Ухвала
від 18.02.2021 по справі 264/6375/20
ІЛЛІЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.МАРІУПОЛЯ

264/6375/20

2-о/264/1/2021

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 лютого 2021 року Іллічівський районний суд міста Маріуполя Донецької області в складі:

головуючого-судді Мушкета О.О.

присяжних - Коломацького В.М., Захарової А.І.

за участю секретаря - Дарменко В.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Маріуполі матеріали заяви ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування виконавчого комітету Маріупольської міської ради, ОСОБА_2 про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки, -

В С Т А Н О В И В:

28 вересня 2020 року до Іллічівського районного суду міста Маріуполя Донецької області надійшла заява ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування виконавчого комітету Маріупольської міської ради, ОСОБА_2 про визнання її дочки ОСОБА_3 недієздатною та встановлення над нею піклування та призначення опікуна.

Ухвалою Іллічівського районного суду м.Маріуполя від 18.11.2020 року було зупинено провадження у справі на час проведення експертизи.

18.02.2021 року ОСОБА_1 звернулась до суду із клопотанням в якому просила відновити провадження у справі та витребувати з Комунального некомерційного підприємства Психіатрична лікарня м.Маріуполь (87502, м.Маріуполь, Лівобережний район, вул.Пашковського, буд.4) картку про проходження лікування хворого на ім`я - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , для проведення судово-психіатричної експертизи. Клопотання просила розглядати у її відсутність.

В судове засідання сторони по справі не з`явились з невідомих суду причин, про місце, дату та час розгляду справи були повідомлені належним чином.

У зв`язку із неявкою в судове засідання всіх учасників справи та проведенням розгляду справи за їх відсутності, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, не здійснювалося.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що клопотання позивача підставне та підлягає до задоволення.

Відповідно до ч.1 ст.298 ЦПК України суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Статтею ст.21 Закону України Про психіатричну допомогу передбачено, що судово-психіатрична експертиза з цивільних справ призначається і проводиться на підставах та в порядку, передбачених законом.

Відповідно до ст.7 Закону України Про судову експертизу виключно державними спеціалізованими установами здійснюється судово-експертна діяльність, пов`язана з проведенням судово-психіатричних експертиз.

Відповідно до ч.1 ст.254 ЦПК України, провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно до п. 5 ч.1ст.252 ЦПК України, суд може за заявою особи, яка бере участь у справі, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у разі призначення судом експертизи.

Так, позивачка просила витребувати документи необхідні для правильного вирішення справи, та які самостійно подати чи витребувати позбавлена можливості.

З огляду на наявність достатніх даних про психічний розлад здоров`я ОСОБА_3 , та у зв`язку з виниклою необхідністю, для об`єктивного вирішення справи по суті, проведення судово-психіатричної експертизи у встановленому законом порядку, суд визнає за доцільне витребувати картку про проходження лікування хворого на ім`я - ОСОБА_3 .

Керуючись ст.ст. 83, 84, 247, 252, 254, 298, ЦПК України, суд-

У Х В А Л И В :

Відновити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування виконавчого комітету Маріупольської міської ради, ОСОБА_2 про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки.

Клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з Комунального некомерційного підприємства Психіатрична лікарня м.Маріуполь (87502, м.Маріуполь, Лівобережний район, вул.Пашковського, буд.4) картку про проходження лікування хворого на ім`я - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Зупинити провадження у справі на час проведення експертизи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О. О. Мушкет

Присяжні: В. М. Коломацький

А. І. Захарова

СудІллічівський районний суд м.Маріуполя
Дата ухвалення рішення18.02.2021
Оприлюднено19.02.2021
Номер документу94977056
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —264/6375/20

Рішення від 24.05.2021

Цивільне

Іллічівський районний суд м.Маріуполя

Мушкет О. О.

Ухвала від 05.04.2021

Цивільне

Іллічівський районний суд м.Маріуполя

Мушкет О. О.

Ухвала від 18.02.2021

Цивільне

Іллічівський районний суд м.Маріуполя

Мушкет О. О.

Ухвала від 18.11.2020

Цивільне

Іллічівський районний суд м.Маріуполя

Мушкет О. О.

Ухвала від 09.11.2020

Цивільне

Іллічівський районний суд м.Маріуполя

Мушкет О. О.

Ухвала від 29.09.2020

Цивільне

Іллічівський районний суд м.Маріуполя

Мушкет О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні