Ухвала
від 09.02.2021 по справі 335/7855/20
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/7855/20 1-кп/335/316/2021

УХВАЛА

9 лютого 2021 р. Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

представника потерпілої ОСОБА_4 ,

обвинуваченого ОСОБА_5 ,

захисника адвоката ОСОБА_6 ,

представника цивільного

відповідача адвоката ОСОБА_7 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду за адресою: м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 107Б, у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за № 12020080050002184 від 08.07.2020 за обвинуваченням ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України питання про прийняття цивільного позову у кримінальному провадженні,

ВСТАНОВИВ:

16.09.2020 із Запорізької місцевої прокуратури № 3 до Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за 12020080050002184 від 08.07.2020р. за обвинуваченням ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України з доданими до нього матеріалами.

Ухвалою судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 16.09.2020 у даному кримінальному провадженні призначене підготовче судове засідання.

11.11.2020 до Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя надійшов у даному кримінальному провадженню в порядку ст. ст. 128, 129 КПК України цивільний позов ОСОБА_8 до Запорізького комунального підприємства електротранспорту «Запоріжелектротранс» Запорізької міської Ради про відшкодування моральної шкоди, завданої внаслідок вчинення злочину.

22.12.2020 ухвалою Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя цивільний позов ОСОБА_8 в особі адвоката ОСОБА_4 до Запорізького комунального підприємства електротранспорту «Запоріжелектротранс» Запорізької міської Ради про відшкодування моральної шкоди, завданої внаслідок вчинення злочину було прийнято до розгляду у даному кримінальному провадженні, потерпілу ОСОБА_8 визнано цивільним позивачем, а Запорізьке комунальне підприємство електротранспорту «Запоріжелектротранс» Запорізької міської Ради цивільним відповідачем.

Через канцелярію суду від підприємства відповідача Запорізького комунального підприємства електротранспорту «Запоріжелектротранс» Запорізької міської Ради надійшло клопотання про залучення в якості третьої особи Товариство з додатковою відповідальністю «Страхова компанія «Мотор-Гарант» (далі ТДВ «СК «Мотор-Гарант»).

Представник цивільного відповідача за цивільним позовом адвокат ОСОБА_7 під час підготовчого судового засідання доводи клопотання підтримав, просив задовольнити.

Представник цивільного позивача потерпілої ОСОБА_8 адвокат ОСОБА_4 в судовому засіданні зазначив про доцільність залучення Товариство з додатковою відповідальністю «Страхова компанія «Мотор-Гарант»» в якості співвідповідача за цивільним позовом у даному кримінальному провадженні, про що висловив своє клопотання. Прокурор в судовому засіданні проти клопотання про залучення в якості співвідповідача ТДВ «СК`Мотор-Гарант» не заперечувала, вважає, що це відповідає вимогам діючого цивільного законодавства.

Обвинувачений ОСОБА_5 , його захисник адвокат ОСОБА_6 проти задоволення вказаного клопотання не заперечували.

Заслухавши думку учасників провадження, дослідивши процесуальні документи, додані до обвинувального акту, суд приходить до наступного.

Відповідно до вимог ч.1ст. 51 ЦПК Українисуд першої інстанції має право за клопотанням позивача залучити до участі у ній співвідповідача.

Відповідно дост.62 КПК УкраїниЦивільним відповідачем у кримінальному провадженні може бути фізична або юридична особа, яка в силу закону несе цивільну відповідальність за шкоду, завдану злочинними діями (бездіяльністю) підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, та до якої пред`явлено цивільний позов у порядку, встановленому цим Кодексом.

Права та обов`язки цивільного відповідача виникають з моменту подання позовної заяви органу досудового розслідування або суду.

Цивільний відповідач має права та обов`язки, передбачені цим Кодексом для підозрюваного, обвинуваченого, в частині, що стосуються цивільного позову, а також має право визнавати позов повністю чи частково або заперечувати проти нього. Цивільний відповідач повідомляється про прийняті процесуальні рішення в кримінальному провадженні, що стосуються цивільного позову, та отримує їх копії у випадках та в порядку, встановлених цим Кодексом для інформування та надіслання копій процесуальних рішень підозрюваному, обвинуваченому.

Відповідно дост.33 ЦПК Українисуд за клопотанням позивача, не припиняючи розгляду справи, замінює первісного відповідача належним відповідачем, якщо позов пред`явлено не до тієї особи, яка має відповідати за позовом, або залучає до участі у справі іншу особу як співвідповідача.

Враховуючи, що представником потерпілої та цивільного позивача заявлено вимогу до ТДВ «СК`Мотор-Гарант», яке не було залучене до участі у справі в якості відповідача, заслухавши думку учасників процесу, суд знаходить за необхідне залучити страхову компанію до участі у справі в якості співвідповідача та відкласти підготовче судове засідання з метою визначення строку для підготовки співвідповідача до судового розгляду і подання заперечень проти позову за наявності.

Керуючисьст.ст.33,51 ЦПК України,ст.62 КПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Залучити товариство з додатковою відповідальністю «Страхова компанія «Мотор-Гарант» в якості співвідповідача за цивільним позовом ОСОБА_8 в особі адвоката ОСОБА_4 до Запорізького комунального підприємства електротранспорту «Запоріжелектротранс» Запорізької міської Ради про відшкодування моральної шкоди, завданої внаслідок вчинення злочину, в якому потерпілу ОСОБА_8 визнано цивільним позивачем, а Запорізьке комунальне підприємство електротранспорту «Запоріжелектротранс» Запорізької міської Ради цивільним відповідачем.

Відкласти підготовче судове засідання з метою визначення строку для підготовки співвідповідача до судового розгляду і подання заперечень проти позову за наявності до 23.03.2021 о 10:00 год.

Направити копію позову ТДВ «СК`Мотор-Гарант» та копію даної ухвали.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.02.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу94849919
СудочинствоКримінальне
Сутьприйняття цивільного позову у кримінальному провадженні

Судовий реєстр по справі —335/7855/20

Ухвала від 05.12.2023

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 24.05.2023

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 23.12.2022

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 11.06.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 23.04.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 09.02.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 09.02.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 22.12.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 22.12.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 22.12.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні