Ухвала
від 18.01.2021 по справі 280/8422/20
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

18 січня 2021 року Чернігів Справа № 280/8422/20

Чернігівський окружний адміністративний суд під головуванням судді Житняк Л.О., розглянувши у порядку письмового провадження клопотання про проведення судового засідання у режимі відеоконференції по справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства Дослідне господарство Таврія Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України, Національної академії аграрних наук України, Конкурсної комісії для проведення конкурсу на посаду директора Державного підприємства Дослідне господарство Таврія Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України про визнання протиправними та скасування рішень, визнання протиправними дій,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до Запорізького окружного адміністративного суду з позовом до Державного підприємства Дослідне господарство Таврія Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України (далі відповідач 1), Національної академії аграрних наук України (далі відповідач 2), Конкурсної комісії для проведення конкурсу на посаду директора Державного підприємства Дослідне господарство Таврія Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України (далі відповідач 3), в якій позивач просить суд:

визнати протиправним та скасувати наказ Національної академії аграрних наук України Про проведення конкурсу на посаду директора Державного підприємства Дослідне господарство Таврія Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції НААН» ;

визнати протиправними дії Конкурсної комісії для проведення конкурсу на посаду директора Державного підприємства Дослідне господарство Таврія Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України» стосовно визначення переможцем конкурсу на посаду директора Державного підприємства Дослідне господарство Таврія Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України (Ідентифікаційний код 00853323, адреса : 72242, с. Таврія, Веселівського району, Запорізької області, вул. Центральна, 6) ОСОБА_2 ;

визнати протиправними та скасувати результати конкурсу на посаду директора Державного підприємства Дослідне господарство Таврія Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України» стосовно визначення переможцем конкурсу на посаду директора Державного підприємства Дослідне господарство Таврія Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України (Ідентифікаційний код 00853323, адреса : 72242, с. Таврія, Веселівського району, Запорізької області, вул. Центральна, 6) ОСОБА_2 ;

визнати незаконним та скасувати наказ Національної академії аграрних наук України (ідентифікаційний код 00024360, юридична адреса : 01010, г. Киев, ул. Михаила Емельяновича-Павленко, 9) про призначення на посаду директора Державного підприємства «Дослідне господарство «Таврія» Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України ОСОБА_2 .

Ухвалою Запорізького окружного адміністративного суду від 25.11.2020 зазначена справа передана на розгляд Чернігівському окружному адміністративному суду у зв`язку з територіальною підсудністю. Ухвалою суду від 24.12.2020 справу прийнято до провадження та призначено її до розгляду в порядку загального позовного провадження та проведенням підготовчого засідання 26 січня 2021 року о 10:00 год, під головуванням судді Житняк Л.О., в приміщенні Чернігівського окружного адміністративного суду за адресою: вул. Київська, 23, м. Чернігів, каб.№4.

На адресу суду надійшло клопотання представника позивача щодо проведення судового засідання у режимі відеоконференції за допомогою сервісу easycon.com.ua, яке обґрунтоване відділеністю м.Чернігова та м.Запоріжжя.

Суд зазначає, що положеннями Кодексу адміністративного судочинства України, зокрема, встановлені особливості участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції, які врегульовані ст.195 Кодексу.

Даною нормою передбачено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус або Державною судовою адміністрацією України.

Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

З огляду на викладене суд приходить до висновку про можливість задоволення клопотання представника позивача про його участь в судовому засіданні у режимі відеоконференції.

Керуючись ст.ст.195, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання представника ОСОБА_1 - задовольнити.

Призначити підготовче засідання у режимі відеоконференції на 26.01.2021 о 10:00, під головуванням судді Житняк Л.О., в приміщенні Чернігівського окружного адміністративного суду за адресою: вул.Київська,23, м. Чернігів, 14005, зал №4.

Копію ухвали надіслати сторонам.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Л.О. Житняк

Дата ухвалення рішення18.01.2021
Оприлюднено19.01.2021
Номер документу94197899
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування рішень, визнання протиправними дій

Судовий реєстр по справі —280/8422/20

Ухвала від 20.12.2022

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Житняк Л.О.

Ухвала від 08.12.2022

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Житняк Л.О.

Ухвала від 26.04.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Степанюк Анатолій Германович

Ухвала від 16.03.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Степанюк Анатолій Германович

Ухвала від 15.02.2021

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Житняк Л.О.

Ухвала від 09.02.2021

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Житняк Л.О.

Ухвала від 25.01.2021

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Житняк Л.О.

Ухвала від 18.01.2021

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Житняк Л.О.

Ухвала від 24.12.2020

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Житняк Л.О.

Ухвала від 25.11.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сіпака Андрій Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні