Ухвала
від 21.01.2021 по справі 591/8499/20
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 591/8499/20

Провадження №2/592/764/21

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

21 січня 2021 року м.Суми

Суддя Ковпаківського районного суду міста Суми Косолап М.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог на стороні позивача - Державна спеціалізована фінансова установа Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву про поділ майна подружжя, набутого за час спільного шлюбу,

у с т а н о в и в:

20.01.2021 за ухвалою Зарічного районного суду міста Суми від 04.01.2021 до Ковпаківського районного суду міста Суми надійшла цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог на стороні позивача - Державна спеціалізована фінансова установа Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву про поділ майна подружжя, набутого за час спільного шлюбу.

Відомості про оскарження ухвали Зарічного районного суду міста Суми від 04.01.2021 про передачу справи за підсудністю відсутні.

Згідно позовної заяви ОСОБА_1 просить:

1) визнати за ОСОБА_1 в порядку поділу спільного майна подружжя право вимоги передачі Ѕ майнового права на квартиру з будівельним АДРЕСА_1 на підставі договору купівлі-продажу майнових прав на нерухоме майно №5533-КП від 24.01.2019 між ОСОБА_2 та ТОВ БВКК Федорченко .

2) визнати ОСОБА_1 покупцем на 1/2 квартиру за договором купівлі - продажу майнових прав на нерухоме майно №5533-КП від 24.01.2019р. між ОСОБА_2 та ТОВ БВКК Федорченко .

Згідно з частиною 1 статті 4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Право на доступ до правосуддя не є абсолютним, на цьому наголошує і Європейський суд з прав людини у своїх рішеннях Голдер проти Великої Британії від 21.02.1975. Відтак, в кожному випадку позивач при зверненні до суду із позовом повинен дотримуватися норм процесуального законодавства.

Порядок звернення до суду за судовим захистом урегульований Цивільним процесуальним кодексом України (далі - ЦПК України). Подання позовної заяви має відбуватись з дотриманням певних умов.

Згідно статті 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом.

Дослідивши позовну заяву та документи, що до неї додані, приходжу до висновку, що позовну заву подано без додержання вимог, викладених у частині 3 статті 175 ЦПК України зважаючи на наступне.

Позивач просить визнати за нею у порядку поділу спільного майна подружжя право вимоги передачі Ѕ майнового права на квартиру на підставі договору купівлі-продажу майнових прав на нерухоме майно, укладеного між ОСОБА_2 та ТОВ БВКК Федорченко . Однак, ТОВ БВКК Федорченко , як сторону договору до участі у справі не залучено.

До участі у справі залучено як третю особу, що не заявляє самостійних вимог на стороні позивача - Державну спеціалізовану фінансову установу Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву про поділ майна подружжя, набутого за час спільного шлюбу, проте при викладені обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги не зазначає, як рішення у справі може вплинути на права або обов`язки цієї установи щодо однієї зі сторін.

Також позивач просить визнати себе покупцем на 1/2 квартиру (а не на майнові права на квартиру), а не зазначає докази які підтверджують здачу в експлуатацію об`єкта будівництва.

У позовній заяві не наведено розрахунок ціни позову.

З огляду на викладене, відповідно до частин 1 і 2 статті 185 ЦПК України позовну заяву слід залишити без руху, запропонувавши позивачу протягом десяти днів з дня вручення ухвали усунути зазначені недоліки шляхом надання позовної заяви з усунутими недоліками.

Роз`яснити позивачу, що у разі не усунення недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачам.

Керуючись частиною 1 статті 185 Цивільного процесуального кодексу України, суддя

п о с т а н о в и в :

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог на стороні позивача - Державна спеціалізована фінансова установа Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву про поділ майна подружжя, набутого за час спільного шлюбу - залишити без руху.

Запропонувати позивачу усунути недоліки позовної заяви протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Роз`яснити позивачу, що у разі неусуненя недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, заява буде вважатися неподаною і повернеться позивачам.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя М.М. Косолап

Дата ухвалення рішення21.01.2021
Оприлюднено22.01.2021
Номер документу94308679
СудочинствоЦивільне
Сутьподіл майна подружжя, набутого за час спільного шлюбу

Судовий реєстр по справі —591/8499/20

Рішення від 05.10.2021

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Косолап М. М.

Рішення від 05.10.2021

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Косолап М. М.

Ухвала від 14.07.2021

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Косолап М. М.

Ухвала від 16.02.2021

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Косолап М. М.

Ухвала від 21.01.2021

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Косолап М. М.

Ухвала від 04.01.2021

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні