно витягу з кримінального провадження.

Так, відповідно до ст.13КПК України не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим судовим рішенням, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Згідно з ч.ч. 1, 2 ст.223КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні.

Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Частиною 1 ст.234КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Враховуючи, що слідчим надано достатньо доказів, що підтверджують викладені в клопотанні обставини, зважаючи, що за адресою: м. Запоріжжя, пров. Зустрічний, буд. 18, що належить ТОВ «ЖКЛ Груп», ОСОБА_6 , ТОВ «КЕНТА», ОСОБА_7 , можуть знаходитись предмети кримінального правопорушення, документи тощо, які мають значення для розслідування вказаного кримінального провадження, а також з огляду на те, що, слідчим надано суду достатньо відомостей для проведення обшуку, які вказують на можливість досягнення мети проведення даної слідчої дії, слідчий суддя оцінивши кожний доказ з точки зору належності, допустимості, достовірності, а сукупність зібраних доказів з точки зору достатності та взаємозв`язку для прийняття відповідного процесуального рішення, дійшов висновку, що дане клопотання слідчого є обґрунтованим, а тому підлягає задоволенню.

Керуючись вимогами ст.ст. 234, 235, 237 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу РКП СУ ГУ ДФС у Запорізькій області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби Запорізької обласної прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку, поданого в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32020080000000015 від 24.03.2020за ознакамикримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 204 КК України, - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_3 , що належить ТОВ «ЖКЛ Груп», ОСОБА_6 , ТОВ «КЕНТА», ОСОБА_7 , з метою виявлення та фіксації відомостей щодо здійснення придбання, виготовлення, зберігання з метою збуту та збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, а також відшукання і вилучення незаконно виготовлених алкогольних напоїв, спирту та інших спиртових сумішей, марок акцизного податку, обладнання, інших предметів та речей, які необхідні для процесу їх виготовлення, розливу та пакування, електронних інформаційних систем або їх частин (системні блоки персональних комп`ютерів, портативні комп`ютери, регістратори відеоспостереження, сервери, магнітні, оптичні, флеш носії та інші носії інформації, які містять інформацію про зазначені вище операції або можуть бути використані в якості доказів), мобільних терміналів систем зв`язку, документів фінансово-господарської діяльності щодо купівлі-продажу, підприємств постачання та реалізації незаконно виготовлених алкогольних напоїв та підакцизних товарів, печаток, штампів, чернеток, блокнотів та записних книжок, на яких може зберігатись доказова інформація.

Строк дії ухвали визначити до 15 січня 2021 року, після чого вона втрачає законну силу.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОрджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення22.12.2020
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу93816893
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —335/3554/20

Ухвала від 22.12.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 09.12.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 09.12.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 03.12.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Апаллонова Ю. В.

Ухвала від 03.12.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Апаллонова Ю. В.

Ухвала від 04.11.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 04.11.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 04.11.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 22.09.2020

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Тютюник М. С.

Ухвала від 17.08.2020

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Тютюник М. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні