Ухвала
від 23.04.2021 по справі 335/7855/20
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/7855/20 1-кп/335/316/2021

УХВАЛА

про призначення судового розгляду

23 квітня 2021 р. Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

представника потерпілої ОСОБА_4 ,

обвинуваченого ОСОБА_5 ,

захисника адвоката ОСОБА_6 ,

представника цивільного відповідача адвоката ОСОБА_7 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі за адресою: м. Запоріжжя, вул. Перемоги, буд. 107Б кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020080050002184 від 08.07.2020 за обвинуваченням ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Северенівка, Таращанського району, Київської області, працюючого на посаді водія тролейбуса ЗМП «Запоріжелектротранс», зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України,

В С Т А Н О В И В:

16.09.2020 із Запорізької місцевої прокуратури № 3 до Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за 12020080050002184 від 08.07.2020 за обвинуваченням ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України з доданими до нього матеріалами.

Ухвалою судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 16.09.2020 у даному кримінальному провадженні призначене підготовче судове засідання.

Прокурор ОСОБА_8 у підготовчому судовому засіданні заявив клопотання про призначення кримінального провадження до судового розгляду, зазначивши, що обвинувальний акт відповідає вимогам, передбаченимст. 291 КПК України, підстав для закриття справи чи зупинення провадження, внесення подання про визначення підсудності немає.

Потерпіла ОСОБА_9 в судове засідання не з`явилася, представник потерпілої у судовому засіданні адвокат ОСОБА_4 погодився із думкою прокурора щодо можливості призначення кримінального провадження до судового розгляду.

Обвинувачений ОСОБА_5 та його захисник адвокат ОСОБА_6 , а також представник цивільного відповідача адвокат ОСОБА_7 не заперечували щодо призначення кримінального провадження до судового розгляду.

Вислухавши думку учасників кримінального провадження щодо можливості призначення судового розгляду, дослідивши обвинувальний акт та додані до нього документи, суд приходить до висновку про можливість призначення судового розгляду з наступних підстав.

Судом встановлено, що дане кримінальне провадження підсудне Орджонікідзевському районному суду м. Запоріжжя відповідно до ст. ст. 32-33 КПК України. Підстав для направлення обвинувального акту до відповідного суду для визначення підсудності не встановлено.

Обвинувальний акт у цьому кримінальному провадженні складений відповідно до вимогст. 291 КПК України, оскільки за змістом п. 5 ч. 2ст. 291 КПК Україниусі необхідні реквізити обвинувального акту, направленого до суду у цьому кримінальному провадженні, зазначені в його тексті слідчим та прокурором, який затверджував зазначений акт, включаючи, виклад фактичних обставин кримінального правопорушення, які орган досудового розслідування вважав встановленими, правову кваліфікацію кримінального правопорушення за нормамиКК Українита формулювання самого обвинувачення.

У реєстрі матеріалів до обвинувального акту викладено рух та сутність вчинених на стадії досудового розслідування слідчих та процесуальних дій у цьому кримінальному провадженні.

До того ж, як прямо передбачено законом, фактичні обставини кримінального правопорушення викладаються в такій формі і в такому об`ємі, в тому числі щодо способу вчинення кримінального правопорушення, які прокурор вважає встановленими за результатами проведеного досудового розслідування.

Підстав для прийняття рішень, передбачених пунктами 1-4 частини третьоїст. 314 КПК України, - затвердження угоди, закриття провадження на підставі п.п. 4-8 ч. 1, ч. 2ст. 284 КПК України, повернення обвинувального акту прокурору з невідповідності вимогам ст. 291КПК України- у підготовчому судовому засіданні не встановлено.

Відповідно дост. 315 КПК України, якщо під час підготовчого судового засідання не будуть встановлені підстави для прийняття рішень, передбачених п.п. 1-4 ч.3ст. 314 цього Кодексу, суд проводить підготовку до судового розгляду. З метою підготовки до судового розгляду суд: визначає дату та місце проведення судового розгляду; з`ясовує, у відкритому чи закритому судовому засіданні необхідно здійснювати судовий розгляд; з`ясовує питання про склад осіб, які братимуть участь у судовому розгляді; розглядає клопотання учасників судового провадження про: здійснення судового виклику певних осіб до суду для допиту; витребування певних речей чи документів; вчиняє інші дії, необхідні для підготовки до судового розгляду.

Враховуючи наведені вимоги діючого кримінального процесуального законодавства України, суд зазначає, що під час підготовчого судового засідання клопотання учасників судового провадження розглянуті.

Ухвалою суду від 22.12.2020 прийнято до розгляду у даному кримінальному провадженні цивільний позов потерпілої ОСОБА_9 в особі адвоката ОСОБА_4 до Запорізького комунального підприємства електротранспорту «Запоріжелектротранс» Запорізької міської ради про відшкодування моральної шкоди, завданої внаслідок вчинення злочину. Визнано потерпілу ОСОБА_9 цивільним позивачем, а Запорізьке комунальне підприємство електротранспорту «Запоріжелектротранс» Запорізької міської ради цивільним відповідачем у даному кримінальному провадженні.

Ухвалами суду від 09.02.2021, доручено органу пробації Комунарському районному відділу філії ДУ «Центр пробації» в Запорізькій області надати суду в строк до 23.03.2021 досудову доповідь щодо обвинуваченого ОСОБА_5 та залучено товариство з додатковою відповідальністю «Страхова компанія «Мотор-Гарант» в якості співвідповідача за цивільним позовом ОСОБА_9

17.03.2021 на адресу суду від Комунарського РВ філії ДУ «Центр пробації» в Запорізькій області надійшла досудова доповідь відносно обвинуваченого ОСОБА_5

26.03.2021на адресусуду надійшлазаява цивільногопозивача ОСОБА_9 в особіпредставника ОСОБА_4 про уточненняпозовних вимогпро відшкодування моральної шкоди, завданої внаслідок вчинення злочину.

Крім того, у ході підготовчого судового засідання з метою підготовки до судового розгляду судом визначено дату та місце проведення судового розгляду, з`ясовано питання про склад осіб, які братимуть участь у судовому розгляді; вчинені всі необхідні дії, необхідні для призначення провадження до судового розгляду.

Також, відповідно до вимогст. 27 КПК України, кримінальне провадження не потребує закритого судового засідання, може розглядатись з урахуванням принципу гласності та відкритості у відкритому судовому засіданні із забезпеченням повного фіксування за допомогою технічних засобів, згідно з вимогами, передбаченимист. 107 КПК України.

Інших клопотань від учасників судового провадження до суду не надходило.

Виходячи з викладеного, суд вважає виконаними всі необхідні дії по проведенню підготовки до судового розгляду даного кримінального провадження, перешкод для призначення судового розгляду у даному кримінальному провадженні немає і воно підлягає призначенню до судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.23,314316,369372 КПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

Призначити судовий розгляд по кримінальному провадженню за обвинуваченням ОСОБА_5 , обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2ст. 286 Кримінального кодексу України, у відкритому судовому засіданні в приміщенні Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя на 05.05.2021 о 09:30 год.

Розгляд кримінального провадження здійснювати суддею одноособово.

Про місце та час розгляду кримінального провадження повідомити учасників кримінального провадження.

Роз`яснити учасникам судового провадження про можливість ознайомитися з матеріалами кримінального провадження, якщо вони про це заявлять клопотання. Під час ознайомлення учасники судового провадження мають право робити з матеріалів необхідні виписки та копії.

Копію даної ухвали вручити учасникам процесу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає. Заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на судове рішення, винесене за результатами судового розгляду кримінального провадження.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.04.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу96713600
СудочинствоКримінальне
СутьОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Северенівка, Таращанського району, Київської області, працюючого на посаді водія тролейбуса ЗМП «Запоріжелектротранс», зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України

Судовий реєстр по справі —335/7855/20

Ухвала від 05.12.2023

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 24.05.2023

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 23.12.2022

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 11.06.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 23.04.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 09.02.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 09.02.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 22.12.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 22.12.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 22.12.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні