Ухвала
від 15.01.2021 по справі 160/11324/20
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

У Х В А Л А

про витребування доказів

15.01.2021р. справа № 160/11324/20

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Горшкової О.О., розглянувши в порядку письмового провадження питання щодо витребування доказів по адміністративній справі за позовом Головного управління Держпродслужби в Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Автоентерпрайз" про застосування заходів реагування,

В С Т А Н О В И В :

Головне управління Держпродслужби в Дніпропетровській області звернулося до Харківського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить суд застосувати заходи реагування, шляхом зупинення діяльності зарядної станції для автомобілів Товариства з обмеженою відповідальністю "АВТОЕНТЕРПРАЙЗ" (код ЄДРПОУ 39046168, вул.Академіка Павлова, буд.271 А, оф.2, м.Харків, 61054), розташованої біля буд. 2 Д вул.Козакова, м.Дніпро до повного усунення порушення.

Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 23.11.2020 відкрито спрощене провадження у справі.

До канцелярії суду від представника відповідача 18.12.2020 надійшло клопотання про заміну неналежного відповідача у справі №160/11324/20.

В обґрунтування поданого клопотання представник відповідача зазначив, що підставою для подання позовної заяви про застосування заходів реагування, шляхом зупинення діяльності зарядної станції, стало перевищення допустимих санітарних норм згідно з ДСН №463 від 22.02.2019 "Державні санітарні норми допустимих рівнів шуму в приміщеннях житлових та громадських будинків і на території житлової забудови" при роботі установленої електрозаправної станції автомобілів, що належать Товариству з обмеженою відповідальністю "АВТОЕНТЕРПРАЙЗ" за адресою: м.Дніпро, вул.Казакова, 2-Д. В свою чергу, відповідач повідомляє суд, що Товариству з обмеженою відповідальністю "АВТОЕНТЕРПРАЙЗ" не належить електрозаправна станція автомобілів, що розташована біля входу в бізнес центр "Континент" за адресою: м.Дніпро, вул.Казакова, 2-Д, у зв`язку із чим наголошує, що товариство не може виступати відповідачем у справі №160/11324/20 та просить суд замінити відповідача на належного.

Відповідно до ч.3 ст.77 КАС України, суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи.

Для з`ясування обставин справи, вирішення питання щодо належності відповідача у даній адміністративній справі суд вважає за необхідне витребувати докази з власної ініціативи.

Статтею 72 КАС України передбачено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Приписами ч. ч. 1, 5-6 ст. 80 КАС України унормовано, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Відповідно до ч.4 ст.9 КАС України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, утому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Враховуючи наведене та з метою забезпечення повного, всебічного та об`єктивного вирішення справи, суд дійшов висновку про необхідність витребування від сторін по справі та Головного управління ДПС у Харківській області, Головного управління ДПС у Дніпропетровській області належним чином засвідчені документи:

від Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області:

- Лист №7/10-1888 від 11.08.1010 Дніпровської міської ради;

- Договір, укладений між Комунальним підприємством "Міськавтопарк" Дніпровської міської ради та Товариством з обмеженою відповідальністю "Еко-Будсервіс" щодо користування службовою парковкою;

- Лист №06.2/8045 від 21.05.2020 Головного управління Держпродспоживслужби;

- Запит до Дніпровської міської ради щодо законності розташування зарядної станції для електромобілів, розташованої біля будинку 2Д по вул.Казакова у місті Дніпрі;

- письмові пояснення щодо клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "АВТОЕНТЕРПРАЙЗ" від 18.12.2020;

від відповідача:

- розгорнутий Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

від Головного управління ДПС у Харківській області:

- інформацію щодо місцезнаходження платника податків та інформацію щодо державної реєстрації товариства, а саме: чи зверталося Товариство з обмеженою відповідальністю "АВТОЕНТЕРПРАЙЗ" (ЄДРПОУ 39046168) до податкового органу з повідомленням за формою №20-ОПП, відповідно до п. 63.3 ПКУ, згідно до якого платник податків зобов`язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним (за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, місцем проживання особи) та неосновним місцем обліку (за місцем розташуванням підрозділів платників, рухомого та нерухомого майна) та повідомляти про всі об`єкти оподаткування і об`єкти, пов`язані з оподаткуванням контролюючі органи за основним місцем обліку згідно з порядком обліку платників податків, інформацію відповідно до п.45.2. статті 45 ПКУ про податкову адресу юридичної особи (відокремленого підрозділу юридичної особи) Товариства з обмеженою відповідальністю "АВТОЕНТЕРПРАЙЗ".

від Головного управління ДПС у Дніпропетровській області:

- інформацію щодо перебування на податковому обліку Товариства з обмеженою відповідальністю "АВТОЕНТЕРПРАЙЗ", або його відокремлених підрозділів в м.Дніпро, у Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області за період з 30.06.2020 по станом на теперішній час.

від Дніпровської міської ради:

- документальне підтвердження викладених в листі № 7/10-1888 від 11.08.20р., адресованого Головному управлінню Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, обставин щодо встановлення факту розміщення ТОВ "АВТОЕНТЕРПРАЙЗ" зарядної станції, розташованої в межах службової парковки, що перебуває в користуванні ТОВ "Еко-Будсервіс"(матеріали службової перевірки, акти, тощо).

Суд зазначає, що відповідно до ст. 370 КАС України, судове рішення, яке набрало законної сили, є обов`язковим для учасників справи, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.4, 9, 72, 77, 80, 205, 229, 241, 243, 248, 256, 370 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Витребувати від Головного управління ДПС у Харківській області інформацію щодо:

- місцезнаходження (перебування) платника податків Товариства з обмеженою відповідальністю "АВТОЕНТЕРПРАЙЗ" (ЄДРПОУ 39046168) та інформацію щодо державної реєстрації Товариства з обмеженою відповідальністю "АВТОЕНТЕРПРАЙЗ", а саме: чи зверталося Товариство з обмеженою відповідальністю "АВТОЕНТЕРПРАЙЗ" (ЄДРПОУ 39046168) до податкового органу з повідомленням за формою №20-ОПП;

- податкової адреси Товариства з обмеженою відповідальністю "АВТОЕНТЕРПРАЙЗ" (ЄДРПОУ 39046168).

Витребувати від Головного управління ДПС у Дніпропетровській області :

- інформацію щодо перебування на податковому обліку Товариства з обмеженою відповідальністю "АВТОЕНТЕРПРАЙЗ", або його відокремлених підрозділів в м.Дніпро, у Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області за період з 30.06.2020 по станом на теперішній час.

Витребувати від Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області належним чином завірені документи:

- Лист №7/10-1888 від 11.08.1010 Дніпровської міської ради;

- Договір, укладений між Комунальним підприємством "Міськавтопарк" Дніпровської міської ради та Товариством з обмеженою відповідальністю "Еко-Будсервіс" щодо користування службовою парковкою;

- Лист №06.2/8045 від 21.05.2020 Головного управління Держпродспоживслужби;

- Запит до Дніпровської міської ради щодо законності розташування зарядної станції для електромобілів, розташованої біля будинку 2Д по вул.Казакова у місті Дніпрі;

- письмові пояснення щодо клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "АВТОЕНТЕРПРАЙЗ" від 18.12.2020.

Витребувати від Товариства з обмеженою відповідальністю "АВТОЕНТЕРПРАЙЗ" : - розгорнутий Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Витребувати від Дніпровської міської ради :

- документальне підтвердження викладених в листі № 7/10-1888 від 11.08.20р., адресованого Головному управлінню Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, обставин щодо встановлення факту розміщення ТОВ "АВТОЕНТЕРПРАЙЗ" зарядної станції, розташованої в межах службової парковки, що перебуває в користуванні ТОВ "Еко-Будсервіс"(матеріали службової перевірки, акти, листування, договори, тощо).

Звернути увагу сторін та суб`єктів владних повноважень на те, що витребувані судом документи необхідно надати до Харківського окружного адміністративного суду в строк до 24.01.2021.

Копії ухвали направити сторонам по справі, Головному управлінню ДПС у Харківській області, Головному управлінню ДПС у Дніпропетровській області, Дніпровській міській раді для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.О. Горшкова

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.01.2021
Оприлюднено18.01.2021
Номер документу94165980
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —160/11324/20

Рішення від 31.03.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Горшкова О.О.

Ухвала від 15.03.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Горшкова О.О.

Ухвала від 15.02.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Горшкова О.О.

Ухвала від 25.01.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Горшкова О.О.

Ухвала від 15.01.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Горшкова О.О.

Ухвала від 11.11.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Горшкова О.О.

Ухвала від 22.09.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рищенко Андрій Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні