Ухвала
від 22.02.2021 по справі 477/224/21
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 477/224/21

Провадження№2/477/450/21

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

22 лютого 2021 року м. Миколаїв

Суддя Жовтневого районного суду Миколаївської області Полішко В.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - публічне акціонерне товариство Національна акціонерна страхова компанія Оранта , про відшкодування матеріальної шкоди, завданої злочином,

В С Т А Н О В И В:

10 лютого 2021 року позивач ОСОБА_1 звернувся до відповідача з позовом, в якому просить ОСОБА_2 на його користь кошти в сумі 181386,70 грн. в рахунок відшкодування шкоди завданої злочином. Крім цього, стягнути з відповідачки судові витрати.

17 лютого 2021 року, після задоволення самовідводу судді Козаченка Р.В. в результаті повторного авторозподілу цивільну справу передано для розгляду судді Полішко В.В.

Частиною 1 статті 187 ЦПК України визначено, що за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статті 185 цього Кодексу

Частиною 3 статті 274 ЦПК України визначено, що при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно зі статтею 274 ЦПК України зазначена справа належить до категорії справ, які розглядаються в порядку спрощеного провадження, оскільки ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб та у розумінні пункту 1 частини 6 статті 19 ЦПК України є малозначною справою.

Однак, враховуючи обраний позивачем спосіб захисту та значення справи для сторін, обсяг та характер доказів у справі, категорію та складність справи, те, приходжу до висновку про доцільність розгляду цієї справи за правилами загального позовного провадження.

Перевіривши виконання вимог статей 175-177 ЦПК України, керуючись статтями 19, 187, 274 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - публічне акціонерне товариство Національна акціонерна страхова компанія Оранта , про відшкодування матеріальної шкоди, завданої злочином прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче судове засідання у справі, яке відбудеться в приміщенні Жовтневого районного суду Миколаївської області у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження 22 квітня 2021 року о 10-30 годині.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам статті 178 ЦПК України. Крім цього, відповідач у визначений строк має право подати всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог частини 4 статті 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідачі зобов`язані надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (частини 8 статті 178 ЦПК України).

Відповідно до частини 1 статті 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частин 3-5 статті 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснення на позовну заяву.

Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження, якщо судом не встановлено інший строк.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частин 3-5 статті 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів (крім позивача), надіслати учасникам судового розгляду:

позивачу - ОСОБА_1 , адреса: АДРЕСА_1 , адреса для листування: АДРЕСА_2 ;

відповідачу - ОСОБА_2 , адреса: АДРЕСА_3 ;

третя особа - публічне акціонерне товариство Національна акціонерна страхова компанія Оранта , адреса: вул. Здолбунівська, 7-Д, м. Київ, 02081.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається - gt.mk.court.gov.ua/sud1411/pro_sud/info_sud/365574.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Полішко

Дата ухвалення рішення22.02.2021
Оприлюднено23.02.2021
Номер документу95054075
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної шкоди, завданої злочином

Судовий реєстр по справі —477/224/21

Рішення від 22.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Рішення від 10.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 16.03.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 27.01.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 10.02.2022

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 18.01.2022

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 16.06.2021

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 22.02.2021

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні