Ухвала
від 23.09.2020 по справі 1-108/11
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 1-108/11

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 вересня 2020 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Києві клопотання ОСОБА_3 про скасування арешту майна,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_3 звернулась до слідчого судді з клопотанням, в якому просить скасувати арешт з житлового будинку.

В обґрунтування вимог клопотання заявник зазначає, що в арешті відпала потреба.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню з наступних підстав.

Під час розгляду клопотання встановлено, що вироком Печерського районного суду м. Києва від 28.04.2012 ОСОБА_4 за ч.2 ст.364 КК України засуджено та призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов`язків, строком на 2 роки. Разом з тим, вироком Печерського районного суду м. Києва не вирішено питання щодо арешту майна.

Постановою старшого слідчого слідчого управління ГУ МВС України у м. Ктєві ОСОБА_5 від 22.03.2007 року накладено арешт на житловий будинок, за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно ч.1 ст.2 КПК України завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

У відповідності до ст. 174 КПК України підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, які не були присутні при розгляду клопотання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження судом. Арешт майна може бути скасований повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

Також, враховуючи вимоги ч. 3 ст. 132 КПК України, слідчий суддя виходить з принципу змагальності, відповідно до якого кримінальне провадження здійснюється на основі змагальності, що передбачає самостійне обстоювання стороною обвинувачення і стороною захисту їхніх правових позицій, прав, свобод і законних інтересів засобами, передбаченими цим Кодексом, та принципу диспозитивності кримінального провадження, відповідно до якого сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та у спосіб, передбачених цим Кодексом.

Під час розгляду клопотання про скасування арешту заявником доведено, що вироком Печерського районного суду м. Києва від 28.04.2012 не вирішено питання щодо арешту майна, який був накладений постановою старшого слідчого слідчого управління ГУ МВС України у м. Ктєві ОСОБА_5 , а відтак клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 132, ч.2 п.1 ст. 174 КПК України

У Х В А Л И В :

Клопотання ОСОБА_3 про скасування арешту майна задовольнити.

Скасувати арешт з житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвала оскарження не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення23.09.2020
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу94076821
СудочинствоКримінальне
КатегоріяІнші процесуальні питання

Судовий реєстр по справі —1-108/11

Ухвала від 23.09.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

Ухвала від 23.09.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

Вирок від 01.09.2011

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Дурач О. А.

Постанова від 25.07.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд Донецької області

Скудін В. Є.

null від 29.06.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд Донецької області

Скудін В. Є.

Вирок від 07.11.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд Донецької області

Скудін В. Є.

Постанова від 20.10.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд Донецької області

Скудін В. Є.

Постанова від 13.10.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд Донецької області

Скудін В. Є.

Постанова від 23.08.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд Донецької області

Скудін В. Є.

Постанова від 11.08.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд Донецької області

Скудін В. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні