Ухвала
від 10.02.2021 по справі 172/1216/13-ц
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 172/1216/13-ц

Провадження № 6/172/3/21

У Х В А Л А

іменем України

10.02.2021 року Васильківський районний суд Дніпропетровської області в складі головуючого судді - Битяка І.Г. за участі секретаря судового засідання - Глушко О.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в сел. Васильківка за відсутності сторін та без фіксації засідання технічними засобами заяву ТОВ Вердикт Капітал про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку пред`явлення виконавчого листа на примусове виконання, -

В С Т А Н О В И В

Рішенням Васильківського районного суду Дніпропетровської області від 28.12.2013 року Васильківським районним судом Дніпропетровської області винесено рішення яким задоволено позовні вимоги ПАТ Дельта Банк до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за кредитним договором у сумі 730303,94 грн. На виконання рішення стягувану видано виконавчі листи.

Ухвалою Васильківського районного суду від 12.10.2020 року замінено вибулого стягувача ПАТ Дельта Банк на правонаступника ТОВ Вердикт Капітал .

Згідно з даними автоматизованої системи виконавчих проваджень з відкритим доступом заявником встановлено, що виконавчі провадження за виконання вказаного рішення суду не відкривались, що свідчить про те, що первісним стягувачем виконавчі лист для виконання не були пред`явлені.

Отримавши право вимоги у вказаних правовідносинах заявник виявив відсутність виконавчих документів у документації, що була передана на виконання договору про відступлення права вимоги. Причини пропуску строку для пред`явлення виконавчого листа для примусового виконання заявнику не відомі.

Просить видати дублікат виконавчого листа у зв`язку з його втратою та поновити строк для пред`явлення виконавчого документа для примусового виконання.

Відповідно до п. 17.4 розділу ХІІІ Перехідні положення чинного ЦПК України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Статтею 12 Закону України Про виконавче провадження встановлено, що виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років.

Відповідно до п. 5 Розділу ХІІІ Прикінцевих та перехідних положень вказаного вище закону виконавчі документи, видані до набрання чинності цим Законом, пред`являються до виконання у строки, встановлені цим Законом.

Стаття 433 ЦПК України встановлює, що у разі пропуску строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено, при цьому, заява про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документу, виданого судом подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

У матеріалах справи відсутні будь-які причини, які можуть бути визнані судом поважними для не пред`явлення протягом майже 13 років виконавчих листів до виконання стягувачем, що унеможливлює поновлення строку для пред`явлення виконавчого документа для примусового виконання. Крім того на час розгляду справи строк пред`явлення виконавчих листів для примусового виконання, встановлений чинним законодавством закінчився. При цьому заміна сторони стягувача не може бути підставою для поновлення чи продовження зазначеного строку.

Таким чином, на підставі викладеного, суд дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення заяви ТОВ Вердикт Капітал про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред`явлення його на примусове виконання.

Керуючись ст. 12 Закону України Про виконавче провадження , п. 17.4 розділу ХІІІ Перехідні положення ЦПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В

В задоволенні заяви ТОВ Вердикт Капітал про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред`явлення - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Дніпропетровської області через Васильківський районний суд протягом 15 днів з дня її проголошення.

Суддя І.Г. Битяк

Дата ухвалення рішення10.02.2021
Оприлюднено11.02.2021
Номер документу94773359
СудочинствоЦивільне
Сутьвидачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку пред`явлення виконавчого листа на примусове виконання

Судовий реєстр по справі —172/1216/13-ц

Постанова від 13.07.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зайцева С. А.

Постанова від 13.07.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зайцева С. А.

Ухвала від 10.02.2021

Цивільне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Битяк І. Г.

Ухвала від 12.10.2020

Цивільне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Битяк І. Г.

Рішення від 28.10.2013

Цивільне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Ушакова Н. Є.

Ухвала від 28.10.2013

Цивільне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Ушакова Н. Є.

Ухвала від 21.08.2013

Цивільне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Ушакова Н. Є.

Ухвала від 09.10.2013

Цивільне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Ушакова Н. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні