Ухвала
від 29.12.2020 по справі 464/7505/20
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/7505/20

пр.№ 1-кс/464/2127/20

У Х В А Л А

29 грудня 2020 року м.Львів

Слідчий суддя Сихівського районного суду м.Львова ОСОБА_1 , секретар судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання про проведення обшуку,

у с т а н о в и в:

Заступник начальника третього відділу РКП СУ ГУ ДФС у Львівській області ОСОБА_3 під час досудового розслідування кримінального провадження, внесеного 25 березня 2020 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32020140000000023, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.212 КК України, звернувся до суду з клопотанням, погодженим із прокурором у кримінальному провадженні прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Львівської області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку в нежитлових офісних приміщеннях та всіх прилеглих до них підсобних приміщень, сховищ, за адресою: м.Львів вул.Генерала Юнаківа М., будинок № 10, які згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно належать ТОВ „Львівська мануфактура кави з метою виявлення та вилучення речей, інформації з комп`ютерної техніки, флеш-носів із електронними ключами доступу до податкової звітності та системи клієнт-банк, не облікованих готівкових коштів, оригіналів господарських документів щодо господарських взаємовідносин ТОВ „Солодощі Львівщини, ТОВ „Шокоооооооолад, ТОВ „Пуратос Україна, фізичних осіб-підприємців та інших суб`єктів господарської діяльності, щодо придбання, виготовлення та реалізації кондитерських виробів мережі «Львівська майстерня шоколаду», які використовувались та використовуються для здійснення незаконної підприємницької діяльності та складення неправдивих документів, що можуть мати силу доказів у справі і вказувати на місцезнаходження всіх учасників злочинної діяльності.

В обґрунтування свого клопотання слідчий посилається на те, що відповідно до матеріалів оперативного управління ГУ ДФС у Львівській області вих. №845/7/21.6-10 від 24.03.2020, які слугували реєстрації в Єдиному реєстрі досудових розслідувань кримінального провадження встановлено, що службові особи ТОВ „Солодощі Львівщини (ЄДРПОУ 38502003), в період 2019 року і по даний час, шляхом відображення реалізації виробів виготовлених на потужностях ТОВ „Шокоооооооолад (ЄДРПОУ 36417791), кінцевому споживачу через підконтрольних фізичних осіб-підприємців, ухилились від сплати податку на додану вартість на загальну суму 7 104913 грн, що призвело до ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах. У ході проведення слідчих розшукових дій та оперативно-розшукових заходів встановлено, що службовими особами ТОВ „Солодощі Львівщини (ЄДРПОУ 38502003) здійснюється придбання шоколаду в дробсах в імпортера ТОВ „Пуратос Україна (ЄДРПОУ 33933338). Придбаний шоколад в дробсах передається на переробку ТОВ „Шокоооооооолад (ЄДРПОУ 36417791), яке виготовляє шоколадну продукцію, керівником його є ОСОБА_5 , яка одночасно являється засновником торгової марки «Львівська майстерня шоколаду».

Після переробки реалізація більшої частини готової продукції (шоколадних виробів) документально оформляється від ТОВ „Солодощі Львівщини на підконтрольних фізичних осіб-підприємців за ціною на 53 відсотки нижчою від реальної ринкової ціни, яка вказана на відповідних виробах в магазинах мережі та на сайті «Львівська майстерня шоколаду». В подальшому, від імені таких підконтрольних фізичних осіб-підприємців, шоколадно-кондитерські вироби реалізовуються кінцевому споживачу в магазинах мережі «Львівська майстерня шоколаду», як у готівковій формі так і за допомогою платіжних банківських карточок покупців через електронні термінали фізичних-осіб підприємців.

Проведеними слідчими (розшуковими) діями та матеріалами справи оперативного обліку встановлено, що ТОВ „Солодощі Львівщини (ЄДРПОУ 38502003), зареєстроване за адресою м. Львів, вул. Хуторівка 4Б. За даною адресою знаходиться оптовий ринок «Шувар». Фактичне місцерозташування ТОВ „Солодощі Львівщини та його службових осіб за адресою м. Львів, вул. Генерала Юнаківа М., буд. №10, місце розташування виробничих потужностей, складських приміщень та офісу ТОВ „Шокоооооооолад, ТОВ „Солодощі Львівщини та ТОВ „Чоколядовагра. Власником нежитлових приміщень (адміністративний корпус, складських будівель, корпус складу) згідно інформації з державного реєстру речових прав на нерухоме майно за адресою м.Львів, вул.Генерала Юнаківа 10 є ТОВ „Львівська мануфактура кави (ЄДРПОУ 40005528), засновником якої є ОСОБА_5 (одна з організаторів вищенаведеної схеми ухилення від сплати податків, одночасно є власником та засновником торгової марки „Львівська майстерня шоколаду, в закладах мережі якої, здійснюється реалізація шоколадних виробів на кінцевого споживача). Службові особи ТОВ „Солодощі Львівщини (ЄДРПОУ 38502003) для здійснення фінансово-господарської діяльності використовують нежитлові офісні приміщення за адресою: м.Львів, вул.Генерала Юнаківа М., будинок №10, де можуть знаходитися речі, комп`ютерна техніка, флеш-носії із електронними ключами доступу до податкової звітності та системи клієнт-банк, не обліковані готівкові кошти, оригінали господарських документів щодо взаємовідносин ТОВ „Солодощі Львівщини (ЄДРПОУ 38502003), ТОВ „Шокоооооооолад (ЄДРПОУ 36417791), ТОВ „Пуратос Україна (ЄДРПОУ 33933338), інших суб`єктів господарської діяльності та фізичних осіб-підприємців, щодо придбання, виготовлення та реалізації кондитерських виробів мережі «Львівська майстерня шоколаду», які використовувались та використовуються для здійснення незаконної підприємницької діяльності та складення неправдивих документів.

Згідно інформації з Реєстру прав власності на нерухоме майно, нежитлові офісні приміщення за адресою: м.Львів, вул.Генерала Юнаківа М., будинок №10 належать на праві власності ТОВ „Львівська мануфактура кави (ЄДРПОУ 40005528).

Слідчий суддя заслухавши пояснення слідчого, дослідивши подані до клопотання документи, приходить до наступного.

Згідно з положеннями ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Статтею 233 КПК України передбачено, що під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Клопотання слідчого, яке надійшло до суду, не відповідає вимогам КПК України.

Слідчим не доведено, що відшукувані речі, які мають значення для досудового розслідування, знаходяться в нежитлових офісних приміщеннях та всіх прилеглих до них підсобних приміщень, сховищ, за адресою: м.Львів вул.Генерала Юнаківа М., будинок № 10, які згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно належать ТОВ „Львівська мануфактура кави.

Жодних належних та допустимих доказів у розумінні ст.ст.85,86 КПК України, здобутих органом досудового слідства в порядку, передбаченомуст.93 КПК України, тих обставин, про які зазначено в клопотанні, до клопотання долучено не було.

У відповідності до ст.30 Конституції України та ст.8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод ніхто не вправі проникати до житла чи іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду, крім випадків, передбачених КПК України.

Також, виходячи з міжнародно-правових актів (Загальної декларації прав людини, Міжнародного пакту про громадянські і політичні права), а також справ, розглянутих Європейським судом з прав людини, законними можна вважати обмеження права на недоторканність житла, якщо вони мають правову основу. Такою основою має бути законна, обґрунтована та мотивована ухвала слідчого судді, постановлена за результатами всебічного дослідження клопотання на проведення обшуку.

За наведених обставин, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання слідчого необґрунтоване та не підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст.223, 233, 234, 309 КПК України,

п о с т а н о в и в:

Відмовити у задоволенні клопотання заступника начальника третього відділу РКП СУ ГУ ДФС у Львівській області ОСОБА_3 про проведення обшуку.

Відповідно до ст.309 КПК України ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.12.2020
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу93938327
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —464/7505/20

Ухвала від 20.09.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 16.09.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 19.08.2021

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Каблак П. І.

Ухвала від 19.08.2021

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Каблак П. І.

Ухвала від 19.08.2021

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Каблак П. І.

Ухвала від 17.08.2021

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Березюк О. Г.

Ухвала від 07.05.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 07.05.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 29.12.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Шашуріна Г. О.

Ухвала від 29.12.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Шашуріна Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні