Постанова
від 14.12.2020 по справі 466/5766/19
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 466/5766/19 Головуючий у 1 інстанції: Єзерський Р.Б.

Провадження № 22-ц/811/2841/20 Доповідач в 2-й інстанції: Ванівський О. М.

Категорія:82

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 грудня 2020 року Львівський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого - судді: Ванівського О.М.

суддів: Цяцяка Р.П., Шеремети Н.О.,

секретаря: Івасюти М.В.

з участю: апелянтів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , представників позивачів ОСОБА_4 , ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Львові цивільну справу за апеляційними скаргами ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 на рішення Шевченківського районного суду м. Львова від 10 серпня 2020 року у справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , ОСОБА_2 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Бельгійське містечко 8 про захист прав споживачів та зобов`язання до вчинення дій, -

в с т а н о в и в:

В липні 2019 року ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , ОСОБА_2 звернулися з окремими позовами до Шевченківського районного суду м. Львова з позовом до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Бельгійське містечко 8 про захист прав споживачів та зобов`язання до вчинення дій.

Ухвалою судді Шевченківського районного суду м. Львова Донченка Ю.В. від 19.08.2019 року цивільні справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , ОСОБА_2 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Бельгійське містечко 8 про захист прав споживачів та зобов`язання до вчинення дій об`єднані в одне провадження.

В обґрунтування позовних вимог посилаються на те, щопозивачі - ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , ОСОБА_2 є відповідно власниками квартир АДРЕСА_1 . В даному будинку розміщені 32 квартири, загальна житлова площа даного будинку становить 2044,80 кв.м.

З 19 грудня 2018 року обслуговування будинку здійснює Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Бельгійське містечко 8 .

Позивачі зазначають, що згідно рахунків на сплату внеску та інших платежів відповідно за лютий-червень 2019 року, січень-червень 2019 року, лютий-червень 2019 року, їм надало ОСББ Бельгійське містечко 8 , розподіл вартості житлово-комунальних послуг та вартості послуг з управління будинком між власниками квартир, а саме: освітлення місць загального користування, оплата послуг управителя, заробітна плата голови правління ОСББ, вартість канцелярських матеріалів, послуги банку, послуги охорони, обслуговування димовентканалів, вуличне освітлення, витрати на благоустрій, вивіз ТПВ, прибирання під`їзду, прибирання території, закриття території, вартість бруківки по території БМ, вартість стіни за смітниками, вартість бруківки БМ9, ОСББ Бельгійське містечко 8 здійснює поквартирно, а не з урахуванням загальної площі квартир та пропорційно розподіленої між власниками житлової площі нежитлових приміщень, які перебувають у їхній спільній сумісній власності.

Позивачі вважають, що даний спосіб розподілу вартості житлово-комунальних послуг та вартості послуги з управління будинком суперечить нормам та положенням Закону України від 29.11.2001 №2866-ІІІ Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку , з яких видно, що голосування на загальних зборах ОСББ, оплата вартості житлово-комунальних послуг та вартості послуг з управління будинком між власниками квартир здійснюється з урахуванням загальної площі їхніх квартир та пропорційно розподіленої між ними площі нежитлових приміщень, які перебувають у їхній спільній сумісній власності; Закону України від 09.11.2017 року №2189-VІІІ Про житлово-комунальні послуги , Порядку формування тарифів та послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01 червня 2011 року №869 (із змінами), з яких видно, що тариф на житлово-комунальні послуги та ціна послуг з управління багатоквартирним будинком встановлюється з розрахунку на один квадратний метр загальної площі житлового або нежитлового приміщення; Статуту ОСББ будинку Бельгійське містечко 8 , затвердженого рішенням установчих зборів, протокол №1 від 15.11.2018, внаслідок чого розмір їх внесків та інших платежів відповідно за лютий-червень 2019 року, січень-червень 2019 року, лютий-червень 2019 року є завищеними.

Також неправильний розподіл між власниками квартир вартості житлово-комунальних послуг та вартості послуг з управління будинком приводить до оплати ними житлово-комунальних послуг нарівні з власниками квартир, загальна площа яких значно більша за їхню, а також до оплати житлово-комунальних послуг за власників, які користуються пільгами на оплату житлово-комунальних послуг. У зв`язку із вищенаведеним змушені звернутися до суду за захистом своїх прав.

Рішенням Шевченківського районного суду м. Львова від 30 січня 2020 року у задоволені позову відмовлено.

Вказане рішення суду оскаржили ОСОБА_3 , ОСОБА_2 та ОСОБА_1 , подавши ідентичні апеляційні скарги .

З рішенням суду не погоджують, вважають, що судом неправильно застосовано норми матеріального та процесуального права.

Зазначають, що правильно встановивши фактичні обставини справи, суд першої інстанції зробив помилкові висновки про те, що правомочними загальними зборами ОСББ Бельгійське містечко 8 був встановлений змішаний (по метровий та по квартирний) порядок розподілу витрат на управління багатоквартирним будинком між співвласниками.

Вказують, що спосіб розподілу вартості житлово-комунальних послуг та вартості послуги з управління будинком, який здійснює ОСББ Бельгійське містечко 8 суперечить нормам та положенням Закону України від 29.11.2001 №2866-ІІІ Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку , з яких видно, що голосування на загальних зборах ОСББ, оплата вартості житлово-комунальних послуг та вартості послуг з управління будинком між власниками квартир здійснюється з урахуванням загальної площі їхніх квартир та пропорційно розподіленої між ними площі нежитлових приміщень, які перебувають у їхній спільній сумісній власності; Закону України від 09.11.2017 року №2189-VІІІ Про житлово-комунальні послуги , Порядку формування тарифів та послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01 червня 2011 року №869 (із змінами), з яких видно, що тариф на житлово-комунальні послуги та ціна послуг з управління багатоквартирним будинком встановлюється з розрахунку на один квадратний метр загальної площі житлового або нежитлового приміщення; Статуту ОСББ будинку Бельгійське містечко 8 , затвердженого рішенням установчих зборів, протокол №1 від 15.11.2018, внаслідок чого розмір їх внесків та інших платежів є завищеними.

Вважають, що розподіл витрат між співвласниками виходячи з кількості квартир, власниками яких вони є, призводить до неспівмірних витрат на утримання будинку, які несуть власники квартир/нежитлових приміщень різних площ, а також до покладання на власників квартир меншої площі непропорційно більших, ніж на власників квартир більшої площі, витрат, пов`язаних з усуненням допущених забудовником під час будівництва будинку недоліків, оскільки ці витрати вже були включені забудовником у вартість 1 кв.м. житлової площі і були оплачені співвласниками при придбанні квартир виходячи саме з площі їхніх квартир.

Просять рішення суду скасувати та ухвалити нове рішення, яким позовні вимоги задовольнити повністю.

Відзиву на апеляційні скарги не подано.

Представник відповідача в засідання не з`явився, хоча про розгляд справи повідомлявся належним чином, що підтверджується повідомленнями про вручення поштового відправлення, тому розгляд справи відповідно до ч.2 ст. 372 ЦПК України здійснюється колегією суддів за його відсутності.

Заслухавши суддю-доповідача, пояснення апелянтів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , представників позивачів ОСОБА_4 , ОСОБА_5 на підтримання доводів апеляційних скарг, перевіривши матеріали справи, законність та обґрунтованість рішення суду першої інстанції в межах доводів апеляційних скарг та вимог заявлених у суді першої інстанції, колегія суддів дійшла висновку, що апеляційні скарги не підлягають до задоволення, виходячи з таких підстав.

Згідно ст. 263 ЦПК України судове рішення повинно ґрунтуватися на засадах верховенства права, бути законним і обґрунтованим. Законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права із дотриманням норм процесуального права. Судове рішення має відповідати завданню цивільного судочинства, визначеному цим Кодексом. При виборі і застосуванні норми права до спірних правовідносин суд враховує висновки щодо застосування відповідних норм права, викладені в постановах Верховного Суду. Обґрунтованим є рішення, ухвалене на підставі повно і всебічно з`ясованих обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні.

Колегія суддів вважає, що оскаржуване рішення суду відповідає зазначеним вимогам.

Відповідно до ст. 264 ЦПК України під час ухвалення рішення суд вирішує такі питання: 1) чи мали місце обставини (факти), якими обґрунтовувалися вимоги та заперечення, та якими доказами вони підтверджуються; 2) чи є інші фактичні дані, які мають значення для вирішення справи, та докази на їх підтвердження; 3) які правовідносини сторін випливають із встановлених обставин; 4) яка правова норма підлягає застосуванню до цих правовідносин.

Відмовляючи в задоволенні позову суд першої інстанції прийшов до висновку, що обставини, на які посилаються позивачі, як на підставу для задоволення позову, не знайшли свого підтвердження у судовому засіданні, факт порушення відповідачем прав позивачів не підтверджується наявними в матеріалах справи доказами, а тому суд дійшов висновку, що позовні вимоги є необґрунтованими та такими, що не підлягають задоволенню.

Колегія суддів погоджується з таким висновком суду зважаючи на наступне.

Встановлено, що ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , ОСОБА_2 є власниками квартир АДРЕСА_2 площею 45,8 кв.м, №1 площею 45,1 кв.м, № 8 площею 45.5 кв.м в будинку АДРЕСА_3 . В даному будинку розміщені 32 квартири, загальна житлова площа даного будинку становить 2044,80 кв.м.

19 грудня 2018 року відповідно до виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зареєстровано Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Бельгійське містечко 8 , яке здійснює обслуговування багатоквартирного будинку у АДРЕСА_3 .

Протоколом загальних зборів співвласників багатоквартирного будинку Бельгійське Містечко 8 проведеного 28 грудня 2018 року за місцезнаходженням: АДРЕСА_3 було вирішено розробити анкету, провести письмове опитування щодо формування кошторису із залученням максимальної кількості співвласників для з`ясування думки абсолютної більшості. Формування кожної статті кошторису прийняти окремо: згідно площі квартири чи оплати як послуги поквартирно.

Як вбачається із Додатку №1 від 18.03.2019 до протоколу №2 загальних зборів співвласників багатоквартирного будинку Бельгійське Містечко 8 проведеного 28 грудня 2018 року за місцезнаходженням: АДРЕСА_3 за результатами письмового голосування було прийнято рішення формувати бюджет на виконання кошторису витрат на 2019 рік за змішаною формою, а саме: прибирання під`їздів, прибирання прибудинкової території, витрати з освітлення місць загального користування, гонорар управителя, заробітна плата Голови правління, канцтовари, димовентиляційні канали, обслуговування рахунку в банку, консьєрж (охорона), благоустрій території, вивіз сміття, вуличне освітлення, полив газонів оплачувати як послугу: однаковим платежем із кожного співвласника (поквартирний варіант), за який проголосувало більшість співласників багатоквартирного будинку, а проведення поточного ремонту вирішено оплачувати пропорційно загальної площі квартир та/або нежитлових приміщень (пометровий варіант). Рішення було прийнято - 80,125 % від загальної кількості квартир та 83% від загальної кількості площ, однак на даному засіданні Загальних зборів були присутні лише 5 співвласників будинку.

Кошторис витрат на 2019 рік узгоджений постатейно на зборах ОСББ Бельгійське містечко 8 від 28 грудня 2019 року, який сформовано за результатами голосування від 18.03.2019.

За положеннями частини другої статті 382 Цивільного кодексу України (далі - ЦК України) усі власники квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку є співвласниками на праві спільної сумісної власності спільного майна багатоквартирного будинку. Спільним майном багатоквартирного будинку є приміщення загального користування (у тому числі допоміжні), несучі, огороджувальні та несуче-огороджувальні конструкції будинку, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання всередині або за межами будинку, яке обслуговує більше одного житлового або нежитлового приміщення, а також будівлі і споруди, які призначені для задоволення потреб усіх співвласників багатоквартирного будинку та розташовані на прибудинковій території, а також права на земельну ділянку, на якій розташований багатоквартирний будинок та його прибудинкова територія, у разі державної реєстрації таких прав.

Частиною першою статті 385 ЦК України також передбачено, що власники квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку (будинках) для забезпечення експлуатації такого будинку (будинків), користування квартирами та нежитловими приміщеннями та управління, утримання і використання спільного майна багатоквартирного будинку (будинків) можуть створювати об`єднання співвласників багатоквартирного будинку (будинків).

Особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку, правові, організаційні та економічні відносини, пов`язані з реалізацією прав та виконанням обов`язків співвласників багатоквартирного будинку щодо його утримання та управління визначає Закон Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку , предметом регулювання якого є відносини, що виникають у процесі реалізації прав та виконання обов`язків власників квартир та нежитлових приміщень як співвласників багатоквартирного будинку.

За визначеннями, які вживаються в цьому Законі та містяться в статті 1 закону, багатоквартирний будинок - житловий будинок, в якому розташовано три чи більше квартири. У багатоквартирному будинку можуть також бути розташовані нежитлові приміщення, які є самостійними об`єктами нерухомого майна; нежитлове приміщення - ізольоване приміщення в багатоквартирному будинку, що не належить до житлового фонду і є самостійним об`єктом нерухомого майна.

Спільне майно багатоквартирного будинку - приміщення загального користування (у тому числі допоміжні), несучі, огороджувальні та несуче-огороджувальні конструкції будинку, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання всередині або за межами будинку, яке обслуговує більше одного житлового або нежитлового приміщення, а також будівлі і споруди, які призначені для задоволення потреб співвласників багатоквартирного будинку та розташовані на прибудинковій території, а також права на земельну ділянку, на якій розташовані багатоквартирний будинок і належні до нього будівлі та споруди і його прибудинкова територія;

За змістом статей 1, 9 Закону України Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку управління багатоквартирним будинком - це вчинення співвласниками багатоквартирного будинку дій щодо реалізації прав та виконання обов`язків співвласників, пов`язаних з володінням, користуванням і розпорядженням спільним майном багатоквартирного будинку. Управління багатоквартирним будинком здійснюється його співвласниками. За рішенням співвласників усі або частина функцій з управління багатоквартирним будинком можуть передаватися управителю або всі функції - об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку (асоціації об`єднань співвласників багатоквартирного будинку).

За частинами першою-третьою статті 12 Закону України Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку витрати на управління багатоквартирним будинком включають: 1) витрати на утримання, реконструкцію, реставрацію, проведення поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирному будинку; 2) витрати на оплату комунальних послуг стосовно спільного майна багатоквартирного будинку; 2 1 ) витрати, пов`язані з виконанням зобов`язань за кредитним договором, укладеним за програмами Фонду енергоефективності; 3) витрати на сплату винагороди управителю в разі його залучення; 4) інші витрати, передбачені рішенням співвласників або законом. Витрати на управління багатоквартирним будинком розподіляються між співвласниками пропорційно до їхніх часток співвласника, якщо рішенням зборів співвласників або законодавством не передбачено іншого порядку розподілу витрат. Невикористання власником належної йому квартири чи нежитлового приміщення або відмова від використання спільного майна не є підставою для ухилення від здійснення витрат на управління багатоквартирним будинком.

Частиною другою статті 10 Закону України Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку визначено, що до повноважень зборів співвласників належить прийняття рішень з усіх питань управління багатоквартирним будинком, у тому числі про визначення переліку та розміру витрат на управління багатоквартирним будинком. Рішення вважається прийнятим зборами співвласників, якщо за нього проголосували власники квартир та нежитлових приміщень, площа яких разом перевищує 75 відсотків загальної площі всіх квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, крім рішень з питань, зазначених у пунктах 2, 3 і 9 частини другої цієї статті, які вважаються прийнятими зборами співвласників, якщо за них проголосували власники квартир та нежитлових приміщень, площа яких разом перевищує 50 відсотків загальної площі всіх квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку. Якщо одна особа є власником квартир (квартири) та/або нежитлових приміщень, загальна площа яких становить 50 відсотків або більше загальної площі всіх квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, рішення вважається прийнятим зборами співвласників, якщо за нього проголосувало більш як 75 відсотків загальної кількості співвласників, а рішення з питань, зазначених у пунктах 2, 3 і 9 частини другої цієї статті, вважається прийнятим зборами співвласників, якщо за нього проголосувало більш як 50 відсотків загальної кількості всіх співвласників.

Співвласники приймають рішення щодо управління багатоквартирним будинком на зборах у порядку, передбаченому цією статтею. Якщо у багатоквартирному будинку в установленому законом порядку утворено об`єднання співвласників, проведення зборів співвласників та прийняття відповідних рішень здійснюється згідно із законом, що регулює діяльність об`єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Відповідно до ст. 1 ЗУ Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку об`єднання співвласників багатоквартирного будинку (далі - об`єднання) - юридична особа, створена власниками квартир та/або нежитлових приміщень багатоквартирного будинку для сприяння використанню їхнього власного майна та управління, утримання і використання спільного майна.

Згідно з ст. 4 ЗУ Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку основною метою створення об`єднання є забезпечення і захисту прав співвласників та дотримання їхніх обов`язків, належного утримання та використання спільного майна, забезпечення своєчасного надходження коштів для сплати всіх платежів, передбачених законодавством та статутними документами. А за частиною четвертою статті 4 цього Закону діяльність об`єднання полягає у здійсненні функцій, що забезпечують реалізацію прав співвласників на володіння та користування спільним майном співвласників, належне утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території, сприяння співвласникам в отриманні житлово-комунальних та інших послуг належної якості за обґрунтованими цінами та виконання ними своїх зобов`язань, пов`язаних з діяльністю об`єднання.

Загальні збори співвласників є вищим органом управління об`єднання, до виключної компетенції яких відноситься, зокрема, затвердження статуту об`єднання, внесення змін до нього; затвердження кошторису, балансу об`єднання та річного звіту; визначення порядку сплати, переліку та розмірів внесків і платежів співвласників. Рішення загальних зборів, прийняте відповідно до статуту, є обов`язковим для всіх співвласників.

Відповідно до ст.. 10 ЗУ Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку кожний співвласник (його представник) під час голосування має кількість голосів, пропорційну до частки загальної площі квартири або нежитлового приміщення співвласника у загальній площі всіх квартир та нежитлових приміщень, розташованих у багатоквартирному будинку. Якщо одна особа є власником квартир (квартири) та/або нежитлових приміщень, загальна площа яких становить більш як 50 відсотків загальної площі всіх квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, кожний співвласник має один голос незалежно від кількості та площі квартир або нежитлових приміщень, що перебувають у його власності.

Статутом об`єднання може бути встановлено інший порядок визначення кількості голосів, що належать кожному співвласнику на загальних зборах.

Рішення про визначення переліку та розмірів внесків і платежів співвласників, порядок управління та користування спільним майном, передачу у користування фізичним та юридичним особам спільного майна, а також про реконструкцію та капітальний ремонт багатоквартирного будинку або зведення господарських споруд вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менш як дві третини загальної кількості усіх співвласників, а в разі якщо статутом не передбачено прийняття таких рішень, - більшістю голосів. З інших питань рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало більше половини загальної кількості співвласників.

Визначення порядку сплати, переліку та розмірів внесків та платежів співвласників будинку відноситься до виключної компетенції загальних зборів співвласників відповідно до положень частини дев`ятої статті 10 Закону Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку , частини другої статті 12 Закону Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку та згідно із законодавчо встановленим порядком голосування на зборах об`єднання співвласників багатоквартирного будинку.

До аналогічних висновків дійшла Велика Палата Верховного Суду у постанові від 3 грудня 2019 р., справа №910/6471/18.

Як вбачається з матеріалів справи, протоколом загальних зборів співвласників багатоквартирного будинку Бельгійське Містечко 8 проведеного 28 грудня 2018 року за місцезнаходженням: АДРЕСА_3 було вирішено розробити анкету, провести письмове опитування щодо формування кошторису із залученням максимальної кількості співвласників для з`ясування думки абсолютної більшості. Формування кожної статті кошторису прийняти окремо: згідно площі квартири чи оплати як послуги поквартирно.

Додатком №1 від 18.03.2019 до протоколу №2 загальних зборів співвласників багатоквартирного будинку Бельгійське Містечко 8 проведеного 28 грудня 2018 року за місцезнаходженням: АДРЕСА_3 за результатами письмового голосування було прийнято рішення формувати бюджет на виконання кошторису витрат на 2019 рік за змішаною формою, а саме: прибирання під`їздів, прибирання прибудинкової території, витрати з освітлення місць загального користування, гонорар управителя, заробітна плата Голови правління, канцтовари, димовентиляційні канали, обслуговування рахунку в банку, консьєрж (охорона), благоустрій території, вивіз сміття, вуличне освітлення, полив газонів оплачувати як послугу: однаковим платежем із кожного співвласника (поквартирний варіант), а проведення поточного ремонту вирішено оплачувати пропорційно загальної площі квартир та/або нежитлових приміщень (пометровий варіант), однак на даному засіданні Загальних зборів були присутні лише 5 співвласників будинку.

У письмовому опитуванні щодо питання Затвердження кошторису витрат на 2019 взяло участь особисто або через представників співвласників в кількості 26 осіб, при загальній кількості співвласників багатоквартирного будинку 32 особи, яким належать квартири або нежитлові приміщення у багатоквартирному будинку загальною площею 1694,6 кв.м, при загальній площі всіх квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку: 2044,80 кв.м, що становить 83%, що стверджується розробленими анкетами про голосування, наявних у матеріалах справи. Загальні збори визнано правомочними. За вказане рішення під час письмового анкетування проголосувало більше 50 % відсотків співвласників.

Кошторис витрат на 2019 рік узгоджений постатейно на зборах ОСББ Бельгійське містечко 8 від 28 грудня 2019 року, який сформовано за результатами голосування від 18.03.2019.

З огляду на вищенаведене, колегія суддів вважає, що позивачами не доведено порушення їх права, доводи ж апеляційних скарг не спростовують правильних висновків суду першої інстанції.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 374 ЦПК України суд апеляційної інстанції за результатами розгляду апеляційної скарги має право залишити судове рішення без змін, а скаргу без задоволення.

Стаття 375 ЦПК України передбачає, що суд апеляційної інстанції залишає апеляційну скаргу без задоволення, а судове рішення без змін, якщо визнає, що суд першої інстанції ухвалив судове рішення з додержанням норм матеріального і процесуального права.

Відповідно до ст. 129 Конституції України основними засадами судочинства є рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом, змагальність сторін та свобода в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості, а відповідно до ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод таке конституційне право повинно бути забезпечене судовими процедурами, які повинні бути справедливими.

Колегія суддів вважає, що оскаржуване судове рішення ухвалено з додержанням норм матеріального і процесуального права, а тому його відповідно до ст.. 375 ЦПК України необхідно залишити без змін, а апеляційні скарги - без задоволення.

Керуючись ст.ст. 374 ч.1 п.1, 375, 381 - 384 ЦПК України, суд апеляційної інстанції,-

п о с т а н о в и в :

апеляційні скарги ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 - залишити без задоволення.

Рішення Шевченківського районного суду м. Львова від 10 серпня 2020 року - залишити без змін.

Постанова апеляційного суду набирає законної сили з дня її прийняття, але може бути оскарженою у касаційному порядку шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до суду касаційної інстанції протягом тридцяти днів з дня складення повної постанови.

Повний текст постанови складено 31.12.2020 року.

Головуючий : Ванівський О.М.

Судді: Цяцяк Р.П.

Шеремета Н.О.

СудЛьвівський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення14.12.2020
Оприлюднено04.01.2021
Номер документу93978973
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —466/5766/19

Ухвала від 16.02.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Стрільчук Віктор Андрійович

Постанова від 14.12.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Постанова від 14.12.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Постанова від 14.12.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Постанова від 14.12.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 23.10.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 16.10.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 16.10.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 16.10.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Рішення від 12.08.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Єзерський Р. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні