Ухвала
від 06.01.2021 по справі 2-961/11
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-961/11

УХВАЛА

06.01.2021 м. Вінниця

Суддя Вінницького районного суду Вінницької області Васильєва Т.Ю., отримавши заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Акціонерне товариство Укрсиббанк , Вінницький районний відділ Державної виконавчої служби Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький), про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню,

УСТАНОВИВ:

До Вінницького районного суду Вінницької області надійшла заява ОСОБА_1 (боржника), подана та підписана його представником адвокатом Мишковською Т.М., заінтересовані особи ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Акціонерне товариство Укрсиббанк , Вінницький районний відділ Державної виконавчої служби Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький), про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню.

Вивчивши вказану заяву, суд вважає, що дана заява підлягає поверненню заявнику без розгляду з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 432 ЦПК України, суд, який видав виконавчий документ, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню.

Процесуальні питання, пов`язані з виконанням судових рішень у цивільних справах та рішень інших органів (посадових осіб) регулюються розділом VI ЦПК України (ст.ст. 430-446 ЦПК України). Так, вказана заява про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню, належить до заяв, які подаються на стадії виконання судового рішення.

Відповідно до ч. 2 ст. 183 ЦПК України, до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження) (в ред. Закону № 460-IX від 15.01.2020).

Однак заявником не дотримано таких вимог, оскільки не долучено до заяви про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню, доказів її надіслання (надання) іншим учасникам справи.

Відповідно до ч. 4 ст. 183 ЦПК України, суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Враховуючи викладене, зважаючи, що заява про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню подана на стадії виконання судового рішення, без додержання встановлених ч. 2 ст. 183 ЦПКУкраїни вимог, об`єктивних перешкод для виконання заявником вимог ч. 2 ст. 183 ЦПК України не встановлено, суд дійшов висновку про її повернення заявнику без розгляду.

З урахуванням вищевикладеного, керуючись ст. ст. 183, 260, 432 ЦПК України , суд,

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Акціонерне товариство Укрсиббанк , Вінницький районний відділ Державної виконавчої служби Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький), про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню, повернути заявнику без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Вінницького апеляційного суду.

Відповідно до п. 15.5 Перехідних положень ЦПК України, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу .

Суддя:

СудВінницький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення06.01.2021
Оприлюднено12.01.2021
Номер документу94049411
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-961/11

Ухвала від 20.09.2011

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Мичка І. М.

Рішення від 13.07.2011

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Хлопецький О. С.

Ухвала від 18.10.2021

Цивільне

Чаплинський районний суд Херсонської області

Березніков О. В.

Ухвала від 04.10.2021

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Василишин В. О.

Ухвала від 13.09.2021

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Василишин В. О.

Ухвала від 19.05.2021

Цивільне

Чаплинський районний суд Херсонської області

Пилипенко І. О.

Ухвала від 29.04.2021

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Бондаренко О. І.

Ухвала від 27.04.2021

Цивільне

Чаплинський районний суд Херсонської області

Пилипенко І. О.

Ухвала від 29.03.2021

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Бондаренко О. І.

Ухвала від 06.01.2021

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні