Ухвала
від 10.02.2021 по справі 569/21231/20
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/21231/20

1-кс/569/1270/21

УХВАЛА

10 лютого 2021 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 з участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , слідчої ОСОБА_3 розглянувши клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 яке погоджене із виконуючим обов`язків прокурора відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання публічного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю обласної прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 звернулася в суд із клопотанням, яке погоджено із виконуючим обов`язків прокурора відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання публічного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю обласної прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання зазначає, що матеріали кримінального провадження, які внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020180000000317 від 03 листопада 2020 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК України.

Короткий виклад обставин кримінального правопорушення з матеріалів кримінального провадження вбачається, що службові особи ТОВ «Олександрія Кепітал», з метою привласнення бюджетних грошових коштів в розмірі 392578 гривень внесли недостовірні відомості до офіційних документів, а саме до актів приймання виконаних будівельних робіт, внаслідок чого привласнили бюджетні кошти, які перебували у розпорядженні Служби автомобільних доріг в Рівненській області.

Таким чином, 27.03.2018 року Службою автомобільних доріг у Рівненській області в особі начальника ОСОБА_5 та директором ТОВ «Олександрія Кепітал» ОСОБА_6 укладено договір №4 про закупівлю послуг з поточного середнього ремонту мосту на км 50+589 автомобільної дороги Городище-Рівне-Старокостянтинів на загальну суму 11999990,0 грн.

Встановлено, що САД у Рівненській області на рахунок ТОВ «Олександрія Кепітал» за виконані роботи перераховано 3401544,2 грн.

04.07.2018 авансовий платіж в розмірі 599999,50 грн;

09.08.2018 платіж за виконані роботи згідно акту в розмірі 1001544,70 грн;

15.08.2018 авансовий платіж в розмірі 1800000,00 грн.

Листом №12/2263 від 31.10.2018 року, спираючись на зрив графіків виконання робіт та на суттєве відставання від строків надання послуг Служба автомобільних доріг у Рівненській області розриває договір про закупівлю послуг з поточного середнього ремонту мосту на км 50+589 автомобільної дороги Городище-Рівне-Старокостянтинів №4 від 27.03.2018 року укладений з ТОВ «Олександрія Кепітал» з 15.11.2018, при цьому бюджетні зобов`язання за договором становлять 3401544,4 грн.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення ч.4 ст. 191 КК України - привласнення майна шляхом зловживання службовими особами своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах та ч. 2 ст. 366 КК України внесення службовою особою недостовірних відомостей до офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки.

Підстави для обшуку оперативним шляхом встановлено, що за місцем проживання директора ТОВ «Олександрія Кепітал» ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме за адресою: Київська область, Києво Святошинський район, смт. Чабани, вул. Виноградна, 7 - знаходяться комп`ютерна техніка з якої учасник ТОВ «Олександрія Кепітал» заходив у аукціон з ІР адрес НОМЕР_1 та НОМЕР_2 для участі у процедурі по закупівлі послуг з поточного середнього ремонту мосту на км. 50+589 автомобільної дороги Н-25 Городище-Рівне-Старокостянтинів, а також здійснювалася подача податкової та фінансової звітності у період з моменту підписання договору № 4 від 27.03.2018 до його розірвання, а також чорнові розрахунки та записи про фактично виконані роботи на мосту на км. 50+589 автомобільної дороги Н-25 Городище-Рівне-Старокостянтинів, записи про обсяги робіт, які оплачені та не виконані підрядниками, форми КБ-2В, електронні носії інформації, кліше (печатки/штампи), номери телефонів, адреси проживання та контактні дані осіб, які здійснювали ремонт мосту на км 50+589, та інші документи, які стосуються вказаного кримінального провадження.

Відомості, що містяться у вказаних документах є джерелом перевірки законності прийнятих рішень, виявлення конкретних осіб, які вчинили вказаний злочин та встановлення фактичних даних, а самі документи можуть бути використані в якості доказів по кримінальному провадженню і є необхідними для встановлення істини по ньому.

Ураховуючи вище викладене, з метою відшукування вищезазначених предметів та документів, їх виявлення та вилучення для повного, всебічного розслідування кримінального провадження необхідно провести обшук в житловому приміщенні, де фактично проживає ОСОБА_7 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 .

Житло чи інше володіння особи, або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку: в житловому приміщенні де фактично проживає ОСОБА_7 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 .

Особа, якій належить житло чи інше володіння згідно інформаційної довідки з Державного реєстру прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборони відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна власником житлового приміщення, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 на праві приватної власності належить ОСОБА_8 .

Індивідуальні або родові ознаки речей, документів, іншого майна або осіб, яких планується відшукати комп`ютерну техніку з якої учасник ТОВ «Олександрія Кепітал» заходив у аукціон з ІР адрес НОМЕР_1 та НОМЕР_2 для участі у процедурі по закупівлі послуг з поточного середнього ремонту мосту на км. 50+589 автомобільної дороги Н-25 Городище-Рівне-Старокостянтинів, а також здійснював подачу податкової та фінансової звітності у період з моменту підписання договору № 4 від 27.03.2018 до його розірвання, а також чорнові розрахунки та записи про фактично виконані роботи на мосту на км. 50+589 автомобільної дороги Н-25 Городище-Рівне-Старокостянтинів, записи про обсяги робіт, які оплачені та не виконані підрядниками, форми КБ-2В, електронні носії інформації, кліше (печатки/штампи), номери телефонів, адреси проживання та контактні дані осіб, які здійснювали ремонт мосту на км 50+589, та інші документи, які стосуються вказаного кримінального провадження.

Обґрунтування того, що доступ до речей, документів або відомостей, які можуть у них міститися, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку досудовим розслідуванням встановлено, що вище зазначені речі та предмети були використані вказаною особою для здійснення своєї злочинної діяльності, а тому є знаряддям вчинення кримінального правопорушення. У зв`язку з викладеним відповідно до п.8 ч.3 ст. 234 зазначати вказане обґрунтування не має необхідності.

Слідчий в судовому засідання клопотання підтримав, просив задовольнити з підстав, викладених у ньому.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши надані матеріали кримінального провадження судом встановлено, що клопотання слід задовольнити із наступних підстав.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборони відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна власником житлового приміщення, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 на праві приватної власності належить ОСОБА_8 .

Згідно ч. 5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукуванні речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукуванні речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи; 5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 236 КПК України, ухвала про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи може бути виконана слідчим чи прокурором. Для участі в проведенні обшуку може бути запрошений потерпілий, підозрюваний, захисник, представник та інші учасники кримінального провадження.

З метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в обшуку має право запросити спеціалістів. Слідчий, прокурор вживає належних заходів для забезпечення присутності під час проведення обшуку осіб, чиї права та законні інтереси можуть бути обмежені або порушені. Незалежно від стадії цієї слідчої дії слідчий, прокурор, інша службова особа, яка бере участь у проведенні обшуку, зобов`язані допустити на місце його проведення захисника чи адвоката, повноваження якого підтверджуються згідно з положеннями статті 50 цього Кодексу.

Таким чином, оцінюючи надані слідчим матеріали, суд вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення обшуку та приходить до переконання, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що відшукуванні речі і документи мають значення для досудового розслідування можуть знаходитися в житловому приміщенні, що на праві приватної власності належить ОСОБА_8 , та в якому фактично проживає ОСОБА_7 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 та мають значення для досудового розслідування.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в житловому приміщенні, що на праві приватної власності належить ОСОБА_8 , та в якому фактично проживає ОСОБА_7 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 - з метою відшукання та вилучення наступних речей та документів, а саме: комп`ютерної техніки з якої учасник ТОВ «Олександрія Кепітал» заходив у аукціон з ІР адрес НОМЕР_1 та НОМЕР_2 для участі у процедурі по закупівлі послуг з поточного середнього ремонту мосту на км. 50+589 автомобільної дороги Н-25 Городище-Рівне-Старокостянтинів, а також здійснював подачу податкової та фінансової звітності у період з моменту підписання договору № 4 від 27.03.2018 до його розірвання, чорнових розрахунків та записів про фактично виконані роботи на мосту на км. 50+589, записів про обсяги робіт, які оплачені та не виконані підрядниками, форми КБ-2В, електронних носіїв інформації, кліше (печатки/штампи), номерів телефонів, адрес проживання та контактних даних осіб, які здійснювали ремонт мосту на км 50+589, які стосуються вказаного кримінального провадження.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.02.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу94795080
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —569/21231/20

Ухвала від 18.02.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 10.02.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 10.02.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 10.02.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні