Ухвала
від 08.02.2021 по справі 296/9080/19
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/9080/19

1-в/296/31/21

У Х В А Л А

Іменем України

08 лютого 2021 року Корольовський районний суд м. Житомира у складі:

головуючого судді: ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання: ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Житомирі матеріали клопотання засудженого ОСОБА_3 про умовно-дострокове звільнення від подальшого відбування додаткового покарання, призначеного вироком Корольовського районного суду м. Житомира від 30.09.2019 р.,

в с т а н о в и в:

21 грудня 2020 року до Корольовського районного суду м. Житомира надійшло клопотання засудженого ОСОБА_3 , в якому він прохає звільнити його умовно-дострокове звільнення від подальшого відбування додаткового покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов`язані з виконанням адміністративно-господарських та організаціно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій в органах державної влади, призначеного вироком Корольовського районного суду м. Житомира від 30.09.2019 р.

Учасники кримінального провадження, будучи належним чином повідомлені про час та місце розгляду справи, в судове засідання не з`явилися.

Від засудженого ОСОБА_3 надійшла заява, в якій він прохає проводити судовий розгляд клопотання у його відсутності, клопотання підтримує.

Від Олевського РС філії ДУ «Центр пробації» у Житомирській області надійшло клопотання про розгляд клопотання засудженого у відсутності їхнього представника.

Від прокурора відділу процесуального керівницітва у кримінальних провадженнях Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону ОСОБА_4 надійшли заперечення на клопотання засудженого ОСОБА_3 , у яких він прохає відмовити у клопотанні за безпідставністю та проводити розгляд клопотання без його участі.

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Так, згідно положень п.14 ч. 1 ст. 537 КПК України питання про всякого виду сумніви і протиріччя, що виникають при виконанні вироку, вирішуються судом, визначеним ч. 2 ст. 539 цього Кодексу.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 539 КПК України, клопотання (подання) про вирішення питання, пов`язаного із виконанням вироку, подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого засуджений відбуває покарання.

Як вбачається з матеріалів справи вирок Корольовського районного суду м. Житомира від 30.09.2019 р. в кримінальному провадженні по обвинуваченню ОСОБА_3 за ч. 1 ст. 369-2 КК України, додаткове покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов`язані з виконанням адмінісративно-господарських та організаціно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій в органах державної влади засуджений ОСОБА_3 відбуває в Олевському РС філії ДУ «Центр пробації» у Житомирській області, який знаходиться на території Олевського району Житомирської області за адресою: м. Олевськ, вул. Привокзальна, 5 Житомирської області.

У зв`язку із цим суд вважає, що дана справа не підсудна Корольовському районному суду м. Житомира і продовження її розгляду даним судом призведе до істотного порушення вимог кримінально-процесуального закону, оскільки, як вказано у п.6 ч.2 ст.412 КПК України судове рішення у будь-якому разі підлягає скасуванню якщо порушено правила підсудності.

Порядок направлення кримінального провадження з одного суду до іншого визначений статтею 34 КПК України, зокрема, згідно частини 2, питання про направлення кримінального провадження з одного суду до іншого в межах юрисдикції одного суду апеляційної інстанції вирішується колегією суддів відповідного суду апеляційної інстанції за поданням місцевого суду.

Все це у сукупності, з урахуванням вказаних обставин, зокрема, що дане кримінальне провадження не підсудне Корольовському районному суду м. Житомира, до початку судового розгляду, з метою недопущення істотного порушення вимог кримінально-процесуального закону, дає підстави направити клопотання засудженого ОСОБА_3 до Житомирського апеляційного суду для визначення підсудності іншому суду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.32, 34, 537, 539 КПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання засудженого ОСОБА_3 про умовно-дострокове звільнення від подальшого відбування додаткового покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов`язані з виконанням адміністративно-господарських та організаціно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій в органах державної влади, призначеного вироком Корольовського районного суду м. Житомира від 30.09.2019 р., направити до Житомирського апеляційного суду з поданням для вирішення питання територіальної підсудності.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.02.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу94841307
СудочинствоКримінальне
Сутьумовно-дострокове звільнення від подальшого відбування додаткового покарання, призначеного вироком Корольовського районного суду м. Житомира від 30.09.2019 р

Судовий реєстр по справі —296/9080/19

Ухвала від 11.11.2021

Кримінальне

Олевський районний суд Житомирської області

Винар Л. В.

Ухвала від 19.02.2021

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Ляшук В. В.

Ухвала від 08.02.2021

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Скрипка О. В.

Ухвала від 03.09.2020

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Скрипка О. В.

Ухвала від 12.08.2020

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Скрипка О. В.

Вирок від 30.09.2019

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Скрипка О. В.

Ухвала від 16.09.2019

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Скрипка О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні