Ухвала
від 12.02.2021 по справі 761/40251/20
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/40251/20

Провадження № 2/761/3342/2021

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про витребування доказів

12 лютого 2021 року Шевченківського районного суду м.Києва

в складі головуючого судді: Осаулова А.А.

при секретарі судових засідань: Вольда М.А.

за участю представника позивача: Демченко Л.М.,

розглянувши клопотання представника позивача про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ТОВ Ласмак про захист честі, гідності та спростування недостовірної інформації, відшкодування моральної шкоди, -

встановив:

ухвалою Шевченківського районного суду м.Києва від 11.01.2021 року у вказаній справі було відкрито провадження та призначено її до судового розгляду в загальному позовному провадженню і проведенням підготовчого судового засідання за участю сторін.

В судовому засіданні представник позивача підтримав раніше подане до суду клопотання про витребування доказів, у якій останній просив суд витребувати в товариства з обмеженою відповідальністю Інтернет Інвест дані про особу (ПІП або найменування, адреса реєстрації, засоби зв`язку), якою було подано заявку на реєстрацію доменного імені strana.ua; дані про власника (ПІП або найменування, адреса реєстрації, засоби зв`язку) доменного імені strana.ua. Необхідність вжиття заходів забезпечення доказів представник мотивував тим, що вказана інформація необхідна для встановлення власника відповідного доменного імені, на сайті якого було розповсюджено спірну інформацію щодо позивача, а вказані дані самостійно отримати позивача не може, зважаючи на відмову в казаного товариства. В той же час, вказані обставини стосується предмету заяви по суті вимог та доведення правової позиції заявника, тому їх зміст необхідний для правильного вирішення справи по суті. Відтак, необхідно витребувати вказані документи.

Заслухавши позицію представника позивача суд приходить до наступних висновків.

Так, у відповідності до вимог ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

За ч.2 ст.84 ЦПК України у клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Вимогами ч.7 ст.84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Суд може витребувати докази також до подання позову як захід забезпечення доказів у порядку, встановленому статтями 116-118 цього Кодексу. Суд може уповноважити на одержання таких доказів заінтересовану сторону.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Також, у відповідності до вимог п.4 ч.5 ст.12 ЦПК України суд, зберігаючи об`активність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Враховуючи предмет спору та те, що необхідність отримання копій вказаних документів сприятиме повному та всебічному встановленню усіх обставин у справі, суд приходить до висновку, що заява представника про витребування доказів підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 83,84, 259, 260, 353 ЦПК України, суд, -

ухвалив:

клопотання представника позивача про витребування доказів - задовольнити повінстю.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю Інтернет Інвест (код ЄДРПОУ 32493292, адреса м.Київ, вул.Гайдара,50) наступну інформацію:

-дані про особу (ПІП або найменування, адреса реєстрації, засоби зв`язку), якою було подано заявку на реєстрацію доменного імені strana.ua;

-дані про власника (ПІП або найменування, адреса реєстрації, засоби зв`язку) доменного імені strana.ua.

В разі неподання витребуваних судом доказів у відповідності до п.3 ч.1, ч.2 ст..148 ЦПК України судом може вирішено питання про стягнення з винних осіб штрафу в дохід держави.

У відповідності до вимог ст.353 ЦПК України ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: А.А.Осаулов

Дата ухвалення рішення12.02.2021
Оприлюднено25.02.2021
Номер документу95079108
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист честі, гідності та спростування недостовірної інформації, відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —761/40251/20

Рішення від 05.07.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

Рішення від 05.07.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

Рішення від 05.07.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

Ухвала від 12.05.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

Ухвала від 12.02.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

Ухвала від 11.01.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

Ухвала від 10.12.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні