Ухвала
від 25.01.2021 по справі 288/134/21
ПОПІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 288/134/21

Провадження № 1-кс/288/29/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 січня 2021 року . смт. Попільня

Слідчий суддя Попільнянського районного суду Житомирської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , слідчої ОСОБА_4 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Попільня Житомирської області, клопотання слідчого СВ Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області капітана поліції ОСОБА_4 , погоджене прокурором Коростишівської місцевої прокуратури Житомирської області ОСОБА_3 , за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12021060270000015, від 24.01.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України, пропроведення огляду житлата іншоговолодіння особи,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області звернувся до суду з клопотанням про проведення огляду житла та іншого володіння особи, в якому вказує, що у провадженні СВ Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області перебувають матеріали кримінального провадження № 12021060270000015 від 24.01.2021 за ч. 1 ст. 121 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 23.01.2021 близько 21 години 30 хвилин, на території земельної ділянки прилеглої до кафе « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що по вул. Київська, 32 у смт. Попільня Попільнянського району Житомирської області, між ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , на ґрунті раптово-виниклих неприязних відносин, виник конфлікт, в ході якого у ОСОБА_5 виник умисел на спричинення тілесних ушкоджень ОСОБА_6 .

Реалізуючи свій злочинний умисел, ОСОБА_5 , дістав ножа з кишені та правою рукою наніс один удар ОСОБА_6 в область черевної порожнини. Внаслідок нанесеного удару ОСОБА_6 отримав тілесні ушкодження у вигляді проникаючого ножового поранення черевної порожнини з пошкодженням V сегменту печінки, що відноситься до категорії тяжкого тілесного ушкодження за критерієм небезпеки для життя.

Дії ОСОБА_5 кваліфіковано за ч. 1 ст. 121 КК України.

У ході досудового розслідування 24.01.2021 в період часу із 11 год. 00 хв. по 11 год. 30 хв. проведено огляд місця події земельної ділянки за адресою: АДРЕСА_1 , під час якого виявлено та вилучено ніж у складеному стані, на якому наявні сліди нашарування речовини бурого кольору. Вказаний ніж упаковано до паперового конверту відповідно до правил пакування речових доказів.

Вказану річ вилучено до Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області, що знаходиться за адресою: смт. Попільня, вул. Фомічова, 6, Житомирської області.

Проведення огляду мало на меті виявлення та вилучення предметів, які є слідами та об`єктами вчинення кримінального правопорушення, виявлення доказів, підтверджуючих наявність ознак даного кримінального правопорушення, запобігання можливості знищення або приховування речових доказів, які знаходились на території домогосподарства і житлового приміщення в якому розміщена баня та вилучені в ході огляду об`єкти мають значення для досудового розслідування, які можуть бути доказами під час судового розгляду.

Згідно витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності, на земельній ділянці за адресою: АДРЕСА_1 розміщена будівля, станція технічного обслуговування, пункт технічного обслуговування літ. А, пункт технічного обслуговування літ. Б, які належать на праві власності ОСОБА_7 ; нежитлова будівля, контора, яка на праві власності належить «Житомиргаз» Публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації (код ЄДРПОУ: 03344071) та станція технічного обслуговування, пункт технічного обслуговування, яка на праві власності належить ПАТ «Житомир-Авто» (код ЄДРПОУ: 03112857).

Вилучені під час обшуку речі мають значення доказів у даному кримінальному провадженні та вилучені вони з метою збереження слідів злочину, які на собі зберегли.

Приймаючи до уваги вищевказане та, враховуючи, що вилучена під час огляду місця події в період часу з 11 год. 00 хв. по 11 год. 30 хв 24.01.2021, річ має значення доказу у даному кримінальному провадженні та вилучена вона з метою збереження слідів злочину, які на собі зберегла, слідчий просить визнати законним проведений огляд місця події в період часу із 11 год. 00 хв. по 11 год. 30 хв 24.01.2021 слідчим СВ Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області майором поліції ОСОБА_8 земельної ділянки за адресою: АДРЕСА_1 , на якій розміщена будівля, станція технічного обслуговування, пункт технічного обслуговування літ. А, пункт технічного обслуговування літ. Б, які належать на праві власності ОСОБА_7 ; нежитлова будівля, контора, яка на праві власності належить «Житомиргаз» Публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації (код ЄДРПОУ: 03344071) та станція технічного обслуговування, пункт технічного обслуговування, яка на праві власності належить ПАТ «Житомир-Авто» (код ЄДРПОУ: 03112857).

Слідчий суддя, заслухавши думку прокурора, слідчого, які просили клопотання задовольнити, дослідивши клопотання враховуючи викладене, вважає за необхідне клопотання задовольнити з наступних підстав.

Відповідно до частини третьої статті 233 КПК України,слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті 234 цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді. Якщо прокурор відмовиться погодити клопотання слідчого про обшук або слідчий суддя відмовить у задоволенні клопотання про обшук, встановлені внаслідок такого обшуку докази є недопустимими, а отримана інформація підлягає знищенню в порядку, передбаченому статтею 255 цього Кодексу.

В силу частини першої, другої статі 237 КПК України, зметою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Частинами 5 та 7 вказаної статті передбачено, що при проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу. Усі вилучені речі і документи підлягають негайному огляду і опечатуванню із завіренням підписами осіб, які брали участь у проведенні огляду. У разі якщо огляд речей і документів на місці здійснити неможливо або їх огляд пов`язаний з ускладненнями, вони тимчасово опечатуються і зберігаються у такому вигляді доти, доки не буде здійснено їх остаточні огляд і опечатування.

Відповідно до частини першої, другої статті 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до протоколу огляду від 24 січня 2021 року, 24.01.2021 в період часу із 11 год. 00 хв. по 11 год. 30 хв. проведено огляд місця події земельної ділянки за адресою: АДРЕСА_1 , під час якого виявлено та вилучено ніж у складеному стані, на якому наявні сліди нашарування речовини бурого кольору. Вказаний ніж упаковано до паперового конверту відповідно до правил пакування речових доказів. Вказану річ вилучено до Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області, що знаходиться за адресою: смт. Попільня, вул. Фомічова, 6, Житомирської області.

Проведення огляду мало на меті виявлення та вилучення предметів, які є слідами та об`єктами вчинення кримінального правопорушення, виявлення доказів, підтверджуючих наявність ознак даного кримінального правопорушення, запобігання можливості знищення або приховування речових доказів та мають значення для досудового розслідування, які можуть бути доказами під час судового розгляду.

Згідно витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності, на земельній ділянці за адресою: АДРЕСА_1 розміщена будівля, станція технічного обслуговування, пункт технічного обслуговування літ. А, пункт технічного обслуговування літ. Б, які належать на праві власності ОСОБА_7 ; нежитлова будівля, контора, яка на праві власності належить «Житомиргаз» Публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації (код ЄДРПОУ: 03344071) та станція технічного обслуговування, пункт технічного обслуговування, яка на праві власності належить ПАТ «Житомир-Авто» (код ЄДРПОУ: 03112857).

Огляд проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Судом встановлено, що СВ Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12021060270000015 від 24.01.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України.

Внесене слідчим СВ Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області клопотання відповідає вимогам статті 234 КПК України. Матеріали клопотання, а саме: - витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань №12021060270000015; - інформація з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно від 24.01.2021; - протокол огляду місця події від 24.01.2021; - постанова начальника СВ Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області від 24.01.2021 про провадження досудового розслідування декількома слідчими, містять достатні дані про здійснення СВ Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області, досудового розслідування вищевказаного кримінального провадження.

Таким чином, у судовому засіданні встановлено всі, передбачені статтею 233 КПК України, підстави для задоволення внесеного слідчим СВ Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області клопотання.

Керуючись ст. ст. 233, 234, 235, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області капітана поліції - ОСОБА_4 про проведення огляду житла та іншого володіння особи - задовольнити.

Визнати законним проведений огляд місця події в період часу із 11 год. 00 хв. по 11 год. 30 хв 24.01.2021 слідчим СВ Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області майором поліції ОСОБА_8 земельної ділянки за адресою: АДРЕСА_1 , на якій розміщена будівля, станція технічного обслуговування, пункт технічного обслуговування літ. А, пункт технічного обслуговування літ. Б, які належать на праві власності ОСОБА_7 ; нежитлова будівля, контора, яка на праві власності належить «Житомиргаз» Публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації (код ЄДРПОУ: 03344071) та станція технічного обслуговування, пункт технічного обслуговування, яка на праві власності належить ПАТ «Житомир-Авто» (код ЄДРПОУ: 03112857).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Попільнянського

районного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.01.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу94359087
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —288/134/21

Ухвала від 03.02.2021

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Кіянова С. В.

Ухвала від 03.02.2021

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Кіянова С. В.

Ухвала від 28.01.2021

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Кіянова С. В.

Ухвала від 26.01.2021

Кримінальне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

Ухвала від 25.01.2021

Кримінальне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

Ухвала від 25.01.2021

Кримінальне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

Ухвала від 25.01.2021

Кримінальне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

Ухвала від 25.01.2021

Кримінальне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні