Ухвала
від 11.02.2021 по справі 308/1775/21
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

308/1775/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про відкриття провадження у адміністративній справі

11.02.2021 місто Ужгород

Суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Голяна О.В., ознайомившись з адміністративним позовом головного управління Державної міграційної служби України в Закарпатській області /Закарпатська область, м. Ужгород, Грибоєдова, 12 а/ до ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина Федеративної Республіки Нігерії, місце знаходження: АДРЕСА_1 про продовження строку тримання в пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства з метою забезпечення примусового видворення,-

В С Т А Н О В И В:

Головне управління Державної міграційної служби України в Закарпатській області /Закарпатська область, м. Ужгород, Грибоєдова, 12 а /звернулося в суд з адміністративним позовом до ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина Федеративної Республіки Нігерії, місце знаходження: Чернігівський ПТПІ ДМС України Розсудів , Чернігівської області, с. Розсудів, вул. Лісна, 5 про продовження строку тримання в пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства з метою забезпечення примусового видворення.

Позовна заява відповідає вимогам ст. ст. 160 , 161 КАС України і підлягає розгляду в Ужгородському міськрайонному суді Закарпатської області за правилами спрощеного позовного провадження з особливостями провадження, визначеними ст. 289 КАС України .

За таких обставин, вважаю за необхідне прийняти до розгляду та відкрити провадження у адміністративній справі за вказаною позовною заявою, а розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження.

У поданій позовній заяві позивач просить обов`язок забезпечити проведення судового засідання в режимі відео конференції покласти на Чернігівський пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які не законно перебувають в Україні ДМС України, що знаходиться за адресою: Чернігівської області, с. Розсудів, вул. Лісна, 5; Е-mail: ptpi-rozsudivdmsu.gov.ua.

Відповідно до ч. 4 ст. 195 КАС України під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відео конференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Згідно з положеннями ч. ч. 14, 15 ст. 289 КАС України розгляд питань, визначених цією статтею, здійснюється судом за обов`язкової участі сторін. Розгляд справ про продовження строку затримання іноземця або особи без громадянства може проводитися у режимі відео конференції, у тому числі з трансляцією з іншого приміщення, що знаходиться поза межами приміщення суду, в порядку, визначеному цим Кодексом. Адміністративні справи, передбачені цією статтею, розглядаються судом у день подання відповідної позовної заяви.

Відтак, вважаю за можливе провести судове засідання в режимі відео конференції з Чернігівським пунктом тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які не законно перебувають в Україні ДМС України, забезпечивши явку відповідача громадянина Федеративної Республіки Нігерії ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись ст. ст. 168 , 171 , 289 , 293 , 294 КАС України ,

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у адміністративній справі за адміністративним позовом головного управління Державної міграційної служби України в Закарпатській області /Закарпатська область, м. Ужгород, Грибоєдова, 12 а/ до ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина Федеративної Республіки Нігерії, місце знаходження: Чернігівський ПТПІ ДМС України Розсудів , Чернігівської області, с. Розсудів, вул. Лісна, 5 про продовження строку тримання в пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства з метою забезпечення примусового видворення.

Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження.

Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні з повідомленням сторін та за їх обов`язкової участі на 11 лютого 2021 року о 16 год. 10 хв., в приміщенні Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області за адресою: вул. Загорська, 53, м. Ужгород, Закарпатська область).

Забезпечити проведення судового засідання у справі № 308/1175/21 за позовною заявою Головного управління Державної міграційної служби України в Закарпатській області до громадянина Федеративної Республіки Нігерії ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 , про продовження строку тримання в пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства з метою забезпечення примусового видворення, що призначене на 11 лютого 2021 року о 16 год. 10 хв., в режимі відео конференції.

Проведення відео конференції доручити Чернігівському пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які не законно перебувають в Україні ДМС України (Чернігівської області, с. Розсудів, вул. Лісна, 5; Е-mail: ptpi-rozsudivdmsu.gov.ua), за участю громадянина Федеративної Республіки Нігерії ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Визначити відповідачеві строк для подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження до першого судового засідання у даній адміністративній справі.

Роз`яснити відповідачеві, що якщо він не подасть у встановлений судом строк такі заперечення, він має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк із поважних причин.

Запропонувати відповідачеві подати відзив з дня вручення йому ухвали про відкриття провадження у справі, але до першого судового засідання у цій справі.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається ug.zk.court.gov.ua.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду в апеляційному порядку.

Суддя Голяна О.В.

Дата ухвалення рішення11.02.2021
Оприлюднено12.02.2021
Номер документу94815875
СудочинствоАдміністративне
Сутьпродовження строку тримання в пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства з метою забезпечення примусового видворення

Судовий реєстр по справі —308/1775/21

Ухвала від 06.05.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Губська О.А.

Постанова від 25.03.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Большакова Олена Олегівна

Ухвала від 23.03.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Большакова Олена Олегівна

Ухвала від 15.03.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Большакова Олена Олегівна

Ухвала від 15.03.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Большакова Олена Олегівна

Рішення від 17.02.2021

Адміністративне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Голяна О. В.

Ухвала від 11.02.2021

Адміністративне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Голяна О. В.

Ухвала від 11.02.2021

Адміністративне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Голяна О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні