Ухвала
від 20.09.2021 по справі 464/7505/20
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/7505/20

пр.№ 1-кс/464/1950/21

У Х В А Л А

16 вересня 2021 року м.Львів

Слідчий суддя Сихівського районного суду м.Львова ОСОБА_1 , секретар судового засідання ОСОБА_2 , з участю ст.слідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ГУ ДФС у Львівській області ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м.Львові клопотання про продовження строку досудового розслідування,

у с т а н о в и в :

Старший слідчий з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ФР ГУ ДФС у Львівській області ОСОБА_3 у зв`язку із досудовим розслідуванням кримінального провадження звернувся до суду з клопотанням, погодженим із прокурором у кримінальному провадженні прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби Львівської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про продовження строку досудового розслідування. Мотивує клопотання тим, що у даному кримінальному провадженні проведено велику кількість слідчих (розшукових), процесуальних дій, в тому числі отримано документи фінансово-господарської діяльності щодо взаєморозрахунків ТОВ «Солодощі Львівщини», ТОВ «Пуратос Україна», ТОВ «Шокоооооооолад», ТОВ «Чоколядовагра», ТОВ «Шоколад-1», ДП «Міжнародний аеропорт Львів імені Данила Галицького», ТОВ «СІРІУСПРОЕКТ», ТОВ «Європоліс Проперті Холдінг», ТОВ «Системи Лояльності» отримано банківські документи ТОВ «Солодощі Львівщини», ТОВ «Шокоооооооолад» та фізичних осіб підприємців, які здійснювали реалізацію готової продукції вищевказаних суб`єктів господарської діяльності, підготовлено та скеровано ряд постанов про проведення процесуальних дій на іншій території для відпрацювання фізичних осіб-підприємців, скеровано вимоги для витребування документів та допиту останніх. Станом на даний час більшість зазначених постанов перебуває на стадії виконання територіальними слідчими підрозділами ДФС України, на виконанні вимоги про витребування документів у нововстановлених фізичних осіб-підприємців та не отримані банківські документи про рух коштів по їх банківських документах. Відсутність в повному обсязі проведених вищевказаних слідчих дій: допитів свідків, витребування та отримання необхідних господарських та банківських документів (їх фотокопій) унеможливлює ініціювання призначення перевірок територіальними органами ДПС та прийняття подальших відповідних процесуальних рішень по справі. Для виконання необхідних слідчих (розшукових), процесуальних дій, а саме: проведення допитів як свідків засновників, службових осіб та працівників ТОВ «Солодощі Львівщини», ТОВ «Пуратос Україна», ТОВ «Шокоооооооолад», ТОВ «Чоколядовагра», ТОВ «Шоколад-1», фізичних осіб-підприємців як на територіях Львівської області, так і України, проведення оглядів банківських документів про рух коштів, проведення позапланових перевірок вищевказаних суб`єктів господарської діяльності необхідних додатковий строк досудового розслідування не менше 4 місяців.

Відповідно дост.222 КПК України, відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим. Незаконне розголошення відомостей досудового розслідування тягне за собою кримінальну відповідальність, встановлену законом.

Згідно із п.4 ч.2ст.27 КПК України, слідчий суддя може прийняти рішення про здійснення кримінального провадження у закритому судовому засіданні впродовж усього судового провадження або його окремої частини, якщо здійснення провадження у відкритому судовому засіданні може призвести до розголошення таємниці, що охороняється законом.

На підставі клопотання слідчого, з урахуванням того, що досудове розслідування по справі не закінчено, в судовому засіданні по розгляду вищевказаного клопотання можуть бути оголошені матеріали кримінальне провадження, у тому числі відомості, що стосуються приватного та особистого життя учасників, слідчий суддя вважає доцільним проводити розгляд вищевказаного клопотання у закритому судовому засіданні.

Слідчий при розгляді клопотання таке підтримав та просить таке задоволити.

Установлено, що слідчим управлінням ФР ГУ ДФС у Львівській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження, внесеного 25 березня 2020 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32020140000000023 за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України, в якому жодній особі не повідомлено про підозру. Указаний злочин за вимогами ст.12 КК України залежно від ступеня тяжкості віднесено до тяжкого.

Виходячи із приписів ч.1 ст.294 КПК України, якщо досудове розслідування злочину до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений участині другійстатті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути продовжений неодноразово слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановленийпунктами 2і3ч.4 ст.219 цього Кодексу.

Строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить вісімнадцять місяців у кримінальному провадженні щодо тяжкого або особливо тяжкого злочину. Строк досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченому параграфом 4 глави 24 цього Кодексу. При цьому загальний строк досудового розслідування не може перевищувати дванадцяти місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину (ч.ч.2, 4 ст.219 КПК України).

Клопотання про продовження строку досудового розслідування до повідомлення особі про підозру подане з додержанням вимог, передбачених ч.2ст.295-1 КПК України. З урахуванням доводів клопотання слідчий суддя дійшов переконання, що для виконання завдання кримінального провадження, передбаченого ст.2 КПК України, встановлення обставин справи, проведення повного та всебічного досудового розслідування доцільним є продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні, оскільки на даний час є очевидним той факт, що провести процесуальні та слідчі (розшукові) дії у встановлений ст.219 КПК України строкдля розкриття злочину неможливо внаслідок складності провадження та тяжкості кримінального правопорушення. Строк досудового розслідування у кримінальному провадженні слід продовжити до 4 місяців.

Щодо клопотань адвокатів ТОВ «Шокоооооооолад» щодо заперечень про продовження строку досудового розслідування, то такі не приймаються судом до уваги, оскільки відповідно до ч.3 ст.295-1 КПК України товариство не входить до переліку осіб, за участі яких відбувається розгляд такого. Законодавцем чітко визначено учасників такого розгляду: слідчий або прокурор, а також підозрюваний та його захисник, у разі розгляду клопотання про продовження строку досудового розслідування після повідомлення особі про підозру.

Принагідно слідчий суддя зауважує, що доводи згаданих заперечень зводяться до цитування практики Європейського суду з прав людини, непогодження з самим фактом кримінального провадження та власного суб`єктивного трактування обставин справи. КПК України детально визначено порядок продовження строку досудового розслідування та інші питання не входять в компетенцію слідчого судді при вирішенні даного питання.

Керуючись ст.ст.219, 294, 295-1, 369-372, 532 КПК України,

п о с т а н о в и в :

Задовольнити клопотання.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному 25 березня 2020 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32020140000000023, до 4 місяців, тобто до 23 січня 2022 року.

Відповідно дост.309 КПК Україниухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту проголошення, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя Олена ТІМЧЕНКО

Дата ухвалення рішення20.09.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу99735686
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про продовження строку досудового розслідування

Судовий реєстр по справі —464/7505/20

Ухвала від 20.09.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 16.09.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 19.08.2021

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Каблак П. І.

Ухвала від 19.08.2021

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Каблак П. І.

Ухвала від 19.08.2021

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Каблак П. І.

Ухвала від 17.08.2021

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Березюк О. Г.

Ухвала від 07.05.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 07.05.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 29.12.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Шашуріна Г. О.

Ухвала від 29.12.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Шашуріна Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні