Ухвала
від 18.01.2021 по справі 686/632/21
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/632/21

Провадження № 1-кс/686/801/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 січня 2021 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Хмельницькому клопотання старшого інспектора СД Хмельницького ВП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором, про арешт майна у кримінальному провадженні №12021245010000044,

встановив:

15.01.2021 року старший інспектор СД Хмельницького ВП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Хмельницького міськрайонного суду з клопотанням, погодженим з прокурором Хмельницької місцевої прокуратури ОСОБА_4 про накладення арешту на майно, яке було вилучене в ході огляду ОСОБА_5 , а саме на банківську картку «ПриватБанк» золотого кольору, яку було поміщено в окремий паперовий конверт з позбавленням права на відчуження та розпорядження вищевказаним майном.

Дізнавч в судове засідання не з`явився, у своєму клопотанні зазначив, що просить розглядати клопотання без його участі, клопотання підтримує та просить задовольнити.

Власник майна ОСОБА_6 в судове засідання не з`явився, однак подав заяву, у якій вказав, що просить розглядати клопотання без його участі , щодо задоволення клопотання не заперечив.

Дослідивши наявні матеріали, приходжу до висновку, що клопотання дізнавача підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Підрозділом дізнання Хмельницького ВП ГУНП в Хмельницькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12021245010000044 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 185 КК України, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04.01.2021 року.

Досудовим розслідуванням встановлено, що «03.01.2021 близько 15.00 год., невстановлена особа перебуваючи в магазині "Таврія В" ТЦ "Квартал", що за адресою вул. Кам`янецька 17, м. Хмельницький таємно шляхом вільного доступу викрала банківську картку "Приват банк", що належить ОСОБА_6 , та скористалась безконтактним платежем, чим завдала останньому матеріального збитку на загальну суму 1309 грн.

14.01.2021 в ході огляду гр. ОСОБА_5 добровільно видав банківську картку «ПриватБанк» золотого кольору, яку було поміщено в окремий паперовий конверт, яка у даному кримінальному провадженні мають значення речових доказів».

Постановою старшого інспектора СД Хмельницького ВП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 від 14.01.2021 року банківську картку «ПриватБанк» золотого кольору, яку було вилучено в ході огляду 14.01.2021 року, визнано речовим доказом.

Відповідно до ч.1 ст.170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна.

Відповідно до положень п.1 ч.2 ст.170 КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів.

Вилучена вході оглядубанківська картка«ПриватБанк» золотогокольору відповідає критеріям речових доказів відповідно до положень ст.98 КПК України, оскільки існує сукупність підстав та розумних підозр вважати, що вказана річ містить відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

За таких обставин, з метою забезпечення збереження речового доказу, запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження суд вважає за необхідне клопотання задовольнити частково та накласти арешт з тимчасовим позбавленням права відчуження на вилучену під час проведення огляду банківську картку «ПриватБанк» золотого кольору, яка була визнана речовим доказом у кримінальному провадженні. У задоволенні клопотання в частині накладення арешту шляхом позбавлення права на розпорядження карткою слід відмовити, оскільки це суттєво обмежить права її власника на розпорядження грошовими коштами, які містяться на картковому рахунку та доступ до яких отримується за допомогою вказаної картки.

На даному етапі кримінального провадження потреби досудового розслідування виправдовують таке втручання в права та інтереси власника майна з метою забезпечення кримінального провадження.

Керуючись ст.ст.170-173 КПК України, слідчий суддя -

постановив:

Клопотання старшого інспектора СД Хмельницького ВП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 задовольнити частково.

Накласти арешт на банківськукартку «ПриватБанк»золотого кольору,яку буловилучено вході огляду14.01.2021року з тимчасовим позбавленням права на її відчуження.

Ухвала про арешт виконується негайно слідчим, прокурором.

Ухвала слідчого судді про арешт майна може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 5 днів з дня її оголошення; якщо ухвала постановлена без виклику особи, яка її оскаржує, то строк апеляційного оскарження обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

Підозрюваний, захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, які не були присутні під час розгляду питання про арешт майна мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково.

Слідчий суддя Хмельницького

міськрайонного суду ОСОБА_1

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення18.01.2021
Оприлюднено30.05.2024
Номер документу94219200
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —686/632/21

Ухвала від 18.01.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 16.01.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 14.01.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 14.01.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 14.01.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 14.01.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 14.01.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні