Ухвала
від 10.02.2021 по справі 329/979/20
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 329/979/20

Провадження № 2/329/23/2021

УХВАЛА

10 лютого 2021 року смт Чернігівка Запорізької області

Чернігівський районний суд Запорізької області в складі:

головуючого - судді Покопцевої Д.О.,

при секретарі - Синяк Л.П.,

розглянувши клопотання учасників процесу, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася до суду з позовом про визнання звільнення незаконним, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Подала клопотання про витребування у відповідача доказів, яке в судовому засіданні підтримала у повному обсязі, зауваживши, що його слід розглянути як належить.

Представник відповідача подав суду клопотання про долучення до матеріалів справи письмових доказів та виклик свідків, а також клопотання про відкладення розгляду справи через неможливість прибути до приміщення суду і забезпечити явку свідків через погіршення погодних умов (ожеледь).

Позивач просить відмовити у задоволенні клопотання про долучення доказів, подавши письмові заперечення. Проти задоволення клопотання про відкладення розгляду справи також заперечує, пояснивши, що приїхала з-під м. Бердянська Запорізької області і дорога чиста, що зафільмувала на камеру мобільного телефону.

Суд, вислухавши позивача, її клопотання про витребування доказів задовольняє частково, клопотання представника відповідача повністю.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

За положеннями ст. 90 ЦПК України, показання свідка - це повідомлення про відомі йому обставини, які мають значення для справи.

Згідно ст. 95 ЦПК України, письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

За змістом ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи, що представником відповідача подані документи, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору, клопотання про їх долучення слід задовольнити, рівно як і клопотання про виклик свідків.

За тих же обставин слід задовольнити клопотання позивача про витребування у відповідача письмових доказів, частково, позаяк ряд цих доказів представником відповідача суду вже наданий.

Підстав уповноваження на одержання таких доказів заінтересовану сторону не вбачається.

Також у відповідності до положень п. 1 ч.3 ст. 223 ЦПК України суд вважає за потрібне розгляд справи відкласти, позаяк представник учасника справи повідомив причини неявки.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 76, 84, 90, 95, 223 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Витребувати у Комунальної установи Чернігівський психоневрологічний інтернат Запорізької обласної ради завірені належним чином:

-копію повідомлення від 13.01.2020р. про можливе звільнення ОСОБА_1 ;

-копію наказу про припинення Комунальної установи Чернігівський психоневрологічний інтернат Запорізької обласної ради шляхом приєднання до Комунальної установи Преславський психоневрологічний інтернат Запорізької обласної ради;

-копію акту проведення перевірки Комунальної установи Чернігівський психоневрологічний інтернат Запорізької обласної ради у жовтні 2020 року інспектором ГУ Держпраці у Запорізькій області за скаргою ОСОБА_1 ;

-копію припису про порушення трудового законодавства у Комунальній установі Чернігівський психоневрологічний інтернат Запорізької обласної ради за результатами інспекційного відвідування інтернату, проведеного у жовтні 2020 року за скаргою ОСОБА_1 .

У разі ознайомлення ОСОБА_1 із зазначеними документами надати відповідні докази.

Ухвалу направити до виконання.

Роз`яснити особі, у якої витребовуються судом докази, що відповідно до вимог статті 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Відкласти розгляд цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Комунальної установи Чернігівський психоневрологічний інтернат Запорізької обласної ради про визнання звільнення незаконним, таким, що проведене з порушенням встановленого порядку, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу на 13.00 год. 12 березня 2021 року.

Викликати в судове засідання свідків ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 .

Свідків попередити про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Забезпечення явки свідків покласти на представника Комунальної установи Чернігівський психоневрологічний інтернат Запорізької обласної ради згідно його клопотання.

Долучити до матеріалів справи письмові докази (а.с. 78-105).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Д.О. Покопцева

Дата ухвалення рішення10.02.2021
Оприлюднено11.02.2021
Номер документу94779287
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —329/979/20

Рішення від 11.10.2021

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Покопцева Д. О.

Рішення від 29.09.2021

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Покопцева Д. О.

Рішення від 29.09.2021

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Покопцева Д. О.

Ухвала від 10.02.2021

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Покопцева Д. О.

Ухвала від 09.12.2020

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Покопцева Д. О.

Ухвала від 25.11.2020

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Покопцева Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні