Вирок
від 05.02.2021 по справі 161/1794/20
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/1794/20

Провадження № 1-кп/161/128/21

ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Луцьк 05 лютого 2021 року

Луцький міськрайонний суд Волинської області під головуванням:

судді - ОСОБА_1 ,

з участю секретаря - ОСОБА_2 ,

прокурорів - ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 ,

захисника - ОСОБА_7 ,

обвинуваченої - ОСОБА_8 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні №12020030000000026 від 17.01.2020, який надійшов до суду 04.02.2020 від прокуратури Волинської області, про обвинувачення

ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с.Витвиця Долинського району Івано-Франківської області, зареєстрованої та жительки: АДРЕСА_1 ; українки, громадянки України, з вищою освітою, одруженої, пенсіонерки, раніше не судимої, -

- у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.2, 3 ст. 358 КК України,

В С Т А Н О В И В :

Органом досудового розслідування ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.2, 3 ст. 358 КК України, а саме у складанні працівником юридичної особи будь-якої форми власності, який не є службовою особою, завідомо підроблених офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичне значення або надають певні права чи звільняють від обов`язків, а також у вчиненні вищевказаних дій повторно, за наступних обставин.

Так, ОСОБА_8 з 14.10.2008 по 18.12.2015 працювала на посаді провідного економіста ДП «Волинський експертно-технічний центр Держпраці» (код з ЄДРПОУ 21750544), призначена на вказану посаду наказом начальника ДП «Волинський ЕТЦ» ОСОБА_9 за №132-К від 14.10.2008.

Відповідно доп.1.1розділу 1«Загальні положення»посадової інструкціїпровідного економістаДП «Волинськийекспертно-технічнийцентр Національногонауково-дослідногоінституту промисловоїбезпеки таохорони праці»,затвердженої 17.10.2008начальником ДП«Волинський ЕТЦ» ОСОБА_9 ,та зякою ОСОБА_8 особисто ознайомлена, провідний економіст є відповідальним працівником фінансово-економічного відділу експертно-технічного центру і в його складі своєчасно проводить роботи, які передбачені Положенням про експертно-технічний центр.

Відповідно до пункту 1.3 розділу 1 «Загальні положення» вказаної посадової інструкції провідного економіста, ОСОБА_8 в своїй роботі керується Положенням про Державний комітет промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду, Положенням про експертно-технічний центр, правилами, нормами, стандартами, наказами, постановами, розпорядженнями і вказівками Держгірпромнагляду, експертно-технічного центру, законом України «Про охорону праці», нормативними актами з охорони праці.

Відповідно до пунктів 2.5, 2.9 розділу 2 «Завдання та обов`язки» вказаної посадової інструкції провідного економіста, ОСОБА_8 зобов`язана розробляти калькуляції на виконання робіт підрозділами експертно-технічного центру згідно розроблених тарифів; проводити по обліку акти на виконані працівниками центру роботи, робити аналіз поточної кредиторської заборгованості перед замовниками.

Відповідно до пункту 4.1 розділу 7 «Взаємовідносини. Зв`язки за посадою» вказаної посадовоїінструкції,провідний економістпідпорядковується безпосередньоголовному бухгалтеру,начальнику ДП «Волинський ЕТЦ» і керується їх вказівками.

Відповідно до п. 1, 2 ст. 13 Закону України«Про ціниі ціноутворення»№5007-VІвід 21.06.2012 (зі змінами та доповненнями), державне регулювання цін здійснюється Кабінетом Міністрів України, органами виконавчої влади, державними колегіальними органами та органами місцевого самоврядування відповідно до їх повноважень шляхом установлення обов`язкових для застосування суб`єктами господарювання, поміж іншого, граничних цін.

Відповідно до п.2 «Порядку визначення граничного розміру на проведення експертизи стану безпеки промислового виробництва суб`єктів господарювання», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009, граничний розмір тарифу на проведення експертизи визначається відповідно до законодавства виходячи з особливостей економічної діяльності суб`єкта господарювання без урахування податку на додану вартість.

Згідно п.п. 4-5 вказаного Порядку, визначення граничного розміру тарифу на проведення експертизи розраховується на підставі таких даних, а саме - заявлених працівників суб`єкта господарювання, що виконують роботи підвищеної небезпеки, кількість заявлених видів робіт підвищеної небезпеки відповідно до переліку видів робіт підвищеної небезпеки, кількість заявлених одиниць устаткування відповідно до переліку машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки, після чого, граничний розмір тарифу на проведення експертизи визначається за формулою Т=К*0,5 МЗП, де Т - граничний розмір тарифу на проведення експертизи, гривень, К - сумарний коефіцієнт для визначення граничного розміру сум тарифу на проведення експертизи, МЗП - розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством на момент визначення граничного розміру тарифу на проведення експертизи.

Застосування вказаної формули та інших положень Порядку визначення граничного розміру на проведення експертизи стану безпеки промислового виробництва суб`єктів господарювання для визначення граничного розміру тарифу на проведення експертизи є обов`язковим для ДП «Волинський ЕТЦ Держпраці» у кожному окремому випадку проведення експертних досліджень стану охорони праці та безпеки промислового виробництва підприємств для одержання дозволу на спроможність виконувати роботи підвищеної небезпеки.

Господарські операції з надання ДП «Волинський експертно- технічний центр Держпраці» послуг (проведення експертизи), вартість (граничний розмір тарифу) яких визначається без урахування податку на додану вартість, є об`єктом оподаткування податком на додану вартість відповідно до вимог Податкового кодексу України №2755- VI від 02.12.2010 ( в чинній редакції).

Відповідно до ч.1 ст.626 Цивільного кодексу України, Договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків.

Відповідно до ст.ст.628,629,630,631 Цивільного кодексу України, визначаються зміст договору, обов`язковість договору, типові умови договору, строк договору, ціна.

Відповідно до ч.ч.1, 3 ст. 639 Цивільного кодексу України договір може бути укладений у будь-якій формі, якщо вимоги щодо форми договору не встановлені законом. Якщо сторони домовились укласти у письмовій формі договір, щодо якого законом не встановлена письмова форма, такий договір є укладеним з моменту його підписання сторонами.

Відповідно п.44.1 статті 44 Податкового кодексу України (№2755-VI, Редакція від 01.01.2014), для цілей оподаткування платники податків зобов`язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов`язаних з визначенням об`єктів оподаткування та/або податкових зобов`язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов`язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством.

Платникам податків забороняється формування показників податкової звітності, митних декларацій на підставі даних, не підтверджених документами, що визначені абзацом першим цього пункту.

Відповідно до п.1,2 статті 9 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні»( №996-XIV, Редакція від 01.01.2014), підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, які фіксують факти здійснення господарських операцій. Первинні документи повинні бути складені під час здійснення господарської операції, а якщо це неможливо - безпосередньо після її закінчення. Для контролю та впорядкування оброблення даних на підставі первинних документів можуть складатися зведені облікові документи. Первинні та зведені облікові документи можуть бути складені на паперових або машинних носіях і повинні мати такі обов`язкові реквізити: назву документа (форми); дату і місце складання; назву підприємства, від імені якого складено документ; зміст та обсяг господарської операції, одиницю виміру господарської операції; посади осіб, відповідальних за здійснення господарської операції і правильність її оформлення; особистий підпис або інші дані, що дають змогу ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції.

Відповідно до п.п. 3.1, 3.2 «Положення про порядок ведення договірної роботи в ДП «Волинський ЕТЦ»» затвердженого наказом начальника ДП «Волинський ЕТЦ» №044 від 27.06.2012, роботи за укладеними договорами проводяться спеціалістами підприємства після проведеної повної або часткової передоплати, а приймання робіт і послуг оформляється відповідним актом приймання-здачі виконаних робіт, який складається та підписується двома сторонами і є підставою для взаємних розрахунків.

Відповідно до статті 1 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», первинний документ - документ, який містить відомості про господарську операцію та підтверджує її здійснення. Господарська операція - дія або подія, яка викликає зміни в структурі активів та зобов`язань, власному капіталі підприємства. Активи - ресурси, контрольовані підприємством у результаті минулих подій, використання яких, як очікується, приведе до отримання економічних вигод у майбутньому.

Виходячи з норми, що міститься в примітці дост. 358 ККУкраїни,при встановленніознак офіційногодокумента якпредмета злочинуслід керуватисятакими критеріями:документмає бутискладено,видано чипосвідчено відповідноюособою вмежах їїкомпетенції завизначеною закономформою таз належнимиреквізитами;зафіксована втакому документіінформація повиннамати юридичнозначущий характер-підтверджені чизасвідчені неюконкретні події,явища абофакти маютьспричиняти чибути здатнимиспричинити наслідкиправового характеруу виглядівиникнення (реалізації),зміни абоприпинення певнихправ та/абообов`язків,а томуберучи доуваги вищевказанінорми, договори на виконання робіт (надання послуг) з питань охорони праці, а також акти приймання-здачі виконаних робіт, які укладались між ДП «Волинський експертно-технічний центр Держпраці» та суб`єктами господарювання, підтверджують факт здійснення господарської операції та свідчать про факт руху активів платника податків та руху його капіталу, посвідчені керівниками підприємства, складені за визначеною законом формою та з належними реквізитами, а тому являються офіційними документами.

Так, 24.12.2013, перебуваючи на посаді провідного економіста державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці, будучи обізнаною у сфері своєї професійної діяльності, нормативно-правових актах, що регулюють діяльність вищевказаного підприємства, у невстановлений досудовим розслідуванням час, в порушення вимог постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009, діючи умисно, в інтересах третіх осіб, достовірно знаючи, що договори-рахунки укладені із суб`єктами господарювання є офіційними документами, склала завідомо підроблений офіційний документ - договір-рахунок №2719/10 від 24.12.2013, укладений між ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» та Товариством з обмеженою відповідальністю «Вербена», у який внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» щодо дотримання нормативних актів з охорони праці та промислової безпеки при виконанні робіт підвищеної небезпеки технічного обслуговування працівниками замовника, а саме у вказаному договорі вартість вказала 2618,70 гривень (включно із ПДВ), тоді як відповідно до постанови КМУ повинна була зазначити 3142,44 гривень (включно із ПДВ).

Так, ОСОБА_8 продовжуючи свій злочинний умисел, з метою подальшого приховування факту внесення недостовірних відомостей до офіційного документу договору-рахунку №2719/10 від 24.12.2013, в частині щодо вартості експертного обстеження відповідно до укладеного договору, знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці, особисто склала додаток №1 до вищевказаного договору - протокол узгодження договірної ціни, згідно із яким, сторони дійшли згоди, щодо договірної ціни по даному договору, яка не відповідає вимогам постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009.

В подальшому, ОСОБА_8 , усвідомлюючи, що вищевказані документи створюють правові наслідки у вигляді перерахування на рахунок ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» грошових коштів від Товариства з обмеженою відповідальністю «Вербена» за надані послуги по заниженій ціні, незважаючи на прямо передбачені вимоги чинного законодавства щодо формування граничної ціни (тарифу) на надання таких послуг та попередньо складені нею розрахунки, ОСОБА_8 роздрукувала із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера завідомо підроблені офіційні документи - договір-рахунок №2719/10 від 24.12.2013 та додаток №1 до договору №2719/10 від 24.12.2013 протокол узгодження договірної ціни, після чого передала їх на підпис заступнику начальника державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду» ОСОБА_9 , який не усвідомлюючи протиправності своїх дій, а тому в злочинній змові з ОСОБА_8 не перебував, особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», після чого передав даний документ для підписання іншій стороні, та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ.

Після цього, ОСОБА_8 , достовірно володіючи інформацією, що договір-рахунок №2719/10 від 24.12.2013 є офіційним документом, який підтверджує факт наявності взаємовідносин між суб`єктами господарювання, знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці та час, продовжуючи свій злочинний умисел, склала завідомо підроблений офіційний документ акт надання послуг №3177 від 14.02.2014 до договір рахунку №2719/10 від 24.12.2013, який посвідчує факт, настання наслідків правового характеру, а саме - встановлення виконання ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» взятих на себе зобов`язань за вищевказаним договором-рахунком, у який також внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження.

Тоді, ОСОБА_8 , з метою надання акту надання послуг №3177 від 14.02.2014 статусу офіційного документу, у який внесено завідомо недостовірні відомості, передала його на підпис керівнику державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», який особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ, який був роздрукований із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера.

Одночасно,з урахуваннямданих зазначениху Висновкуекспертизи №07.04.10-0139.14.від 14.02.2014щодо кількостізаявлених одиницьустаткування,кількості заявленихвидів робітпідвищеної небезпекита кількостіпрацівників,що виконуютьроботи підвищеноїнебезпеки,вартість робітз проведенняекспертизи стануохорони праціта безпекипромислового виробництвасуб`єктагосподарювання,який буввиконаний фахівцямиДП «Волинськийекспертно-технічнийцентр ДержгірпромнаглядуУкраїни» заДоговором №2719/10від 24.12.2013між Товариствомз обмеженоювідповідальністю «Вербена»та ДП«Волинський експертно-технічнийцентр ДержгірпромнаглядуУкраїни»,яка зазначенав договорі,додатку №1до договору протоколіузгодження договірноїціни,акті наданняпослуг №3177від 14.02.2014,розрахована впорушення вимог«Порядку визначенняграничного розмірутарифу напроведення експертизи стану безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання», затвердженого постановою КабінетуМіністрів України№1251від 04.11.2009 - та занижена у сумі 523,74 гривні з ПДВ, через вираховування суми ПДВ із граничного розміру тарифу, встановленого вищевказаною постановою.

Таким чином, органом досудового розслідування ОСОБА_8 обвинувачується у складанні працівником юридичної особи будь-якої форми власності, який не є службовою особою, завідомо підроблених офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичне значення або надають певні права чи звільняють від обов`язків, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.358 КК України.

Окрім того,09.01.2014, ОСОБА_8 ,перебуваючи напосаді провідногоекономіста державного підприємства«Волинський експертно-технічнийцентр Держгірпромнагляду»,знаходячись уневстановленому досудовимрозслідуванням місці,будучи обізнаноюу сферісвоєї професійної діяльності, нормативно-правових актах, що регулюють діяльність вищевказаного підприємства, у невстановлений досудовим розслідуванням час, в порушення вимог постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009, діючи умисно, в інтересах третіх осіб, достовірно знаючи, що договори-рахунки укладені із суб`єктами господарювання є офіційними документами, повторно склала завідомо підроблений офіційний документ - договір-рахунок №0006/10 від 09.01.2014, укладений між ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» та ФОП « ОСОБА_11 », у який внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» щодо дотримання нормативних актів з охорони праці та промислової безпеки при виконанні робіт підвищеної небезпеки технічного обслуговування працівниками замовника, а саме у вказаному договорі вартість вказала 2496,9 гривень (включно із ПДВ), тоді як відповідно до постанови КМУ повинна була зазначити 2996,28 гривень (включно із ПДВ).

В подальшому, ОСОБА_8 , усвідомлюючи, що вищевказаний документ створює правові наслідки у вигляді перерахування на рахунок ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» грошових коштів від ФОП « ОСОБА_11 » за надані послуги по заниженій ціні, незважаючи на прямо передбачені вимоги чинного законодавства щодо формування граничної ціни (тарифу) на надання таких послуг та попередньо складені нею розрахунки, ОСОБА_8 , роздрукувала із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера завідомо підроблений офіційний документ - договір-рахунок №0006/10 від 09.01.2014, після чого передала його на підпис начальнику державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду» ОСОБА_10 , який не усвідомлюючи протиправності своїх дій, а тому в злочинній змові з ОСОБА_8 не перебував, особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», після чого передав даний документ для підписання іншій стороні, та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ.

Після цього, ОСОБА_8 , достовірно володіючи інформацією, що договір-рахунок №0006/10 від 09.01.2014 є офіційним документом, який підтверджує факт наявності взаємовідносин між суб`єктами господарювання, знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці та час, продовжуючи свій злочинний умисел, склала завідомо підроблений офіційний документ акт надання послуг №0006 від 31.01.2014 до договір рахунку №0006/10 від 09.01.2014, який посвідчує факт, настання наслідків правового характеру, а саме - встановлення виконання ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» взятих на себе зобов`язань за вищевказаним договором-рахунком, у який також внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження.

Тоді, ОСОБА_8 , з метою надання акту надання послуг №0006 від 31.01.2014 статусу офіційного документу, у який внесено завідомо недостовірні відомості, передала його на підпис керівнику державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», який особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ, який був роздрукований із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера.

Одночасно, з урахуванням даних зазначених у Висновку експертизи № 07.04.10-0051.14. від 27.01.2014 щодо кількості заявлених одиниць устаткування, кількості заявлених видів робіт підвищеної небезпеки та кількості працівників, що виконують роботи підвищеної небезпеки, вартість робіт з проведення експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання, який був виконаний фахівцями ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» за Договором №0006/10 від 09.01.2014 між ФОП « ОСОБА_11 » та ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», яка зазначена в договорі, акті надання послуг №0006 від 31.01.2014, розрахована в порушення вимог «Порядку визначення граничного розміру тарифу на проведення експертизи стану безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання», затвердженого постановою КабінетуМіністрів України№1251від 04.11.2009 - та занижена у сумі 499,38 гривні з ПДВ, через вираховування суми ПДВ із граничного розміру тарифу, встановленого вищевказаною постановою.

Вона ж, 05.02.2014, перебуваючи на посаді провідного економіста державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці, будучи обізнаною у сфері своєї професійної діяльності, нормативно-правових актах, що регулюють діяльність вищевказаного підприємства, у невстановлений досудовим розслідуванням час, в порушення вимог постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009, діючи умисно, в інтересах третіх осіб, достовірно знаючи, що договори-рахунки укладені із суб`єктами господарювання є офіційними документами, повторно склала завідомо підроблений офіційний документ - договір-рахунок №0197/10 від 05.02.2014, укладений між ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» та ФОП « ОСОБА_12 », у який внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» щодо дотримання нормативних актів з охорони праці та промислової безпеки при виконанні робіт підвищеної небезпеки технічного обслуговування працівниками замовника, а саме у вказаному договорі вартість вказала 3045 гривень (включно із ПДВ), тоді як відповідно до постанови КМУ повинна була зазначити 3727,08 гривень (включно із ПДВ).

Так, ОСОБА_8 продовжуючи свій злочинний умисел, з метою подальшого приховування факту внесення недостовірних відомостей до офіційного документу договору-рахунку №0197/10 від 05.02.2014, в частині щодо вартості експертного обстеження відповідно до укладеного договору, знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці, особисто склала додаток №1 до вищевказаного договору - протокол узгодження договірної ціни, згідно із яким, сторони дійшли згоди, щодо договірної ціни по даному договору, яка не відповідає вимогам постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009.

В подальшому, ОСОБА_8 , усвідомлюючи, що вищевказані документи створюють правові наслідки у вигляді перерахування на рахунок ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» грошових коштів від ФОП « ОСОБА_12 » за надані послуги по заниженій ціні, незважаючи на прямо передбачені вимоги чинного законодавства щодо формування граничної ціни (тарифу) на надання таких послуг та попередньо складені нею розрахунки, ОСОБА_8 , роздрукувала із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера завідомо підроблені офіційні документи - договір-рахунок №0197/10 від 05.02.2014 та додаток №1 до договору №0197/10 від 05.02.2014 протокол узгодження договірної ціни, після чого передала їх на підпис заступнику начальника державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду» ОСОБА_9 , який не усвідомлюючи протиправності своїх дій, а тому в злочинній змові з ОСОБА_8 не перебував, особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», після чого передав даний документ для підписання іншій стороні, та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ.

Після цього, ОСОБА_8 , достовірно володіючи інформацією, що договір-рахунок №0197/10 від 05.02.2014 є офіційним документом, який підтверджує факт наявності взаємовідносин між суб`єктами господарювання, знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці та час, продовжуючи свій злочинний умисел, склала завідомо підроблений офіційний документ акт надання послуг №0304 від 18.04.2014 до договір рахунку №0197/10 від 05.02.2014, який посвідчує факт, настання наслідків правового характеру, а саме - встановлення виконання ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» взятих на себе зобов`язань за вищевказаним договором-рахунком, у який також внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження.

Тоді, ОСОБА_8 , з метою надання акту надання послуг №0304 18.04.2014 статусу офіційного документу, у який внесено завідомо недостовірні відомості, передала його на підпис керівнику державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», який особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ, який був роздрукований із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера.

Одночасно,з урахуваннямданих зазначениху Висновкуекспертизи №07.04.10-0446.14.від 22.04.2014щодо кількостізаявлених одиницьустаткування,кількості заявленихвидів робітпідвищеної небезпекита кількостіпрацівників,що виконуютьроботи підвищеноїнебезпеки,вартість робітз проведенняекспертизи стануохорони праціта безпекипромислового виробництвасуб`єктагосподарювання,який буввиконаний фахівцямиДП «Волинськийекспертно-технічнийцентр ДержгірпромнаглядуУкраїни» заДоговором №0197/10від 05.02.2014між ФОП« ОСОБА_12 » таДП «Волинськийекспертно-технічнийцентр ДержгірпромнаглядуУкраїни»,яка зазначенав договорі,додатку №1до договору протоколіузгодження договірноїціни,акті наданняпослуг №0304від 18.04.2014,розрахована впорушення вимог«Порядку визначенняграничного розмірутарифу напроведення експертизистану безпекипромислового виробництвасуб`єктагосподарювання»,затвердженого постановою КабінетуМіністрів України№1251від 04.11.2009 - та занижена у сумі 682,08 гривні з ПДВ, через вираховування суми ПДВ із граничного розміру тарифу, встановленого вищевказаною постановою та застосування невірного коефіцієнту.

Вона ж, 05.02.2014, перебуваючи на посаді провідного економіста державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці, будучи обізнаною у сфері своєї професійної діяльності, нормативно-правових актах, що регулюють діяльність вищевказаного підприємства, у невстановлений досудовим розслідуванням час, в порушення вимог постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009, діючи умисно, в інтересах третіх осіб, достовірно знаючи, що договори-рахунки укладені із суб`єктами господарювання є офіційними документами, повторно склала завідомо підроблений офіційний документ - договір-рахунок №0196/10 від 05.02.2014, укладений між ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» та ФОП « ОСОБА_13 », у який внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» щодо дотримання нормативних актів з охорони праці та промислової безпеки при виконанні робіт підвищеної небезпеки технічного обслуговування працівниками замовника, а саме у вказаному договорі вартість вказала 3045 гривень (включно із ПДВ), тоді як відповідно до постанови КМУ повинна була зазначити 3727,08 гривень (включно із ПДВ).

Так, ОСОБА_8 продовжуючи свій злочинний умисел, з метою подальшого приховування факту внесення недостовірних відомостей до офіційного документу договору-рахунку №0196/10 від 05.02.2014, в частині щодо вартості експертного обстеження відповідно до укладеного договору, знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці, особисто склала додаток №1 до вищевказаного договору - протокол узгодження договірної ціни, згідно із яким, сторони дійшли згоди, щодо договірної ціни по даному договору, яка не відповідає вимогам постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009.

В подальшому, ОСОБА_8 , усвідомлюючи, що вищевказані документи створюють правові наслідки у вигляді перерахування на рахунок ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» грошових коштів від ФОП « ОСОБА_13 » за надані послуги по заниженій ціні, незважаючи на прямо передбачені вимоги чинного законодавства щодо формування граничної ціни (тарифу) на надання таких послуг та попередньо складені нею розрахунки, ОСОБА_8 , роздрукувала із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера завідомо підроблені офіційні документи - договір-рахунок №0196/10 від 05.02.2014 та додаток №1 до договору №0196/10 від 05.02.2014 протокол узгодження договірної ціни, після чого передала їх на підпис заступнику начальника державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду» ОСОБА_9 , який не усвідомлюючи протиправності своїх дій, а тому в злочинній змові з ОСОБА_8 не перебував, особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», після чого передав даний документ для підписання іншій стороні, та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ.

Після цього, ОСОБА_8 , достовірно володіючи інформацією, що договір-рахунок №0196/10 від 05.02.2014 є офіційним документом, який підтверджує факт наявності взаємовідносин між суб`єктами господарювання, знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці та час, продовжуючи свій злочинний умисел, склала завідомо підроблений офіційний документ акт надання послуг №0303 від 18.04.2014 до договір рахунку №0196/10 від 05.02.2014, який посвідчує факт, настання наслідків правового характеру, а саме - встановлення виконання ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» взятих на себе зобов`язань за вищевказаним договором-рахунком, у який також внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження.

Тоді, ОСОБА_8 , з метою надання акту надання послуг №0303 від 18.04.2014 статусу офіційного документу, у який внесено завідомо недостовірні відомості, передала його на підпис керівнику державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», який особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ, який був роздрукований із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера.

Одночасно, з урахуванням даних зазначених у Висновку експертизи № 07.04.10-0444.14. від 22.04.2014 щодо кількості заявлених одиниць устаткування, кількості заявлених видів робіт підвищеної небезпеки та кількості працівників, що виконують роботи підвищеної небезпеки, вартість робіт з проведення експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання, який був виконаний фахівцями ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» за Договором №0196/10 від 05.02.2014 між ФОП « ОСОБА_13 » та ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», яка зазначена в договорі, додатку №1 до договору протоколі узгодження договірної ціни, акті надання послуг №0303 від 18.04.2014, розрахована в порушення вимог «Порядку визначення граничного розміру тарифу на проведення експертизи стану безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання», затвердженого постановою КабінетуМіністрів України№1251від 04.11.2009 - та занижена у сумі 682,08 гривні з ПДВ, через вираховування суми ПДВ із граничного розміру тарифу встановленого вищевказаною постановою та застосування невірного коефіцієнту.

Вона ж, 05.02.2014, перебуваючи на посаді провідного економіста державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці, будучи обізнаною у сфері своєї професійної діяльності, нормативно-правових актах, що регулюють діяльність вищевказаного підприємства, у невстановлений досудовим розслідуванням час, в порушення вимог постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009, діючи умисно, в інтересах третіх осіб, достовірно знаючи, що договори-рахунки укладені із суб`єктами господарювання є офіційними документами, повторно склала завідомо підроблений офіційний документ - договір-рахунок №0195/10 від 05.02.2014, укладений між ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» та ФОП « ОСОБА_14 », у який внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» щодо дотримання нормативних актів з охорони праці та промислової безпеки при виконанні робіт підвищеної небезпеки технічного обслуговування працівниками замовника, а саме у вказаному договорі вартість вказала 3045 гривень (включно із ПДВ), тоді як відповідно до постанови КМУ повинна була зазначити 3727,08 гривень (включно із ПДВ).

Так, ОСОБА_8 продовжуючи свійзлочинний умисел,з метоюподальшого приховуванняфакту внесеннянедостовірних відомостейдо офіційногодокументу договору-рахунку№0195/10від 05.02.2014,в частиніщодо вартостіекспертного обстеженнявідповідно доукладеного договору,знаходячись уневстановленому досудовимрозслідуванням місці,особисто склала додаток№1до вищевказаногодоговору -протокол узгодженнядоговірної ціни,згідно ізяким,сторони дійшлизгоди,щодо договірноїціни поданому договору,яка невідповідає вимогам постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009.

В подальшому, ОСОБА_8 , усвідомлюючи, що вищевказані документи створюють правові наслідки у вигляді перерахування на рахунок ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» грошових коштів від ФОП « ОСОБА_14 » за надані послуги по заниженій ціні, незважаючи на прямо передбачені вимоги чинного законодавства щодо формування граничної ціни (тарифу) на надання таких послуг та попередньо складені нею розрахунки, ОСОБА_8 , роздрукувала із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера завідомо підроблені офіційні документи - договір-рахунок №0195/10 від 05.02.2014 та додаток №1 до договору №0195/10 від 05.02.2014 протокол узгодження договірної ціни, після чого передала їх на підпис заступнику начальника державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду» ОСОБА_9 , який не усвідомлюючи протиправності своїх дій, а тому в злочинній змові з ОСОБА_8 не перебував, особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», після чого передав даний документ для підписання іншій стороні, та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ.

Після цього, ОСОБА_8 , достовірно володіючи інформацією, що договір-рахунок №0195/10 від 05.02.2014 є офіційним документом, який підтверджує факт наявності взаємовідносин між суб`єктами господарювання, знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці та час, продовжуючи свій злочинний умисел, склала завідомо підроблений офіційний документ акт надання послуг №0302 від 18.04.2014 до договір рахунку №0195/10 від 05.02.2014, який посвідчує факт, настання наслідків правового характеру, а саме - встановлення виконання ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» взятих на себе зобов`язань за вищевказаним договором-рахунком, у який також внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження.

Тоді, ОСОБА_8 , з метою надання акту надання послуг №0302 від 18.04.2014 статусу офіційного документу, у який внесено завідомо недостовірні відомості, передала його на підпис керівнику державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», який особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ, який був роздрукований із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера.

Одночасно, з урахуванням даних зазначених у Висновку експертизи № 07.04.10-0442.14. від 22.04.2014 щодо кількості заявлених одиниць устаткування, кількості заявлених видів робіт підвищеної небезпеки та кількості працівників, що виконують роботи підвищеної небезпеки, вартість робіт з проведення експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання, який був виконаний фахівцями ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» за Договором №0195/10 від 05.02.2014 між ФОП « ОСОБА_14 » та ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», яка зазначена в договорі, додатку №1 до договору протоколі узгодження договірної ціни, акті надання послуг №0302 від 18.04.2014, розрахована в порушення вимог «Порядку визначення граничного розміру тарифу на проведення експертизи стану безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання», затвердженого постановою КабінетуМіністрів України№1251від 04.11.2009 - та занижена у сумі 682,08 гривні з ПДВ, через вираховування суми ПДВ із граничного розміру тарифу встановленого вищевказаною постановою та застосування невірного коефіцієнту.

Вона ж, 13.06.2014, перебуваючи на посаді провідного економіста державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці, будучи обізнаною у сфері своєї професійної діяльності, нормативно-правових актах, що регулюють діяльність вищевказаного підприємства, у невстановлений досудовим розслідуванням час, в порушення вимог постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009, діючи умисно, в інтересах третіх осіб, достовірно знаючи, що договори-рахунки укладені із суб`єктами господарювання є офіційними документами, повторно склала завідомо підроблений офіційний документ - договір-рахунок №1054/10 від 13.06.2014, укладений між ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» та Товариством з обмеженою відповідальністю «Західелектромонтаж», у який внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» щодо дотримання нормативних актів з охорони праці та промислової безпеки при виконанні робіт підвищеної небезпеки технічного обслуговування працівниками замовника, а саме у вказаному договорі вартість вказала 2496,9 гривень (включно із ПДВ), тоді як відповідно до постанови КМУ повинна була зазначити 2996,28 гривень (включно із ПДВ).

Так, ОСОБА_8 продовжуючи свій злочинний умисел, з метою подальшого приховування факту внесення недостовірних відомостей до офіційного документу договору-рахунку №1054/10 від 13.06.2014, в частині щодо вартості експертного обстеження відповідно до укладеного договору, знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці, особисто склала додаток №1 до вищевказаного договору - протокол узгодження договірної ціни, згідно із яким, сторони дійшли згоди, щодо договірної ціни по даному договору, яка не відповідає вимогам постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009.

В подальшому, ОСОБА_8 ,усвідомлюючи,що вищевказані документи створюють правові наслідки у вигляді перерахування на рахунок ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» грошових коштів від Товариства з обмеженою відповідальністю «Західелектромонтаж» за надані послуги по заниженій ціні, незважаючи на прямо передбачені вимоги чинного законодавства щодо формування граничної ціни (тарифу) на надання таких послуг та попередньо складені нею розрахунки, ОСОБА_8 , роздрукувала із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера завідомо підроблені офіційні документи - договір-рахунок №1054/10 від 13.06.2014 та додаток №1 до договору №1054/10 від 13.06.2014 протокол узгодження договірної ціни, після чого передала їх на підпис начальнику державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду» ОСОБА_10 , який не усвідомлюючи протиправності своїх дій, а тому в злочинній змові з ОСОБА_8 не перебував, особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», після чого передав даний документ для підписання іншій стороні, та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ.

Після цього, ОСОБА_8 , достовірно володіючи інформацією, що договір-рахунок №1054/10 від 13.06.2014 є офіційним документом, який підтверджує факт наявності взаємовідносин між суб`єктами господарювання, знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці та час, продовжуючи свій злочинний умисел, склала завідомо підроблений офіційний документ акт надання послуг №3764 від 24.06.2014 до договір-рахунку №1054/10 від 13.06.2014, який посвідчує факт, настання наслідків правового характеру, а саме - встановлення виконання ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» взятих на себе зобов`язань за вищевказаним договором-рахунком, у який також внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження.

Тоді, ОСОБА_8 , з метою надання акту надання послуг №3764 від 24.06.2014 статусу офіційного документу, у який внесено завідомо недостовірні відомості, передала його на підпис керівнику державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», який особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ, який був роздрукований із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера.

Одночасно, з урахуванням даних зазначених у Висновку експертизи № 07.04.10-0710.14. від 20.06.2014 щодо кількості заявлених одиниць устаткування, кількості заявлених видів робіт підвищеної небезпеки та кількості працівників, що виконують роботи підвищеної небезпеки, вартість робіт з проведення експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання, який був виконаний фахівцями ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» за Договором №1054/10 від 13.06.2014 між Товариством з обмеженою відповідальністю «Західелектромонтаж» та ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», яка зазначена в договорі, додатку №1 до договору протоколі узгодження договірної ціни, акті надання послуг №3764 від 24.06.2014, розрахована в порушення вимог «Порядку визначення граничного розміру тарифу на проведення експертизи стану безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання», затвердженого постановою КабінетуМіністрів України№1251від 04.11.2009 - та занижена у сумі 499,38 гривні з ПДВ, через вираховування суми ПДВ із граничного розміру тарифу, встановленого вищевказаною постановою.

Вона ж, 04.07.2014, перебуваючи на посаді провідного економіста державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці, будучи обізнаною у сфері своєї професійної діяльності, нормативно-правових актах, що регулюють діяльність вищевказаного підприємства, у невстановлений досудовим розслідуванням час, в порушення вимог постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009, діючи умисно, в інтересах третіх осіб, достовірно знаючи, що договори-рахунки укладені із суб`єктами господарювання є офіційними документами, повторно склала завідомо підроблений офіційний документ - договір-рахунок №1196/10 від 04.07.2014, укладений між ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» та ТОВ «Євровуд Україна», у який внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» щодо дотримання нормативних актів з охорони праці та промислової безпеки при виконанні робіт підвищеної небезпеки технічного обслуговування працівниками замовника, а саме у вказаному договорі вартість вказала 2618,70 гривень (включно із ПДВ), тоді як відповідно до постанови КМУ повинна була зазначити 3142,44 гривень (включно із ПДВ).

Так, ОСОБА_8 продовжуючи свій злочинний умисел, з метою подальшого приховування факту внесення недостовірних відомостей до офіційного документу договору-рахунку №1196/10 від 04.07.2014, в частині щодо вартості експертного обстеження відповідно до укладеного договору, знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці, особисто склала додаток №1 до вищевказаного договору - протокол узгодження договірної ціни, згідно із яким, сторони дійшли згоди, щодо договірної ціни по даному договору, яка не відповідає вимогам постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009.

В подальшому, ОСОБА_8 ,усвідомлюючи,що вищевказані документи створюють правові наслідки у вигляді перерахування на рахунок ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» грошових коштів від ТОВ «Євровуд Україна» за надані послуги по заниженій ціні, незважаючи на прямо передбачені вимоги чинного законодавства щодо формування граничної ціни (тарифу) на надання таких послуг та попередньо складені нею розрахунки, ОСОБА_8 , роздрукувала із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера завідомо підроблені офіційні документи - договір-рахунок №1196/10 від 04.07.2014 та додаток №1 до договору №1196/10 від 13.06.2014 протокол узгодження договірної ціни, після чого передала їх на підпис начальнику державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду» ОСОБА_10 , який не усвідомлюючи протиправності своїх дій, а тому в злочинній змові з ОСОБА_8 не перебував, особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», після чого передав даний документ для підписання іншій стороні, та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ.

Після цього, ОСОБА_8 , достовірно володіючи інформацією, що договір-рахунок №1196/10 від 04.07.2014 є офіційним документом, який підтверджує факт наявності взаємовідносин між суб`єктами господарювання, знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці та час, продовжуючи свій злочинний умисел, склала завідомо підроблений офіційний документ акт надання послуг №3911 від 18.08.2014 до договір-рахунку №1196/10 від 04.07.2014, який посвідчує факт, настання наслідків правового характеру, а саме - встановлення виконання ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» взятих на себе зобов`язань за вищевказаним договором-рахунком, у який також внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження.

Тоді, ОСОБА_8 , з метою надання акту надання послуг №3911 від 18.08.2014 статусу офіційного документу, у який внесено завідомо недостовірні відомості, передала його на підпис керівнику державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», який особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ, який був роздрукований із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера.

Одночасно, з урахуванням даних зазначених у Висновку експертизи № 07.04.10-0911.14. від 18.08.2014 щодо кількості заявлених одиниць устаткування, кількості заявлених видів робіт підвищеної небезпеки та кількості працівників, що виконують роботи підвищеної небезпеки, вартість робіт з проведення експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання, який був виконаний фахівцями ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» за Договором №1196/10 від 04.07.2014 між ТОВ «Євровуд Україна» та ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», яка зазначена в договорі, додатку №1 до договору протоколі узгодження договірної ціни, акті надання послуг №3911 від 18.08.2014, розрахована в порушення вимог «Порядку визначення граничного розміру тарифу на проведення експертизи стану безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання», затвердженого постановою КабінетуМіністрів України№1251від 04.11.2009 - та занижена у сумі 523,74 гривні з ПДВ, через вираховування суми ПДВ із граничного розміру тарифу, встановленого вищевказаною постановою.

Вона ж, 25.06.2014, перебуваючи на посаді провідного економіста державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці, будучи обізнаною у сфері своєї професійної діяльності, нормативно-правових актах, що регулюють діяльність вищевказаного підприємства, у невстановлений досудовим розслідуванням час, в порушення вимог постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009, діючи умисно, в інтересах третіх осіб, достовірно знаючи, що договори-рахунки укладені із суб`єктами господарювання є офіційними документами, повторно склала завідомо підроблений офіційний документ - договір-рахунок №1141/10 від 25.06.2014, укладений між ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» та ФОП « ОСОБА_15 », у який внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» щодо дотримання нормативних актів з охорони праці та промислової безпеки при виконанні робіт підвищеної небезпеки технічного обслуговування працівниками замовника, а саме у вказаному договорі вартість вказала 2436 гривень (включно із ПДВ), тоді як відповідно до постанови КМУ повинна була зазначити 2923,2 гривень (включно із ПДВ).

Так, ОСОБА_8 продовжуючи свійзлочинний умисел,з метоюподальшого приховуванняфакту внесеннянедостовірних відомостейдо офіційногодокументу договору-рахунку№1141/10від 25.06.2014,в частиніщодо вартостіекспертного обстеженнявідповідно доукладеного договору,знаходячись уневстановленому досудовимрозслідуванням місці,особисто склала додаток№1до вищевказаногодоговору -протокол узгодженнядоговірної ціни,згідно ізяким, сторони дійшли згоди, щодо договірної ціни по даному договору, яка не відповідає вимогам постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009.

В подальшому, ОСОБА_8 , усвідомлюючи, що вищевказані документи створюють правові наслідки у вигляді перерахування на рахунок ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» грошових коштів від ФОП « ОСОБА_15 » за надані послуги по заниженій ціні, незважаючи на прямо передбачені вимоги чинного законодавства щодо формування граничної ціни (тарифу) на надання таких послуг та попередньо складені нею розрахунки, ОСОБА_8 , роздрукувала із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера завідомо підроблені офіційні документи - договір-рахунок №1141/10 від 25.06.2014 та додаток №1 до договору №1141/10 від 25.06.2014 протокол узгодження договірної ціни, після чого передала їх на підпис начальнику державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду» ОСОБА_10 , який не усвідомлюючи протиправності своїх дій, а тому в злочинній змові з ОСОБА_8 не перебував, особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», після чого передав даний документ для підписання іншій стороні, та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ.

Після цього, ОСОБА_8 , достовірно володіючи інформацією, що договір-рахунок №1141/10 від 25.06.2014 є офіційним документом, який підтверджує факт наявності взаємовідносин між суб`єктами господарювання, знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці та час, продовжуючи свій злочинний умисел, склала завідомо підроблений офіційний документ акт надання послуг №3862 від 05.08.2014 до договір-рахунку №1141/10 від 25.06.2014, який посвідчує факт, настання наслідків правового характеру, а саме - встановлення виконання ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» взятих на себе зобов`язань за вищевказаним договором-рахунком, у який також внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження.

Тоді, ОСОБА_8 , з метою надання акту надання послуг №3862 від 05.08.2014 статусу офіційного документу, у який внесено завідомо недостовірні відомості, передала його на підпис керівнику державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», який особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ, який був роздрукований із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера.

Одночасно, з урахуванням даних зазначених у Висновку експертизи № 07.04.10-0829.14. від 21.07.2014 щодо кількості заявлених одиниць устаткування, кількості заявлених видів робіт підвищеної небезпеки та кількості працівників, що виконують роботи підвищеної небезпеки, вартість робіт з проведення експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання, який був виконаний фахівцями ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» за Договором №1141/10 від 25.06.2014 між ФОП « ОСОБА_15 » та ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», яка зазначена в договорі, додатку №1 до договору протоколі узгодження договірної ціни, акті надання послуг №3862 від 05.08.2014, розрахована в порушення вимог «Порядку визначення граничного розміру тарифу на проведення експертизи стану безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання», затвердженого постановою КабінетуМіністрів України№1251від 04.11.2009 - та занижена у сумі 487,2 гривні з ПДВ, через вираховування суми ПДВ із граничного розміру тарифу, встановленого вищевказаною постановою.

Вона ж, 19.08.2014, перебуваючи на посаді провідного економіста державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці, будучи обізнаною у сфері своєї професійної діяльності, нормативно-правових актах, що регулюють діяльність вищевказаного підприємства, у невстановлений досудовим розслідуванням час, в порушення вимог постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009, діючи умисно, в інтересах третіх осіб, достовірно знаючи, що договори-рахунки укладені із суб`єктами господарювання є офіційними документами, повторно склала завідомо підроблений офіційний документ - договір-рахунок №1418/10 від 19.08.2014, укладений між ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» та ДП «Прибузьке лісове господарство», у який внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» щодо дотримання нормативних актів з охорони праці та промислової безпеки при виконанні робіт підвищеної небезпеки технічного обслуговування працівниками замовника, а саме у вказаному договорі вартість вказала 2557,80 гривень (включно із ПДВ), тоді як відповідно до постанови КМУ повинна була зазначити 3069,36 гривень (включно із ПДВ).

Так, ОСОБА_8 продовжуючи свій злочинний умисел, з метою подальшого приховування факту внесення недостовірних відомостей до офіційного документу договору-рахунку №1418/10 від 19.08.2014, в частині щодо вартості експертного обстеження відповідно до укладеного договору, знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці, особисто склала додаток №1 до вищевказаного договору - протокол узгодження договірної ціни, згідно із яким, сторони дійшли згоди, щодо договірної ціни по даному договору, яка не відповідає вимогам постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009.

В подальшому, ОСОБА_8 ,усвідомлюючи,щовищевказані документи створюють правові наслідки у вигляді перерахування на рахунок ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» грошових коштів від ДП «Прибузьке лісове господарство» за надані послуги по заниженій ціні, незважаючи на прямо передбачені вимоги чинного законодавства щодо формування граничної ціни (тарифу) на надання таких послуг та попередньо складені нею розрахунки, ОСОБА_8 , роздрукувала із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера завідомо підроблені офіційні документи - договір-рахунок №1418/10 від 19.08.2014 та додаток №1 до договору №1418/10 від 19.08.2014 протокол узгодження договірної ціни, після чого передала їх на підпис начальнику державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду» ОСОБА_10 , який не усвідомлюючи протиправності своїх дій, а тому в злочинній змові з ОСОБА_8 не перебував, особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», після чого передав даний документ для підписання іншій стороні, та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ.

Після цього, ОСОБА_8 , достовірно володіючи інформацією, що договір-рахунок №1418/10 від 19.08.2014 є офіційним документом, який підтверджує факт наявності взаємовідносин між суб`єктами господарювання, знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці та час, продовжуючи свій злочинний умисел, склала завідомо підроблений офіційний документ акт надання послуг №4172 від 11.09.2014 до договір-рахунку №1418/10 від 19.08.2014, який посвідчує факт, настання наслідків правового характеру, а саме - встановлення виконання ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» взятих на себе зобов`язань за вищевказаним договором-рахунком, у який також внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження.

Тоді, ОСОБА_8 , з метою надання акту надання послуг №4172 від 11.09.2014 статусу офіційного документу, у який внесено завідомо недостовірні відомості, передала його на підпис керівнику державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», який особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ, який був роздрукований із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера.

Одночасно,з урахуваннямданих зазначениху Висновкуекспертизи №07.04.10-0979.14.від 11.09.2014щодо кількостізаявлених одиницьустаткування,кількості заявленихвидів робітпідвищеної небезпекита кількостіпрацівників,що виконуютьроботи підвищеноїнебезпеки,вартість робітз проведенняекспертизи стануохорони праціта безпекипромислового виробництвасуб`єктагосподарювання,який буввиконаний фахівцямиДП «Волинськийекспертно-технічнийцентр ДержгірпромнаглядуУкраїни» заДоговором №1418/10від 19.08.2014між ДП«Прибузьке лісовегосподарство» таДП «Волинськийекспертно-технічнийцентр ДержгірпромнаглядуУкраїни»,яка зазначенав договорі,додатку №1до договору протоколіузгодження договірноїціни,акті наданняпослуг №4172від 11.09.2014,розрахована впорушення вимог«Порядку визначенняграничного розмірутарифу напроведення експертизистану безпекипромислового виробництвасуб`єктагосподарювання»,затвердженого постановою КабінетуМіністрів України№1251від 04.11.2009 - та занижена у сумі 511,56 гривні з ПДВ, через вираховування суми ПДВ із граничного розміру тарифу, встановленого вищевказаною постановою.

Вона ж, 30.01.2014, перебуваючи на посаді провідного економіста державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці, будучи обізнаною у сфері своєї професійної діяльності, нормативно-правових актах, що регулюють діяльність вищевказаного підприємства, у невстановлений досудовим розслідуванням час, в порушення вимог постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009, діючи умисно, в інтересах третіх осіб, достовірно знаючи, що договори-рахунки укладені із суб`єктами господарювання є офіційними документами, повторно склала завідомо підроблений офіційний документ - договір-рахунок №0149/7 від 30.01.2014, укладений між ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» та Товариством з обмеженою відповідальністю «Газгарант», у який внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» щодо дотримання нормативних актів з охорони праці та промислової безпеки при виконанні робіт підвищеної небезпеки технічного обслуговування працівниками замовника, а саме у вказаному договорі вартість вказала 2557,80 гривень (включно із ПДВ), тоді як відповідно до постанови КМУ повинна була зазначити 3069,36 гривень (включно із ПДВ).

Так, ОСОБА_8 продовжуючи свійзлочинний умисел,з метоюподальшого приховуванняфакту внесеннянедостовірних відомостейдо офіційногодокументу договору-рахунку№0149/7від 30.01.2014,в частиніщодо вартостіекспертного обстеженнявідповідно доукладеного договору,знаходячись уневстановленому досудовимрозслідуванням місці,особисто склала додаток№1до вищевказаногодоговору -протокол узгодженнядоговірної ціни,згідно ізяким,сторони дійшлизгоди,щодо договірноїціни поданому договору,яка невідповідає вимогам постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009.

В подальшому, ОСОБА_8 , усвідомлюючи, що вищевказані документи створюють правові наслідки у вигляді перерахування на рахунок ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» грошових коштів від Товариства з обмеженою відповідальністю «Газгарант» за надані послуги по заниженій ціні, незважаючи на прямо передбачені вимоги чинного законодавства щодо формування граничної ціни (тарифу) на надання таких послуг та попередньо складені нею розрахунки, ОСОБА_8 , роздрукувала із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера завідомо підроблені офіційні документи - договір-рахунок №0149/7 від 30.01.2014 та додаток №1 до договору №0149/7 від 30.01.2014 протокол узгодження договірної ціни, після чого передала їх на підпис начальнику державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду» ОСОБА_10 , який не усвідомлюючи протиправності своїх дій, а тому в злочинній змові з ОСОБА_8 не перебував, особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», після чого передав даний документ для підписання іншій стороні, та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ.

Після цього, ОСОБА_8 , достовірно володіючи інформацією, що договір-рахунок №0149/7 від 30.01.2014 є офіційним документом, який підтверджує факт наявності взаємовідносин між суб`єктами господарювання, знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці та час, продовжуючи свій злочинний умисел, склала завідомо підроблений офіційний документ акт надання послуг №0230 від 27.02.2014 до договір-рахунку №0149/7 від 30.01.2014, який посвідчує факт, настання наслідків правового характеру, а саме - встановлення виконання ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» взятих на себе зобов`язань за вищевказаним договором-рахунком, у який також внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження.

Тоді, ОСОБА_8 , з метою надання акту надання послуг №0230 від 27.02.2014 статусу офіційного документу, у який внесено завідомо недостовірні відомості, передала його на підпис керівнику державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», який особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ, який був роздрукований із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера.

Одночасно, з урахуванням даних зазначених у Висновку експертизи № 07-04-07-0193.14. від 27.02.2014 щодо кількості заявлених одиниць устаткування, кількості заявлених видів робіт підвищеної небезпеки та кількості працівників, що виконують роботи підвищеної небезпеки, вартість робіт з проведення експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання, який був виконаний фахівцями ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» за Договором №0149/7 від 30.01.2014 між Товариством з обмеженою відповідальністю «Газгарант» та ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», яка зазначена в договорі, додатку №1 до договору протоколі узгодження договірної ціни, акті надання послуг №0230 від 27.02.2014, розрахована в порушення вимог «Порядку визначення граничного розміру тарифу на проведення експертизи стану безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання», затвердженого постановою КабінетуМіністрів України№1251від 04.11.2009 - та занижена у сумі 511,56 гривні з ПДВ, через вираховування суми ПДВ із граничного розміру тарифу, встановленого вищевказаною постановою.

Вона ж, 06.03.2014, перебуваючи на посаді провідного економіста державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці, будучи обізнаною у сфері своєї професійної діяльності, нормативно-правових актах, що регулюють діяльність вищевказаного підприємства, у невстановлений досудовим розслідуванням час, в порушення вимог постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009, діючи умисно, в інтересах третіх осіб, достовірно знаючи, що договори-рахунки укладені із суб`єктами господарювання є офіційними документами, повторно склала завідомо підроблений офіційний документ - договір-рахунок №0466/7 від 03.04.2014, укладений між ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» та «Іваничівською центральною районною лікарнею», у який внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» щодо дотримання нормативних актів з охорони праці та промислової безпеки при виконанні робіт підвищеної небезпеки технічного обслуговування працівниками замовника, а саме у вказаному договорі вартість вказала 2618,70 гривень (включно із ПДВ), тоді як відповідно до постанови КМУ повинна була зазначити 3142,44 гривень (включно із ПДВ).

В подальшому, ОСОБА_8 , усвідомлюючи, що вищевказаний документ створює правові наслідки у вигляді перерахування на рахунок ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» грошових коштів від «Іваничівської центральної районною лікарні» за надані послуги по заниженій ціні, незважаючи на прямо передбачені вимоги чинного законодавства щодо формування граничної ціни (тарифу) на надання таких послуг та попередньо складені нею розрахунки, ОСОБА_8 , роздрукувала із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера завідомо підроблений офіційний документ - договір-рахунок №0466/7 від 03.04.2014 після чого передала його на підпис заступнику начальника державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду» ОСОБА_9 , який не усвідомлюючи протиправності своїх дій, а тому в злочинній змові з ОСОБА_8 не перебував, особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», після чого передав даний документ для підписання іншій стороні, та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ.

Після цього, ОСОБА_8 , достовірно володіючи інформацією, що договір-рахунок №0466/7 від 03.04.2014 є офіційним документом, який підтверджує факт наявності взаємовідносин між суб`єктами господарювання, знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці та час, продовжуючи свій злочинний умисел, склала завідомо підроблений офіційний документ акт надання послуг №0612 від 28.08.2014 до договір-рахунку №0466/7, який посвідчує факт, настання наслідків правового характеру, а саме - встановлення виконання ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» взятих на себе зобов`язань за вищевказаним договором-рахунком, у який також внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження.

Тоді, ОСОБА_8 , з метою надання акту надання послуг №0612 від 28.08.2014 статусу офіційного документу, у який внесено завідомо недостовірні відомості, передала його на підпис керівнику державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», який особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ, який був роздрукований із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера.

Одночасно, з урахуванням даних зазначених у Висновку експертизи № 07-04-07-0960.14. від 27.08.2014 щодо кількості заявлених одиниць устаткування, кількості заявлених видів робіт підвищеної небезпеки та кількості працівників, що виконують роботи підвищеної небезпеки, вартість робіт з проведення експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання, який був виконаний фахівцями ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» за Договором №0466/7 від 03.04.2014 між «Іваничівською центральною районною лікарнею» та ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», яка зазначена в договорі, акті надання послуг №0612 від 28.08.2014, розрахована в порушення вимог «Порядку визначення граничного розміру тарифу на проведення експертизи стану безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання», затвердженого постановою КабінетуМіністрів України№1251від 04.11.2009 - та занижена у сумі 523,74 гривні з ПДВ, через вираховування суми ПДВ із граничного розміру тарифу, встановленого вищевказаною постановою.

Вона ж, 26.06.2014, перебуваючи на посаді провідного економіста державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці, будучи обізнаною у сфері своєї професійної діяльності, нормативно-правових актах, що регулюють діяльність вищевказаного підприємства, у невстановлений досудовим розслідуванням час, в порушення вимог постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009, діючи умисно, в інтересах третіх осіб, достовірно знаючи, що договори-рахунки укладені із суб`єктами господарювання є офіційними документами, повторно склала завідомо підроблений офіційний документ - договір-рахунок №1150/7 від 26.06.2014, укладений між ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» та ПрАТ «Пусконалагоджувальне управління», у який внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» щодо дотримання нормативних актів з охорони праці та промислової безпеки при виконанні робіт підвищеної небезпеки технічного обслуговування працівниками замовника, а саме у вказаному договорі вартість вказала 4969,44 гривень (включно із ПДВ), тоді як відповідно до постанови КМУ повинна була зазначити 7308 гривень (включно із ПДВ).

Так, ОСОБА_8 продовжуючи свій злочинний умисел, з метою подальшого приховування факту внесення недостовірних відомостей до офіційного документу договору-рахунку №1150/7 від 26.06.2014, в частині щодо вартості експертного обстеження відповідно до укладеного договору, знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці, особисто склала додаток №1 до вищевказаного договору - протокол узгодження договірної ціни, згідно із яким, сторони дійшли згоди, щодо договірної ціни по даному договору, яка не відповідає вимогам постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009.

В подальшому, ОСОБА_8 , усвідомлюючи, що вищевказані документи створюють правові наслідки у вигляді перерахування на рахунок ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» грошових коштів від ПрАТ «Пусконалагоджувальне управління» за надані послуги по заниженій ціні, незважаючи на прямо передбачені вимоги чинного законодавства щодо формування граничної ціни (тарифу) на надання таких послуг та попередньо складені нею розрахунки, ОСОБА_8 , роздрукувала із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера завідомо підроблені офіційні документи - договір-рахунок №1150/7 від 26.06.2014 та додаток №1 до договору №1150/7 від 26.06.2014 протокол узгодження договірної ціни, після чого передала їх на підпис начальнику державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду» ОСОБА_10 , який не усвідомлюючи протиправності своїх дій, а тому в злочинній змові з ОСОБА_8 не перебував, особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», після чого передав даний документ для підписання іншій стороні, та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ.

Після цього, ОСОБА_8 , достовірно володіючи інформацією, що договір-рахунок №1150/7 від 26.06.2014 є офіційним документом, який підтверджує факт наявності взаємовідносин між суб`єктами господарювання, знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці та час, продовжуючи свій злочинний умисел, склала завідомо підроблений офіційний документ акт надання послуг №3870 від 09.10.2014 до договір-рахунку №1150/7 від 26.06.2014, який посвідчує факт, настання наслідків правового характеру, а саме - встановлення виконання ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» взятих на себе зобов`язань за вищевказаним договором-рахунком, у який також внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження.

Тоді, ОСОБА_8 , з метою надання акту надання послуг №3870 від 09.10.2014 статусу офіційного документу, у який внесено завідомо недостовірні відомості, передала його на підпис керівнику державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», який особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ, який був роздрукований із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера.

Одночасно, з урахуванням даних зазначених у Висновку експертизи № 07-04-07-1099.14. від 08.10.2014 щодо кількості заявлених одиниць устаткування, кількості заявлених видів робіт підвищеної небезпеки та кількості працівників, що виконують роботи підвищеної небезпеки, вартість робіт з проведення експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання, який був виконаний фахівцями ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» за Договором №1150/7 від 26.06.2014 між ПрАТ «Пусконалагоджувальне управління» та ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», яка зазначена в договорі, додатку №1 до договору протоколі узгодження договірної ціни, акті надання послуг №3870 від 09.10.2014, розрахована в порушення вимог «Порядку визначення граничного розміру тарифу на проведення експертизи стану безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання», затвердженого постановою КабінетуМіністрів України№1251від 04.11.2009 - та занижена у сумі 2338,56 гривні з ПДВ, через вираховування суми ПДВ із граничного розміру тарифу встановленого вищевказаною постановою та застосування невірного коефіцієнту.

Вона ж,16.07.2014,перебуваючи напосаді провідногоекономіста державного підприємства«Волинський експертно-технічнийцентр Держгірпромнагляду»,знаходячись уневстановленому досудовимрозслідуванням місці,будучи обізнаноюу сферісвоєї професійноїдіяльності,нормативно-правовихактах,що регулюютьдіяльність вищевказаногопідприємства,у невстановленийдосудовим розслідуваннямчас, впорушення вимог постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009, діючи умисно, в інтересах третіх осіб, достовірно знаючи, що договори-рахунки укладені із суб`єктами господарювання є офіційними документами, повторно склала завідомо підроблений офіційний документ - договір-рахунок №1278/7 від 16.07.2014, укладений між ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» та підприємством «ЯН-ТІ-С», у який внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» щодо дотримання нормативних актів з охорони праці та промислової безпеки при виконанні робіт підвищеної небезпеки технічного обслуговування працівниками замовника, а саме у вказаному договорі вартість вказала 2496,90 гривень (включно із ПДВ), тоді як відповідно до постанови КМУ повинна була зазначити 2996,28гривень (включно із ПДВ).

Так, ОСОБА_8 продовжуючи свійзлочинний умисел,з метоюподальшого приховуванняфакту внесеннянедостовірних відомостейдо офіційногодокументу договору-рахунку№1278/7від 16.07.2014,в частиніщодо вартостіекспертного обстеженнявідповідно доукладеного договору,знаходячись уневстановленому досудовимрозслідуванням місці,особисто склала додаток№1до вищевказаногодоговору -протокол узгодженнядоговірної ціни,згідно ізяким,сторони дійшлизгоди,щодо договірноїціни поданому договору,яка невідповідає вимогам постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009.

В подальшому, ОСОБА_8 , усвідомлюючи, що вищевказані документи створюють правові наслідки у вигляді перерахування на рахунок ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» грошових коштів від підприємства «ЯН-ТІ-С» за надані послуги по заниженій ціні, незважаючи на прямо передбачені вимоги чинного законодавства щодо формування граничної ціни (тарифу) на надання таких послуг та попередньо складені нею розрахунки, ОСОБА_8 , роздрукувала із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера завідомо підроблені офіційні документи - договір-рахунок №1278/7 від 16.07.2014 та додаток №1 до договору №1278/7 від 16.07.2014 протокол узгодження договірної ціни, після чого передала їх на підпис начальнику державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду» ОСОБА_10 , який не усвідомлюючи протиправності своїх дій, а тому в злочинній змові з ОСОБА_8 не перебував, особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», після чого передав даний документ для підписання іншій стороні, та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ.

Після цього, ОСОБА_8 , достовірно володіючи інформацією, що договір-рахунок №1278/7 від 16.07.2014 є офіційним документом, який підтверджує факт наявності взаємовідносин між суб`єктами господарювання, знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці та час, продовжуючи свій злочинний умисел, склала завідомо підроблений офіційний документ акт надання послуг №4006 від 17.09.2014 до договір-рахунку №1278/7 від 16.07.2014, який посвідчує факт, настання наслідків правового характеру, а саме - встановлення виконання ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» взятих на себе зобов`язань за вищевказаним договором-рахунком, у який також внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження.

Тоді, ОСОБА_8 , з метою надання акту надання послуг №4006 від 17.09.2014 статусу офіційного документу, у який внесено завідомо недостовірні відомості, передала його на підпис керівнику державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», який особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ, який був роздрукований із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера.

Одночасно, з урахуванням даних зазначених у Висновку експертизи № 07-04-07-0964.14. від 08.09.2014 щодо кількості заявлених одиниць устаткування, кількості заявлених видів робіт підвищеної небезпеки та кількості працівників, що виконують роботи підвищеної небезпеки, вартість робіт з проведення експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання, який був виконаний фахівцями ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» за Договором №1278/7 від 16.07.2014 між підприємством «ЯН-ТІ-С» та ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», яка зазначена в договорі, додатку №1 до договору протоколі узгодження договірної ціни, акті надання послуг №4006 від 17.09.2014, розрахована в порушення вимог «Порядку визначення граничного розміру тарифу на проведення експертизи стану безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання», затвердженого постановою КабінетуМіністрів України№1251від 04.11.2009 - та занижена у сумі 499,38 гривні з ПДВ, через вираховування суми ПДВ із граничного розміру тарифу встановленого вищевказаною постановою та застосування невірного коефіцієнту.

Вона ж, 21.05.2014, перебуваючи на посаді провідного економіста державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці, будучи обізнаною у сфері своєї професійної діяльності, нормативно-правових актах, що регулюють діяльність вищевказаного підприємства, у невстановлений досудовим розслідуванням час, в порушення вимог постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009, діючи умисно, в інтересах третіх осіб, достовірно знаючи, що договори-рахунки укладені із суб`єктами господарювання є офіційними документами, повторно склала завідомо підроблений офіційний документ - договір-рахунок №0916/18 від 21.05.2014, укладений між ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» та ДП «Колківське лісове господарство», у який внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» щодо дотримання нормативних актів з охорони праці та промислової безпеки при виконанні робіт підвищеної небезпеки технічного обслуговування працівниками замовника, а саме у вказаному договорі вартість вказала 2436 гривень (включно із ПДВ), тоді як відповідно до постанови КМУ повинна була зазначити 2923,2 гривень (включно із ПДВ).

Так, ОСОБА_8 продовжуючи свій злочинний умисел, з метою подальшого приховування факту внесення недостовірних відомостей до офіційного документу договору-рахунку №0916/18 від 21.05.2014, в частині щодо вартості експертного обстеження відповідно до укладеного договору, знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці, особисто склала додаток №1 до вищевказаного договору - протокол узгодження договірної ціни, згідно із яким, сторони дійшли згоди, щодо договірної ціни по даному договору, яка не відповідає вимогам постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009.

В подальшому, ОСОБА_8 , усвідомлюючи, що вищевказані документи створюють правові наслідки у вигляді перерахування на рахунок ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» грошових коштів від ДП «Колківське лісове господарство» за надані послуги по заниженій ціні, незважаючи на прямо передбачені вимоги чинного законодавства щодо формування граничної ціни (тарифу) на надання таких послуг та попередньо складені нею розрахунки, ОСОБА_8 , роздрукувала із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера завідомо підроблені офіційні документи - договір-рахунок №0916/18 від 21.05.2014 та додаток №1 до договору №0916/18 від 21.05.2014 протокол узгодження договірної ціни, після чого передала їх на підпис начальнику державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду» ОСОБА_10 , який не усвідомлюючи протиправності своїх дій, а тому в злочинній змові з ОСОБА_8 не перебував, особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», після чого передав даний документ для підписання іншій стороні, та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ.

Після цього, ОСОБА_8 , достовірно володіючи інформацією, що договір-рахунок №0916/18 від 21.05.2014 є офіційним документом, який підтверджує факт наявності взаємовідносин між суб`єктами господарювання, знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці та час, продовжуючи свій злочинний умисел, склала завідомо підроблений офіційний документ акт надання послуг №3593 від 30.05.2014 до договір-рахунку №0916/18 від 21.05.2014, який посвідчує факт, настання наслідків правового характеру, а саме - встановлення виконання ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» взятих на себе зобов`язань за вищевказаним договором-рахунком, у який також внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження.

Тоді, ОСОБА_8 , з метою надання акту надання послуг №3593 від 30.05.2014 статусу офіційного документу, у який внесено завідомо недостовірні відомості, передала його на підпис керівнику державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», який особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ, який був роздрукований із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера.

Одночасно, з урахуванням даних зазначених у Висновку експертизи № 07.04.18.0619.14. від 30.05.2014 щодо кількості заявлених одиниць устаткування, кількості заявлених видів робіт підвищеної небезпеки та кількості працівників, що виконують роботи підвищеної небезпеки, вартість робіт з проведення експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання, який був виконаний фахівцями ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» за Договором №0916/18 від 21.05.2014 між ДП «Колківське лісове господарство» та ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», яка зазначена в договорі, додатку №1 до договору протоколі узгодження договірної ціни, акті надання послуг №3593 від 30.05..2014, розрахована в порушення вимог «Порядку визначення граничного розміру тарифу на проведення експертизи стану безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання», затвердженого постановою КабінетуМіністрів України№1251від 04.11.2009 - та занижена у сумі 487,2 гривні з ПДВ, через вираховування суми ПДВ із граничного розміру тарифу встановленого вищевказаною постановою та застосування невірного коефіцієнту.

Вона ж, 15.05.2014, перебуваючи на посаді провідного економіста державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці, будучи обізнаною у сфері своєї професійної діяльності, нормативно-правових актах, що регулюють діяльність вищевказаного підприємства, у невстановлений досудовим розслідуванням час, в порушення вимог постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009, діючи умисно, в інтересах третіх осіб, достовірно знаючи, що договори-рахунки укладені із суб`єктами господарювання є офіційними документами, повторно склала завідомо підроблений офіційний документ - договір-рахунок №0867/3 від 15.05.2014, укладений між ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» та ПП «Луцьке районне підприємство по енергетиці», у який внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» щодо дотримання нормативних актів з охорони праці та промислової безпеки при виконанні робіт підвищеної небезпеки технічного обслуговування працівниками замовника, а саме у вказаному договорі вартість вказала 5846,40 гривень (включно із ПДВ), тоді як відповідно до постанови КМУ повинна була зазначити 7015,68 гривень (включно із ПДВ).

Так, ОСОБА_8 продовжуючи свій злочинний умисел, з метою подальшого приховування факту внесення недостовірних відомостей до офіційного документу договору-рахунку №0867/3 від 15.05.2014, в частині щодо вартості експертного обстеження відповідно до укладеного договору, знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці, особисто склала додаток №1 до вищевказаного договору - протокол узгодження договірної ціни, згідно із яким, сторони дійшли згоди, щодо договірної ціни по даному договору, яка не відповідає вимогам постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009.

В подальшому, ОСОБА_8 , усвідомлюючи, що вищевказані документи створюють правові наслідки у вигляді перерахування на рахунок ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» грошових коштів від ПП «Луцьке районне підприємство по енергетиці» за надані послуги по заниженій ціні, незважаючи на прямо передбачені вимоги чинного законодавства щодо формування граничної ціни (тарифу) на надання таких послуг та попередньо складені нею розрахунки, ОСОБА_8 , роздрукувала із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера завідомо підроблені офіційні документи - договір-рахунок №0867/3 від 15.05.2014 та додаток №1 до договору №0867/3 від 15.05.2014 протокол узгодження договірної ціни, після чого передала їх на підпис заступнику начальника державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду» ОСОБА_9 , який не усвідомлюючи протиправності своїх дій, а тому в злочинній змові з ОСОБА_8 не перебував, особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», після чого передав даний документ для підписання іншій стороні, та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ.

Після цього, ОСОБА_8 , достовірно володіючи інформацією, що договір-рахунок №0867/3 від 15.05.2014 є офіційним документом, який підтверджує факт наявності взаємовідносин між суб`єктами господарювання, знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці та час, продовжуючи свій злочинний умисел, склала завідомо підроблений офіційний документ акт надання послуг №3544 від 30.09.2014 до договір-рахунку №0867/3 від 15.05.2014, який посвідчує факт, настання наслідків правового характеру, а саме - встановлення виконання ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» взятих на себе зобов`язань за вищевказаним договором-рахунком, у який також внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження.

Тоді, ОСОБА_8 , з метою надання акту надання послуг №3544 від 30.09.2014 статусу офіційного документу, у який внесено завідомо недостовірні відомості, передала його на підпис керівнику державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», який особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ, який був роздрукований із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера.

Одночасно, з урахуванням даних зазначених у Висновку експертизи № 07.04.03.0654.14. від 11.06.2014 щодо кількості заявлених одиниць устаткування, кількості заявлених видів робіт підвищеної небезпеки та кількості працівників, що виконують роботи підвищеної небезпеки, вартість робіт з проведення експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання, який був виконаний фахівцями ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» за Договором №0867/3 від 15.05.2014 між ПП «Луцьке районне підприємство по енергетиці» та ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», яка зазначена в договорі, додатку №1 до договору протоколі узгодження договірної ціни, акті надання послуг №3544 від 30.09.2014, розрахована в порушення вимог «Порядку визначення граничного розміру тарифу на проведення експертизи стану безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання», затвердженого постановою КабінетуМіністрів України№1251від 04.11.2009 - та занижена у сумі 1169,28 гривні з ПДВ, через вираховування суми ПДВ із граничного розміру тарифу встановленого вищевказаною постановою та застосування невірного коефіцієнту.

Вона ж, 29.11.2013, перебуваючи на посаді провідного економіста державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці, будучи обізнаною у сфері своєї професійної діяльності, нормативно-правових актах, що регулюють діяльність вищевказаного підприємства, у невстановлений досудовим розслідуванням час, в порушення вимог постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009, діючи умисно, в інтересах третіх осіб, достовірно знаючи, що договори-рахунки укладені із суб`єктами господарювання є офіційними документами, повторно склала завідомо підроблений офіційний документ - договір-рахунок №2560/1 від 29.11.2013, укладений між ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» та ФОП « ОСОБА_16 », у який внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» щодо дотримання нормативних актів з охорони праці та промислової безпеки при виконанні робіт підвищеної небезпеки технічного обслуговування працівниками замовника, а саме у вказаному договорі вартість вказала 5792,35 гривень (включно із ПДВ), тоді як відповідно до постанови КМУ повинна була зазначити 7157,28 гривень (включно із ПДВ).

Так, ОСОБА_8 продовжуючи свій злочинний умисел, з метою подальшого приховування факту внесення недостовірних відомостей до офіційного документу договору-рахунку №2560/1 від 29.11.2013, в частині щодо вартості експертного обстеження відповідно до укладеного договору, знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці, особисто склала додаток №1 до вищевказаного договору - протокол узгодження договірної ціни, згідно із яким, сторони дійшли згоди, щодо договірної ціни по даному договору, яка не відповідає вимогам постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009.

В подальшому, ОСОБА_8 , усвідомлюючи, що вищевказані документи створюють правові наслідки у вигляді перерахування на рахунок ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» грошових коштів від ФОП « ОСОБА_16 » за надані послуги по заниженій ціні, незважаючи на прямо передбачені вимоги чинного законодавства щодо формування граничної ціни (тарифу) на надання таких послуг та попередньо складені нею розрахунки, ОСОБА_8 , роздрукувала із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера завідомо підроблені офіційні документи - договір-рахунок №2560/1 від 29.11.2013 та додаток №1 до договору №2560/1 від 29.11.2013 протокол узгодження договірної ціни, після чого передала їх на підпис начальнику державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду» ОСОБА_10 , який не усвідомлюючи протиправності своїх дій, а тому в злочинній змові з ОСОБА_8 не перебував, особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», після чого передав даний документ для підписання іншій стороні, та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ.

Після цього, ОСОБА_8 , достовірно володіючи інформацією, що договір-рахунок №2560/1 від 29.11.2013 є офіційним документом, який підтверджує факт наявності взаємовідносин між суб`єктами господарювання, знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці та час, продовжуючи свій злочинний умисел, склала завідомо підроблений офіційний документ акт надання послуг №3005 від 25.02.2014 до договір-рахунку №2560/1 від 29.11.2013, який посвідчує факт, настання наслідків правового характеру, а саме - встановлення виконання ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» взятих на себе зобов`язань за вищевказаним договором-рахунком, у який також внесла недостовірні відомості про вартість експертного обстеження.

Тоді, ОСОБА_8 , з метою надання акту надання послуг №3005 від 25.02.2014 статусу офіційного документу, у який внесено завідомо недостовірні відомості, передала його на підпис керівнику державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», який особисто в графі «начальник ОСОБА_10 », посвідчив вищевказаний договір своїм підписом та завірив його печаткою ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», та таким чином видав складений ОСОБА_8 завідомо підроблений офіційний документ, який був роздрукований із використанням невстановленого досудовим слідством офісного обладнання і техніки - комп`ютера тапринтера.

Одночасно, з урахуванням даних зазначених у Висновку експертизи № 07.04.01.0186.14. від 01.08.2014 щодо кількості заявлених одиниць устаткування, кількості заявлених видів робіт підвищеної небезпеки та кількості працівників, що виконують роботи підвищеної небезпеки, вартість робіт з проведення експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання, який був виконаний фахівцями ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» за Договором №2560/1 від 29.11.2013 між ФОП « ОСОБА_16 » та ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», яка зазначена в договорі, додатку №1 до договору протоколі узгодження договірної ціни, акті надання послуг №3005 від 25.02.2014, розрахована в порушення вимог «Порядку визначення граничного розміру тарифу на проведення експертизи стану безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання», затвердженого постановою КабінетуМіністрів України№1251від 04.11.2009 - та занижена у сумі 1364,93 гривні з ПДВ, через вираховування суми ПДВ із граничного розміру тарифу встановленого вищевказаною постановою та застосування невірного коефіцієнту.

Таким чином, органом досудового розслідування ОСОБА_8 обвинувачується у складанні працівником юридичної особи будь-якої форми власності, який не є службовою особою, завідомо підроблених офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичне значення або надають певні права чи звільняють від обов`язків, вчиненими повторно, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.358 КК України.

Вищевказане обвинувачення не знайшло свого об`єктивного підтвердження в ході судового розгляду даного кримінального провадження з огляду на наступне.

Обвинувачена ОСОБА_8 свою вину у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень заперечила, від надання показань у справі відмовилась, на підставіст. 63 Конституції України.

За клопотанням сторони обвинувачення, судом було допитано ряд свідків у даному кримінальному провадженні.

Так, допитаний як свідок ОСОБА_17 суду дав показання, що він близько 13 років виконував функції ІТ працівника ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», тобто виконував роботу, пов`язану з комп`ютерним обладнанням та програмним забезпеченням на вказаному підприємстві. Договори складалися наступним чином, а саме: приносилася заявка, візувалася керівником підприємства, далі розцінювалася економістом, після чого в програму 1С вносилися показники відносно розцінок, які були вже створені (пораховані). В подальшому вже сама програма формувала договір, акт виконаних робіт, розрахунків, протоколу погодження договірної ціни і всі необхідні документи які були необхідні для підприємства. ОСОБА_8 на підприємстві працювала економістом, створювала в програмі 1С вартість, ціну договору і акти. Також, вказав що в 2017 році був присутній при огляді слідчим комп`ютера, дозвіл якого надавався керівником.

Свідок ОСОБА_18 суду дав показання, що працював на посаді начальника відділу Управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області. В 2017 році під час проведення аудиту ДП «Волинський екпертно-технічний центр Держпраці» ним було досліджено питання, щодо правильності застосування постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009. Працівниками Управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області разом із працівниками експертного центру, були розраховані можливі втрати внаслідок неправильного застосування постанови Кабінету Міністрів України №1251. В ході проведення аудиту було виявлено, що ОСОБА_8 невірно нараховує граничний розмір тарифу згідно вищевказаної постанови. Після чого матеріали перевірки було направлено до СУ ГУНП у Волинській області. Згодом, документи були направлені на судово-бухгалтерську експертизу, якою було підтверджено збитки.

Свідок ОСОБА_19 суду дала показання, що у 2017 році вона була в складі групи перевіряючих, які проводили аудит ДП «Волинський екпертно-технічний центр Держпраці» за 2014-2017 роки. В результаті аудиту були встановлені порушення фінансового законодавства, які були висвітлені в матеріалах звіту. Під час аудиту було встановлено неправильне застосування працівниками ДП постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009, внаслідок чого підприємством недоотримано доходи.

Свідок ОСОБА_20 суду показала, що працювала провідним спеціалістом ДП «Волинський екпертно-технічний центр Держпраці», до кола її посадових обов`язків входило зокрема робота в програмі 1С (виписка договорів, занесення інформації про клієнта). Всі договори були різних типів. Спочатку на підприємство надходила заявка до керівника, він її візував, а коли заявка надходила до економіста, то вона оцінювала роботи, після чого вносила суму в комп`ютер. У 2015-2016 роках на підприємстві працювала ОСОБА_8 , до кола її обов`язків, серед іншого, входило складання звітів, розрахунки вартості робіт. Кожен працівник підприємства мав до програми свій пароль та заходив в систему через нього.

Свідок ОСОБА_9 суду дав показання про те, що працював керівником ДП «Волинський експертно-технічний центр Держпраці». У 2009 році вийшла постанова Кабінету Міністрів України №1251, яка, на його думку, є недосконалою. Недосконалість постанови, на його погляд, полягає в тому, що у ній не розкрито поняття граничного тарифу та його точний розрахунок. Вказав, що ОСОБА_8 на підприємстві проводила розрахунки вартості робіт, які також погоджує із з експертом, після чого договори роздруковує і провідний інженер його підписує.

Свідок ОСОБА_21 суду дав показання, що ним було проведено перевірку окремих питань фінансово господарської діяльності ДП «Волинський експертно-технічний центр Держпраці» за період 2012-2015рр., на підставі наданих слідчим СУ ГУНП у Волинській області документів, за результатом якої було складено довідку перевірки та встановлено ряд порушень. Зокрема, було проведено перевірку достовірності визначення граничного розміру тарифу на проведення експертизи стану безпеки промислового виробництва суб`єктів господарювання на основі вихідних даних замовника. Проведеною перевіркою було встановлено порушення при визначенні договірної вартості експертизи, а саме підприємство вираховувало суму ПДВ з граничного розміру тарифу, внаслідок чого зменшено розмір граничного тарифу. Окрім цього, не вірно було застосовано коефіцієнти, які наведенні в таблиці. За окремими договорами рахунків встановлені випадки застосування відповідальними особами підприємства занижених коефіцієнтів у розмірі 0,6 до 0,75 до розміру граничного розміру тарифу. Також, в ході перевірки було проведено розрахунок за рядом договорів та встановлено, що підприємством недоотримано доходів на суму 766352 грн 50 коп, в тому числі ПДВ на суму 127525 грн 05 коп.

Свідок ОСОБА_22 суду дав показання, що з 2015 року займає посаду керівника ДП «Волинський експортно-технічний центр Держпраці». На даний час на підприємстві проводиться розрахунок граничного розміру тарифу у чіткій відповідності із вимогами постанови Кабінету Міністрів України №1251 від 04.11.2009. Підставою для укладення договору з підприємством є заява відповідно до положення. Так, на підприємство надходить заявка, тоді ставиться візування на виконавця, далі заявка поступає у відділ по роботі з клієнтами, в якому знаходиться юрист та економіст, після чого вони розробляють договір, роблять калькуляцію, а далі надходять проекти, які підписуються керівником. Також зазначив, що економіст повинен діяти відповідно до своєї посадової інструкції. Керівник підписує акт виконаних робіт та висновок експертиз. Договір рахунку формується згідно постанови і калькуляції. Окрім того, в договорі рахунку зазначається вартість рахунку. Калькуляцію підписує юрисконсульт і економіст.

Свідок ОСОБА_10 суду дав показання про те, що він з лютого 2012 по квітень 2015 року працював на посаді директора ДП «Волинський експортно-технічний центр Держпраці». Вказав, що при визначенні розміру граничного тарифу на підприємстві застосовувалась постанова Кабінету Міністрів України №1251. Окрім того, використовувалися галузеві норми. Коли замовник подавав на підприємство заяву, то працівники розробляли рахунки по галузевих нормах та погоджували договірну ціну із замовником. Протокол узгодження договірної ціни підписувався керівником і замовником, договір рахунок та акт наданих послуг підписував керівник, а сам висновок експерта підприємства підписувався начальником відділу та керівником.

Свідок ОСОБА_23 суду дала показання, що працювала на посаді головного бухгалтера в ДП «Волинський експортно-технічний центр Держпраці» близько 9 місяців. В її обов`язки входило управління статистичного відділу, подання звітності, нарахування заробітної плати, банківські операції та ін. Також зазначила, що до обрахунків тарифів по експертизах ніякого відношення не мала і як саме відбувалися розрахунки їй невідомо.

Окрім того, в судовому засіданні стороною обвинувачення також надано та судом досліджено наступні письмові та речові докази.

Зокрема, копію аудиторського звіту державного фінансового аудиту діяльності державного підприємства «Волинський експортно-технічний центр Держпраці» за період роботи з 01.01.2014 по 01.02.2017; протокол розбіжностей до аудиторського звіту за період 01.01.2014 по 01.02.2017; звіти про фінансові результати (звіт про сукупний дохід, звіт про фінансовий стан) за 2014, 2015, 2016; копія наказу №044 від 27.06.2012 про затвердження положення про порядок ведення договірної роботи у ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгіпромнагляд України»; копія положення затвердженого наказом начальника №044 від 27.06.2012 про порядок ведення договірної роботи в ДП «Волинський ЕТЦ»; копіями наказів №050 від 30.06.2011, №004 від 19.01.2012, №020 від 27.02.2013, №096 від 31.12.2014, №65 від 03.2016 про ведення в дію технологічних карт на виконання робіт та послуг, які здійснює ДП «Волинський ЕТЦ» з 01.07.2011, 19.01.2012, 01.03.2013, 05.01.2015, 01.04.2016; копія наказу директора ДП «Волинський ЕТЦ» ОСОБА_22 №66 від 28.03.2016 про ведення в дію тарифів на виконання робіт та послуг, які здійснює ДП «Волинській експортно-технічний центр»; копія договору рахунку №2308/17 від 07.11.2013; копія акту надання послуг №2835 від 14.05.2014; копія розрахунку вартості обстеження обладнання по Одеській філії; копія договору рахунку №2593/17 від 05.12.2013; копія акту надання послуг №3040 від 28.08.2014; копія даних про недоотриманні доходи ДП «Волинський експортно-технічний центр Держпраці» у 2014-2015 роках; копія ухвали від 15.08.2017 про надання тимчасового доступу до речей та документів; копія протоколу тимчасово доступу до речей та документів від 29.08.2017, складеного старшим о/у УЗЕ у Волинській області ДЗЕ НП України ОСОБА_24 ; заява замовника ФОП ОСОБА_11 ; договір рахунку №0006/10 від 09.01.2014; акт надання послуг №0006 від 31.01.2014; висновок експертизи №07.04.10-0051.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; договір-рахунок №2719/10 від 24.12.2013; акт надання послуг №3177 від 14 лютого 2014; протокол узгодженої договірної ціни від 24.12.2013; висновок експертизи №07.04.10-0139.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; заява замовника ОСОБА_12 ; договір-рахунок №0197/10 від 05.02.2014; акт надання послуг №0304 від 18 квітня 2014; протоколом узгодженої ціни від 05.02.2014; висновок експертизи №07.04.10-0446.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; висновок експертизи №07.04.10-0447.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; заява замовника ОСОБА_13 ; договір-рахунок №0196/10 від 05.02.2014; акт надання послуг №0303 від 18.04.2014; протоколом узгодження договірної ціни від 05.02.2014; висновок експертизи №07.04.10-0444.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; висновок експертизи №07.04.10-0445.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; заява заявника ОСОБА_14 ; договір-рахунок №0195/10 від 05.02.2014; акт надання послуг №0302 від 18.04.2014; протоколом узгодження договірної ціни; висновок експертизи №07.04.10-0442.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; висновок експертизи №07.04.10-0443.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; заява заявника ТзОВ «Західелектромонтаж»; договір-рахунок №1054/10 від 13.06.2014; акт надання послуг №3764 від 24.06.2014; протоколом узгодження договірної ціни від 13.06.21014; висновок експертизи №07.04.10-0710.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; договір-рахунок №1196/10 від 04.07.2014; акт надання послуг №3911 від 18.08.2014; протоколом узгодження договірної ціни від 04.07.2014; висновок експертизи №07.04.10-0911.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; договір-рахунок №1141/10 від 25.06.2014; акт надання послуг №3862 від 05.08.2014; протоколом узгодження договірної ціни від 25.06.2014; висновок експертизи №07.04.10-0829.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; заява заявника ДП «Прибузьке лісове господарство»; договір-рахунок №1418/10 від 19.08.2014; акт надання послуг №4172 від 11.09.2014; протоколом узгодження договірної ціни від 19.08.2014; висновок експертизи №07.04.10-0979.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; договір-рахунок №2560/1 від 29.11.2013; акт надання послуг №3005 від 25.02.2014; протоколом узгодження договірної ціни від 29.11.2013; висновок експертизи №07.04.01.0186.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; заява замовника ТзОВ «Газгарант»; договір-рахунок №0149/7 від 30.01.2014; протокол узгодження договірної ціни від 30.01.2014; акт надання послуг №0230 від 27.02.2014; висновок експертизи №07-04-07-0193.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; висновок експертизи №07-04-07-0194.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; заява замовника Іваничівська центральна районна лікарня; договір-рахунок №0466/7 від 03.04.2014; акт надання послуг №0612 від 28.08.2014; висновок експертизи №07-04-07-0960.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; заява заявника ПрАТ «Пусконалагоджувальне управління; договір-рахунок №1150/7 від 26.06.2014; акт надання послуг №3870 від 09.10.2014; протоколом узгодження договірної ціни від 26.06.2014; висновок експертизи №07-04-07-1099.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; висновок експертизи №07-04-07-1098.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; заява замовника підприємство «Ян-ТІ-С»; договір-рахунок №1278/7 від 16.07.2014; акт надання послуг №4006 від 17.09.2014; протоколом узгодження договірної ціни від 16.07.2014; висновок експертизи №07-04-07-0964.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; заява заявника ДП «Колківське лісове господарство»; договір-рахунок №0916/18 від 21.05.2014; акт надання послуг №3593 від 30.05.2014; протоколом узгодження договірної ціни від 21.05.2014; висновок експертизи №07.04.18.0619.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; заявника ПП «Луцьке районне підприємство по енергетиці»; договір-рахунок №0867/3 від 15.05.2014; акт надання послуг №3544 від 30.09.2014; протокол узгодження договірної ціни від 15.05.2014; висновок експертизи №07.04.03.0654.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; довідка перевірки в якості залученого спеціаліста від 27.08.2019; реєстр недоотриманих доходів ДП «Волинський ЕТЦ»; копія відомості експертного дослідження щодо недоотримання ДП «Волинський-експортно-технічний центр» доходів за період 2014-2016; копія висновку експерта №8624-8628 від 30.10.2019 за результатами проведення судово-економічної експертизи; копія відомості експертного дослідження щодо недоотримання ДП «Волинський-експортно-технічний центр» доходів за період 2013-2015; протокол огляду місця події від 07.08.2019; протокол огляду предметів від 08.08.2019; копія наказу начальника ДП «Волинський ЕТЦ» ОСОБА_9 №132-К від 14.10.2008 про прийняття на роботу ОСОБА_8 ; копія наказу директора ДП «Волинський ЕТЦ» ОСОБА_25 №125-К від 18.12.2015 про звільнення ОСОБА_8 із займаної посади провідного економіста за власним бажанням в зв`язку із виходом на пенсію; копія посадової інструкції провідного економіста ДП «Волинський експертно-технічний центр Національного науково-дослідного інституту промислової безпеки та охорони праці» ОСОБА_8 ; копія положення про фінансово-економічний відділ ДП «Волинський ЕТЦ»; копія статуту ДП «Волинський експертно-технічний центр держгірпромнагляду України».

Вищенаведені докази у їх сукупності, які подані стороною обвинувачення та безпосередньо досліджені в судовому засіданні, на думку суду, не доводять поза розумним сумнівом винуватість ОСОБА_8 у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.2, 3 ст.358 КК України, з огляду на наступне.

Ухвалою слідчого судді Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_26 від 15.08.2017 (Справа № 161/11906/17, Провадження № 1-кс/161/5450/17) було частково задоволено клопотання слідчого СГ СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_27 про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні № 12017030000000233 від 18.07.2017 за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 364 КК України та постановлено надати (забезпечити) дозвіл слідчому слідчої групи слідчого управління Головного управління Національної поліції у Волинській області ОСОБА_27 тимчасовий доступ та можливість вилучення (проведення виїмки) у ДП «Волинський експертно-технічний центр Держпраці» (код ЄДРПОУ 39472148), що за адресою: Волинська обл., м. Луцьк, вул. Кравчука, 22В, всіх оригіналів документів (листів-заяв суб`єктів господарювання та додатків до них, договорів, актів виконаних робіт, платіжних документів, які підтверджують оплату, калькуляції та/або розрахунок вартості наданих послуг, інші документи, висновків експертиз по стану охорони праці та безпеки промислового виробництва під час виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації обладнання), які подавались та складались при проведенні висновків експертиз по стану охорони праці та безпеки промислового виробництва під час виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації обладнання за період часу з 01.01.2014 по 01.02.2017 року, копій наказів і положень, методик про порядок проведення експертиз та визначення їх вартості, копій наказів про призначення службових осіб та посадові (функціональні) обов`язки службових осіб ДП «Волинський експертно-технічний центр Держпраці».

У задоволенні решти вимог цього ж клопотання, зокрема в частині надання тимчасового доступу до вищевказаних речей і документів іншому слідчому чи працівнику оперативного підрозділу було відмовлено.

В порушення умов вищевказаної ухвали, 16.08.2017 слідчим СГ СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_27 було надано доручення працівникам відповідного відділу/сектору УЗЕ у Волинській області ДЗЕ НП України здійснити тимчасовий доступ до речей та документів відповідно до ухвали слідчого судді Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_26 від 15.08.2017 (Справа № 161/11906/17, Провадження № 1-кс/161/5450/17).

Як вбачається із протоколу тимчасового доступу до речей і документів від 29.08.2017, ст. о/у УЗЕ у Волинській області ДЗЕ НПУ ОСОБА_24 було виконано вищевказану ухвалу та отримано тимчасовий доступ до речей і документів, які перебували у володінні ДП «Волинський експертно-технічний центр Держпраці», перелік яких зазначено, згідно опису від 29.08.2017.

Відповідно до п.5 ч.2 ст.131 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів є заходом забезпечення кримінального провадження.

Згідно ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

У відповідності до п.19 ч.1 ст.3 КПК України сторонами кримінального провадження є: з боку обвинувачення: слідчий, дізнавач, керівник органу досудового розслідування, керівник органу дізнання, прокурор, а також потерпілий, його представник та законний представник у випадках, установлених цим Кодексом; з боку захисту: підозрюваний, обвинувачений (підсудний), засуджений, виправданий, особа, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного чи виховного характеру або вирішувалося питання про їх застосування, їхні захисники та законні представники;

На підставі вимог ч.ч.1, 2 ст.9 КПК України під час кримінального провадження суд, слідчий суддя, прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий, інші службові особи органів державної влади зобов`язані неухильно додержуватися вимог Конституції України, цього Кодексу, міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, вимог інших актів законодавства.

Прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий зобов`язані всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження, виявити як ті обставини, що викривають, так і ті, що виправдовують підозрюваного, обвинуваченого, а також обставини, що пом`якшують чи обтяжують його покарання, надати їм належну правову оцінку та забезпечити прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.40 КПК України слідчий органу досудового розслідування уповноважений доручати проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій відповідним оперативним підрозділам.

Перелік та види слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій зазначений у Главах 20, 21 КПК України.

Із системного аналізу вищенаведених норм кримінального процесуального закону слідує, що тимчасовий доступ до речей і документів є заходом забезпечення кримінального провадження, дозвіл на проведення якого надається на підставі ухвали слідчого судді виключно сторонам кримінального провадження, до яких, серед іншого, відноситься слідчий та прокурор.

Слідчий, як вбачається з ч.2 ст.40 КПК України, має право у кримінальному провадженні доручити оперативним підрозділам проведення виключно слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, до переліку яких не відноситься тимчасовий доступ до речей і документів, оскільки це є заходом забезпечення кримінального провадження.

Відповідно до ч.ч.1, 2 ст. 84 КПК України доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Процесуальними джерелами доказів є показання, речові докази, документи, висновки експертів.

Згідно ч.1 ст.85 КПК України належними є докази, які прямо чи непрямо підтверджують існування чи відсутність обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, та інших обставин, які мають значення для кримінального провадження, а також достовірність чи недостовірність, можливість чи неможливість використання інших доказів.

У відповідності до ч.ч.1, 2 ст.86 КПК України доказ визнається допустимим, якщо він отриманий у порядку, встановленому цим Кодексом.

Недопустимий доказ не може бути використаний при прийнятті процесуальних рішень, на нього не може посилатися суд при ухваленні судового рішення.

На підставі вимог п. 1 ч.2, п.2 ч.3 ст. 87 КПК України суд зобов`язаний визнати істотними порушеннями прав людини і основоположних свобод, зокрема, такі діяння: здійснення процесуальних дій, які потребують попереднього дозволу суду, без такого дозволу або з порушенням його суттєвих умов.

Недопустимими є також докази, що були отримані після початку кримінального провадження шляхом реалізації органами досудового розслідування чи прокуратури своїх повноважень, не передбачених цим Кодексом, для забезпечення досудового розслідування кримінальних правопорушень.

Згідно ч.5 ст.101 КПК України висновок експерта не може ґрунтуватися на доказах, які визнані судом недопустимими.

За таких обставин, проведення 29.08.2017 ст. о/у УЗЕ у Волинській області ДЗЕ НПУ ОСОБА_24 у ДП «Волинський експертно-технічний центр Держпраці» тимчасового доступу до речей і документів на підставі доручення слідчого СГ СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_27 від 16.08.2017 та за відсутності надання такого дозволу в ухвалі слідчого судді Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_26 від 15.08.2017 (справа № 161/11906/17, провадження № 1-кс/161/5450/17), на думку суду, є суттєвим порушенням умов проведення такої процесуальної дії, що тягне за собою визнання такого доказу, а також доказів отриманих в результаті такої процесуальної дії недопустимими.

Так, на підставі п.1 ч.2 ст. 87 КПК України суд визнає недопустимими наступні докази, які подані стороною обвинувачення в судовому засіданні: Доручення слідчого СГ СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_27 від 16.08.2017 про проведення тимчасового доступу до речей і документів оперативним підрозділом; протокол тимчасового доступу до речей і документів від 29.08.2017, який проведено ст. о/у УЗЕ у Волинській області ДЗЕ НПУ ОСОБА_24 у ДП «Волинський експертно-технічний центр Держпраці», опис від 29.08.2017; заява замовника ФОП ОСОБА_11 ; договір рахунку №0006/10 від 09.01.2014; акт надання послуг №0006 від 31.01.2014; висновок експертизи №07.04.10-0051.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; договір-рахунок №2719/10 від 24.12.2013; акт надання послуг №3177 від 14 лютого 2014; протокол узгодженої договірної ціни від 24.12.2013; висновок експертизи №07.04.10-0139.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; заява замовника ОСОБА_12 ; договір-рахунок №0197/10 від 05.02.2014; акт надання послуг №0304 від 18 квітня 2014; протокол узгодженої ціни від 05.02.2014; висновок експертизи №07.04.10-0446.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; висновок експертизи №07.04.10-0447.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; заява замовника ОСОБА_13 ; договір-рахунок №0196/10 від 05.02.2014; акт надання послуг №0303 від 18.04.2014; протоколом узгодження договірної ціни від 05.02.2014; висновок експертизи №07.04.10-0444.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; висновок експертизи №07.04.10-0445.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; заява заявника ОСОБА_14 ; договір-рахунок №0195/10 від 05.02.2014; акт надання послуг №0302 від 18.04.2014; протоколом узгодження договірної ціни; висновок експертизи №07.04.10-0442.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; висновок експертизи №07.04.10-0443.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; заява заявника ТзОВ «Західелектромонтаж»; договір-рахунок №1054/10 від 13.06.2014; акт надання послуг №3764 від 24.06.2014; протокол узгодження договірної ціни від 13.06.21014; висновок експертизи №07.04.10-0710.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; договір-рахунок №1196/10 від 04.07.2014; акт надання послуг №3911 від 18.08.2014; протокол узгодження договірної ціни від 04.07.2014; висновок експертизи №07.04.10-0911.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; договір-рахунок №1141/10 від 25.06.2014; акт надання послуг №3862 від 05.08.2014; протоколом узгодження договірної ціни від 25.06.2014; висновок експертизи №07.04.10-0829.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; заява заявника ДП «Прибузьке лісове господарство»; договір-рахунок №1418/10 від 19.08.2014; акт надання послуг №4172 від 11.09.2014; протокол узгодження договірної ціни від 19.08.2014; висновок експертизи №07.04.10-0979.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; договір-рахунок №2560/1 від 29.11.2013; акт надання послуг №3005 від 25.02.2014; протокол узгодження договірної ціни від 29.11.2013; висновок експертизи №07.04.01.0186.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; заява замовника ТзОВ «Газгарант»; договір-рахунок №0149/7 від 30.01.2014; протокол узгодження договірної ціни від 30.01.2014; акт надання послуг №0230 від 27.02.2014; висновок експертизи №07-04-07-0193.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; висновок експертизи №07-04-07-0194.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; заява замовника Іваничівська центральна районна лікарня; договір-рахунок №0466/7 від 03.04.2014; акт надання послуг №0612 від 28.08.2014; висновок експертизи №07-04-07-0960.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; заява заявника ПрАТ «Пусконалагоджувальне управління; договір-рахунок №1150/7 від 26.06.2014; акт надання послуг №3870 від 09.10.2014; протокол узгодження договірної ціни від 26.06.2014; висновок експертизи №07-04-07-1099.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; висновок експертизи №07-04-07-1098.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; заява замовника підприємство «Ян-ТІ-С»; договір-рахунок №1278/7 від 16.07.2014; акт надання послуг №4006 від 17.09.2014; протокол узгодження договірної ціни від 16.07.2014; висновок експертизи №07-04-07-0964.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; заява заявника ДП «Колківське лісове господарство»; договір-рахунок №0916/18 від 21.05.2014; акт надання послуг №3593 від 30.05.2014; протоколом узгодження договірної ціни від 21.05.2014; висновок експертизи №07.04.18.0619.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання; заявника ПП «Луцьке районне підприємство по енергетиці»; договір-рахунок №0867/3 від 15.05.2014; акт надання послуг №3544 від 30.09.2014; протокол узгодження договірної ціни від 15.05.2014; висновок експертизи №07.04.03.0654.14 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання.

Також, на підставі п.2 ч.3 ст. 87 КПК України суд визнає недопустимим доказом довідку перевірки в якості залученого спеціаліста від 27.08.2019 щодо проведення перевірки окремих питань фінансово-господарської діяльності ДП «Волинський ЕТЦ» за 2013-2015 р.р., складену заступником начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами Управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області ОСОБА_21 , а також показання останнього як свідка надані в судовому засіданні, оскільки прокурор та слідчий не мають повноважень призначати ревізії та перевірки, а КПК не передбачено право або обов`язок спеціаліста встановлювати дотримання або порушення окремих питань фінансово-господарської діяльності шляхом проведення перевірки з питань, які у відповідності до ч. 1, п. 1 ч. 5 ст.69КПК можуть бути предметом експертного дослідження.

Окрім того, на підставі ч.5 ст.101 КПК України недопустимими доказами є висновки судово-економічних експертиз №9195 від 27.06.2019, 8624-8628 від 30.10.2019, із долученими довідками, оскільки вони ґрунтуються на доказах, які визнані судом не допустимими, а саме на документах, які отримані в результаті проведення тимчасового доступу до речей і документів 29.08.2017.

Неналежними є також показання свідка ОСОБА_23 , оскільки вони як не підтверджують, так і не спростовують пред`явлене ОСОБА_8 обвинувачення.

Згідно ч.ч.1, 2 ст.94 КПК України у кримінальному провадженні підлягають доказуванню:

1) подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення);

2) винуватість обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, форма вини, мотив і мета вчинення кримінального правопорушення;

3) вид і розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, а також розмір процесуальних витрат;

4) обставини, які впливають на ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, характеризують особу обвинуваченого, обтяжують чи пом`якшують покарання, які виключають кримінальну відповідальність або є підставою закриття кримінального провадження;

5) обставини, що є підставою для звільнення від кримінальної відповідальності або покарання;

6) обставини, які підтверджують, що гроші, цінності та інше майно, які підлягають спеціальній конфіскації, одержані внаслідок вчинення кримінального правопорушення та/або є доходами від такого майна, або призначалися (використовувалися) для схиляння особи до вчинення кримінального правопорушення, фінансування та/або матеріального забезпечення кримінального правопорушення чи винагороди за його вчинення, або є предметом кримінального правопорушення, у тому числі пов`язаного з їх незаконним обігом, або підшукані, виготовлені, пристосовані або використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення;

7) обставини, що є підставою для застосування до юридичних осіб заходів кримінально-правового характеру.

Доказування полягає у збиранні, перевірці та оцінці доказів з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження.

Відповідно до ч.1 ст.92 КПК України обов`язок доказування обставин, передбачених статтею 91 цього Кодексу, за винятком випадків, передбачених частиною другою цієї статті, покладається на слідчого, прокурора та, в установлених цим Кодексом випадках, - на потерпілого.

Враховуючи вищевикладене, решта доказів, зібраних органом досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, із числа тих які є належними та допустимими, в тому числі показання допитаних в судовому засіданні свідків, не підтверджують факт складання обвинуваченою ОСОБА_8 завідомо підроблених офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичне значення або надають певні права чи звільняють від обов`язків, оскільки органом досудового розслідування не здобуто та не досліджено таких документів у встановленому законом порядку.

Згідно ч.1 ст.373 КПК України виправдувальний вирок ухвалюється у разі, якщо не доведено, що:

1) вчинено кримінальне правопорушення, в якому обвинувачується особа;

2) кримінальне правопорушення вчинене обвинуваченим;

3) в діянні обвинуваченого є склад кримінального правопорушення.

Виправдувальний вирок також ухвалюється при встановленні судом підстав для закриття кримінального провадження, передбачених пунктами 1 та 2частини першоїстатті 284 цього Кодексу.

На підставі ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ніхто не зобов`язаний доводити свою невинуватість у вчиненні злочину.

Обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь.

За таких обставин, у ході судового розгляду даного кримінального провадження прокурором не доведено поза розумним сумнівом, що було вчинено кримінальні правопорушення, передбачені ч.ч.2,3 ст.358 КК України, у яких обвинувачується ОСОБА_8 , а тому останню слід визнати невинуватою у пред`явленому обвинуваченні та виправдати її, на підставі п.1 ч.1 ст.373 КПК України.

Керуючись ст.ст. 3, 9, 40, 84-87,91, 92, 101, 131, 159, 165, 369, 373 КПК України, ст.62 Конституції України, суд, -

УХВАЛИВ :

ОСОБА_8 визнати невинуватою у пред`явленому обвинуваченні за ч.ч. 2, 3 ст.358 КК України та виправдати її, на підставі п.1 ч.1 ст. 373 КПК України.

Речові докази: документація ДП «Волинський ЕТЦ Держпраці», яка була вилучена 29.08.2017 року за адресою м.Луцьк, вул.Кравчука,22В (поміщена у 10 (десять) мішків білого кольору з полімерного матеріалу),а саме: документацію підприємства з січня 2014 по червень 2014 року (реєстри виконаних робіт, договори-рахунки,протоколи узгодженнядоговірної ціни, акти надання послуг, висновки експертиз), яка поміщена в мішок білого кольору з полімерного матеріалу; документацію підприємства з липня 2014 по січень 2015 року (реєстри виконаних робіт, договори-рахунки,протоколи узгодженнядоговірної ціни, акти надання послуг, висновки експертиз), яка поміщена в мішок білого кольору з полімерного матеріалу; документацію підприємства з лютого 2015 по серпень 2015 року (реєстри виконаних робіт, договори-рахунки,протоколи узгодженнядоговірної ціни, акти надання послуг, висновки експертиз), яка поміщена в мішок білого кольору з полімерного матеріалу; документацію підприємства з вересень 2015 по грудень 2015 року (реєстри виконаних робіт, договори-рахунки,протоколи узгодженнядоговірної ціни, акти надання послуг, висновки експертиз), яка поміщена в мішок білого кольору з полімерного матеріалу; документацію підприємства з січень 2016 по квітень 2016 року (реєстри виконаних робіт, договори-рахунки,протоколи узгодженнядоговірної ціни, акти надання послуг, висновки експертиз), яка поміщена в мішок білого кольору з полімерного матеріалу; документацію підприємства з травень 2016 по листопад 2016 року (реєстри виконаних робіт, договори-рахунки,протоколи узгодженнядоговірної ціни, акти надання послуг, висновки експертиз), яка поміщена в мішок білого кольору з полімерного матеріалу; документацію підприємства з червень 2016 по листопад 2016 року (реєстри виконаних робіт, договори-рахунки,протоколи узгодженнядоговірної ціни, акти надання послуг, висновки експертиз), яка поміщена в мішок білого кольору з полімерного матеріал; документацію підприємства з серпень 2016 по грудень 2016 року (реєстри виконаних робіт, договори-рахунки,протоколи узгодженнядоговірної ціни, акти надання послуг, висновки експертиз), яка поміщена в мішок білого кольору з полімерного матеріалу; вхідну-вихідну документацію підприємства з 01.01.2014 по 31.12.2014 року яка поміщена в мішок білого кольору з полімерного матеріалу; вхідну-вихідну документацію підприємства з 01.01.2015 по 31.12.2016 року яка поміщена в мішок білого кольору з полімерного матеріалу; заявка ТзОВ «Ерго-Волинь» від 06.03.14 на 1 арк.; договір рахунок №0458/2 від 06.03.14 із ТзОВ «Ерго-Волинь» на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0604 від14.04.14 на 1 арк.; розрахунок плати за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.02-0383.14 на 6 арк.; договір рахунок №2294/10 від 05.11.13 із ПП «Тарафт» на 1 арк.; акт надання послуг №2821 від 29.01.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0054.14 на 4 арк.; договір рахунок №2720/10 від 24.12.13 із ТзОВ «Вуглеторфзбагачення» на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3178 від 14.01.14 на 1 арк.; розрахунок плати за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0018.14 на 5 арк.; договір рахунок №2551/10 від 29.11.13 із ТзОВ «Цунамі» на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №2996 від 27.02.2014 на 1 арк.; розрахунок плати за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0113.14 на 16 арк.; заявка ТзОВ «Інтер-паритет» від 06.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0211/10 від 06.02.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0318 від 19.02.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0152.14 на 7 арк.; заявка ТзОВ «ЄвровудУкраїна» від 27.01.14 на 2 арк.; договір рахунок №0134/10 від 27.01.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №0197 від 21.02.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0163.14 на 7 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0162.14 на 7 арк.; договір рахунок №2719/10 від 24.12.13 із ТзОВ «Вербена» на 1 арк.; акт надання послуг №3177 від 14.02.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0139.14 на 6 арк.; договір рахунок №2746/10 від 26.12.13 із ТзОВ «Майвуд» на 1 арк.; акт надання послуг №3206 від 28.03.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0318.14 на 8 арк; заявка ФОП ОСОБА_28 від 06.03.14 на 1 арк.; договір рахунок №0462/10 від 06.03.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0608 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0266.14 на 8 арк.; заявка ТзОВ «Волинь-зерно-продукт» від 06.03.14 на 1 арк.; договір рахунок №0461/10 від 06.03.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0607 від 21.03.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0294.14 на 12 арк.; заявка ФОП ОСОБА_29 від 06.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0212/10 від 06.02.14 на 1 арк.; акт надання послуг №0319 від 14.03.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0221.14 на 5 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0220.14 на 7 арк.; заявка ПП «Полісся-сервіс» від 28.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0417/10 від 28.02.14 на 1 арк.; акт надання послуг №0564 від 14.03.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0234.14 на 1 арк.; заявка ФОП ОСОБА_12 від 05.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0197/10 від 05.02.14 на 1 арк.; акт надання послуг №0304 від 18.04.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0446.14 на 6 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0447.14 на 8 арк.; заявка ФОП ОСОБА_13 від 05.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0196/10 від 05.02.14 на 1 арк.; акт надання послуг №0303 від 18.04.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0444.14 на 6 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0445.14 на 8 арк.; заявка ФОП ОСОБА_14 від 05.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0195/10 від 05.02.14 на 1 арк.; акт надання послуг №0302 від 18.04.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0442.14 на 6 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0443.14 на 8 арк.; заявка ФОП ОСОБА_30 від 04.03.14 на 1 арк.; договір рахунок №0428/10 від 04.03.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0576 від 18.04.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0360.14 на 6 арк.; заявка ФОП ОСОБА_31 від 04.04.14 на 1 арк.; договір рахунок №0660/10 від 04.04.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3299 від 29.05.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0607.14 на 6 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0608.14 на 7 арк.; договір рахунок №1382/10 від 17.06.13 із ТзОВ «Майвуд» на 1 арк.; акт надання послуг №1753 від 23.05.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0437.14 на 13 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0436.14 на 7 арк.; заявка ФОП ОСОБА_32 від 02.06.14 на 1 арк.; договір рахунок №0994/10 від 02.06.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3695 від 27.06.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0727.14 на 5 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0728.14 на 5 арк.; заявка ТзОВ «Вудленд Україна» від 26.05.14 на 1 арк.; договір рахунок №0953/10 від 26.05.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3640 від 26.06.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0641.14 на 6 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0640.14 на 6 арк.; заявка Луцький національний технічний університет від 05.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0204/10 від 06.02.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №0311 від 24.06.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0700.14 на 8 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0699.14 на 8 арк.; заявка ТзОВ «Агротехніка» від 23.05.14 на 1 арк.; договір рахунок №0938/10 від 23.05.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3626 від 12.06.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0673.14 на 11 арк.; заявка ФОП ОСОБА_33 від 25.03.14 на 1 арк.;договір рахунок №0609/10 від 25.03.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3236 від 12.06.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0638.14 на 7 арк.; заявка ФОП ОСОБА_34 від 23.06.14 на 1 арк.; договір рахунок №1127/10 від 23.06.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3843 від 04.07.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10.0768.14 на 6 арк.; заявка ТзОВ «Турія-Агро» від 27.03.14 на 1 арк.; договір рахунок №0622/10 від 27.03.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3252 від 09.07.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10.0781.14 на 11 арк.; висновок експертизи №07.04.10.0782.14 на 11 арк.; заявка ДП «Маневицьке лісове господарство» від 20.05.14; договір рахунок №0902/10 від 20.05.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3579 від 15.09.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0987.14 на 8 арк.; заявка ТзОВ «Промвуд» від 11.09.14 на 1 арк.; договір рахунок №1522/10 від 11.09.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4293 від 24.09.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1044.14 на 8 арк.; заявка ТзОВ «Моделпак» від 24.06.14 на 1 арк.; договір рахунок №1133/10 від 24.06.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3853 від 03.09.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0945.14 на 6 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0946.14 на 7 арк.; заявка ФОП ОСОБА_35 від 23.07.14 на 1 арк.; договір рахунок №1298/10 від 23.07.14 на 1 арк.; акт надання послуг №4037 від 31.10.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1172.14 на 6 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1173.14 на 7 арк.; заявка ПП «Еко-плазма» від 06.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0209/10 від 06.02.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0316 від 04.11.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1182.14 на 7 арк.; заявка ТзОВ «Механічно-ливарний завод» від 22.08.14 на 2 арк.; договір рахунок №1434/10 від 22.08.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4190 від 03.12.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1292.14 на 8 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1291.14 на 6 арк.; заявка ТзОВ «Новомонтаж» від 08.04.14 на 1 арк.; договір рахунок №0674/1 від 08.04.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3315 від 12.06.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.01-0650.14 на 9 арк.; висновок експертизи №07.04.01-0651.14 на 10 арк.; заявка ТзОВ «Брума» від 26.05.14 на 2 арк.; договір рахунок №0940/1 від 26.05.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3628 від 03.07.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.01-0733.14 на 9 арк.; висновок експертизи №07.04.01-0734.14 на 9 арк.; заявка Любомльський центр зайнятості від 16.05.14 на 1 арк.; договір рахунок №0881/1 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3558 від 01.08.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.01-0861.14 на 8 арк.; заявка ТзІІ ТзОВ «НЗК» від 08.05.14 на 1 арк.; договір рахунок №0824/1 від 08.05.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3499 від 01.08.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.01-0753.14 на 9 арк.; висновок експертизи №07.04.01-0754.14 на 9 арк.; договір рахунок №2721/7 від 24.12.13 із ФОП « ОСОБА_36 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3179 від 31.01.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0049.14 на 6 арк.; заявка ТзОВ «Західна лінія» від 28.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0415/7 від 28.02.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0562 від 25.03.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0296.14 на 8 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0297.14 на 8 арк.; договір рахунок №2689/7 від 18.12.13 із ТзОВ «Павлівський пивзавод»; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3143 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.20-1385.14 на 12 арк.; висновок експертизи №07.04.20-1384.14 на 11 арк.; договір рахунок №0617/5 від 27.03.14 із ТОВ «Гейзер-плюс» на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3245 від 16.05.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0439.14 на 5 арк.; заявка ФОП ОСОБА_37 від 19.05.14 на 1 арк.; договір рахунок №0896/7 від 19.05.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3573 від 30.05.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0632.14 на 6 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0632.14 на 6 арк.; заявка ТзОВ «Виробничо-комерційна фірма «ДАНІ ЛТД» від 12.05.14 на 1 арк.; договір рахунок №0845/7 від 12.05.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3517 від 20.05.14 на 1 арк.; аисновок експертизи №07.04.07-0579.14 на 8 арк.; заявка ТзОВ «ПКФ Євростар» від 15.05.14 на 1 арк.; договір рахунок №0870/7 від 15.05.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3547 від 21.06.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0675.14 на 7 арк.; заявка ТзОВ «Кробат Україна» від 23.04.14 на 2 арк.; договір рахунок №0765/7 від 23.04.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3425 від 11.06.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0652.14 на 15 арк.; заявка ТзОВ «Локачинська СПМК-7 від 04.06.14 на 1 арк.; договір рахунок №1002/7 від 04.06.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3702 від 28.07.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0849.14 на 8 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0855.14 на 7 арк.; заявка Укрспирт Струтинське місце провадження від 14.03.14 на 1 арк.; договір рахунок №0531/5 від 14.03.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3540 від 07.07.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0684.14 на 17 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0685.14 на 17 арк.; заявка Іваничівська центральна районна лікарня від 06.03.14 на 1 арк.; договір рахунок №0466/7 від 03.04.14 на 1 арк.; акт надання послуг №0612 від 28.08.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0960.14 на 4 арк.; заявка Східноєвропейський національний університет від 28.04.14 на 1 арк.; договір рахунок №0816/7 від 12.05.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3491 від 22.09.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-1030.14 на 9 арк.; висновок експертизи №07.04.07-1029.14 на 10 арк.; заявка ПФ «Гідротех» від 09.04.14 на 1 арк.; договір рахунок №0685/7 від 09.04.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3326 від 17.09.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0976.14 на 7 арк.; заявка ТОВ «Буський консервний завод від 10.04.14 на 3 арк.; договір рахунок №0699/7 від 10.04.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3340 від 20.11.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-1229.14 на 11 арк.; висновок експертизи №07.04.07-1230.14 на 12 арк.; заявка ЖКП №3 від 03.10.14 на 1 арк.; заява на 1 арк.; договір рахунок №1648/7 від 03.10.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4429 від 10.11.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-1207.14 на 6 арк.; заявка ДВТП «Волиньфармпостач» від 12.12.14 на 1 арк.; договір рахунок №2054/7 від 16.12.14 на 1 арк.; акт надання послуг №4841 від 29.12.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0056.15 на 9 арк.; висновок експертизи №07.04.07-1379.14 на 9 арк.; договір рахунок №2525/15 від 26.11.13 із ТзОВ ПП «Котедж» на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №2966 від 31.01.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.15-0080.14 на 7 арк.; заявка ТзОВ «Будівельник» від 06.03.14 на 4 арк.; договір рахунок №0471/15 від 07.03.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0617 від 31.03.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.15-0568.14 на 8 арк.; висновок експертизи №07.04.15-0331.14 на 15 арк.; висновок експертизи №07.04.15-0326.14 на 15 арк.; договір рахунок №1395/5 від 18.06.13 із ТзОВ «Сільмаш» на 1 арк.; акт надання послуг №1766 від 27.02.15 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.05-0176.15 на 10 арк.; висновок експертизи №07.04.05-0177.15 на 8 арк.; заявка із СПД ФО ОСОБА_38 від 23.04.15 на 1 арк.; договір рахунок №0582/5 від 23.04.15 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0721 від 27.05.15 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.05-0506.15 на 7 арк.; висновок експертизи №07.04.05-0505.15 на 7 арк.; заявка із КП «центральний парк культури і відпочинку ім..Лесі Українки від 07.05.15 на 1 арк.; договір рахунок №0652/16 від 07.05.15 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0797 від 22.05.15 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.16-0417.15 на 8 арк.; заявка із ФОП ОСОБА_39 від 19.05.15 на 1 арк.; договір рахунок №0709/5 від 19.05.15 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0858 від 18.06.15 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.05-0586.15 на 5 арк.; заявка із «Комплект ЛТД» від 29.05.15 на 1 арк.; договір рахунок №0778/5 від 29.05.15 на 1 арк.; акт надання послуг №0943 від 05.06.15 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.05-0518.15 на 6 арк.; висновок експертизи №07.04.05-0519.15 на 6 арк.; заявка із ФОП ОСОБА_40 від 23.12.14 на 1 арк.; договір рахунок №2087/10 від 23.12.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4883 від 19.01.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1360.14 на 6 арк.; заявка ВКФ «Віта-Авто від 28.01.15 на 1 арк.; договір рахунок №0119/5 від 28.01.15 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0148 від 25.02.15 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-07-0165.15 на 7 арк.; договір рахунок №2508/15 від 22.11.13 із ПП «Житлобуд-1» на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №2947 від 23.01.15 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.15.0039.15 на 8 арк.; висновок експертизи №07.04.15.0040.15 на 8 арк.; заявка ПП «Енерго-світ» від 17.09.14 на 1 арк.; договір рахунок №1543/3 від 17.09.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4326 від 29.01.15 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-1083.14 на 10 арк.; договір рахунок №1537/3 від 18.09.14 із ОСОБА_41 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4333 від 29.01.15 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-1077.14 на 7 арк.; заявка ФОП ОСОБА_42 від 18.09.14 на 1 арк.; заявка ТзОВ «Олімпік» від 22.05.14 на 1 арк.; договір рахунок №0926/10 від 22.05.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3610 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0114(0073). 15 на 6 арк.; заявка ФОП ОСОБА_43 від 12.05.14 на 1 арк.; договір рахунок №0848/10 від 12.05.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3523 від 19.01.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10.1331.14 на 7 арк.; висновок експертизи №07.04.10.1330.14 на 6 арк.; заявка ВОГ Рітейл від 14.05.14 на 7 арк.; договір рахунок №0864/11 від 14.05.14 на 2 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3982 від 17.07.14 на 1 арк.; акт надання послуг №4330 від 20.10.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.20.1054.14 на 38 арк.; заявка ВОГ РІТЕЙЛ від 23.05.14 на 1 арк.; договір рахунок №1000/5 від 04.06.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3700 від 11.08.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-05-0887.14 на 7 арк.; заявка ВОГ РІТЕЙЛ від 19.05.14 на 3 арк.; договір рахунок №0946/11 від 26.05.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3638 від 20.10.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-20-1261.14 на 23 арк.; заявка ВОГ РІТЕЙЛ від 21.01.15 на 2 арк.; договір рахунок №0077/20 від 22.01.15 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0087 від 21.09.15 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-20-0917.15 на 15 арк.; договір рахунок №1896/3 від 12.09.13 із ТзОВ ВТП Санрайз ЛТД на 1 арк.; акт надання послуг №2375 від 20.05.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-0570.14 на 7 арк.; висновок експертизи №07-04-03-0571.14 на 7 арк.; договір рахунок №1461/3 від 01.07.13 із ФОП ОСОБА_44 на 1 арк.; акт надання послуг №1847 від 14.01.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; аисновок експертизи №07-04-03-1167.13 на 8 арк.; договір рахунок №1891/3 від 12.09.13 із ФОП ОСОБА_45 на 1 арк.; акт надання послуг №2369 від 20.03.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-1270.13 на 5 арк.; договір рахунок №1987/3 від 20.09.13 із МП «Пролісок» на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №2464 від 20.03.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-1185.13 на 11 арк.; заявка ВКТ «Луцький цегельний завод №1» на 1 арк.; договір рахунок №0971/2 від 29.05.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3669 від 03.09.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-02-0966.14 на 21 арк.; висновок експертизи №07-04-02-0965.14 на 19 арк.; заявка концерн радіомовлення радіозв`язку та телебачення від 26.03.14 на 1 арк.; договір рахунок №0618/3 від 27.03.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3247 від 08.08.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-0866.14 на 12 арк.; висновок експертизи №07-04-03-0867.14 на 13 арк.; заявка ТзОВ «Волинський пекар» від 26.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0400/5 від 26.02.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0537 від 12.06.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-05-0669.14 на 6 арк.; договір рахунок №2319/5 від 08.11.13 із ТзОВ «Автор» на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №2846 від 10.07.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-05-0789.14 на 8 арк.; висновок експертизи №07-04-05-0790.14 на 9 арк.; заявка підприємство житлово-комунального господарства м.Рожище на 1 арк.; договір рахунок №1542/5 від 16.09.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4316 від 05.11.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-05-1187.14 на 15 арк.; висновок експертизи №07-04-05-1289.14 на 16 арк.; договір рахунок №0563/14 від 18.03.14 із ТзОВ «Укрвертикаль» на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3178 від 31.03.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-19-0327.14 на 8 арк.; договір рахунок №2745/5 від 26.12.13 із ПТМ «Володимир-Волинськтеплокомуненерго» на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №0143 від 30.01.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-05-0041.14 на 22 арк.; договір рахунок №2744/5 від 26.12.13 із ПТМ «Володимир-Волинськтеплокомуненерго» на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №0142 від 30.01.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-05-0037.14 на 14 арк.; договір рахунок №2747/5 від 26.12.13 із ТзОВ «Агротехніка» на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3207 від 03.02.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-05-0066.14 на 6 арк.; договір рахунок №2718/5 від 23.12.13 із ДТГО «Львівська залізниця» ВП «Експлуатаційне вагонне депо Ковель» на 3 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3175 від 07.04.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-05-0292.14 на 17 арк.; висновок експертизи №07-04-05-0321.14 на 21 арк.; заявка МСЛП Ратнівське від 23.01.14 на 1 арк.; договір рахунок №0108/18 від 23.01.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0154 від 26.02.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.18.0170.14 на 7 арк.; заявка ОСОБА_46 від 13.01.14 на 1 арк.; договір рахунок №0027/18 від 13.01.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0030 від 28.03.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-18-0148.14 на 5 арк.; висновок експертизи №07-04-18-0147.14 на 4 арк.; заявка ТзОВ «Єврошпон» від 24.04.14 на 1 арк.; договір рахунок №0770/10 від 24.04.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3431 від 20.05.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-10-0595.14 на 19 арк.; висновок експертизи №07-04-10-0596.14 на 17 арк.; заявка ДП «Старовижівський лісгосп» від 16.05.14 на 1 арк.; договір рахунок №0880/18 від 16.05.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3557 від 02.06.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-18-0603.14 на 7 арк.; заявка ДП СЛАП «Рожищеагроліс» від 23.05.14 на 1 арк.; договір рахунок №0932/18 від 23.05.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3619 від 05.06.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-18-0677.14 на 7 арк.; заявка ФОП ОСОБА_47 від 19.05.14 на 1 арк.; договір рахунок №0893/18 від 19.05.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3571 від 05.06.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-18-0645.14 на 7 арк.; заявка ДП «Любомльське лісове господарство`від 16.05.14 на 1 арк.; договір рахунок №0888/18 від 19.05.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3566 від 05.05.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-18-0676.14 на 7 арк.; заявка ДП «Старовижівський лісгосп`від 22.07.17 на 1 арк.; договір рахунок №р1302/18 від 24.07.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №4041 від 21.08.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-18-0919.14 на 7 арк.; висновок експертизи №07-04-18-0918.14 на 6 арк.; заявка ТзОВ ТИС від 09.09.14 на 1 арк.; договір рахунок №1510/18 від 09.09.14 на 1 арк.; акт надання послуг №4275 від 18.09.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-18-1003.14 на 7 арк.; висновок експертизи №07-04-18-1002.14 на 6 арк.; заявка ПП Олдем від 30.10.14 на 1 арк.; договір рахунок №1785/18 від 30.10.14 на 1 арк.; акт надання послуг №4580 від 31.10.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-18-1177.13 на 8 арк.; заявка ТзОВ «Волинська електротехнічна компанія» від 28.03.14 на 1 арк.; договір рахунок №0625/3 від 28.03.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3258 від 02.06.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-0589.14 на 11 арк.; висновок експертизи №07-04-03-0590.14 на 10 арк.; заявка ПП Луцьке районне підприємство по енергетиці від 15.05.14 на 1 арк.; договір рахунок №0867/3 від 15.05.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3544 від 18.07.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-0654-14 на 9 арк.; заявка ПП «Сантехбуд-к» від 09.04.14 на 1 арк.; договір рахунок №0682/5 від 09.04.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3323 від 23.06.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-05-0709.14 на 6 арк.; заявка ПП «Західгазбуд» від 15.05.14 на 2 арк.; договір рахунок №0875/5 від 15.05.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3554 від 20.08.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-05-0920.14 на 11 арк.; заявка ТзОВ ПФК «Євростар» від 23.06.14 на 1 арк.; договір рахунок №1128/5 від 23.06.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3845 від 15.09.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-05-0724.14 на 7 арк.; заявка Володимир-Волинське ТМО від 23.06.14 на 1 арк.; рахунок №1129/5 на 1 арк.; договір рахунок №1129/5 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3844 від 23.09.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-05-1042.14 на 7 арк.; висновок експертизи №07-04-05-1107.14 на 8 арк.; заявка ТзОВ «Євростар» від 17.09.14 на 1 арк.; договір рахунок №1532/5 від 17.09.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4324 від 24.10.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-05-1082.14 на 7 арк.; договір рахунок №2450/14 від 12.11.13 із готель Лісова пісня на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №2873 від 10.01.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-14-0010.14 на 7 арк.; заявка ОСОБА_48 від 21.03.14 на 2 арк.; договір рахунок №0597/19 від 21.03.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3221 від 31.03.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-19-0587.14 на 9 арк.; заявка ТзОВ «Стройхем Луцьк» від 24.01.14 на 1 арк.; договір рахунок №0115/4 від 24.01.14 на 1 арк.; акт надання послуг №0161 від 05.03.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-04-0229.14 на 6 арк.; заявка ПП «Володимир-Волинський Скло-центр від 23.01.14 на 1 арк.; договір рахунок №0113/4 від 24.01.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №159 від 03.03.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-04-0205.14 на 7 арк.; заявка ПрАТ «Волтекс-Монтаж» від 18.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0338/4 від 18.02.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №0447 від 12.03.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-04-0227.14 на 8 арк.; договір рахунок №2275/17 від 01.11.13 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №2802 від 31.03.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-07-17-0285.14 на 13 арк.; заявка СП Модерн-Експо від 29.04.14 на 1 арк.; договір рахунок №0780/4 від 29.04.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3444 від 14.05.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-04-0563.14 на 7 арк.; заявка Датський текстиль від 23.05.14 на 2 арк.; договір рахунок №0939/5 від 23.05.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; поговірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3627 від 26.06.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-05-0718.14 на 6 арк.; заявка ТзОВ ТД Поліхім від 28.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0412/16 від 28.02.14 на 1 арк.; акт надання послуг №0560 від 11.09.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-16-0253.14 на 6 арк.; заявка ТзОВ Майтім від 28.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0414/16 від 28.02.14 на 1 арк.; акт надання послуг №0561 від 01.04.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-16-0336.14 на 6 арк.; заявка ТзОВ «Пресдеталь» від 24.04.14 на 1 арк.; договір рахунок №0769/16 від 24.04.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3430 від 06.05.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-16-0519.14 на 6 арк.; заявка ОСОБА_49 від 15.05.14 на 1 арк.; договір рахунок №0874/16 від 15.05.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3553 від 27.06.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-16-0598.14 на 6 арк.; договір рахунок №0586/16 від 20.03.14 на 2 арк.; акт надання послуг №3225 від 27.06.14 на 1 арк.; заявка ПП «Украгро НПК від 16.04.14 на 1 арк.; договір рахунок №0733/8 від 16.04.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3383 від 16.08.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-16-0995.14 на 7 арк.; заявка ТзОВ «Волиньлом» від 11.09.14 на 1 арк.; договір рахунок №1519/16 від 11.09.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4290 від 03.10.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-07-1089.14 на 8 арк.; висновок експертизи №07-04-07-1088.14 на 8 арк.; договір рахунок №2047/16 від 27.09.13 із ОСОБА_50 .Верес на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №2533 від 31.10.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-16-1174.14 на 7 арк.; договір рахунок №2276/17 від 01.11.13 із Інтер ФУд на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №2803 від 30.05.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-17-0625.14 на 13 арк.; договір рахунок №2708/17 від 20.12.13 із ПАТ «Закарпатнафтопродукт-Мукачеве» на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3161 від 28.01.14 на 1 арк.; розрахунок плати за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.17.0665(0202).14 на 11 арк.; договір рахунок №2707/17 від 20.12.13 із ПАТ «Закарпатнафтопродукт-Мукачеве» на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3160 від 30.01.14 на 1 арк.; розрахунок плати за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.17-0666(0203).14 на 13 арк.; заявка ФОП ОСОБА_11 на 1 арк.; договір рахунок №0006/10 від 09.01.14 на 1 арк.; акт надання послуг №0006 від 31.01.14 на 1 арк.; розрахунок плати за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0051.14 на 5 арк.; договір рахунок №2519/10 від 26.11.13 із ФОП ОСОБА_51 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №2960 від 31.01.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0043.14 на 5 арк.; заявка ТзОВ «Камінь-Каширський спецлісгосп» на 1 арк.; договір рахунок №0017/10 від 10.01.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; розрахунок плати за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №0018 від 10.01.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0035.14 на 7 арк.; заявка ТзОВ «Цунамі» від 14.01.14 на 1 арк.; договір рахунок №0046/10 від 14.01.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №0050 від 27.02.2014 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0104.14 на 7 арк.; заявка ФОП ОСОБА_45 від 29.01.14 на 1 арк.; договір рахунок №0146/10 від 29.01.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0221 від 27.02.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0161.14 на 7 арк.; договір рахунок №1526/10 від 11.07.13 із ФОП ОСОБА_52 на 1 арк.; акт надання послуг №1930 від 28.03.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0322.14 на 7 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0323.14 на 6 арк.; договір рахунок №2755/10 від 27.12.13 із ПП «Тімбер Транс» на 1 арк. акт надання послуг №3217 від 28.03.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0268.14 на 7 арк.; договір рахунок №2748/10 від 26.12.13 із ПП «Корсак-Л» на 1 арк.; акт надання послуг №3210 від 07.03.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0306.14 на 7 арк.; заявка ТзОВ «Промлит» від 17.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0313/10 від 17.02.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №0420 від 18.04.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0374.14 на 23 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0373.14 на 18 арк.; заявка ФОП ОСОБА_53 від 07.04.14 на 1 арк.; договір рахунок №0665/10 від 07.04.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3305 від 29.05.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0580.14 на 8 арк.; заявка ФОП ОСОБА_53 від 07.04.14 на 1 арк.; договір рахунок №0666/10 від 07.04.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3306 від 29.05.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0581.14 на 6 арк.; договір рахунок №1481/10 від 03.07.13 із ФОП ОСОБА_54 на 1 арк.; акт надання послуг №1869 від 26.05.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0572.14 на 8 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0573.14 на 6 арк.; заявка ФОП ОСОБА_55 від 31.01.14 на 1 арк.; договір рахунок №0160/10 від 31.01.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0255 від 14.05.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0532.14 на 7 арк.; заявка ФОП ОСОБА_56 від 26.03.14 на 1 арк.; договір рахунок №0614/10 від 26.03.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3243 від 14.05.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0385.14 на 6 арк.; заявка ФОП ОСОБА_56 від 11.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0259/10 від 11.02.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №0349 від 14.05.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0549.14 на 10 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0548.14 на 6 арк.; заявка ТзОВ «Західелектромонтаж» від 13.06.14; договір рахунок №1054/10 від 13.06.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3764 від 24.06.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0710.14 на 6 арк.; заявка ФОП ОСОБА_57 від 07.05.14 на 1 арк.; договір рахунок №0819/10 від 07.05.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3494 від 10.06.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-656.14 на 5 арк.; висновок експертизи №07.04.10-657.14 на 5 арк.; заявка ФОП ОСОБА_33 від 21.03.14 на 1 арк.; договір рахунок №0599/10 від 21.03.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3223 від 12.06.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0637.14 на 8 арк.; заявка СЛ ТзОВ «Локачинський лісгосп» від 16.06.14 на 1 арк.; договір рахунок №1063/10 від 16.06.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3772 від 15.07.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0805.14 на 7 арк.; заявка ДП «Поліське ЛГ» від 19.06.14 на 1 арк.; договір рахунок №1098/10 від 19.06.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3816 від 08.07.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10.0774.14 на 7 арк.; заявка ТОВ «Верба-ВВ» від 20.06.14 на 1 арк.; договір рахунок №1113/10 від 20.06.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3831 від 23.07.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10.0846.14 на 9 арк.; заявка ТОВ «Верба-ВВ» від 23.06.14 на 1 арк.; договір рахунок №1120/10 від 23.06.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3838 від 23.07.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10.0847.14 на 7 арк.; заявка ДП «Маневицьке лісове господарство» від 20.05.14 на 1 арк.; договір рахунок №0901/10 від 20.05.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3578 від 20.05.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10.0773.14 на 9 арк.; висновок експертизи №07.04.10.0797.14 на 7 арк.; висновок експертизи №07.04.10.0798.14 на 8 арк.; заявка ТзОВ «Волма» від 17.06.14 на 1 арк.; договір рахунок №1088/10 від 17.06.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3799 від 17.06.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10.0748.14 на 1 арк.; заявка ТзОВ «Волма» від 17.06.14 на 1 арк.; договір рахунок №1089/10 від 17.06.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3800 від 01.07.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10.0749.14 на 6 арк.; висновок експертизи №07.04.10.0750.14 на 9 арк.; заявка ДП «Любешівське ЛМГ» від 05.06.14 на 1 арк.; договір рахунок №1011/10 від 05.06.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3711 від 01.07.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10.0723.14 на 10 арк.; заявка ФОП ОСОБА_58 від 01.08.14 на 1 арк.; договір рахунок №1348/10 від 01.08.14 на 1 арк.; акт надання послуг №4091 від 15.08.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10.0904.14 на 6 арк.; заявка ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» від 06.08.14 на 1 арк.; договір рахунок №1365/10 від 06.08.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4109 від 11.08.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10.0886.14 на 8 арк.; висновок експертизи №07.04.10.0885.14 на 6 арк.; заявка ФОП ОСОБА_59 від 08.07.14 на 1 арк.; договір рахунок №1222/10 від 08.07.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3939 від 14.08.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10.0892.14 на 8 арк.; заявка ТзОВ «Агротехніка» від 12.06.14 на 1 арк.; договір рахунок №1051/10 від 12.06.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3761 від 29.08.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10.0934.14 на 7 арк.; висновок експертизи №07.04.10.0935.14 на 8 арк.; заявка ТзОВ «СП ПСВ Волинь» від 19.06.14 на 1 арк.; договір рахунок №1105/10 від 19.06.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3822 від 05.08.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0852.14 на 7 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0853.14 на 8 арк.; заявка ТзОВ «СП ПСВ Волинь» від 19.06.14 на 1 арк.; договір рахунок №1106/10 від 19.06.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3823 від 05.08.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0851.14 на 6 арк.; заявка ТзОВ «Євровуд Україна» від 15.08.14 на 1 арк.; договір рахунок №1403/10 від 15.08.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4152 від 18.08.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0910.14 на 7 арк.; договір рахунок №1196/10 від 04.07.14 ТзОВ «Євровуд Україна» на 1 арк.; акт надання послуг №3911 від 18.08.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0911.14 на 8 арк.; заявка ФОП ОСОБА_15 від 25.06.14 на 1 арк.; договір рахунок №1141/10 від 25.06.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3862 від 05.08.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0829.14 на 6 арк.; заявка ФОП ОСОБА_60 від 27.06.14 на 1 арк.; договір рахунок №1159/10 від 27.06.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3879 від 25.09.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1015.14 на 6 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1014.14 на 6 арк.; заявка ФОП ОСОБА_61 від 01.07.14 на 1 арк.; договір рахунок №1164/10 від 01.07.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3885 від 25.09.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1027.14 на 5 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1028.14 на 6 арк.; заявка ПП «Ель Рабє» від 19.08.14 на 1 арк.; договір рахунок №1415/10 від 19.08.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №4168 від 03.09.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0969.14 на 6 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0970.14 на 6 арк.; заявка ДП «Прибузьке лісове господарство» від 19.08.14 на 1 арк.; договір рахунок №1418/10 від 19.08.14 на 1 арк.; акт надання послуг №4172 від 11.09.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0979.14 на 7 арк.; заявка ПМП «Апогей» від 10.07.14 на 1 арк.; договір рахунок №1235/10 від 10.07.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3956 від 18.09.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0978.14 на 7 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0977.14 на 6 арк.; заявка ПП «Тарафт» від 04.08.14 на 1 арк.; договір рахунок №1354/10 від 04.08.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4096 від 05.09.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0974.14 на 6 арк.; висновок експертизи №07.04.10-0975.14 на 10 арк.; заявка ТОВ «приватна компанія Вестком» від 17.10.14 на 1 арк.; договір рахунок №1730/10 від 17.10.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4518 від 27.10.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1158.14 на 8 арк.; заявка ТзОВ «Волинь-зерно-продукт» від 12.08.14 на 1 арк.; договір рахунок №1393/10 від 12.08.14 на 1 арк.; акт надання послуг №4138 від 23.10.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1141.14 на 17 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1142.14 на 20 арк.; заявка ТзОВ «Вуд Альянс» від 03.10.14 на 1 арк.; договір рахунок №1644/10 від 03.10.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4425 від 15.10.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1116.14 на 7 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1115.14 на 6 арк.; заявка ТзОВ «ВП КДК» від 21.08.14 на 1 арк.; договір рахунок №1431/10 від 21.08.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4185 від 02.10.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1090.14 на 8 арк.; заявка ТзОВ «СП ПСБ Волинь» від 23.01.14 на 1 арк.; договір рахунок №0104/10 від 23.01.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0149 від 17.10.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1127.14 на 7 арк.; заявка ТзОВ «ВП КДК» від 23.01.14 на 1 арк.; договір рахунок №0107/10 від 23.01.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0153 від 02.10.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1092.14 на 10 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1091.14 на 7 арк.; заявка СЛ ТзОВ «Локачинський лісгосп» від 21.07.14 на 1 арк.; договір рахунок №1289/10 від 21.07.14 на 1 арк.; акт надання послуг №4027 від 08.10.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1101.14 на 7 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1100.14 на 6 арк.; заявка ТзОВ «Укрпат» від 02.10.14 на 1 арк.; договір рахунок №1638/10 від 02.10.14 на 1 арк.; акт надання послуг №4419 від 07.10.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1096.14 на 7 арк.; заявка ТзОВ «Кроноспан УА» від 10.06.14 на 2 арк.; договір рахунок №1030/10 від 10.06.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3731 від 30.11.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1281.14 на 10 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1282.14 на 11 арк.; заявка ФОП « ОСОБА_62 від 13.10.14 на 1 арк.; договір рахунок №1695/10 від 13.10.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4479 від 06.11.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1196.14 на 7 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1195.14 на 6 арк.; заявка Філія ПАТ «державна продовольчо-зернова корпорація України від 25.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0388/10 від 25.02.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №0529 від 07.11.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1203.14 на 15 арк.; заявка Філія ПАТ «державна продовольчо-зернова корпорація України від 25.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0390/10 від 25.02.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №0530 від 07.11.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1204.14 на 18 арк.; заявка ПрАТ СП «Теріхем-Луцьк» від 18.03.14 на 1 арк.; договір рахунок №0561/10 від 18.03.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3175 від 23.12.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1326.14 на 23 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1327.14 на 29 арк.; заявка ФОП ОСОБА_62 від 05.12.14 на 1 арк.; договір рахунок №1985/10 від 05.12.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4773 від 23.12.14 на 1 арк.; квитанція на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1310.14 на 7 арк.; заявка ТзОВ «Едем» від 11.03.14 на 1 арк.; договір рахунок №0483/10 від 11.03.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №0629 від 23.12.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1306.14 на 6 арк.; висновок експертизи №07.04.10-1307.14 на 6 арк.; договір рахунок №2757/1 від 27.12.13 із ТзОВ «Компанія Калина» на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3219 від 28.02.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3219 від 28.02.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.01-0182.14 на 10 арк.; висновок експертизи №07.04.01-0183.14 на 10 арк.; договір рахунок №2060/1 від 30.09.13 із ТзОВ «АТП 10706 на 1 арк.; акт надання послуг №2550 від 25.02.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.01-0125.14 на 8 арк.; висновок експертизи №07.04.01-0126.14 на 7 арк.; договір рахунок №2560/1 від 29.11.13 із ФОП ОСОБА_16 на 1 арк.; акт надання послуг №3005 від 25.02.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.01-0186.14 на 8 арк.; заявка ДПРЧ-4 УДСНС України від 06.05.14 на 1 арк.; договір рахунок №0810/1 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3485 від 01.08.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.01-0755.14 на 8 арк.; заявка Ковельська виховна колонія від 17.07.14 на 3 арк.; договір рахунок №1296/1 від 07.08.14 на 1 арк.; акт надання послуг №4035 від 19.09.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.01-1047.14 на 13 арк.; висновок експертизи №07.04.01-0986.14 на 12 арк.; договір рахунок №2567/1 від 02.12.13 на 1 арк.; акт надання послуг №3013 від 31.10.14 на 1 арк.; акт надання послуг №4839 від 22.12.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.01-1257.14 на 13 арк.; висновок експертизи №07.04.01-1176.14 на 12 арк.; заявка ТзОВ ВО Ковельсільмаш» від 19.08.14 на 2 арк.; договір рахунок №1397/1 від 13.08.14 на 1 арк.; акт надання послуг №4474 від 10.10.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.01-0988.14 на 14 арк.; висновок експертизи №07.04.01-1025.14 на 15 арк.; заявка Пасажирське вагонне ДЕПО Ковель» від 17.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0341/1 від 18.02.14 на 5 арк.; акт надання послуг №0451 від 18.07.14 на 1 арк.; службова записка на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.01-0984.14 на 24 арк.; заявка ТзОВ «НВК ЛТЗ» від 15.10.14 на 2 арк.; договір рахунок №1722/1 від 15.10.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №4511 від 05.12.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.01-1175.14 на 4 арк.; заявка Шацький лісовий коледж від 27.11.14 на 1 арк.; договір рахунок №1948/1 від 27.11.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №4729 від 16.12.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.01-1295.14 на 7 арк.; висновок експертизи №07.04.01-1296.14 на 8 арк.; заявка ТОВ «Ковельелектромонтаж» від 06.11.14 на 2 арк.; договір рахунок №1826/1 від 06.11.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4622 від 04.12.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.01-1237.14 на 9 арк.; договір рахунок №2724/7 від 24.12.13 із КП «Нововолинськтеплокомуненерго» на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3189 від 31.01.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0068.14 на 26 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0092.14 на 26 арк.; договір рахунок №2677/7 від 17.12.13 із ТзОВ «Волинь-текстиль-контакт» на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3128 від 31.01.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0123.14 на 7 арк.; договір рахунок №2334/7 від 11.11.13 із ПрАТ ПМК «Волиньцукробуд» на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №2860 від 27.01.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0047.14 на 10 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0038.14 на 10 арк.; заявка ФОП ОСОБА_63 від 10.01.14 на 1 арк.; заява на 1 арк.; договір рахунок №0018/7 від 10.01.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №0019 від 20.01.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0033.14 на 5 арк.; заявка ПАТ «Луцькпластмас» від 20.01.14 на 1 арк.; договір рахунок №0085/7 від 20.01.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №0131 від 28.02.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0198.14 на 16 арк.; заявка ТзОВ «Газгарант» від 30.01.14 на 1 арк.; договір рахунок №0149/7 від 30.01.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №0230 від 27.02.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; Висновок експертизи №07.04.07-0193.14 на 6 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0194.14 на 6 арк.; договір рахунок №1501/7 від 08.07.13 із ТзОВ «Прогрес», акт надання послуг № 1900 від 24.02.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0129.14 на 6 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0130.14 на 7 арк.; заявка ТзОВ «Захід-агросервіс плюс» від 11.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0257/5 від 11.02.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №0348 від 27.03.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0319.14 на 7 арк.; договір рахунок №2729/7 від 25.12.13 із ТзОВ «Кробат Україна», протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3190 від 20.03.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0212.14 на 18 арк.; заявка ПП «Західбудгаз» від 17.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0312/5 від 17.02.14 на 1 арк.; акт надання послуг №0418 від 21.05.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0578.14 на 6 арк.; заявка ПП ОСОБА_64 від 22.04.14 на 1 арк.; договір рахунок №0735/7 від 22.04.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3402 від 11.06.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0636.14 на 5 арк.; заявка ПП «Мілекс Л» від 19.03.14 на 1 арк.; договір рахунок №0575/7 від 19.03.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3192 від 18.07.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0810.14 на 12 арк.; заявка ПП «Пересувна механізована колона №19 від 22.08.14 на 2 арк.; договір рахунок №1433/7 від 22.08.14 на 1 арк.; акт надання послуг №4189 від 27.08.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0956.14 на 7 арк.; заявка волинське обласне дитяче територіальне медичне обєднання від 17.10.14 на 1 арк.; договір рахунок №1727/7 від 17.10.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4512 від 18.10.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-1170.14 на 6 арк.; заявка ПрАТ «Пусконалагоджувальне управління» від 26.06.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; договір рахунок №1150/7 від 26.06.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3870 від 09.10.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-1099.14 на 7 арк.; висновок експертизи №07.04.07-1098.14 на 8 арк.; заявка ПП «газпроект монтаж» від 14.07.14 на 1 арк.; договір рахунок №1249/7 від 14.07.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3972 від 30.09.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-1218.14 на 8 арк.; висновок експертизи №07.04.07-1231.14 на 7 арк.; заявка СП ТОВ «Модерн-Експо від 27.06.14 на 6 арк.; договір рахунок №1158/7 від 27.06.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №4391 від 29.09.14 на 1 арк.; акт надання послуг №4391 від 29.09.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-1075.14 на 35 арк.; висновок експертизи №07.04.07-1076.14 на 37 арк.; заявка підприємство «ЯН-ТІ-С» від 16.07.14 на 2 арк.; договір рахунок №1278/7 від 16.07.14 на 1 арк.; акт надання послуг №4006 від 17.09.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0964.14 на 6 арк.; заявка ПП «Константа-М» від 06.05.14 на 1 арк.; договір рахунок №0811/7 від 06.05.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3486 від 05.09.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0961.14 на 5 арк.; договір рахунок №0943/7 від 10.04.13 із ДП АСЗ №1 АТ АК Богдан Моторс на 1 арк.; акт надання послуг №1269 від 24.12.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-1377.14 на 12 арк.; висновок експертизи №07.04.07-1376.14 на 10 арк.; заявка ТзОВ «Євро Стандарт ЛТД» від 11.07.14 на 1 арк.; договір рахунок №1243/7 від 11.07.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3967 від 30.12.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.;

Висновок експертизи №07.04.07-1386.14 на 12 арк.; заявка ФОП ОСОБА_65 від 11.06.14 на 2 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; договір рахунок №1038/7 від 11.06.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3742 від 23.12.14 на 1 арк.; в висновок експертизи №07.04.07-1343.14 на 4 арк.; заявка ПП «Граудус» від 24.11.14 на 1 арк.; договір рахунок №1931/7 від 24.11.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4712 від 18.12.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-1329.14 на 6 арк.; заявка кооператив «Система» від 04.09.14 на 1 арк.; договір рахунок №1487/7 від 04.09.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4249 від 16.12.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-1305.14 на 9 арк.; заявка ПП «Олтранс» від 18.12.14 на 1 арк.; договір рахунок №2066/20 від 18.12.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4861 від 30.01.15 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.20-0046.15 на 13 арк.; висновок експертизи №07.04.20-0047.15 на 13 арк.; договір рахунок №2604/14 від 19.12.13 із територіальне медичне обєднання Любомльського та Шацького районів на 1 арк.; акт надання послуг №3051 від 19.12.13 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.19-0050.14 на 9 арк.; договір рахунок №2487/14 від 20.11.13 із готель «Світязь» на 1 арк.; акт надання послуг №2920 від 08.01.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.14-1733.13 на 8 арк.; заявка СТзОВ «Романів» від 07.07.14 на 1 арк.; договір рахунок №1213/7 від 07.07.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3929 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0143.15 на 7 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0144.15 на 7 арк.; заявка ЖКП №3 від 15.12.14 на 1 арк.; договір рахунок №2036/7 від 15.12.14 на 1 арк.; акт надання послуг №4825 від 29.01.15 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0067.15 на 9 арк.; заявка ТОВ «Аванті-Девелопмент» від 24.12.14 на 1 арк.; договір рахунок №2091/7 від 24.12.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4888 від 27.02.15 на 1 арк.; акт надання послуг №4888 від 27.02.15 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0223.15 на 11 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0225.15 на 14 арк.; висновок експертизи №07.04.07-0156.15 на 12 арк.; договір рахунок №1073/3 від 17.06.14 із ТзОВ «Електромонтаж систем» на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3784 від 29.01.15 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.03.0720.14 на 6 арк.; заявка ВОГ Рітейл від 27.12.13 на 1 арк.; договір рахунок №0043/1 від 14.01.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №0045 від 15.07.14 на 1 арк.; договір рахунок №395/1 від 25.02.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №0532 від 15.07.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.01.0806.14 на 12 арк.; договір рахунок №2337/1 від 11.11.13 на 2 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0634 від 27.03.14 на 1 арк.; акт надання послуг №0635 від 27.03.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.01.0267.14 на 10 арк.; висновок експертизи №07.04.01.0751.14 на 8 арк.; заявка ВОГ Рітейл від 27.12.13 на 1 арк.; договір рахунок №0042/1 від 14.01.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0044 від 19.09.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; договір рахунок №0394/1 від 25.02.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №0531 від 19.09.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.01.0985.14 на 8 арк.; договір рахунок №2338/17 від 11.11.13 на 2 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3211 від 31.03.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.05.0291.14 на 10 арк.; договір рахунок №2593/17 від 05.12.13 на 3 арк.; акт надання послуг №3040 від 28.08.14 на 3 арк.; висновок експертизи №07.04.01.1205.14 на 4 арк.; висновок експертизи №07.04.20.0963.14 на 30 арк.; договір рахунок №2324/17 від 11.11.13 на 3 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3176 від 20.03.14 на 2 арк.; висновок експертизи №07.04.13.0281.14 на 14 арк.; акт надання послуг №3366 від 18.04.14 на 2 арк.; висновок експертизи №07.04.13.0674.14 на 10 арк.; договір рахунок №2308/17 від 07.11.13 на 2 арк.; акт надання послуг №2835 від 14.05.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-20-0670.14 на 25 арк.; висновок експертизи №07-04-01-0593.14 на 8 арк.; висновок експертизи №07-04-01-0594.14 на 10 арк.; договір рахунок №2336/17 від 11.11.13 на 1 арк.; акт надання послуг №3365 від 26.06.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-20-0726.14 на 14 арк.; заявка ВОГ РІТЕЙЛ від 19.06.14 на 1 арк.; договір рахунок №1099/11 від 19.06.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3817 від 30.09.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-20-0565.15 на 14 арк.; заявка ВОГ РІТЕЙЛ від 23.06.14 на 1 арк.; договір рахунок №1122/11 від 23.06.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3847 від 27.11.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-20-1383.14 на 23 арк.; висновок експертизи №07-04-01-0020.15 на 8 арк.; висновок експертизи №07-04-01-0019.15 на 8 арк.; заявка ВОГ РІТЕЙЛ від 03.11.14 на 2 арк.; договір рахунок №1800/20 від 03.11.14 на 1 арк.; акт надання послуг №4598 від 27.11.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-01-1269.14 на 7 арк.; заявка ВОГ РІТЕЙЛ від 04.12.14 на 2 арк.; договір рахунок №1977/20 від 04.12.14 на 1 арк.; акт надання послуг №4763 від 30.01.15 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-20-0558.15 на 14 арк.; договір рахунок №2716/8 від 23.12.13 із ЖКП №3 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3170 від 10.01.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-8-0011.14 на 6 арк.; заявка ФОП ОСОБА_66 від 24.02.14 на 2 арк.; договір рахунок №0375/3 від 24.02.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0496 від 20.05.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-0231.14 на 7 арк.; договір рахунок №0773/3 від 26.03.13 із ТзОВ «Волиньторгхліб» на 1 арк.; акт надання послуг №1046 від 20.01.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-0026.14 на 12 арк.; висновок експертизи №07-04-03-0027.14 на 12 арк.; договір рахунок №1719/3 від 16.08.13 із КП «Луцькводоканал». на 1 арк.; акт надання послуг №2162 від 30.01.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-1262.13 на 9 арк.; висновок експертизи №07-04-03-1263.13 на 13 арк.; договір рахунок №1721/3 від 16.08.13 із «Укрспирт (Луцьке МПД)» на 1 арк.; акт надання послуг №2164 від 13.02.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-1447.13 на 14 арк.; висновок експертизи №07-04-03-1446.13 на 13 арк.; договір рахунок №1933/3 від 16.09.13 із ТзОВ «АРМ-ЕКО» на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №2612 від 20.03.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-1260.13 на 7 арк.; заявка ФОП ОСОБА_67 від 14.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0306/3 від 14.02.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0410 від 20.05.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-0232.14 на 6 арк.; заявка ТзОВ «ВЕСТ ЕЛЕКТРА» від 06.06.14 на 2 арк.; договір рахунок №1021/3 від 06.06.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3720 від 15.10.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-0695.14 на 6 арк.; договір рахунок №0996/14 від 17.04.13 із ПрАТ «Волтекс-Меландж» на 1 арк.; акт надання послуг №1316 від 23.02.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-19-0165.14 на 7 арк.; договір рахунок №1218/14 від 28.05.13 із ТзОВ «УМПП-Центр» на 1 арк.; акт надання послуг №1568 від 26.02.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-14-0167.14 на 17 арк.; договір рахунок №2520/5 від 26.11.13 із ТзОВ «Кроноспан УА» на 2 арк.; акт надання послуг №2961 від 21.01.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-05-0039.14 на 23 арк.; висновок експертизи №07-04-05-0040.14 на 29 арк.; договір рахунок №2491/5 від 20.11.13 із ТзОВ «ІДНА» на 1 арк.; акт надання послуг №2924 від 20.02.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-05-1583.14 на 13 арк.; висновок експертизи №07-04-05-0172.14 на 15 арк.; договір рахунок №2079/5 від 02.10.13 із ФОП ОСОБА_68 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №2579 від 17.02.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-05-1592.14 на 5 арк.; договір рахунок №2583/5 від 03.12.13 із СП ТОВ «Модерн-Експо» на 1 арк.; акт надання послуг №3030 від 12.02.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-05-0093.14 на 7 арк.; договір рахунок №2288/5 від 06.11.13 із Володимир-Волинська спеціалізована школа-інтернат на 1 арк.; акт надання послуг №2815 від 03.06.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-05-0604.14 на 5 арк.; договір рахунок №2242/3 від 29.10.13 із ПП «Ківер-плюс» на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №2762 від 24.02.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-0168.14 на 9 арк.; договір рахунок №2070/3 від 01.10.13 із ПП «Дрімко» на 1 арк.; акт надання послуг №2566 від 04.03.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-0206.14 на 5 арк.; висновок експертизи №07-04-03-0207.14 на 5 арк.; договір рахунок №2307/3 від 06.11.13 із ФОП ОСОБА_69 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №2834 від 10.04.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-1594.13 на 8 арк.; висновок експертизи №07-04-03-1593.13 на 7 арк.; договір рахунок №2500/3 від 21.11.13 із ТзОВ «Волинський сад» на 1 арк.; акт надання послуг №2938 від 10.04.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-1724.13 на 6 арк.; висновок експертизи №07-04-03-1725.13 на 7 арк.; договір рахунок №2254/3 від 30.10.13 із ФОП ОСОБА_70 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №2776 від 10.04.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-1393.13 на 7 арк.; висновок експертизи №07-04-03-1394.13 на 7 арк.; договір рахунок №2176/18 від 18.10.13 із ОСОБА_71 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №2690 від 29.08.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-18-0917.14 на 7 арк.; висновок експертизи №07-04-18-0884.14 на 6 арк.; договір рахунок №2676/14 від 17.12.13 із ТзОВ «Волинь-текстиль- контакт» на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3127 від 11.02.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-14-0131.14 на 7 арк.; заявка ТзОВ «Узлісся-ЛТД» від 18.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0326/18 від 18.02.14 із ТзОВ Узлісся-ЛТД на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0435 від 26.02.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-18-0192.14 на 7 арк.; заявка ОСОБА_72 від 18.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0335/18 від 18.02.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3186 від 06.03.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-18-0230.14 на 5 арк.; висновок експертизи №07-04-18-0233.14 на 5 арк.; заявка ОСОБА_73 від 07.03.14 на 1 арк.; договір рахунок №0470/18 від 07.03.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0616 від 23.03.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-18-0298.14 на 6 арк.; заявка ОСОБА_74 від 13.03.14 на 1 арк.; договір рахунок №0516/18 від 13.03.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3120 від 07.05.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-18-0504.13 на 8 арк.; висновок експертизи №07-04-18-0503.13 на 8 арк.; заявка ОСОБА_75 від 20.07.14 на 1 арк.; договір рахунок №0361/18 від 20.02.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0474 від 29.04.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-18-0357.14 на 5 арк.; висновок експертизи №07-04-18-0347.14 на 5 арк.; заявка ОСОБА_76 від 12.03.14 на 1 арк.; договір рахунок №0506/18 від 12.03.14 на 1 арк.; акт надання послуг №0651 від 12.03.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-18-0356.14 на 5 арк.; висновок експертизи №07-04-18-0346.14 на 5 арк.; заявка ТзОВ «Брума» від 27.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0409/18 від 27.02.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №0552 від 05.05.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-18-0401.13 на 7 арк.; заявка ФОП ОСОБА_77 від 07.04.14 на 1 арк.; договір рахунок №0667/18 від 07.04.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3307 від 15.04.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-18-0478.14 на 6 арк.; заявка ДП «Колківське лісове господарство» від 21.05.14 на 1 арк.; договір рахунок №0916/18 від 21.05.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3593 від 30.05.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.18.0619.14 на 7 арк.; заявка ДП «Цуманьске ЛГ» від 12.08.14 на 1 арк.; договір рахунок №1388/18 від 12.08.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №4133 від 18.09.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-18-1006.14 на 7 арк.; заявка ТзОВ МІФ ЛТД від 01.10.14 на 1 арк.; договір рахунок №1632/18 від 01.10.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4413 від 15.10.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-18-1113.14 на 8 арк.; висновок експертизи №07-04-18-1112.14 на 9 арк.; заявка ОСОБА_78 від 09.10.14 на 1 арк.; договір рахунок №1685/18 від 09.10.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4468 від 22.10.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.18.1135.14 на 7 арк.; заявка ОСОБА_78 від 09.10.14 на 1 арк.; договір рахунок №1686/18 від 09.10.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4469 від 23.10.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07.04.18.1150.14 на 6 арк.; висновок експертизи №07.04.18.1149.14 на 6 арк.; заявка ФОП ОСОБА_79 17.10.14 на 1 арк.; договір рахунок №1733/18 від 17.10.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4521 від 10.11.14 на 1 арк.; посадові обовязки працівників підприємства на 130 арк., висновок експертизи №07-04-18-1178.14 на 6 арк.; заявка ДП Ратнівське ЛГ. 16.05.14 на 1 арк.; договір рахунок №0889/18 від 19.05.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3567 від 18.11.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-18-1232.14 на 8 арк.; висновок експертизи №07-04-18-1219.14 на 8 арк.; заявка ПП Крикун 31.10.14 на 1 арк.; договір рахунок №1794/18 від 31.10.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4590 від 12.11.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-18-1208.14 на 6 арк.; заявка ТзОВ Єврошпон від 16.10.14 на 2 арк.; договір рахунок №1724/18 від 16.10.14 на 1 арк.; акт надання послуг №4534 від 06.11.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-18-1189.14 на 7 арк.; висновок експертизи №07-04-18-1188.14 на 7 арк.; заявка ПП Техагробуд від 26.11.14 на 1 арк.; договір рахунок №1944/10 від 26.11.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №4725 від 28.11.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-18-1300.14 на 8 арк.; висновок експертизи №07-04-18-1303.14 на 8 арк.; заявка ФОП ОСОБА_80 від 01.12.14 на 1 арк.; договір рахунок №1955/18 від 01.12.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4742 від 22.12.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-18-1332.14 на 7 арк.; заявка ТзОВ «Крайімпекс» від 15.12.14 на 1 арк.; договір рахунок №2041/18 від 15.12.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4830 від 30.12.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-18-1366.14 на 9 арк.; висновок експертизи №07-04-18-1364.14 на 7 арк.; договір рахунок №2040/18 від 15.12.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4829 від 30.12.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-18-1363.14 на 7 арк.; заявка ДП СЛАП «Любешівагроліс» від 15.12.14 на 1 арк.; договір рахунок №2039/18 від 15.12.14 на 1 арк.; акт надання послуг №4828 від 30.12.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-18-1367.14 на 8 арк.; висновок експертизи №07-04-18-1365.14 на 8 арк.; заявка ПП «Теплоенергетика майбутнього» від 30.01.14 на 1 арк.; договір рахунок №0156/3 від 30.01.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0241 від 20.05.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-0352.14 на 9 арк.; висновок експертизи №07-04-03-0353.14 на 8 арк.; заявка КП «Луцькводоканал» від 09.01.14 на 2 арк.; договір рахунок №0010/3 від 09.01.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0009 від 20.05.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-0095.14 на 9 арк.; висновок експертизи №07-04-03-0096.14 на 9 арк.; договір рахунок №2590/3 від 04.12.13 із ОСОБА_81 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3037 від 29.04.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-1588.14 на 1 арк.; договір рахунок №2522/3 від 26.11.13 із ПІ1 «Волиньагротех» на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №2963 від 29.04.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-0042.14 на 5 арк.; договір рахунок №2736/3 від 25.12.13 із ТзОВ «Продвектор» на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3197 від 29.04.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-0100.14 на 6 арк.; висновок експертизи №07-04-03-0101.14 на 6 арк.; заявка ТзОВ «ДАХ-Профіль» від 18.07.14 на 1 арк.; договір рахунок №1285/3 від 18.07.14 на 1 арк.; акт надання послуг №4021 від 22.09.2014 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-1020.14 на 11 арк.; висновок експертизи №07-04-03-1021.14 на 11 арк.; заявка ТзОВ «Електромонтаж систем» від 17.06.14 на 1 арк.; заявка ТзОВ «Електромонтаж систем» від 17.06.14 на 1 арк.; договір рахунок №1072/3 від 17.06.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3785 від 15.10.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-0719-14 на 8 арк.; заявка ТзОВ «Вест Електра» від 06.06.14 на 1 арк.; договір рахунок №1020/3 від 06.06.14 на 1 арк.; акт надання послуг №3719 від 15.10.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-0697-14 на 10 арк.; висновок експертизи №07-04-03-0696-14 на 10 арк.; заявка ДП Луцький ремонтний завод» Мотор» від 20.11.14 на 1 арк.; договір рахунок №1805/3 від 03.11.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №4698 від 15.12.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-1252.14 на 32 арк.; висновок експертизи №07-04-03-1251-14 на 25 арк.; заявка ПП «Рожище газ-сервіс» від 14.03.14 на 1 арк.; договір рахунок №0527/5 від 14.03.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3137 від 11.04.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-03-0377.14 на 5 арк.; заявка старовижівська центральна районна лікарня від 24.02.14 на 2 арк.; договір рахунок №0372/5 від 24.03.14 на 1 арк.; акт надання послуг №0492 від 24.05.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-05-0526.14 на 8 арк.; заявка ТзОВ «Кондитерська фабрика`Нектар» від 26.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0398/5 від 26.02.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0534 від 10.06.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-05-0653.14 на 6 арк.; заявка Нововолинськводоканал від 14.02.14 на 9 арк.; договір рахунок №0303/5 від 14.02.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0407 від 26.06.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-20-0521.14 на 10 арк.; висновок експертизи №07-04-05-0738.14 на 15 арк.; договір рахунок №2533/5 від 27.11.13 із Люблинецький НВК на 1 арк.; акт надання послуг №2970 від 19.08.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-05-0930.14 на 7 арк.; заявка ДЗ Вузлова лікарня станції Ковель від 28.07.14 на 1 арк.; договір рахунок №1324/5 від 28.07.14 на 1 арк.; акт надання послуг №4062 від 30.09.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-05-1080.14 на 6 арк.; заявка 4 державна пожежно-рятувальна частина від 02.09.14 на 1 арк.; договір рахунок №1476/5 від 02.09.14 на 1 арк.; акт надання послуг №4237 від 27.10.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-05-1166.14 на 6 арк.; заявка 16 державна пожежно-рятувальна частина від 25.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0389/5 від 25.02.14 на 1 арк.; акт надання послуг №0520 від 27.10.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-05-1164.14 на 5 арк.; заявка ТзОВ «Волиньліфт» від 11.11.14 на 1 арк.; договір рахунок №1838/14 від 11.11.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №4640 від 17.11.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-14-1228.14 на 11 арк.; висновок експертизи №07-04-14-1304.14 на 8 арк.; заявка Волинський обласний госпіталь для інвалідів війни від 03.02.14 на 1 арк.; рахунок №0179/14 на 1 арк.; договір рахунок №0179/14 від 10.02.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №0286 від 21.02.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-14-0132.14 на 6 арк.; ааявка СРБП «Володимирліфт» від 18.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0350/14 від 19.02.14 на 1 арк.; акт надання послуг №0462 від 28.02.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-14-0184.14 на 5 арк.; заявка КЗ «Луцький центр первинної МСД від 24.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0393/14 від 25.02.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0524 від 11.03.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-14-0209.14 на 6 арк.; заявка ЖКП №3 від 21.03.14 на 3 арк.; договір рахунок №0589/19 від 21.03.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3222 від 31.03.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-19-0307.14 на 7 арк.; заявка ПМК-19 від 23.06.14 на 1 арк.; договір рахунок №1118/7 від 23.06.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3836 від 11.07.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-07-0772.14 на 7 арк.; висновок експертизи №07-04-07-0771.14 на 7 арк.; договір рахунок №2741/4 від 23.12.13 із ПАТ Теремно-хліб на 1 арк.; акт надання послуг №3202 від 07.02.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-04-0106.14 на 7 арк.; договір рахунок №2656/4 від 16.12.13 із ТзОВ «Володимирська фабрика гофротари» на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3107 від 04.03.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-04-0213.14 на 11 арк.; висновок експертизи №07-04-04-0462.14 на 10 арк.; договір рахунок №2189/5 від 22.10.13 із ПАТ «Луга» на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №2703 від 09.04.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-04-0517.14 на 81 арк.; заявка ПП «ТА-НО Трейлерз Україна`від 04.03.14 на 1 арк.; договір рахунок №0427/4 від 04.03.14 на 1 арк.; акт надання послуг №0575 від 14.05.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-04-0565.14 на 6 арк.; заявка ДП ЛРЗ Мотор від 02.10.14 на 1 арк.; договір рахунок №1604/4 від 02.10.14 на 1 арк.; акт надання послуг №4421 від 23.10.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-04-1138.14 на 9 арк.; заявка ПП Оліяр від 25.06.14 на 2 арк.; договір рахунок №1140/16 від 25.06.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3860 від 29.07.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-16-0863.14 на 9 арк.; заявка ТзОв Волинь-моноліт від 14.02.14 на 1 арк.; договір рахунок №0309/16 від 14.02.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0415 від 01.04.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-8-0337.14 на 6 арк.; заявка ПП «Володимир-Волинський «Скло-центр» від 18.03.14 на 1 арк.; договір рахунок №0565/16 від 18.03.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3180 від 02.04.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-16-0335.14 на 7 арк.; заявка ПАТ ВГП від 05.05.14 на 1 арк.; договір рахунок №0802/16 від 05.05.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3471 від 01.08.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-16-0701.14 на 7 арк.; договір рахунок №2592/17 від 04.12.13 із ДП ЛРЗ Мотор на 1 арк.; акт надання послуг №3039 від 06.02.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-13-0048.14 на 10 арк.; висновок експертизи №07-04-13-0048.14 на 10 арк.; заявка ТзОВ «торговий дім Маркет плюс від 09.01.14 на 1 арк.; договір рахунок №0008/1 від 09.01.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0008 від 21.02.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-13-0159.14 на 9 арк.; заявка ТзОВ «торговий дім Маркет плюс від 09.01.14 на 1 арк.; договір рахунок №0009/1 від 09.01.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №0010 від 21.02.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-13-0160.14 на 9 арк.; договір рахунок №2705/17 від 20.12.13 із ТзОВ «торговий дім Маркет плюс на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3158 від 21.02.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-13-0153.14 на 9 арк.; договір рахунок №2706/17 від 20.12.13 із ТзОВ «торговий дім Маркет плюс на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3159 від 19.02.14 на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; висновок експертизи №07-09-13-0154.14 на 9 арк.; заявка ПрАТ Волиньхолдінг від 07.04.14 на 1 арк.; договір рахунок №0664/11 від 07.04.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; договірна плата за проведення експертизи на 1 арк.; акт надання послуг №3304 від 10.07.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-20-0788.14 на 10 арк.; висновок експертизи №07-04-20-0787.14 на 11 арк.; договір рахунок №2688/17 від 18.12.13 із ТзОВ «Восток» на 1 арк.; акт надання послуг №3142 від 18.07.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04 -20-0761.14 на 18 арк.; договір рахунок №2687/17 від 18.12.13 із ТзОВ Восток на 1 арк.; акт надання послуг №3141 від 18.07.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-20-0763.14 на 10 арк.; заявка ДП ЛРЗ Мотор від 25.06.14 на 1 арк.; договір рахунок №1143/11 від 25.06.14 на 1 арк.; протокол узгодження договірної ціни на 1 арк.; акт надання послуг №3864 від 18.08.14 на 1 арк.; висновок експертизи №07-04-20-0908.14 на 12 арк.; висновок експертизи №07-04-20-1058.14 на 9 арк.; інформацію щодо працівників ДП «Волинський ЕТЦ Держпраці», котрі формували договори із суб`єктами господарювання за період із 01.02.2013 по 31.12.2015 року, та яка сформована із програмного забезпечення «1С Бухгалтерія», що установлене на комп`ютерах ДП «Волинський ЕТЦ Держпраці»; оптичний компакт-диск, білого кольору, марки Alerus CD-R, 700 MB, 80 min, 52x залишити при матеріалах кримінального провадження протягом усього часу їх зберігання.

Процесуальні витрати в сумі 58090 (п`ятдесят вісім тисяч дев`яносто) грн. 00 коп. за проведення судово-економічної експертизи (висновок № 9195 від 27 червня 2019 року) - прийняти на рахунок держави.

Вирок може бути оскаржений до Волинського апеляційного суду через Луцький міськрайонний суд Волинської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення апеляційним судом.

Копію вироку після його проголошення негайно вручити обвинуваченому та прокурору, інші учасники судового провадження копію вироку мають право отримати в суді.

Головуючий

Дата ухвалення рішення05.02.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу94690523
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —161/1794/20

Постанова від 16.08.2022

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Лагнюк Микола Михайлович

Ухвала від 11.08.2022

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Лагнюк Микола Михайлович

Ухвала від 03.06.2022

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Лагнюк Микола Михайлович

Ухвала від 27.04.2022

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Лагнюк Микола Михайлович

Ухвала від 21.04.2022

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Лагнюк Микола Михайлович

Ухвала від 01.02.2022

Кримінальне

Волинський апеляційний суд

Подолюк В. А.

Ухвала від 01.02.2022

Кримінальне

Волинський апеляційний суд

Подолюк В. А.

Ухвала від 17.03.2021

Кримінальне

Волинський апеляційний суд

Подолюк В. А.

Ухвала від 16.03.2021

Кримінальне

Волинський апеляційний суд

Подолюк В. А.

Вирок від 05.02.2021

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Ясельський І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні