Ухвала
від 28.12.2020 по справі 120/6454/20-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

28 грудня 2020 р. Справа № 120/6454/20-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Заброцької Людмили Олександрівни, розглянувши в письмовому провадженні клопотання представника відповідача про розгляд в судовому засіданні з викликом сторін адміністративної справи

за позовом: Головного управління ДПС у Вінницькій області

до: Товариства з обмеженою відповідальністю "Поларіснет"

про: стягнення податкового боргу,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом Головного управління ДПС у Вінницькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Поларіснет" про стягнення податкового боргу.

Обґрунтовуючи позовні вимоги позивач зазначає, що за ТОВ "Поларіснет", в результаті несплати податків, рахується податковий борг в загальній сумі 172833,94 грн., який станом на дату звернення до суду не погашено. Оскільки підприємство самостійно не сплачує узгоджену суму зобов`язання в установлені законом строки, контролюючий орган звертається до суду з позовом про стягнення з рахунків у банках, що обслуговують ТОВ "Поларіснет", коштів платника податків в рахунок погашення податкового боргу в сумі 172833,94 грн.

Ухвалою суду від 11.11.2020 відкрито провадження у справі, розгляд справи вирішено здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними в справі матеріалами. Також ухвалою суду надано відповідачу строк для подачі заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

04.12.2020 на адресу суду надійшли заперечення відповідача проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, в яких відповідач просить розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою від 08.12.2020 відмовлено в задоволенні клопотання представника відповідача про розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

16.12.2020 на адресу суду надійшов відзив на позовну заяву, у якому відповідач просить відмовити у задоволенні позову повністю. Одночасно із відзивом відповідачем подано клопотання про розгляд справи в судовому засіданні з викликом сторін.

Обгрунтовуючи клопотання відповідач зазначає, що у зв`язку з введенням карантину з 12.03.2020 не здійснює ніякої господарської діяльності, взагалі не працює, орендоване майно не використовує в господарській діяльності. Крім того зазначає, що наданий позивачем розрахунок є недостовірним та безпідставним, оскільки в ньому зазначені суми від сплати яких ТОВ "Поларіснет" звільнений на підставі Постанови Кабінету Міністрів України від 15.07.2020 № 611 Деякі питання сплати орендної плати за державне майно під час карантину .

В зв`язку з цим відповідач просить розгляд справи здійснити в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Визначаючись стосовно заявленого клопотання, суд виходить з наступного.

Згідно з приписами статті 12 КАС України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Крім того, відповідно до ч. 2 ст. 257 КАС України за правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Частиною п`ятою статті 262 КАС України передбачено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Також суд зазначає, що одним із принципів адміністративного судочинства є офіційне з`ясування всіх обставин у справі. Цей принцип визначає особливості адміністративного судочинства і полягає у більш активній ролі суду: саме на суд покладено обов`язок вживати передбачені законом заходи, необхідні для всебічного з`ясування обставин у справі. Отже, адміністративний суд має повністю встановити обставини справи, щоб на засадах верховенства права ухвалити законне та обґрунтоване рішення.

З метою виконання завдань адміністративного судочинства та прийняття законного й обґрунтованого рішення у справі, розгляд справи необхідно продовжити у судовому засіданні із повідомленням сторін.

При цьому в судовому засіданні необхідно з`ясувати обставини щодо нарахування податкового боргу в сумі 172833,94 грн та наявність підстав для звільнення ТОВ "Поларіснет" від сплати орендної плати на час карантину, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 15.07.2020 № 611 Деякі питання сплати орендної плати за державне майно під час карантину .

З огляду на викладене та керуючись ст. 12, 248, 257, 262 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи за позовом Головного управління ДПС у Вінницькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Поларіснет" про стягнення податкового боргу продовжити за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) учасників справи.

2. Призначити справу до судового розгляду на 13:00 год. 25.01.2021 в залі судових засідань № 6 Вінницького окружного адміністративного суду, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Брацлавська, 14, з викликом у судове засідання сторін.

3. Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала суду першої інстанції оскарженню не підлягає та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Суддя Заброцька Людмила Олександрівна

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.12.2020
Оприлюднено30.12.2020
Номер документу93845312
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —120/6454/20-а

Рішення від 27.05.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Ухвала від 28.12.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Ухвала від 08.12.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Ухвала від 11.11.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні