Ухвала
від 02.12.2020 по справі 216/3217/20
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа №216/3217/20

провадження №2/216/2930/20

УХВАЛА

іменем України

про витребування доказів

02 грудня 2020 року місто Кривий Ріг

Центрально-Міський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі головуючого судді Кузнецова Р.О.,

за участю

секретаря судового засідання Кузь А.Ю.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі судових засідань №4 приміщення суду в м. Кривому Розі, цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Приват-Автотранс про стягнення заборгованості по заробітній плат, -

в с т а н о в и в:

У провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Приват-Автотранс про стягнення заборгованості по заробітній плат.

Позивач та його представник в підготовче судове засідання не з`явились про дату, час та місце проведення судового засідання повідомлялись належним чином відповідно до вимог ЦПК України, крім того, разом з позовною заявою позивач надав клопотання про витребування з товариства з обмеженою відповідальністю Приват-Автотранс довідку про суму заборгованості по заробітній платі ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який працював на вказаному підприємстві з 01.03.2017 по 29.03.2017. Разом з тим, 29.09.2020 на адресу суду надійшло клопотання представника позивача адвоката Кудрявцева А.Л. в якому він просив витребувати з Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області довідку форми ОК-5 з зазначенням інформації з Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування за 2017 рік відносно застрахованого ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 РНОКПП НОМЕР_1 .

Представник відповідача в підготовче судове засідання не з`явився про час та місце проведення судового засідання повідомлявся належним чином, відповідно до вимог ЦПК України, надіслав на електрону пошту суду заяву про відкладення погляду справи на іншу ату у з зв`язку з зайнятістю у слідчих діях по кримінальні справі.

У відповідності до положень ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши клопотання про витребування доказів, суд дійшов наступного висновку.

Згідно частин 1, 2 статті 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Згідно ч. 6 статті 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Враховуючи предмет спору, обставини, якими обґрунтовуються позовні вимоги, для можливості повного та всебічного дослідження всіх обставин справи та з метою скорочення строків розгляду справи, суд приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання позивача та його представника та витребувати з товариства з обмеженою відповідальністю Приват-Автотранс довідку про суму заборгованості по заробітній платі ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який працював на вказаному підприємстві з 01.03.2017 по 29.03.2017; Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області довідку форми ОК-5 з зазначенням інформації з Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування за 2017 рік відносно застрахованого ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 РНОКПП НОМЕР_1 .

На підставі викладеного, керуючись статтями 13, 81, 258-260 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в:

Клопотання позивача та його представника про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з:

- товариства з обмеженою відповідальністю Приват-Автотранс довідку про суму заборгованості по заробітній платі ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який працював на вказаному підприємстві з 01.03.2017 по 29.03.2017;

- Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області довідку форми ОК-5 з зазначенням інформації з Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування за 2017 рік відносно застрахованого ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 РНОКПП НОМЕР_1 .

Копії витребуваних доказів направити до Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області (Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Першотравнева, 12) безпосередньо в термін до 10 лютого 2021 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 7-9 ст. 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Відповідно до ч. 1 ст. 146 ЦПК України у разі неподання письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 148 ЦПК України за невиконання ухвали з відповідальної особи може бути стягнуто штраф в дохід державного бюджету у сумі від 0,3 до 3 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Оголосити перерву у підготовчому судовому засіданні, з розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Приват-Автотранс про стягнення заборгованості по заробітній плат до 10 лютого 2021 року, о 09 години 40 хвилин в залі судових засідань №4 приміщення Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, розташованого за адресою: вулиця Першотравнева, будинок 12, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, 50000.

Про дату, час і місце призначення судового засідання повідомити всіх учасників справи, які не були присутніми у підготовчому судовому засідання, за правилами та в порядку, визначеному Цивільним процесуальним кодексом України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Р.О.Кузнецов

СудЦентрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення02.12.2020
Оприлюднено01.02.2021
Номер документу94514493
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —216/3217/20

Рішення від 21.07.2023

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

КУЗНЕЦОВ Р. О.

Ухвала від 11.11.2022

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

КУЗНЕЦОВ Р. О.

Ухвала від 02.12.2020

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Кузнецов Р. О.

Ухвала від 02.12.2020

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Кузнецов Р. О.

Ухвала від 10.06.2020

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Кузнецов Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні