Ухвала
від 05.02.2021 по справі 354/719/17
ЯРЕМЧАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

Справа № 354/719/17

Провадження № 2-а/354/2/21

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

05 лютого 2021 року м. Яремче

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області в складі:

головуючої судді Ваврійчук Т.Л.,

за участю секретаря судового засідання Андрійків А.Я.

позивача ОСОБА_1

представника позивача адвоката Давимуки В.Я.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду у м.Яремче справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Яремчанської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача- ОСОБА_2 про визнання незаконним та скасування рішення,-

в с т а н о в и в:

У провадженні Яремчанського міського суду Івано-Франківської області перебуває адміністративна справа за вказаним позовом.

17 грудня 2020 року до суду надійшла колективна заява від ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 про вступ у справу в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на стороні позивача.

У підготовчому судовому засіданні позивач ОСОБА_1 та його представник адвокат Давимука В.Я. заявлені позовні вимоги підтримали та просять призначити справу до судового розгляду по суті. Вказали, що не заперечують щодо залучення до участі у справі в якості третіх осіб на стороні позивача ОСОБА_3 та ОСОБА_5 , посилаючись на те, що залучення інших заявників є недоцільним та призведе до затягування розгляду справи.

Представник відповідача Яремчанської міської ради у судове засідання не з`явився, проте до суду надійшла заява за підписом міського голови А. Мироняка про розгляд справи у відсутності представника відповідача. Поданий відзив підтримують та просять у задоволенні позову відмовити.

Від третьої особи ОСОБА_2 надійшло клопотання про проведення підготовчого судового засідання у її відсутності, просить призначити справу до судового розгляду по суті.

У підготовчому судовому засіданні ОСОБА_3 та ОСОБА_5 підтримали подану ними заяву та просять залучити їх до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на стороні позивача, посилаючись на те, що оскаржуване рішення міської ради стосується їх інтересів як мешканців вул. Галицька у м. Яремче, а відтак рішення у вказаній справі може вплинути на їхні права та обов`язки.

Проаналізувавши заяву третіх осіб про вступ у справу, заслухавши думку учасників судового розгляду, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно положень ч.2 ст.173 КАС України завданням підготовчого провадження є: остаточне визначення предмету спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу.

Згідно п.4 ч.2 ст.180 КАС України у підготовчому засіданні суд вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, заміну позивача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше;

У відповідності до ч.2 ст.49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Згідно ч.4 ст.49 КАС України у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Відповідно до ч.2 ст.51 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, мають права та обов`язки, визначені у ст.44 цього Кодексу.

За таких обставин, зважаючи на те, що оспорюваним рішенням Яремчанської міської ради №157-9/2016 від 08.11.2016 року в частині п.1.6 ОСОБА_2 надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо земельної ділянки, на якій, за твердженням позивача знаходяться поверхневі джерела, що здійснюють забезпечення питною водою мешканців АДРЕСА_1 , а відтак рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки не лише позивача, а й інших осіб, суд приходить до висновку про необхідність залучення до участі у вказаній адміністративній справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача- ОСОБА_3 та ОСОБА_5 . При цьому, суд вважає, що у задоволенні заяви про вступ у справу в якості третіх осіб без самостійних вимог на стороні позивача ОСОБА_4 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 слід відмовити, оскільки до вказаної колективної заяви не долучено документів, які посвідчують особу заявників, сама заява не містить належного обґрунтування того, на які безпосередньо права чи обов`язки зазначених осіб може вплинути рішення у вказаній справі, зважаючи на те, що розгляд даної справи триває у суді з 2017 року, а тому суд не вбачає підстав для задоволення даної заяви що не позбавляє заявників права захистити свої інтереси шляхом звернення до суду із відповідним позовом.

Відповідно до п.п.13,15 ч.2 ст.180 КАС України у підготовчому засіданні суд встановлює строк для подання пояснень третіми особами; призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (засідань) для розгляду справи по суті.

У відповідності до п.3 ч.2 ст.183 КАС України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

За вказаних обставин, враховуючи те, що підстав для залишення позовної заяви без розгляду, зупинення чи закриття провадження у справі немає, спір в підготовчому засіданні не врегульовано, а тому суд приходить до переконання, що слід закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні.

Виходячи з вищенаведеного, керуючись ст. 44, 49, ст.ст.173, 180, 183, п.1 ч.1, ч.2 ст.241, ст.248, 256 КАС України, суд,-

п о с т а н о в и в:

Залучити до участі у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Яремчанської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача- ОСОБА_2 про визнання незаконним та скасування рішення в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача- ОСОБА_3 , жителяАДРЕСА_2 та ОСОБА_5 , жителя АДРЕСА_3 .

Підготовче провадження у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Яремчанської міської ради, за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача-ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача- ОСОБА_2 про визнання незаконним та скасування рішення -закрити та призначити справу до судового розгляду по суті на 05 березня 2021 року о 12 год. 00 хв. в приміщенні Яремчанського міського суду Івано-Франківської області за адресою: (м. вул.. Довбуша, 32 м. Яремче, Івано-Франківської області).

У судове засідання викликати сторони.

Направити третім особам копію даної ухвали та зобов`язати сторону позивача направити третім особам копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору мають право протягом 15 календарних днів з дня отримання копії даної ухвали подати до суду письмове пояснення щодо позову або відзиву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України за посиланням: http://yr.if.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя: Т. Л. Ваврійчук

СудЯремчанський міський суд Івано-Франківської області 
Дата ухвалення рішення05.02.2021
Оприлюднено09.02.2021
Номер документу94692835
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —354/719/17

Ухвала від 06.01.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Ухвала від 20.12.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Ухвала від 02.12.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Ухвала від 18.10.2021

Адміністративне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Рішення від 08.10.2021

Адміністративне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Рішення від 08.10.2021

Адміністративне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 05.02.2021

Адміністративне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 03.08.2020

Адміністративне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 07.10.2019

Адміністративне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Польська М. В.

Ухвала від 02.05.2019

Адміністративне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Польська М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні