Ухвала
від 05.01.2021 по справі 938/431/20
ВЕРХОВИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 938/431/20

Судове провадження № 1-кс/938/1/21

УХВАЛА

про розгляд клопотання про продовження строку досудового розслідування

05 січня 2021 року селище Верховина

Слідчий суддя Верховинського районного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого СВ Верховинського ВП Косівського ВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , яке погоджене начальником Верховинського відділу Надвірнянської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №12019090130000141 від 07.09.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст.366 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

04 січня 2021 року слідчий СВ Верховинського ВП Косівського ВП ГУ НП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, яке погоджено з прокурором, про продовження строку досудового розслідування.

Клопотання обгрунтоване тим, що у провадженні СВ Верховинського відділення поліції Косівського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Івано-Франківській області знаходяться матеріали кримінального провадження №12019090130000141 від 07.09.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України, щодо можливих порушень законодавства службовими особами Зеленської сільської ради Верховинського району та ДП "Верховинське ЛГ", а саме службового підроблення, шляхом внесення змін в карти населеного пункту с. Буркут Зеленської сільської ради Верховинського району Івано-Франківської та в матеріали лісовпорядкування земель, які належать Агентству лісових ресурсів України.

Як вбачається із вказаного клопотання, на даний час у кримінальному провадженні проведено такі слідчі дії: огляд земельних ділянок, переданих у приватну власність на території села Буркут Зеленської сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області; з відділу Держгеокадастру у Верховинському районі на підставі ухвали слідчого судді Верховинського районного суду про тимчасовий доступ до речей і документів вилучено проекти землеустрою щодо відведення у приватну власність земельних ділянок на території села Буркут, які в подальшому залучено до матеріалів даного кримінального провадження як речові докази; з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно долучено витяги на право власності на земельні ділянки, які передані у власність на території села Буркут; допитано як свідків частину депутатів Зеленської сільської ради Верховинської сільської ради, якими приймалися рішення про передачу у приватну власність вищезазначених земельних ділянок; допитано як свідків осіб, яким передано у приватну власність ці земельні ділянки, допитано як свідка ОСОБА_5 про обставини, що стосуються провадження; до матеріалів кримінального провадження долучено копії рішень Зеленської сільської ради про передачу у приватну власність земельних ділянок на території села Буркут, а також копії рішень про формування території та встановлення меж даного села.

Крім того, 22.09.2020 року у даному кримінальному провадженні призначено судову земельно-технічну експертизу з метою підтвердження чи спростування приналежності переданих у приватну власність земельних ділянок на території села Буркут Зеленської сільської ради Верховинського району до земель, які перебувають у постійному користуванні ДП «Верховинське ЛГ» Агенстства лісових ресурсів України.

Проведення цієї експертизи доручено Івано-Франківському відділенню Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, від якого 03.12.2020 року надійшло клопотання про надання додаткових матеріалів, необхідних для проведення вказаної експертизи. Цим листом також було проінформовано орган досудового розслідування про неможливість проведення призначеної судової земельно-технічної експертизи у визначені законодавством строки у зв`язку з значною завантаженістю експертів Івано-Франківського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз

Таким чином, на даний час у кримінальному провадженні необхідно завершити судову земельно-технічну експертизу, яка призначена 22.09.2020 року, за результатами проведення якої буде можливо прийняти кінцеве рішення у вказаному кримінальному провадженні.

Для завершення судової земельно-технічної експертизи необхідно продовжити строк досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, що завершується 07.01.2021 року.

Слідчий та прокурор у судове засідання не з`явилися, про дату час та місце розгляду клопотання повідомлялися належним чином, подали заяви про проведення розгляду клопотання за їх відсутності (а.с.12,15,17,18).

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи наведене, судовий розгляд клопотання здійснювався без фіксації судового процессу технічними засобами.

Слідчий суддя, заслухавши слідчого, який підтримав клопотання, дослідивши матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання та докази по даних матеріалах, прийшов до такого висновку.

З матеріалів клопотання вбачається, що СВ Верховинського ВП Косівського ВП ГУНП в Івано-Франківській області здійснюється досудове розслідування в межах кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за№12019090130000141 від 07.09.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст.366КК України (а.с.4-5).

Відповідно до ч.1ст. 219 КПК Українистрок досудового розслідування обчислюється з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня звернення до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності або до дня ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить дванадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо нетяжких злочинів.

Відповідно до ч.1 ст. 294 КПК Україниякщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений в абзаці другому частини першоїстатті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 2 і 3 частини другоїстатті 219 цього Кодексу.

Як вбачається із матеріалів клопотання, зокрема витягу із ЄРДР датою реєстрації вказаного провадження є 07.09.2019 року.

Згідноз ст. 12 КК Україникримінальне правопорушення, передбачене ч.1ст. 366 ККУкраїни є злочином невеликої тяжкості.

Перебіг строку досудового розслідування в данному кримінальному провадженні розпочався 9.12.2019 року, тобто строки, визначеніст. 219 КПК Україниспливали 07.09. 2020 року.

Ухвалою слідчого судді Верховинського району Івано-Франківської області від 04.09.2020 року строк досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні продовжено до 07.01.2021 року.

Разом з тим, завершити досудове розслідування до закінчення даного строку неможливо, оскільки на даний час у кримінальному провадженні не проведено всіх необхідних слідчих дій, що виключає можливість всебічно, повно і неупереджено дослідити всі обставини кримінального правопорушення і прийняти законне рішення.

Відповідно до ч.5ст.38 КПК України, орган досудового розслідування зобов`язаний застосувати всі передбачені законом заходи для забезпечення ефективності досудового розслідування.

Враховуючи те, що завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, вважаю, що для здійснення зазначених слідчих дій з метою отримання доказів, які можуть бути використані під час судового розгляду, доцільним є продовження строку досудового розслідування до шести місяців.

Керуючись ст.ст. 294,295-1, 372 КПК України,-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого СВ Верховинського ВП Косівського ВП ГУ НП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 - задовольнити .

Строк досудового розслідування в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань у кримінальному провадженні №12019090130000141 від 07.09.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст.366 КК України, продовжити на 6 місяців, тобто до 07.06.2021 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудВерховинський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення05.01.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу94005978
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про продовження строку досудового розслідування

Судовий реєстр по справі —938/431/20

Ухвала від 05.06.2023

Кримінальне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Чекан Н. М.

Ухвала від 05.12.2022

Кримінальне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Чекан Н. М.

Ухвала від 03.06.2022

Кримінальне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Чекан Н. М.

Ухвала від 06.12.2021

Кримінальне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Джус Р. В.

Ухвала від 03.06.2021

Кримінальне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Бучинський А. Б.

Ухвала від 05.01.2021

Кримінальне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Чекан Н. М.

Ухвала від 15.09.2020

Кримінальне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Джус Р. В.

Ухвала від 08.09.2020

Кримінальне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Джус Р. В.

Ухвала від 03.09.2020

Кримінальне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Джус Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні