Ухвала
від 16.01.2021 по справі 686/632/21
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/632/21

Провадження № 1-кс/686/802/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 січня 2021 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого інспектора СД Хмельницького ВП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором, про тимчасовий доступ до документів, у кримінальному провадженні №12021245010000044,

встановив:

15.01.2021 року старший інспектор СД Хмельницького ВП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області із клопотанням, погодженим із прокурором Хмельницької місцевої прокуратури ОСОБА_4 протимчасовий доступдо документів, які перебувають у володінні АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », з можливістю вилучення такої інформації у місцевому відділі АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Підрозділом дізнання Хмельницького відділу поліції ГУНП України в Хмельницькій області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню №12021245010000044 від 04.01.2021 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 185 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що «03.01.2021 близько 15.00 год., невстановлена особа перебуваючи в магазині " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", що за адресою АДРЕСА_1 таємно шляхом вільного доступу викрала банківську картку « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що належить ОСОБА_5 та скористалась безконтактним платежем, чим завдала матеріального збитку на загальну суму 1309 грн.

В ходідосудового розслідуваннябуло встановлено,що 03.01.2021в періодчасу з19:00по 20:20,невстановлена особа,використовуючи іменнукартку потерпілого ОСОБА_5 № НОМЕР_1 ,розраховувалась врізних магазинах,використовуючи безконтактнийплатіж.Після блокуваннявказаної карткив періодчасу з03.01.202119:52 по 03.01.2021 21:00 год., невстановлена особа намагалась розрахуватись вказаною карткою у інших торгових точках.

Тому для проведення повного, об`єктивного та неупередженого досудового розслідування у кримінальному провадженні, встановлення осіб, причетних до скоєння даного кримінального правопорушення та можливих фактів вчинення інших аналогічних злочинів, виникла необхідність в отриманні доступу до документів, які перебувають у володінні АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » а саме: до виписок (руху коштів) по картковому рахунку № НОМЕР_1 , відкритому в АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а також матеріалів фото- та відеофіксації зняття коштів у банкоматі, по вказаному рахунку».

Дізнавач в судове засідання не з`явився, у своєму клопотанні зазначив, що просить розглядати клопотання за відсутності ініціатора, в зв`язку із підтриманням викладених в клопотанні обставин.

У зв`язку із не доведенням дізнавачем наявності достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, про тимчасовий доступ до яких він клопоче, слідчий суддя дійшов висновку про необхідність виклику осіб, у володінні яких вони знаходяться.

Представник володільця документів АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду клопотання повідомлений належним чином.

Дослідивши матеріали клопотання, приходжу до висновку, що воно підлягає задоволенню з наступних підстав.

У п. 5 ч. 1ст. 162 КПК Українивизначено, що відомості, які можуть становити банківську таємницю належить до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах. Ст. 60 Закону України «Про банки та банківську діяльність»визначено, що інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку в процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третіми особами при наданні послуг банку і розголошення якої може завдати матеріальної чи моральної шкоди клієнту, є банківською таємницею. Відтак, відомості про тимчасовий доступ до яких клопоче інспектор, належать до охоронюваної законом таємниці.

Оцінивши обґрунтованість та підставність наведених дізнавачем доводів, слідчий суддя дійшов висновку, що під час розгляду клопотання доведено наявність достатніх підстав вважати, що речі та документи, про тимчасовий доступ до яких клопоче дізнавач, знаходяться у володінні АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », такі речі та документи відповідно до п. 5 ч. 1ст. 162 КПК Україниналежать до охоронюваної законом таємниці, так як містять відомості, що становлять банківську таємницю; самі по собі так і в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Також доведено, що ці речі та документи можливо використати як доказ та те, що без їх отримання не виявляється можливим іншими способами довести обставини, які передбачається довести в ході досудового розслідування кримінального провадження.

Відтак, з урахуванням доведених дізнавачем обставин, а саме: підстав для застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження як тимчасовий доступ до речей і документів, визначених у ст.160,163 КПК України; що потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права та свободи; за допомогою саме такого виду заходу забезпечення кримінального провадження, як тимчасовий доступ, може бути виконане завдання дізнавача щодо забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, слідчий суддя вважає, що клопотання діязнавача є підставним, обґрунтованим і підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.131, 132, 159, 162, 163, 164, 166 КПК України,

постановив:

Клопотання старшого інспектора СД Хмельницького ВП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл старшому інспектору СД Хмельницького ВП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 , інспектору СД Хмельницького ВП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_6 на тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » а саме до виписок (руху коштів) по картковому рахунку № НОМЕР_1 , відкритому в АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », 3, із зазначенням всіх суб`єктів, об`єктів контрагентів, що отримували кошти (дати проведення операцій, МФО Банку, отримувачі коштів та назва СПД) по вказаному рахунку у період часу 03.01.2021 з 00:00 год. до 24:00 год., з можливістю вилучення належним чином завірених копій у місцевому відділі АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Службовим особам АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », місцевого відділення АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » надати можливість отримати копії вище зазначених документів.

Ухвала діє по 15 березня 2021 року.

Відповідно до ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Хмельницького

міськрайонного суду ОСОБА_1

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення16.01.2021
Оприлюднено30.05.2024
Номер документу94219194
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —686/632/21

Ухвала від 18.01.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 16.01.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 14.01.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 14.01.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 14.01.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 14.01.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 14.01.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні